Tuesday, May 23, 2017

Street Churros Dah Ada Menu Baru | Street Churros MyTown Cheras


Daripada bermulanya era perkembangan churros dekat Malaysia ni, aku dah start suka dah. Seingat aku lah kan, Churros yang memula aku cuba rasa masa tu dekat cafe The Sumbs, Shah Alam. Itu pun sebab Kak Syaf yang sibuk sangat ajak makan churros. Masa tu, aku rasa macam dah nikmat sangat dah makan churros dekat situ. Bagi aku, macam dah sedap gila nak mati dah churros kat situ tuu haha.

Aku pernah cuba juga nak buat churros ni, tapi end up jadi cekodok kahkah. Susah weh nak buat ni sebab kena pastikan adunan dough tu sebati, lepastu nak menggoreng pula kena cepat. Sambil tekan piping, sambil goreng. Sumpah leceh. Last last aku malas dah nak buat churros sendiri . Payah payah, beli je dekat pasar malam walaupun tak sedap. Pasal dah teringin sangat, aku telan je. Dah la dipping tak best sebab bancuh guna coco powder je ish! potong stim betul!

Tak lama lepastu, aku tahu kewujudan Street Churros dah mula bertapak dekat Malaysia. Masa tu , aku tengah study lagi dekat Melaka. Street Churros ni pula dekat KL . Well, biasalah. Kalau dah benda best best ke, kedai hipster hipster ke, makan sedap sedap ke, asyik asyik kat KL . Ish!

TASNIMSHAHCOSMETICS X HUNA Hasilkan Premium Lip Matte


TASNIMSHAHCOSMETICS X HUNA Hasilkan Premium Lip Matte | Kadang kadang duduk termenung tu, baru tersedar "eh dah makin berusia aku ni" . Pejam celik dah 26 tahun dah , tapi achievement dalam hidup tu alalalala macam tak memberangsangkan sangat lah . Adik adik yang baru habis SPM pun lagi terer meniaga sekarang ni .

Thursday, May 18, 2017

Buffet Ramadhan Ube Banquet Hall di Nilai 3



Buffet Ramadhan Ube Banquet Hall di Nilai 3 | Sesuatu yang signifikan bila sebut tentang bulan puasa, mestilah 'ifthorrr' , dalam bahasa kurang arabic-hipster nya - buka puasa.

Signifikan pula dengan berbuka puasa ialah ; berbelanja sakan di bazar ramadhan dan juga BUFET RAMADHONNN!

Suka betul pergi bufet ramadhan, lagi lagi bila pergi dengan family atau kawan kawan. Seronok sebab sambil makan, boleh borak borak. Berhenti solat kejap, lepastu sambung lagi. Sampai lah perut cannot handle lagi nak telan segala macam kambing bakar yang kau gigih beratur lama nak ambik tadi tu.

Ube Banquet Hall tawarkan pakej Buffet Ramadhan


Biasanya buffet ramadhan ni diadakan dekat hotel hotel je. Tapi haritu, aku dijemput untuk pergi preview bufet ramadhan di Ube Banquet Hall di Nilai. Ini kalau cakap Nilai, kau takyah gi jauh. Waze terus Nilai 3 tempat kegilaan mak mak shopping carpet tu, ha dekat situlah. 

Tuesday, May 16, 2017

Samsung Galaxy S8 & S8+ | Kini boleh didapati di SenHeng (Harga,Review dan Spesifikasi)



Samsung Galaxy S8 & S8+ | Kini boleh didapati di SenHeng (Harga,Review dan Spesifikasi) | Dah lama sebenarnya Hilmi nak sangat tukar phone baru. Tapi dia tunggu tunggu je dulu, selalu bagi chance dekat aku yang tukar phone. Daripada masa aku guna iphone dulu sampailah dah berpaling tadah memilih Huawei, dia tetap guna phone yang sama. Alololo cian dia, sanggup tolong tambah tambah duit bagi aku yang dapat tukar phone ekekeke .

Makanya lepas penantian yang lama, ada lah rezeki lebih sikit untuk dia tukar phone. Tengah dilemma memula macam nak Honor 8, lepastu macam nak Mate 9, tetiba nak OnePlus 3 pulak, pastu eh eh eh nak Samsung pulak. 

Pening!

Aku dah cakap dekat dia, kalau nak Samsung, tunggu lah Samsung S8 & S8+ Launch dulu. Boleh belek belek, mana tahu berkenan kan? Tapi sebab dia dah excited sangat nak tukar fon, last last dia terjebak dapatkan Samsung S7 Edge. 

Tapi haritu, kebetulan ada pelancaran Samsung S8 di SenHeng IOI Puchong Mall, aku hangkut Hilmi sekali untuk teman. Sebab dia kalau bab bab gadget ni memang suka.



