Monday, July 31, 2017

Focus Point Concept Store @ Melawati Mall




Focus Point Concept Store @ Melawati Mall | Rasanya kalau sebut Focus Point, ramai dah memang sedia tahu kot yang Focus Point ni kedai jual cermin mata . Masa sekolah dan awal awal dapat tahu mata ni rabun pun memang buat spect dekat Focus Point . Sebab rasa macam dekat Focus Point je ada rangkaian koleksi 'spect' yang berkualiti , dan design cantik cantik . Harga pun berpatutan .

kedai cermin mata, kedai cermin mata murah, Focus Point, Focus Point Concept Store, Focus Point second outlet, Melawati Mall
Photo credit : http://www.neezalife.com

Masa berjalan dekat Melawati Mall haritu , ternampaklah kedai Focus Point ni dekat level LG . Tapi tengok macam lain machiam je Focus Point punya kedai ni . Tukar concept ke apa? Sebab nampak lagi cantik & interior tu nampak kemas je .

Rupanya yang dekat Melawati Mall ni ialah Focus Point Concept Store. Patutlah lain je layout kedai dia . Tapi rasanya lagi prefer konsep macam ni sebab gunakan konsep terbuka . Semua 'spect' boleh cuba . Tak ada lah macam biasanya kedai spect banyak letak dekat dalam bekas kaca , so bila kita nak cuba - nak kena mintak promoter tolong ambikkan . Bila dekat Focus Point Concept Store ni, lagi rasa seronok nak memilih , nak belek belek ,  nak cuba cuba , nak selfie selfie . 


Yela kan, mestilah nak kena cuba, belek , selfie dulu sebab spect bukan nak pakai takat dalam rumah je . For sure la nak kena pastikan spect tu sesuai dengan bentuk muka, bila pakai nampak cantik . Baru lah rasa confident je nak pakai spect .



 Contoh contoh selfie syok sendiri hahaha :






I personally prefer pakai glasses/spect lagi daripada contact lens . Sebab rasa macam contact lens tu agak leceh . Susah nak pakai , nak kena bersihkan lagi blablabla . Tapi kalau spect , pakai je bila bila nak pakai . Cabut bila bila nak cabut . Rasa kelabu, lap lap je guna kain hehee . Tapi ada juga masa masa bila rasa nak feeling mata pan-asia , melayan juga pakai lens ekekeke .



Banyak sangat pilihan dekat Focus Point Concept Store ni . Konsep yang ada dekat sini pulak terbahagi kepada 3 ;

  • Whoosh Concept
  • Eyefont Concept
  • Focus Point


Whoosh Concept ni lebih kepada design yang nampak trendy . Design pun banyak yang jenis oversized , ada yang jenis cat eye , ada yang ala ala harry potter . So kalau korang seorang yang berpersonaliti ceria, fashionable ; boleh lah pilih koleksi daripada konsep Whoosh ni . Untuk spect daripada koleksi Whoosh ni, korang boleh dapatkan pada 4 range harga yang berbeza . Harga ni fixed tapi bagi I memang berbaloi . Daripada RM165, RM195,RM216 dan RM265 .

kedai cermin mata, kedai cermin mata murah, Focus Point, Focus Point Concept Store, Focus Point second outlet, Melawati Mall
Photo credit : http://www.neezalife.com

Eyefont Concept pulak memfokuskan pada rangkaian cermin mata yang berjenama . High end brand lah senang cerita . Terdiri daripada jenama Mont Blanc, Chopard , Porsche , Prada , Gucci dan banyak lagi (yang ni kena simpan dalam cermin sebab mahal ehehee) .

kedai cermin mata, kedai cermin mata murah, Focus Point, Focus Point Concept Store, Focus Point second outlet, Melawati Mall
Photo credit : http://www.neezalife.com

Untuk jenama jenama lain pulak dikategorikan bawah kategori Focus Point . Antara jenama terkenal yang ada ialah GUESS, Oakley, Rayban, Coach dan banyak lagi .





Lagi satu yang menariknya dekat Focus Point Concept Store ni ialah , ada satu bahagian khas untuk koleksi cermin mata kanak kanak di 'KID'S ZONE' . Memang comel comel lah spect untuk kanak kanak dekat sini . Ada jenama Poney, Guess , dan Rayban pun ada . Haih kalau ada anak dah ni memang dah beli terus dah ni . Banyak design yang berkenan . Geram je tengok! Mak mak boleh la belikan satu untuk anak anak uols. 

kedai cermin mata, kedai cermin mata murah, Focus Point, Focus Point Concept Store, Focus Point second outlet, Melawati Mall
Photo credit : http://www.neezalife.com

---------------------------------------------------------

Kalau dah namanya pembukaan baru , mestilah ada special promotion kan?

