Monday, April 17, 2017

VEET Sensitive Touch | Mudah, selamat dan tak menyakitkan





VEET Sensitive Touch | Pertumbuhan buluan buluan asing yang selalu wujud di beberapa anggota badan kita bukan lah benda yang pelik. It's normal, tapi tulah .. walaupun normal, kalau dah kau biarkan je merimbun, tak berjaga ... tak ke selekeh namanya?

Lagi lagi, untuk perempuan.

Wajib wajib wajib untuk jaga kekemasan dan merapikan diri .

So, bila bercakap pasal usaha usaha nak membanteras pertubuhan bulu yang berleluasa ni, ada banyak cara dan kaedah yang boleh digunakan termasuklah;

(Jap aku tulis dalam english)
  • Shaving
  • Waxing


untuk kedua dua kaedah ni, lazimnya bila di gunakan keatas kawasan kawasan 'private' , ianya boleh jadi helok, boleh jadi mimpi ngeri .

Untuk aku sendiri, aku pilih untuk mencukur. Sebab senang dan tak sakit. Tapi , bila dah mencukur; bila ada pertumbuhan bulu yang baru, bulu tu akan jadi lebih kasar dan makin cepat pulak tumbuh . Lagipun, kawasan kulit yang kita cukur tu lebih terdedah kepada potensi untuk terluka . lagi lagi spesis macam aku ni suka pakai razor blade murahan yang paket 5-6 batang dalam satu pack wakakaka . Nak lagi keji, rembat Ayah punya! hahahaha

Untuk waxing pulak , aku pernah cuba kaedah sugar waxing . Untuk sugar waxing, tak sama macam waxing dekat spa tu . Sugar waxing lebih mudah dan less pain sebab takde 'heating', tapi kalau waxing yang dekat spa tu, katanya ada guna bahan chemical yang dipanaskan . Bila dah panas panas ni, ada risiko melecur pulak . Matilanak kalau ketiak melecur, acaner? hahaha

Pengalaman ber-waxing?

Sumpah sakit! hahah . Puas hati tu memang puas hati, sebab ditariknya bulu bulu tu dari akar. Licin habis! Tapi .. memang sakit , pakej boleh berdarah juga . Dan kaedah waxing ni melambatkan proses pertumbuhan bulu baru . So, korang pilih yang mana?



-----------------------------



Kalau sebelum ni, aku tak pernah nak peduli beli benda benda macam shaver khas untuk mencukur, tapi sejak sejak Veet perkenalkan new beauty device dia ; Veet Sensitive Touch, aku rasa macam "alamakkk , nak kena beli ni!"

veet sensitive touch trimmer

Sesungguhnya aku ni spesis yang kedekut kalau nak beli benda benda camni . Kalau cukur bulu bulu tu boleh guna pisau lipat 20 sen tu pun aku guna hahaha . Tapi entah cemana, aku boleh terjebak pulak dapatkan satu Veet sensitive touch ni.

Soalannya, KENAPA??



Pertama tamanya, sebab benda alah ni warna PINK! lololol hahah .

veet sensitive touch trimmer

Dan kemudiannya, terdapat banyak sangat sangat sangat kegunaannya, tak terhad kepada nak mencukur dikawasan under arm je, tapi jugak boleh digunakan hampir kesemua kawasan anggota badan kita .

Termasuklah untuk merapikan , 

  • eyebrow
  • upper lips
  • sideburns
  • bikini line
  • underarm


Untuk buang facial hair a.k.a misai wanita pun boleh tau . Untuk cukur bulu kaki, bulu ehem ehem hahahaha semua boleh!

Tak bahaya ke? Tak luka ke guna VEET Sensitive Touch ni?

Tak lah! Veet Sensitive Touch memang direka khas dengan ciri eksklusif untuk memelihara kulit si pemakai . Ianya dijamin selamat dan proses penggunaan tak menyakitkan apatah lagi mencederakan terutamanya bila digunakan di bahagian yang sensitif .