Hah! Bila dia dah belek belek Samsung S8 & S8+tuuu, terberkenan lah pulak. Aku cuma tengok tengok macam tu je, dia pula yang bersungguh godek handphone tu sampai lunyai haha .

Tuesday, May 9, 2017

Ramai Yang Tak Tahu 3 Bahan di Dapur Ini Mampu Melenyapkan Jerawat dalam 1 Malam




Okay entry kali ni cuba nak buat se-simple yang mampu. 

Cut the crap.
Cut the long intro's

Ala dah start nak panjang dah pun intro nya hahahaha .

K .

Tetiba belek belek cermin, terperasan pula ada seketul jerawat durjana dah terhendap hendap dekat atas dahi , tepi hidung , kawasan dagu .

ARHHHH STRESS!

Nak picit tapi mata putih tu tak keluar lagi . 
Nak sapu oxy, oxy entah campak pergi mana.
Nak sapu guna ice, ice dah habis buat minum sirap masa dinner tadi .
Dah tengah malam, farmasi dah tutup wey .

Esok pagi dah lah ada hal penting , nak dating ke nak interview ke nak fotoshut ke lantak kau lah .

Sekarang, nak kena buat apa?


SIMPLE.

Monday, May 8, 2017

6 Produk Penjagaan Wajah Berbaloi Untuk Dibeli Di Farmasi @ Drugstore


6 Produk Penjagaan Wajah Berbaloi Untuk Dibeli Di Farmasi @ Drugstore | Tetiba terfikir nak buat entry ni sebab secara tak perasan nya, bila lalu depan farmasi atau section beauty products dalam mall macam Aeon wellness ke, Watson, atau Guardian.. mesti rasa nak berhenti dan masuk . Daripada masa belum kawen, sampai lah dah kawen, Hilmi dah faham sangat perangai bini dia yang pantang lalu depan kedai kedai camni . Sampaikan kalau kitorang just lalu je, dan aku tak berhenti untuk masuk ataupun tak menoleh langsung dekat kedai tu, dia pulak yang gi tanya "Taknak singgah ke?" hahaha . Pulakkk .

Dan kadang tu bila masuk, bukannya nak beli apa sangat pun. Paling utamanya akan serang bahagian mekap mekap dulu. Calit itu sikit, ini sikit .. lepastu baru beralih ke bahagian lain .

Kalau dekat section facial care/ penjagaan wajah , mesti aku suka duduk lama dekat situ. Sebab sambil tengok barang, sambil gigih nak meng-google time time tu juga sebab nak baca review pengguna. Helok ke tak, berbaloi ke tak . Ada kot setengah jam duduk dekat tepi rak tu semata nak google. Kadang tu aku siap sampai bersila lagi. Gigih Hilmi cari cari mana kepala aku rupanya duduk bersila kat bawah wakakaka .



So untuk entry ni, terajin pulak nak share dengan korang beberapa produk yang aku beli, guna dan berpuas hati yang mana aku beli pun sebabkan baca review review daripada orang lain .

Saturday, May 6, 2017

[REVIEW] 4 PRODUK KECANTIKAN SIMPLY LYNN



Yay!Another beauty product review!

Mula mulanya tahu pasal produk Simply Lynn ni sebabkan Meeracle Serum diorang yang feymes tu , lepastu baru lah tahu yang sebenarnya Simply Lynn ni ada macam macam lagi produk yang diorang keluarkan .

Asalnya nak cuba Glowing Beauty Spray je, tapi entah macam mana eh eh eh terambik sekali dia punya Glow Day Cream, Glowing Gel Treatment, & Booster Glow Whitening.

SIMPLY LYNN TESTIMONI


Perasan tak dalam kesemua produk Simply Lynn ni dok ulang ulang perkataan "GLOW?"

Monday, April 17, 2017

VEET Sensitive Touch | Mudah, selamat dan tak menyakitkan





VEET Sensitive Touch | Pertumbuhan buluan buluan asing yang selalu wujud di beberapa anggota badan kita bukan lah benda yang pelik. It's normal, tapi tulah .. walaupun normal, kalau dah kau biarkan je merimbun, tak berjaga ... tak ke selekeh namanya?

Lagi lagi, untuk perempuan.

Wajib wajib wajib untuk jaga kekemasan dan merapikan diri .

So, bila bercakap pasal usaha usaha nak membanteras pertubuhan bulu yang berleluasa ni, ada banyak cara dan kaedah yang boleh digunakan termasuklah;

(Jap aku tulis dalam english)
  • Shaving
  • Waxing

COCO Concept Store | Solusi membelanjakan RM50 untuk pakaian secara bijak




Sekarang ni, nilai RM50 tu macam dah kecik sangat sangat dah kan?

Kalau shopping dekat tesco tu, dalam troli alahai ciput je barangnya, setakat dapat body wash sebotol,  makanan jajan jajan sikit .. kalau beli Ramen Samyang, confirm confirm lebih RM50 dah belanjanya . what a cruel world hahaha .