Okay terhad untuk pembelian di Focus Point Concept Store Melawati Mall sahaja , ada macam macam promosi!

PROMOSI TERHAD PEMBUKAAN 
FOCUS POINT CONCEPT STORE MELAWATI MALL



  • RM1 Frame - dapatkan frame pada harga RM1 sahaja! (untuk design terpilih) .


Murah kot frame RM1. Biasanya frame je dah RM100+ . Belum tambah lens lagi . So, ini ialah satu penjimatan . 

Cara nak dapatkan promosi ni? Korang pergi ke kaunter cashier dan bagitahu je nak mendaftar untuk promosi frame RM1. Senang kan?

Photo credit : http://www.sabbyprue.com/

Promosi ni sah dari 26 July 2017 hingga 31 August 2017


  • Diskaun 60% untuk koleksi GUESS Eyewear .


Haritu dah tengok juga design design GUESS, banyak yang cantik cantik . Kalau dah harga asal RM500 , mungkin boleh dapatlah RM200 je . Murah weh!


Promosi ni sah dari 26 July 2017 hingga 31 August 2017

  • Promosi Rayban pada RM399!


Untuk Rayban model Rayban RB3025 cuma berharga RM399 je. I tak sure sangat price range Rayban ni macam mana, tapi kalau tak silap memang RM800+ kot . So kalau dah RM399, tak ke murah gila tu? (While stock lasts)

  • Poney Kids BUY 1 FREE 1



Promosi untuk jenama Poney Kids ada promosi BELI 1 PERCUMA 1  (Valid 26 July 2017 - 31 August 2017)


  • Diskaun 50% untuk pembelian kedua WHOOSH Eyewear


Whoosh dah ada pakej menarik dan murah . Kalau dah beli satu, dan rasa nak beli lagi satu - dapat pulak 50% untuk pembelian kedua . Best kan? (Valid 26 July 2017 - 31 August 2017)




So sementara tengah promosi ni, janganlah lepaskan peluang . Bukan selalu tau nak dapat promo macam ni . Terus je pergi Melawati Mall dan cari Focus Point Concept Store ni dekat level LG .


FOCUS POINT CONCEPT STORE 
Melawati Mall
LG-19, UP2-01


Website : http://www.focus-point.com/index.php
Facebook : https://www.facebook.com/FocusPointFP/
Instagram : @focuspoint_my















Related search :  Focus point Malaysia, Focus Point Melawati Mall,  optometrist malaysia, buat spek murah, kedai spek murah, spek murah malaysia, spek siap 30 minit, spek murah siap sejam, spek murah siap 30 minit, cermin mata murah, rayban murah, cermin mata hitam murah, sunglasses murah, cermin mata berkualiti malaysia

Wednesday, July 19, 2017

Beli beg di Mizzue : Okay Ke Tak? Kualiti Ke Tak?




Sejak dah kahwin ni, space pun makin terhad . Semua nak kena kongsi . Tandas kongsi, meja solek kongsi , almari pun kongsi . Bilik tu pun bukan nya besar sangat , itu pun dah kawtim Hilmi ambik bahagian sini, aku ambik bahagian lain .

Tapi nak compare barang aku dengan barang dia, memang confirm confirm ah barang aku lagi banyak. Tu pun baju baju aku bawak sikit je, banyak lagi baju yang aku tak bawak dekat rumah lama.

Okay, bab baju belum jadi isu lagi.

Isu terbesar ialah handbag.

Nak terangkan dekat orang laki ni bukan senang weh . Mana dia nak faham apa fungsi beg yang jenis lain lain . Yang dia tahu, beg kita ni banyak and menyemakkan mata dia hahaha . Sakit jiwa gak kadang bertekak pasal beg, sebab dah takde tempat dah nak letak sebab banyak . Tambah pulak aku memang tokey jual handbag, memang logik lah kalau banyak koleksi bag kan?


Haritu aku tengah scroll facebook tetiba ternampak page Mizzue. mizzue ni malaysian based online shop yang jual macam macam jenis bag. Sajela aku usha usha bag yang ada, well biasa lah "tengok-tengok je".