Untuk kegunaan bahagian muka :
1 x 2 Sided Trimming head – 16mm and 6mm
1 x comb attachment (2mm & 4mm) to uniform hair lenth
1 x Styler cap


Untuk kegunaan kawasan yang lain :
1 x 1 sided Trimming Head (20mm)
1 x comb attachment to uniform hair length

Aksesori tambahan :

1 x Cleaning brush
1 x Beauty pouch 
1 x AA Battery


Veet sensitive touch ni siap didatangkan dengan travel pouch lagi, senang lah nak angkut sekali pergi balik kampung, pergi office, pergi shopping mall (tak semena mena haha) , pendek kata .. kau nak bawa pergi memana pun suka hati kau lah , gittew .


Tatkala kau merasakan kewujudan bebulu asing yang kau tak suka, guna je Veet sensitive touch ni dan cantas apa yang patut haha

Harga Veet sensitive touch ni berbeza beza, ada yang aku tengok RM90+, ada yang RM100+ , TAPI kalau nak berbelanja secara bijaksana macam aku, bolehlah dapatkan di LAZADA .

Kearah mendapatkan kulit mulus dan bebas buluan yang mencacatkan pemandangan . Gunalah VEET SENSITIVE TOUCH ahaks!


Untuk maklumat lanjut, sila layari 




Related search : VEET Sensitive Touch,VEET Sensitive Touch review, VEET Sensitive Touch blogger review, VEET Sensitive Touch price, VEET Sensitive Touch sale price, VEET Sensitive Touch how to use, VEET Sensitive Touch testimonial, VEET Sensitive Touch tutorial, shaving, sugar waxing, how to remove underarm hair, cara buang bulu, cara cukur bulu, kaedah menghilangkan bulu di badan

COCO Concept Store | Solusi membelanjakan RM50 untuk pakaian secara bijak




Sekarang ni, nilai RM50 tu macam dah kecik sangat sangat dah kan?

Kalau shopping dekat tesco tu, dalam troli alahai ciput je barangnya, setakat dapat body wash sebotol,  makanan jajan jajan sikit .. kalau beli Ramen Samyang, confirm confirm lebih RM50 dah belanjanya . what a cruel world hahaha .

Tu baru cakap pasal barang keperluan .

Kalau benda benda lain macam baju baju, lagi lahai  ... kalau RM50 tu sehelai je dapat . Itu pun dapat yang design outdated, tak pun masa masa sale je.

Macam mana, hamba hamba fesyen macam aku (ahaks!) nak survive dekat dunia penuh pancaroba ni? LOL

Satu solusi terbaru dah pun dijumpai, yay yay!

COCO Concept Store Aeon Tebrau Johor Bahru tawarkan pakaian ikut fesyen terkini pada harga murah





Dengan RM50, terus je berlari lari anak ke Coco Concept Store di Aeon Tebrau, Johor Bahru . Ye, terus kesana . Malangnya, solusi ni cuma bersesuaian untuk warga JB je. ekekeke

Kenapa perlu pergi Coco Concept Store sambil berbekalkan RM50?

SEBABBB ...

Dengan RM50, korang berpotensi untuk mendapatkan bukan sehelai, bukan dua helai tetapi tigaaaaaayelai (3 helai) pakaian di Coco Concept store ni .

Kalau tengok dari luar kedai, mesti korang rasa macam

"Hm,takpela malas la nak singgah .. mesti mahal" (sambil leher kau terteleng teleng terdongak dongak tengok isi dalam kedai masa lalu depan kedai)

walhal, harga pakaian pakaian dekat COCO Concept Store ni punyalah murah dan berpatutan .


Masa mula mula aku belek baju dekat sini, terjuling kejap bila tengok price tag sebab ada kemeja yang ala ala H&M dijual pada harga RM19.00 je ! Untuk dress dan top lain yang selalunya kita tengok harga mesti dalam RM59.90 keatas, dijual pada harga RM25.00 JEEEE.


APENIII MURAHNYE!

Soal kualiti pulak macam mana?

Jangan risau, kualiti pakaian Coco Concept Store ni semuanya elok elok dan berkualiti . Bersesuaian dengan harga . Tapi bila cakap pakai kualiti, bagi aku sendiri aku sukakan kualiti material jenama Uniqlo. Tu mahal sikit, tapi memang puas hati dan berbaloi .