Tu baru cakap pasal barang keperluan .

Kalau benda benda lain macam baju baju, lagi lahai  ... kalau RM50 tu sehelai je dapat . Itu pun dapat yang design outdated, tak pun masa masa sale je.

Macam mana, hamba hamba fesyen macam aku (ahaks!) nak survive dekat dunia penuh pancaroba ni? LOL

Satu solusi terbaru dah pun dijumpai, yay yay!

Thursday, April 13, 2017

Apa ada di Klang Parade? | Makan, Shopping dan ... karaoke?


Melihatkan pada kedudukan aku dekat Kota Damansara ni , yang boleh aku katakan ; aku selesa untuk kalau nak shopping ke, jalan jalan ke .. di sekitar Shah Alam , PJ dan KL . Kalau Klang tu, aku kureng sikit sebab aku sendiri taktahu apa yang ada dekat sana . Sekali sekala pergi Klang pun semata sebab nak pergi GM Klang je . 

Tapi tetiba pulak si Lili ajak pergi Klang Parade sabtu lepas, katanya nak pergi support Reef masuk karaoke contest . Ah sudah, 

Lili siapa? Reef siapa?



Okay , brief introduction ;


Lili / Aqalili Azizan ni rakan blogger yang aku baru kenal . Kitorang kenal masa dia join trip #bloggertalkxSabah . Memang mereput dengan budak ni sepanjang 6 hari dekat Sabah tu ha . Muka je inesen (innocent) tapi masyaAllah sistur, dia punya level masuk air memang se-spesis dengan aku hahaha . Ngam sangat! So lepasni, untuk entry jalan jalan sababah , akan ada banyak nama dia terselit .

Tuesday, April 11, 2017

Kenzo Kids Bash By Junior Lookbook Pavilion KLChaim



Dalam kotak memori ni masih boleh ingat (ececeh .. ), masa kecik kecik dulu Mama Ayah selalu belikan baju jenama Kiki Lala, Bubblegummers & kalau mahal sikit pun jenama Osh Kosh Bgosh . Range harga dulu dulu, aku tak sure lah tapi mungkin lah murah daripada sekarang kan?

Dekat sini, dah boleh nampak dah . Daripada dulu lagi , ramai pereka dan pengeluar produk fashion dah aware yang mak mak dan ayah ayah ni memang semangat dia lain machiam sikit bila membeli barang barang untuk anak . Kalau tanya kawan kawan aku yang dah ada anak pun, mesti diorang cakap ;

"Aku sejak ada anak ni, tak fikir nak beli baju untuk diri sendiri pun. Sibuk belikan untuk anak je"

Anyonyonyo comel sangat kan statement ibu ibu . Tengok jelah mak and ayah kita, daripada kita kecik sampailah besar, mesti nakkan yang terbaik untuk kite kan? Nak kita pakai baju yang selesa, baju yang cantik ..  diorang pun nak tengok kita cantik cantik .

Sambil boleh dengan bangga nya tunjuk dekat kita

"Haa tu anak aku lahh tu, yang pakai gown pink kembang kembang ada bunga warna kuning tu.. cantik kan? " 


------------------------


Sekarang ni pun, jenama jenama mewah dah mula ketengahkan fashion untuk kanak kanak . Mak mak yang sandang beg Chanel, berkasut  Salvatore Ferragamo mestilah nakkan anak anak nya berfashion mewah juga kan?

Terbaru, di Pavilion KL , terdapat satu butik fashion mewah untuk kanak kanak tau iaitu Butik Junior Lookbook . Dekat butik ni , menghimpunkan pelbagai jenama mewah yang selalunya kita dengar dan femes cuma dalam versi untuk kanak kanak pulak . Contohnya ;  FENDI KIDS, LITTLE MARC JACOBS, AIGNER KIDS, CHLOE, DKNY, STELLA MCCARTNEY, dan juga PAUL SMITH JUNIOR . Ada banyak sebenarnya jenama jenama yang terdapat dekat Junior Lookbook ni .. kalau nak tahu, korang kena pergi tengok sendiri lah ehehehek .

CEO Junior Lookbook Malaysia ; Mr.Brian John Yim

Masa 9 Mac 2017 haritu, satu jenama baru dah pun selamat sertai team Junior Lookbook ni, iaitu KENZO KIDS. Jenama Kenzo ni diasaskan oleh seorang pereka bernama Kenzo Takada dan butik nya yang pertama dibuka pada tahun 1970 , di Paris. Gaya dan elemen yang selalu disampaikan dalam setiap koleksi Kenzo ialah menggambarkan "West meets East" dan banyak diketengahkan corak corak yang nampak funky, ada ciri ciri etnik dan banyak lakaran bunga .