So for cheaper and more affordable products  , Coco Concept Store ada jawapannya. Gitteww!

Salah satu kemeja yang aku beli di Coco Concept Store, aku jadikan sebagai outer

Aku banyak beli kemeja je dekat sini, sebab besar besar dan senang nak matchkan bila pakai dengan jubah. Ada setengah design datang dalam pelbagai size (S-XL), tapi ada juga yang FREE SIZE. Bergantung pada design jugak lah .


Bukan setakat baju perempuan je tau yang ada, untuk lelaki pun ada dan banyak dekat Coco Concept Store ni . Harga pun semuanya berpatutan dan cantik cantik design nya. Senang cakap, SWAGGGG lah , gittew .

Balik JB ni nak singgah lagi lah Coco concept store ni . Sementara nak tunggu diorang buka outlet dekat KL , kita shopping dulu dekat JB ni .



Thursday, April 13, 2017

Apa ada di Klang Parade? | Makan, Shopping dan ... karaoke?


Melihatkan pada kedudukan aku dekat Kota Damansara ni , yang boleh aku katakan ; aku selesa untuk kalau nak shopping ke, jalan jalan ke .. di sekitar Shah Alam , PJ dan KL . Kalau Klang tu, aku kureng sikit sebab aku sendiri taktahu apa yang ada dekat sana . Sekali sekala pergi Klang pun semata sebab nak pergi GM Klang je . 

Tapi tetiba pulak si Lili ajak pergi Klang Parade sabtu lepas, katanya nak pergi support Reef masuk karaoke contest . Ah sudah, 

Lili siapa? Reef siapa?



Okay , brief introduction ;


Lili / Aqalili Azizan ni rakan blogger yang aku baru kenal . Kitorang kenal masa dia join trip #bloggertalkxSabah . Memang mereput dengan budak ni sepanjang 6 hari dekat Sabah tu ha . Muka je inesen (innocent) tapi masyaAllah sistur, dia punya level masuk air memang se-spesis dengan aku hahaha . Ngam sangat! So lepasni, untuk entry jalan jalan sababah , akan ada banyak nama dia terselit .

Reef / Reef Official ni blogger jugak . Aku tak pernah jumpa in person , selalu tengok instagram dia je . Dia like gambar aku, aku like gambar dia. Gitulah kekdahnya daripada dulu hinggalah ke hari Sabtu haritu, baru bersua muka, borak borak dan bertentang mata ahgittew . Reef ni selalu masuk karaoke competition . woi suara sedap wey lelehhs . Itulah ceritanya macam mana Reef ni boleh tetiba ada dekat Klang Parade pulak untuk karaoke competition yang Lili ajak aku join tengok sekali ni .


Okay sambung cerita .


Rupanya, ramai lagi blogger blogger turut sama berkumpul dekat Klang Parade tu semata mata nak bagi support dekat Reef. Amboi amboi amboi , nampak tak blogger pun pandai bersosial tau . Jangan kau ingat blogger ni cuma reti duduk depan laptop dan mengomel je ekekeke .

Pertandingan tu start pada pukul 2, tapi aku dengan Lili seawal pukul 11 pagi dah terpacak dekat situ . So sementara menunggu tu, kitorang pusing pusing dalam Klang Parade tu lah dulu .


Baju ala Neelofa, harga tak masuk akal



Sementara pusing tu, terperasan lah satu butik ni ada banyak baju baju ala ala neelofa, lepastu blouse yang ada chunky beads bagai . Aku dari jauh dah nampak display mannequin dia pakai baju baju cantik camtu, terus aku tarik Lili singgah kedai tu kejap .

Bila masuk, tertanjat kite tengok harga harga baju dia .

Apeniii RM20?
Apeniii RM39?
Apeniii  RM40?

Baju baju yang aku tengok dekat online shop atau dekat mall lain , dijual pada harga RM60-RM80, dekat sini boleh dapat serendah RM20 je. 


Dekat mana?

Dekat NEXT Ladies

next ladies klang parade

Korang sampai je Klang Parade tu, korang terus ke tingkat 1, kedai dia berdekatan dengan KAMDAR. Ala senang je carinya. Pusing pusing confirm jumpa. Kedainya pun boleh tahan besar, sampai 3-4 lot juga NEXT Ladies ni punya area. 

Facebook: www.facebook.com/NEXTLadiesMY
Instagram: www.instagram.com/nextladiesmy


Memang banyak sangat pilihan yang ada . Palazzo, cardigan, blouse , jubah semua ada . Lawa pulak tu . Kualiti pun helok . Aku dengan Lili dah excited lain macam . Sekali pusing tengok si Lili tu dah hilang. Rupanya dia dah siap pergi fitting room cuba cuba baju bagai. Kemain laju dia ni eh .

next ladies klang parade

next ladies klang parade harga

Aku terjebak juga beli sampai 3 helai dekat situ . Lili pun sama . Masing masing siap beli seluar sehelai , baju pulak 2 helai .

Photo : Curitan Aqalili

Pulak tu, bila pusing dekat tepi Next Ladies, ada kedai La Miss pulak . Dekat sini si Lili dah tersangkut dengan satu cardigan . Aku pulak cuma beli inner je 2 helai .

Lepas dah sakan bershopping dekat Next Ladies tu, tengok jam dah pukul 1 lebih . 

It's lunch time!

Sebenarnya tak perasan langsung kitorang duduk dalam Next ladies tu ada dekat sejam lebih gak kot hahaha . Perempuan kalau dah shopping tu, takdenya 15 minit. Tak sejam, tak sah LOL 


Next Food Junction - macam macam ada



Sebabkan malas nak gaduh gaduh "aku nak makan ni, kau nak makan ni blablabla" , aku dengan Lili decide untuk pergi makan dekat Next Food Junction je.

next food junction klang parade

Senang cerita . Macam macam pilihan dekat satu tempat .


Dekat food court ni ada macam macam jenis masakan ditawarkan . Western ada, Italian ada, yang selera timur pun ada . Tapi, macam biasalah seorang Farah yang diva sentiasa idamkan makanan western wakakaka makanya seorang Farah pun orderlah seketul Grilled Chicken Chop .

next food junction klang parade
Photo credit : Curitan Aqalili

Harga makanan dekat sini pun semuanya berpatutan . Jadinya kalau korang ke Klang Parade, nak makan makan ke apa.. terus je ke Next Food Junction . Murah dan banyak pilihan .

next food junction klang parade

Okay lepas dah kenyang makan, hari pun dah dekat pukul 2 petang , competition karaoke pun dah nak start . Terus aku & Lili cepat cepat turun pergi dekat pentas utama . Masa kitorang sampai tu, tengok Reef dah dapat nombor giliran dah . Juri juri pun dah ada, termasuklah Dina Nadzir, Riz Raizizi , dan producer Rafikoncept .


1 Min 2 Fame Karaoke Competition



Pertandingan karaoke "1 Min 2 Fame Karaoke Competition " ni dianjurkan oleh KSong. Ye dik, KSong karaoke tu ha yang anjurkan pertandingan ni . Masa haritu, ada 15 peserta kesemuanya yang mengambil bahagian . Semuanya dah lalui proses saringan dah . Kiranya yang bertanding haritu, semuanya yang memang power power dah tau .

Photo credit : Curitan Aqalili

Aku perhati je muka Reef tu . Amboi tenang je dia, takde gelabah gelabah pun . Macam powerr je macam powerr je haha .


Tapi ceritanya, memang dia power pun. Dapat tempat ketiga k!

Itu satu yang boleh dibanggakan. Sebab semua peserta semuanya suara sedap power lunak best namatey . Suara Reef pun memang bikin cair huhu .

Ni senarai nama pemenang untuk pertandingan 1 Min 2 Fame KSong Karaoke Competition ;

Champion : Faisal Md Saad
1st Runner-up : Ardi Gunsuh
2nd Runner Up : Shariffudin Azhar Bin Omar (Reef)



Tahniah Reef!