Kalau korang tak familiar dengan jenama Kenzo ni , rasanya korang akan tahu bila tengok signature produk dia yang selalu orang pakai iaitu dia punya jumper & sneakers . Yang ada logo kepala rimau tu . Cantik! Aku suka gilaaa tapi ehem pitis nya takde haha .

junior lookbook pavilion

So lepasni, untuk ibu ayah yang bergaya sakan dengan Kenzo punya jumper atau pun sneakers, boleh lah bergaya sedondon dengan anak anak pulak . Kiranya koleksi Kenzo yang orang dewasa pakai, akan ada dalam versi mini . gittew 


kenzo kids



Rasa teruja pula bila masuk butik ni . Sambil termenung termenung memikirkan adik adik yang pakai pakaian pakaian ni ;

"untung kau dik, kecik kecik dah pakai baju harga RM1,200 . akak kau nak beli tshirt bundle RM12 pun fikir banyak kali "

hahaha . 

Takpe, sambil belek belek gown Aigner berharga RM1,200 , sambil tanamkan keazaman nak berjaya dan kumpul duit banyak banyak untuk kesenangan anak anak iols nanti . InsyaAllah


Tunggu ye nak, nanti mak pakaikan kau lampin jenama Gucci . Ko tunggu eh , ko tunggu!








Related search :  Kenzo kids pavilion, junior lookbook, junior lookbook kenzo kids, junior lookbook pavilion

Friday, March 31, 2017

7 Aktiviti Menarik Wajib Cuba di Tanjung Malim, Perak


Hello & Assalamualaikum!

Okay, sebelum nak mula menaip ni , kita geliat geliat sikit sambil stretching stretching sebab sumpah badan rasa letih dan lemau sangattt . Mana taknya, untuk beberapa minggu ni , aku sakan gila berjalan cuti cuti dalam Malaysia . Macam macam tempat dah aku pergi dalam tempoh kurang 1 bulan, dan makanya menimbunlah juga entry yang tak siap ekekekeke .

Untuk muqaddimah jurnal cuti cuti Malaysia aku ni , aku nak mulakan dengan cerita pasal trip jelajah Tanjung Malim 

You read it right baby ,  Tanjung Malim!

"Apa yang ada dekat Tanjung Malim??" katakauuu .

Jangan judgemental cepat sangat please, kau taktahu Tanjung Malim punya lah gempak sampai terindu rindu pulak nak pergi sana lagi .

Disamping orang disana baik baik dan hensem (eh!haha) , Tanjung Malim juga menyediakan pelbagai aktiviti menarik untuk korang bila bercuti disana . 

Ok meh kita senaraikan aktiviti wajib untuk korang buat dan ambil pengalaman bila ke Tanjung Malim .

Eh cop, sebelum tu nak buat penjelasan sikit, percutian ke Tanjung Malim versi aku ni ialah versi "Cintai hutan hijau hijaun dan alam semulajadi" gitu . Makanya, akan tersenarai aktiviti outdoor dan lasak serta nature-related activity ye .

1. White Water Rafting


Inilah satu satunya aktiviti yang paling aku rasa nak ulang ulang ulang balik . Sebab best gila! And that's why lah aku letakkan dekat point no 1. hehehe

Rafting dalam bahasa melayu nya berakit, tapi idoklah kau main rakit diperbuat daripada buluh tu dik . Dan pepatah berakit rakit ke hulu, berenang renang ketepian memang boleh guna pakai sangat dalam aktiviti ni .



Sebelum memulakan aktiviti, short safety brieifing akan di berikan dan korang akan mula pakai life jacket dan helmet. Seterusnya, korang akan mula lakukakan aktiviti 'Water confident" .

Kenapa pentingnya "water confident" ni? Sebab nak bina keyakinan pada korang supaya tak gelabah dan panik tatkala tercampak keluar daripada bot masa rafting tu. Ya dik. Kau ada possibility tercampak keluar daripada bot. Akak kau ni je dah tercampak sampai 4 kali daripada bot tu dik wakakakak . Walaupun bila dah tergolek keluar daripada bot dan termengah mengah cuba berpaut pada batu bila nak melawan arus jeram yang maha dasyat , tapi akak surviveeeeeee! dan "apeeniii best gila tercampakk, nak lagi!" LOL


Sungai yang kitorang pergi untuk rafting ni katanya pada level 4. Aku tak faham sangat level level ni macam ni , gamaknya level keganasan jeram dia tu kot . Dan katanya Level 4 ni kira level power power dah ni . Wow rasa bangga pulak aku dah merasa ber-water rafting dekat sungai ni. Satu pencapaian ye sebabkan seorang Farah ialah berspesis takutkan air, sesuai dengan tahun kelahirannya iaitu tahun kambing (fakta) hahah .

aktiviti water rafting

Aktiviti water rafting ni aje mengambil masa dalam 2-3 jam jugaklah . Campur dengan siap berhenti tengah jalan makan jagung bagai hahaha . Kau mampu ke , setelah berhempas pulas bergaduh dengan jeram yang ganas tu, tetiba paddle depan depan sikit, ada jagung bakar menanti . Kelasss sangatt servis water rafting daripada Chili Rafter ni . Okay, info pasal Chili Rafter ni nanti aku letakkan dekat hujung post. 