Memang bebetul "weekend well spent" lah kata orang . Dari pagi tu, dah sakan shopping , dah sakan makan , terhibur pulak tengok orang nyanyi nyanyi . Seronok! Tengkiu Lili ajak iols lepak sekali ehhee .

Kesimpulan dibuat, Klang Parade ni boleh jadi satu tempat yang sangat sesuai untuk korang beriadah, jalan jalan shopping , karaoke, tengok wayang , bersama sama dengan keluarga dan yang tersayang . Sangat selesa, parking mudah, toilet bersih, layout mall yang tak serabut (cuma kurang tempat duduk) . 

So, dah ada plan nak kemana minggu ni? Kalau takde, jom pergi Klang Parade nak? ;)








Related search : Klang Parade , Klang Parade food court, Klang parade floor layout, Klang Parade restaurant, Restoran Klang Parade, Klang Parade wayang, wayang Klang Parade, bowling Klang Parade, Karaoke Klang Parade, Food court Klang Parade, NEXT ladies boutique, butik NEXT Ladies, vendor butik di mall, peluang perniagaan, tapak niaga untuk disewa

Tuesday, April 11, 2017

Kenzo Kids Bash By Junior Lookbook Pavilion KLChaim



Dalam kotak memori ni masih boleh ingat (ececeh .. ), masa kecik kecik dulu Mama Ayah selalu belikan baju jenama Kiki Lala, Bubblegummers & kalau mahal sikit pun jenama Osh Kosh Bgosh . Range harga dulu dulu, aku tak sure lah tapi mungkin lah murah daripada sekarang kan?

Dekat sini, dah boleh nampak dah . Daripada dulu lagi , ramai pereka dan pengeluar produk fashion dah aware yang mak mak dan ayah ayah ni memang semangat dia lain machiam sikit bila membeli barang barang untuk anak . Kalau tanya kawan kawan aku yang dah ada anak pun, mesti diorang cakap ;

"Aku sejak ada anak ni, tak fikir nak beli baju untuk diri sendiri pun. Sibuk belikan untuk anak je"

Anyonyonyo comel sangat kan statement ibu ibu . Tengok jelah mak and ayah kita, daripada kita kecik sampailah besar, mesti nakkan yang terbaik untuk kite kan? Nak kita pakai baju yang selesa, baju yang cantik ..  diorang pun nak tengok kita cantik cantik .

Sambil boleh dengan bangga nya tunjuk dekat kita

"Haa tu anak aku lahh tu, yang pakai gown pink kembang kembang ada bunga warna kuning tu.. cantik kan? " 


------------------------


Sekarang ni pun, jenama jenama mewah dah mula ketengahkan fashion untuk kanak kanak . Mak mak yang sandang beg Chanel, berkasut  Salvatore Ferragamo mestilah nakkan anak anak nya berfashion mewah juga kan?

Terbaru, di Pavilion KL , terdapat satu butik fashion mewah untuk kanak kanak tau iaitu Butik Junior Lookbook . Dekat butik ni , menghimpunkan pelbagai jenama mewah yang selalunya kita dengar dan femes cuma dalam versi untuk kanak kanak pulak . Contohnya ;  FENDI KIDS, LITTLE MARC JACOBS, AIGNER KIDS, CHLOE, DKNY, STELLA MCCARTNEY, dan juga PAUL SMITH JUNIOR . Ada banyak sebenarnya jenama jenama yang terdapat dekat Junior Lookbook ni .. kalau nak tahu, korang kena pergi tengok sendiri lah ehehehek .

CEO Junior Lookbook Malaysia ; Mr.Brian John Yim

Masa 9 Mac 2017 haritu, satu jenama baru dah pun selamat sertai team Junior Lookbook ni, iaitu KENZO KIDS. Jenama Kenzo ni diasaskan oleh seorang pereka bernama Kenzo Takada dan butik nya yang pertama dibuka pada tahun 1970 , di Paris. Gaya dan elemen yang selalu disampaikan dalam setiap koleksi Kenzo ialah menggambarkan "West meets East" dan banyak diketengahkan corak corak yang nampak funky, ada ciri ciri etnik dan banyak lakaran bunga .