Lagi sekali nak tegaskan, aktiviti ni memang super fun! Rugi lah kalau korang taknak cuba. Serious puas hati dan seronok . WAJIB CUBA BILA KE TANJUNG MALIM!




2. Merebus telur di Kolam Air Panas



Bunyi macam "alaaa kolam air panas je ponn "

Aip aipp tengok tuuu judgmental lagi *jentik telinga


Kolam air panas ni bukan sebarang sebarang kolam k. Kalau kau pergi rendam badan dalam air tu, nescaya akan jadi jelmaan megi lah nanti . Bersuhu 104 darjah celcius, gile ke apa kau nak mandi dalam tu? hahaha .


Apa yang kau mampu buat ialah , bawa telur sepapan , rebus dan nikmatiknya dengan kicap dan lada sulah beramai ramaiiiii ! Lain maciamm sedap dia tau . Aku ni bukan lah spesis yang suka makan telur separu masak ke telur rebus ni , tapi eh eh eh sedap pulakk bila dah direbus macam ni .

kolam air panas slim river


Satu lagi aktiviti WAJIB CUBA BILA KE TANJUNG MALIM!


3. Pengalaman membuat pau & "fine dining" di UPSI


Memang trip ke Tanjung Malim ni asyik makan makan makan ke? Hahaha

upsi kulinari tanjung malim

Korang patut singgah sekejap di bengkel department kulinari UPSI ni. Dan berpeluang untuk cuba membuat pau sendiri . Lepastu, boleh pulak terus ke restoran untuk nikmati makanan ala ala fine dining yang disediakan oleh pelajar UPSI sendiri . 3 course pada harga tak sampai RM20 pun! Termasuk starter, main course dan juga dessert . wohooo ! Memang feeling macam makan dekat hotel mewah je sebab diorang siap bukakan napkin dan letakkan atas riba . kelass kan? Korang patut singgah sini k bila ke Tanjung Malim!


4. Aktiviti Go-Kart dan Memanah

go kart memanah archery tanjung malim

Boring lah kalau setakat jalan jalan je kan? Selitkan sekali aktiviti menarik contohnya ber-go kart dan juga memanah . Barulah rasa trip tu lebih bermakna, lagi lagi kalau datang ramai ramai dengan kawan kawan dan family .

Tapak go kart ni berhampiran dengan stesen KTM Tanjung Malim . Senang je nak cari . Nanti pergi tau ;)



5.  Santai santai di Sarang Art Hub Cafe


Kalau malamnya korang rasa nak bersantai, lepak lepak, makan makan, sambil dengar live band ... korang patut ke Sarang Art Hub , milik Abang Mamat Khalid .

Dekat sini yang uniknya hiasan dalaman penuh dengan poster dan hasil seni yang lama . Memang sesuai lah dengan nama "Sarang Art Hub" tu . Pilihan makanan pun banyak, dan suasana dekat sini memang sesuai sangat untuk bersantai dengan kawan ataupun keluarga .

Aku dengan Neysa siap jahanamkan majlis lagi dok menyanyi ramai ramai dekat situ haha . Ghasak lah kan, yang penting we'olls happy :p

Ingat tau, kalau ke Tanjung Malim .. wajib singgah sini juga ;D


sarang art hub mamat khalid


6. Menginap di Teratak Riverview



Kalau korang nak kan tempat bermalam yang bebetul "back to nature" , korang patut pilih Teratak Riverview ni . Dekat resort ni ada sebuah sungai yang membahagikan sempadan antara Perak dan Selangor. Dan korang boleh pilih nak duduk bilik belah Perak ke belah Selangor haha cool kan? 

Pepagi bangun, boleh terus nikmati kecantikan pemandangan sungai depan bilik . Pulak tu, petang petang boleh lah buat aktiviti flying fox dan absailing pulak . Untuk aktiviti outdoor macam ni, aku cadangkan untuk korang mintak team T-rec Konsultansi yang handle.

Diorang akan uruskan semua kelengkapan yang diperlukan untuk aktiviti termasuklah aktiviti Flying fox, absailing dan juga tubing . Diorang ni terdiri daripada pelajar dan bekas pelajar UPSI yang mengambil jurusan sains sukan . Haa bab bab sukan outdoor, bagi je kat diorang . Diorang tahu lah apa nak buat hehee . Seronok je beraktiviti dengan diorang ni. Sabar je melayan ahkak ahkak yang macam macam perangai ni hahaha .

7. Mural Street Art


tanjung malim street mural art



Ha, kau hengat Melaka je ada? Penang je ada? Tanjung Malim ada jugak k . Korang patut singgah kejap dekat pekan Tanjung Malim ni dan bergambar dekat mural di belakang dinding kedai ni. Kawasannya bersih dan teratur, sesuai lah untuk kita jalan jalan dan berhenti untuk ambil gambar . "Very insta-worthy" katakauu haha . OOTD lah dekat dinding ni dik, upload dekat instagram, nescaya banyak lah likes yang kau dapat ekekeke 

==================================

Itu dia 7 aktiviti menarik yang korang boleh lakukan sepanjang di Tanjung Malim . Kalau sebelum ni korang macam tak tahu apa je aktiviti yang boleh dibuat dekat Tanjung Malim tu, ha nah hakak kau dah senaraikan hehee .

Semua aktiviti ni ada juga ditawarkan dalam pakej pakej menarik yang disediakan oleh pelbagai 'travel agency' . Insyallah very soon , iols akan update senarai pakej yang ditawarkan dan harga pakej tu dalam entry ya .

Haaa another point to highlight, kalau nak ke Tanjung Malim tu, nak senang ... korang travel je by train KTM . Cuma ambil masa dalam sejam lebih je untuk sampai . Kalau nak lagi laju , ambil ETS ye. Tapi kalau ambik train biasa pun dah hokeyy .



Kan senang kalau nak kemana mana semuanya boleh naik train je, at least dalam train boleh gak berjoget ke menari lari sana sini . Kalau dalam bas tu kematu kematu bontot duduk lama wakakkaa .

K lah gais, insyaallah more details tentang pakej, contact number etc akan diupdate dari semasa ke semasa ya. sis nak kumpulkan info dulu . Kalau ada sebarang soalan, boleh comment di bawah yee. Takpun email jee nanti ahkak reply k [farahdafri.work@gmail.com]















Related search : Pakej percutian tanjung malim, teratak riverview resort, resort camping tanjung malim, tapak camping best malaysia, tapak camping menarik, tempat untuk kem motivasi, tempat untuk kem , resort untuk camping, camping resort malaysia, resort camping perak, ipoh perak, tempat menarik di perak, tempat menarik tanjung malim, aktiviti menarik tanjung malim, UPSI tanjung malim, tanjung malim universiti, tempat makan menarik di tanjung malim, tanjung malim night life, tanjung malim pusat hiburan, tempat menarik di tanjung malim, restoran best tanjung malim, tanjung malim cafe hopping, tanjung malim cafe hipster

Thursday, March 30, 2017

Zarra B' Joy Lipwear | 7 Hari 7 Warna Lipmatte berbeza






Zarra B' Joy Lipwear | 7 Hari 7 Warna Lipmatte berbeza  | Hello & Assalamualaikum . Pernah tak lepas dah mekap mekap , tetiba macam confuse kejap nak pakai lipstick warna apa . Rasa macam nakkan kelainan tapi balik balik, warna sama jugak lah yang kita pakai . Rasa macam boring pulak kan?

Zarra B' Joy Lipwear faham dan sedia maklong (maklum) dengan masalah kita ni . Sebab tu lah diorang dah prepare siap siap 7 warna lipmatte berbeza untuk 7 hari dalam seminggu . Lain hari, lain warna, lain energy nyaa .

Suasana semasa majlis pelancaran Zarra B' Joy Lipwear di Sime Darby Convention Centre (29 Mac 2017)


Untuk 6 hari bermula daripada Isnin sampailah ke Sabtu , Zarra B' Joy Lipwear dah khas kan warna mengikut kita bergantung pada hari yang berbeza. Dan untuk hari Ahad pulak , kita bagi peluang untuk bibir kita berehat sekejap lepas 6 hari bergaya pakai lipmatte kan . Jadi untuk hari Ahad, lebih memfokuskan pada merawat bibir (Therapy)

Keenam enam warna daripada hari Isnin sampailah Sabtu semuanya diinspirasikan daripada nama nama bunga , iaitu :


  • Zesty Rose - Monday
  • Zenia Daisy - Tuesday
  • Zazzy Verbena - Wednesday
  • Zaftig Carnation - Thursday
  • Zealous Dahlia - Friday
  • Zonal Peony - Saturday





dann untuk ahad pula ,


  • Zappy Therapy - Sunday


Apa yang membuatkan Lipmatte daripada Zarra B' Joy ni berbeza dengan lipmatte yang ada dipasaran ialah atas beberapa ciri ciri menarik iaitu ;