Kalau korang tak familiar dengan jenama Kenzo ni , rasanya korang akan tahu bila tengok signature produk dia yang selalu orang pakai iaitu dia punya jumper & sneakers . Yang ada logo kepala rimau tu . Cantik! Aku suka gilaaa tapi ehem pitis nya takde haha .

junior lookbook pavilion

So lepasni, untuk ibu ayah yang bergaya sakan dengan Kenzo punya jumper atau pun sneakers, boleh lah bergaya sedondon dengan anak anak pulak . Kiranya koleksi Kenzo yang orang dewasa pakai, akan ada dalam versi mini . gittew 


kenzo kids



Rasa teruja pula bila masuk butik ni . Sambil termenung termenung memikirkan adik adik yang pakai pakaian pakaian ni ;

"untung kau dik, kecik kecik dah pakai baju harga RM1,200 . akak kau nak beli tshirt bundle RM12 pun fikir banyak kali "

hahaha . 

Takpe, sambil belek belek gown Aigner berharga RM1,200 , sambil tanamkan keazaman nak berjaya dan kumpul duit banyak banyak untuk kesenangan anak anak iols nanti . InsyaAllah


Tunggu ye nak, nanti mak pakaikan kau lampin jenama Gucci . Ko tunggu eh , ko tunggu!








Related search :  Kenzo kids pavilion, junior lookbook, junior lookbook kenzo kids, junior lookbook pavilion

Friday, March 31, 2017

7 Aktiviti Menarik Wajib Cuba di Tanjung Malim, Perak


Hello & Assalamualaikum!

Okay, sebelum nak mula menaip ni , kita geliat geliat sikit sambil stretching stretching sebab sumpah badan rasa letih dan lemau sangattt . Mana taknya, untuk beberapa minggu ni , aku sakan gila berjalan cuti cuti dalam Malaysia . Macam macam tempat dah aku pergi dalam tempoh kurang 1 bulan, dan makanya menimbunlah juga entry yang tak siap ekekekeke .

Untuk muqaddimah jurnal cuti cuti Malaysia aku ni , aku nak mulakan dengan cerita pasal trip jelajah Tanjung Malim 

You read it right baby ,  Tanjung Malim!

"Apa yang ada dekat Tanjung Malim??" katakauuu .

Jangan judgemental cepat sangat please, kau taktahu Tanjung Malim punya lah gempak sampai terindu rindu pulak nak pergi sana lagi .

Disamping orang disana baik baik dan hensem (eh!haha) , Tanjung Malim juga menyediakan pelbagai aktiviti menarik untuk korang bila bercuti disana . 

Ok meh kita senaraikan aktiviti wajib untuk korang buat dan ambil pengalaman bila ke Tanjung Malim .

Eh cop, sebelum tu nak buat penjelasan sikit, percutian ke Tanjung Malim versi aku ni ialah versi "Cintai hutan hijau hijaun dan alam semulajadi" gitu . Makanya, akan tersenarai aktiviti outdoor dan lasak serta nature-related activity ye .

1. White Water Rafting


Inilah satu satunya aktiviti yang paling aku rasa nak ulang ulang ulang balik . Sebab best gila! And that's why lah aku letakkan dekat point no 1. hehehe

Rafting dalam bahasa melayu nya berakit, tapi idoklah kau main rakit diperbuat daripada buluh tu dik . Dan pepatah berakit rakit ke hulu, berenang renang ketepian memang boleh guna pakai sangat dalam aktiviti ni .



Sebelum memulakan aktiviti, short safety brieifing akan di berikan dan korang akan mula pakai life jacket dan helmet. Seterusnya, korang akan mula lakukakan aktiviti 'Water confident" .

Kenapa pentingnya "water confident" ni? Sebab nak bina keyakinan pada korang supaya tak gelabah dan panik tatkala tercampak keluar daripada bot masa rafting tu. Ya dik. Kau ada possibility tercampak keluar daripada bot. Akak kau ni je dah tercampak sampai 4 kali daripada bot tu dik wakakakak . Walaupun bila dah tergolek keluar daripada bot dan termengah mengah cuba berpaut pada batu bila nak melawan arus jeram yang maha dasyat , tapi akak surviveeeeeee! dan "apeeniii best gila tercampakk, nak lagi!" LOL


Sungai yang kitorang pergi untuk rafting ni katanya pada level 4. Aku tak faham sangat level level ni macam ni , gamaknya level keganasan jeram dia tu kot . Dan katanya Level 4 ni kira level power power dah ni . Wow rasa bangga pulak aku dah merasa ber-water rafting dekat sungai ni. Satu pencapaian ye sebabkan seorang Farah ialah berspesis takutkan air, sesuai dengan tahun kelahirannya iaitu tahun kambing (fakta) hahah .

aktiviti water rafting

Aktiviti water rafting ni aje mengambil masa dalam 2-3 jam jugaklah . Campur dengan siap berhenti tengah jalan makan jagung bagai hahaha . Kau mampu ke , setelah berhempas pulas bergaduh dengan jeram yang ganas tu, tetiba paddle depan depan sikit, ada jagung bakar menanti . Kelasss sangatt servis water rafting daripada Chili Rafter ni . Okay, info pasal Chili Rafter ni nanti aku letakkan dekat hujung post. 

Lagi sekali nak tegaskan, aktiviti ni memang super fun! Rugi lah kalau korang taknak cuba. Serious puas hati dan seronok . WAJIB CUBA BILA KE TANJUNG MALIM!




2. Merebus telur di Kolam Air Panas



Bunyi macam "alaaa kolam air panas je ponn "

Aip aipp tengok tuuu judgmental lagi *jentik telinga


Kolam air panas ni bukan sebarang sebarang kolam k. Kalau kau pergi rendam badan dalam air tu, nescaya akan jadi jelmaan megi lah nanti . Bersuhu 104 darjah celcius, gile ke apa kau nak mandi dalam tu? hahaha .


Apa yang kau mampu buat ialah , bawa telur sepapan , rebus dan nikmatiknya dengan kicap dan lada sulah beramai ramaiiiii ! Lain maciamm sedap dia tau . Aku ni bukan lah spesis yang suka makan telur separu masak ke telur rebus ni , tapi eh eh eh sedap pulakk bila dah direbus macam ni .

kolam air panas slim river


Satu lagi aktiviti WAJIB CUBA BILA KE TANJUNG MALIM!


3. Pengalaman membuat pau & "fine dining" di UPSI


Memang trip ke Tanjung Malim ni asyik makan makan makan ke? Hahaha

upsi kulinari tanjung malim

Korang patut singgah sekejap di bengkel department kulinari UPSI ni. Dan berpeluang untuk cuba membuat pau sendiri . Lepastu, boleh pulak terus ke restoran untuk nikmati makanan ala ala fine dining yang disediakan oleh pelajar UPSI sendiri . 3 course pada harga tak sampai RM20 pun! Termasuk starter, main course dan juga dessert . wohooo ! Memang feeling macam makan dekat hotel mewah je sebab diorang siap bukakan napkin dan letakkan atas riba . kelass kan? Korang patut singgah sini k bila ke Tanjung Malim!


4. Aktiviti Go-Kart dan Memanah

go kart memanah archery tanjung malim

Boring lah kalau setakat jalan jalan je kan? Selitkan sekali aktiviti menarik contohnya ber-go kart dan juga memanah . Barulah rasa trip tu lebih bermakna, lagi lagi kalau datang ramai ramai dengan kawan kawan dan family .

Tapak go kart ni berhampiran dengan stesen KTM Tanjung Malim . Senang je nak cari . Nanti pergi tau ;)



5.  Santai santai di Sarang Art Hub Cafe


Kalau malamnya korang rasa nak bersantai, lepak lepak, makan makan, sambil dengar live band ... korang patut ke Sarang Art Hub , milik Abang Mamat Khalid .

Dekat sini yang uniknya hiasan dalaman penuh dengan poster dan hasil seni yang lama . Memang sesuai lah dengan nama "Sarang Art Hub" tu . Pilihan makanan pun banyak, dan suasana dekat sini memang sesuai sangat untuk bersantai dengan kawan ataupun keluarga .