  • Halal
  • Lulus KKM
  • Tidak mudah mengeringkan bibir
  • Mengandungi Vitamin E, Argan Oil, dan Shea Butter
  • Tanpa tambahan bahan kimia berbahaya
  • Tidak berminyak atau melekit
  • Warna yang tahan lama - tak mudah lekat pada cawan , straw mahupun ketika shiumm shuben hewhew
  • Produk Malaysia yang berkualiti dan setanding dengan jenama antarabangsa (pemiliknya, Datin Zamzarina meletakkan Huda Beauty & Kylie Lip Kit sebagai benchmark )



Sebenarnya tak terhad untuk korang pakai warna warna ni mengikut hari pun . Kalau rasa nak looking fearless and bold pada hari isnin, boleh je calit calit warna Zealous Dahlia atau pun Zazzy Verbena . Barulah terlihat confident dan garang gittew . Kalau nak campur campur kan warna bagi ada efek ombre atau two-tone pun boleh juga . Ikut keselesaan dan kreativiti korang lah nak macam mana kan?



Lagipun, tak payah susah susah ikat perut atau main kutu semata mata nak dapatkan lipmatte ni . Walaupun kualiti nya setanding Huda Beauty & Kylie Lip Kit, tapi awak awak takperlu nak belanja sampai beratus ringgit untuk seketul lipmatte .




Harga Zarra B'Joy Lipwear ni hanyalah RM47.00 sahaja! Alamak apa murah sangat ni kan? haha 

Personal review

Bagi I sendiri , I sukakan pilihan warna yang ditawarkan Zarra B' Joy ni. Warnanya berbeza beza dan tak senada je . Ada tona nude, ada tona merah , ada tona yang kearah gelap gelap macam maroon dan coklat . Pendek cerita, kalau dah ada ketujuh tujuh warna ni , dah lengkap dah koleksi warna lipmatte korang bersesuaian nak digayakan ke apa apa majlis sekalipun .


Tesktur ringan, tak mengeringkan bibir dan bau macam 'cake frosting'


Untuk tekstur, I suka sebab tak terlalu tebal mahupun melekit . Dan bila je apply dekat bibir, rasa macam moist moist walaupun sebenarnya masa tu, lipmatte tu dah pun kering & sealed dekat bibir . Rasa ringan dan selesa bila pakai . Takde rasa bibir keras keras atau pun melekit melekat bila kemam kemam bibir .  And it smell soooo good! Apenii bau macam cake frosting dapnyeeeee :p

Design packaging yang 'secure' dan unik


Lagi satu yang I suka pasal lipmatte ni ialah design bekas lipmatte ni . Tak tipikal dan nampak unik . Plus, packaging nya sangat secure dan dapat hold produk daripada terkeluar atau melimpah . Sebab dah banyak kali bag I kotor comot sebabkan lipmatte yang tercomot keluar daripada bekas . And it's super annoying!

Kalau korang nak dapatkan Zarra 'Joy Lipmatte ni , boleh dapatkan secara online di www.harmonymall.com.my ataupun terus je whatsapp ke 019-344 7788 / 012-622 9970

RM47 je tau satuu . RM47 jeeeee!

Adriana Adnan, duta wajah Zarra B Joy Cosmetics, anak kepada pemilik Datin Zamzarina





Toll Free Line : 1-300-22-7622
Instagram : @zarrabjoycosmetics












Related search : ZarraB'Joy Cosmetics,ZarraB'Joy datin zamzarina, ZarraB'Joy lipwear, ZarraB'Joy  colors, ZarraB'Joy  malaysian review, ZarraB'Joy review,ZarraB'Joy color swatches,ZarraB'Joy color ranges,ZarraB'Joy warna yang ada, ZarraB'Joy kelebihan,ZarraB'Joy halal dan tahan lama, ZarraB'Joy tak melekat pada cawan,ZarraB'Joy lipmatte tak keringkan bibir, brand lipmatte tak keringkan bibir, lipmatte yang tak kering bibir, lipmatte ada moisture, lipmatte ada shea butter,jenama lipmatte terbaik malaysia,jenama lipmatte malaysia, jenama lipmatte terkini, jenama lipmatte best malaysia, lipmatte murah dan berpatutan, lipmatte dupe kylie and huda beauty, dupe for huda beauty, dupe for kylie k lip kit, lipmatte bawah rm50, lipmatte harga mampu milik, lipmatte berkualiti.

Wednesday, March 29, 2017

Flormar Rotating High Performance Volume Mascara | Tried and Tested Review

Hello & Assalamualaikum!

flormar makeup malaysia parkson

Okay, haritu sempatlah berjalan jalan dekat IOI Mall dengan Kak Dhia lepas kitorang selesai meeting dengan En Hisyam , Pengarah Tourism Malaysia related to our #bloggertalkXsabah punya projek . Rasa macam dah lama je tak pergi IOI City Mall tu, tengok tengok 'eh dah ada kedai baru lah' . Dan yang seronoknya, makin banyak pulak kedai jual mekap . Hahaha . Ikutkan hati, semua kedai kitorang nak masuk . Tapi tulah , kang masuk tak beli sedih pulak . Jadinya, masuk mana mana kedai yang ada label SALE jelah mampu .