Aku dengan Neysa siap jahanamkan majlis lagi dok menyanyi ramai ramai dekat situ haha . Ghasak lah kan, yang penting we'olls happy :p

Ingat tau, kalau ke Tanjung Malim .. wajib singgah sini juga ;D


sarang art hub mamat khalid


6. Menginap di Teratak Riverview



Kalau korang nak kan tempat bermalam yang bebetul "back to nature" , korang patut pilih Teratak Riverview ni . Dekat resort ni ada sebuah sungai yang membahagikan sempadan antara Perak dan Selangor. Dan korang boleh pilih nak duduk bilik belah Perak ke belah Selangor haha cool kan? 

Pepagi bangun, boleh terus nikmati kecantikan pemandangan sungai depan bilik . Pulak tu, petang petang boleh lah buat aktiviti flying fox dan absailing pulak . Untuk aktiviti outdoor macam ni, aku cadangkan untuk korang mintak team T-rec Konsultansi yang handle.

Diorang akan uruskan semua kelengkapan yang diperlukan untuk aktiviti termasuklah aktiviti Flying fox, absailing dan juga tubing . Diorang ni terdiri daripada pelajar dan bekas pelajar UPSI yang mengambil jurusan sains sukan . Haa bab bab sukan outdoor, bagi je kat diorang . Diorang tahu lah apa nak buat hehee . Seronok je beraktiviti dengan diorang ni. Sabar je melayan ahkak ahkak yang macam macam perangai ni hahaha .

7. Mural Street Art


tanjung malim street mural art



Ha, kau hengat Melaka je ada? Penang je ada? Tanjung Malim ada jugak k . Korang patut singgah kejap dekat pekan Tanjung Malim ni dan bergambar dekat mural di belakang dinding kedai ni. Kawasannya bersih dan teratur, sesuai lah untuk kita jalan jalan dan berhenti untuk ambil gambar . "Very insta-worthy" katakauu haha . OOTD lah dekat dinding ni dik, upload dekat instagram, nescaya banyak lah likes yang kau dapat ekekeke 

==================================

Itu dia 7 aktiviti menarik yang korang boleh lakukan sepanjang di Tanjung Malim . Kalau sebelum ni korang macam tak tahu apa je aktiviti yang boleh dibuat dekat Tanjung Malim tu, ha nah hakak kau dah senaraikan hehee .

Semua aktiviti ni ada juga ditawarkan dalam pakej pakej menarik yang disediakan oleh pelbagai 'travel agency' . Insyallah very soon , iols akan update senarai pakej yang ditawarkan dan harga pakej tu dalam entry ya .

Haaa another point to highlight, kalau nak ke Tanjung Malim tu, nak senang ... korang travel je by train KTM . Cuma ambil masa dalam sejam lebih je untuk sampai . Kalau nak lagi laju , ambil ETS ye. Tapi kalau ambik train biasa pun dah hokeyy .



Kan senang kalau nak kemana mana semuanya boleh naik train je, at least dalam train boleh gak berjoget ke menari lari sana sini . Kalau dalam bas tu kematu kematu bontot duduk lama wakakkaa .

K lah gais, insyaallah more details tentang pakej, contact number etc akan diupdate dari semasa ke semasa ya. sis nak kumpulkan info dulu . Kalau ada sebarang soalan, boleh comment di bawah yee. Takpun email jee nanti ahkak reply k [farahdafri.work@gmail.com]















Related search : Pakej percutian tanjung malim, teratak riverview resort, resort camping tanjung malim, tapak camping best malaysia, tapak camping menarik, tempat untuk kem motivasi, tempat untuk kem , resort untuk camping, camping resort malaysia, resort camping perak, ipoh perak, tempat menarik di perak, tempat menarik tanjung malim, aktiviti menarik tanjung malim, UPSI tanjung malim, tanjung malim universiti, tempat makan menarik di tanjung malim, tanjung malim night life, tanjung malim pusat hiburan, tempat menarik di tanjung malim, restoran best tanjung malim, tanjung malim cafe hopping, tanjung malim cafe hipster