Tuesday, March 28, 2017

How to Navigate Kuala Lumpur and Not Look Like a Tourist


When you visit another country, one of the first things that many people want to do is avoid looking like a tourist. While admitting you’re not a local is fine, it’s more the tourist stereotype of being clueless and lost that is to be avoided. Not only does this open you up to potential theft, but it will also prevent you from seeing some of the more interesting parts of your destination city. Locals don’t appreciate a visitor who doesn’t take notice of them, so one of the best things you can do is to observe, rather than comment, at least in the first few days of your trip. On top of this approach, you can also take other measures to ensure that your travel to Malaysia is an enriching, one of a kind experience. Here are a few ways to make your way through Kuala Lumpur like a local.

Friday, March 24, 2017

Jus Harmoni bantu rawat masalah dalaman , cantikkan luaran .


Mak aku kata, well bukan mak aku jelah . Rasanya mak orang lain pun kata juga kot ,

"Nak cantik jangan cantik luar je, kena cantiknya dari dalam juga"

Cantik dalaman , pastilah dari segi cantik kan peribadi dan juga hati tu . Kalau muka kaww cantik dik tapi hati kau busuk , Ya Auloh! mohon disumpah jadi kotak kasut .

Cantik dalaman juga merangkumi dari segi kesihatan dalaman yang rapi , dan elok . Termasuklah punyai cycle period yang teratur , pelawasan yang bagus , masalah masalah miss V pun tak ada .

Ah ye adik adik , itu definisi kecantikan dalaman untuk seorang wanita . Mohon catit dan hadam .


Banyak produk kecantikan sekarang ni mensasarkan untuk cantik luar je . Kulit gebu lah , flawless tanpa jerawat ... tapi bila bahagian dalaman , bak kata Sajat ;

"Alamak aihhh ... kuih koci!"

Hahaha . Takde firm firm , kuih koci pulak dia (kalau tak faham, abaikan)

Pentingnya disini nak tegaskan , para wanita perlu titik beratkan banyak benda . Muka tak boleh lawa semata mata, aset aset lain pun kena jaga .

Kalau orang dulu dulu , diorang main rebus rebus herba dan akar kayu je . Jadikan minuman ubatan dengan manfaat kecantikan . Dah zaman moden moden ni, ada kau rajin masuk hutan cari akar kayu? Masuk hutan cuma sebab nak ambil gambar letak dalam instagram jurrr ,Lol!

jus harmoni malaysia review kesan

Review : The Straits Hotel & Suites Melaka


Hello  & Assalamualaikum 

Kalau korang nak tahu (kalau nak lah) , aku duduk di Melaka agak lama juga . Almost 8 tahun . Bermula daripada Diploma sampailah ke zaman Degree . Tapi kalau di tanya selok belok bandar Melaka ni , takde lah aku power sangat . Cuma kalau kau tanya dekat mana McD terdekat , tandas awam yang helok , H&M , dekat mana nak makan maggi goreng mamak yang sedap -- okay tu aku mungkin boleh cerita .

Kalau korang tanya , dekat mana asam pedas best? dekat mana makan best ? Dekat mana ikan bakar best ?

Ehem sorry sis taktahu . Sebab secara logiknya, sepanjang aku duduk Melaka ni , aku seorang student . Kemon lah, student mana mampu makan ikan bakar kot hatta asam pedas sekalipun . Megi je mampu . Sebab tu macam aku mention kat atas, port makan maggi goreng mamak yang sedap, yang tu aku boleh bagi tahu ekekekek .

Zaman aku degree pun dah habis dan aku pun dah berpindah keluar daripada Melaka ni . Tetiba rinduuuuuu pula dekat Melaka . Rasa macam nak balik Melaka tapi sebabkan takde urusan, jadi aku sendiri takde kesempatan nak ke Melaka .

Tapi tetiba pulak ada last minit plan nak berjalan ke Melaka dengan Aril & Kak Dhia . Mula mula sepatutnya Yazid nak ikut, tapi cancel dan diganti dengan Khai . Tapi dah hujung hujung , eh tetiba khai pun cancel . Apenii apeniii . Saje je ke apa taknak pergi sebab aku ada? Taknak kawan dengan kite ehh?? :(

The Straits Hotel & Suites Melaka 




Friday, March 17, 2017

Meraki Artelier | Gabungan 3 citarasa fesyen berbeza lahirkan koleksi memukau


meraki atelier sunway nexis



Kenapa rasa macam masa berjalan eh eh eh lajunya sekarang ni?

Belum apa apa, dah nak puasa dan raya pulak dah . Rasa macam baru je lagi raya, dah nak raya lagi dah .

Fun thing about preparing for Hari Raya ofcourse lah "Raya Shopping" kan?