Jatuh Hati Dengan Beg Mizzue

Tapi tak semena mena aku terberkenan pulak dekat satu bag ni. Memang berkenan sangat lah sampai hati ni meronta ronta nak beli hahaha . Tapi jiwa pun meronta ronta juga nak beli senyap senyap kang kalau Hilmi tahu, kena marah pulak wakakaka.

Makanya, aku pun cuba lah buat rundingan damai dengan Hilmi dalam usaha nak membodek dia untuk beli bag tu. Ah dalam kes ni, memang kena beli sendiri. Bab bab benda camni memang dia taklayan ah nak belanja hahaha tapi kalau mekap, rajin lak dia belanja eekeke. Ok sambung cerita

Bag ni lah yang aku berkenan .


So aku pun cuba terangkan satu satu dekat dia, kenapa aku berkenan dekat bag tu, lepastu cuba convince kan dia cakap yang bag tu kualiti helok, banyak compartment, berbaloi baloi, color cun, size dia yang ngam ngam untuk daily use, design yang nampak eksklusif bla bla bla lah

Sambil tu selawat sikit and puh puh sikit bagi dia lembut hati hahaha . Dan Alhamdulillah rundingan pun berjaya . Maka dengan berjayanya dapatkan GREEN LIGHT daripada boss besar, boleh lah order beg tuu




Bag ni namanya Blanch Brawley . Aku pun tak faham apa maksud nama ni , tapi bag bag dekat Mizzue ni memang aneh aneh unik unik namanya . Aku nak sebut pun tak reti hahaha . Untuk design Blanch Brawley ni, ada banyak warna tapi sebabkan Hilmi suggest warna ni, aku pun pilih lah warna ni. Mula tu nak warna hitam tapi alaa boring ah syik syik hitam jee .

Kenapa Pilih Blanch Brawley Mizzue ?

Antara sebab aku pilih Blanch Brawley ni ialah sebabkan added value dekat bag ni . Harga bag lain semua lebih kurang je, tapi aku nakkan bag yang extra special berbanding bag lain . Bag ni ada banyak compartment , strap dia tebal ,  ada button closure, ada zipper compartment, size besar ,  boleh muat A4 paper , adjustable strap dan boleh jadikan cross-body . Aku memang cerewet bab ni, even beli baju pun kalau harga RM40 tu, aku bandingkan . Kalau baju tu kosong je takde butang ke poket ke apa, aku taknak sebab tak berbaloi wakakakaka .


Strap boleh laras. nak panjang ke nak pendek

Ada banyak compartment, button closure dan zipper compartment .

Ni maksudnya cross body



Design bag ni bagi aku sesuai lah untuk pakai daily . Kalau yang study lagi tu, nak bawa pergi kelas pun sesuai . Sebab besar . Tapi takde la besar sampai boleh sumbat laptop ke apa . Kertas a4 tu boleh je muat dalam bag. Takpun kau sumbat la dalam file, pastu pegang kat dada sambil jalan tetepi cafe ke apa nampak lah gaya student sikit wakaka .


Material bag dari Mizzue ni memang aku puji, sebab memang high quality pu leather . Aku tahu la elok ke tak sebab aku kan tokey handbag ehehe . So aku memang berbakat bab menilai handbag ni hahaha . Tu belum lagi bakat aku boleh spot bag orang tu ori ke tak, jenama apa semua dengan sekali imbasan haha power tak? Hewhewhew


Elok aku beli bag ni, ada pulak beg beg terbaru koleksi Mizzue ni masuk . Eh ni nak marah ni , cecantik pulak tu . Tapi aku tetap rasa bag ni jugak yang best (jaga hati sendiri haha) . Takpe ada rezeki nanti boleh beli lagi bag dekat sini .

Lagi satu, dekat Mizzue ni boleh dapatkan bag pada harga 50% lagi murah dari harga asal untuk produk yang bawah kategori Second Chance Item. Sebabkan Mizzue sangat jaga kualiti bag diorang, jadi kalau ada minor defect pun, terus reject. Ha untuk bag reject tu lah diletakkan dalam kategori Second Chance Item. Harga lagi murahhhh . Kalau korang nak kan bag pada harga murah, boleh terus ke website Mizzue dan tekan tab Second Chance Items. Bukan defect koyak rabak ke apa. Semua cun je lagi ..

Second Chance Items are products that have gone through our Quality Control processes but were tagged because we picked up a few minor shortcomings with the product. These imperfections are always only cosmetic related issues and are limited to things like small glue residue marks, minor scuff marks and light crease marks for instance. The functionality of the product is never affected and any blemishes present are not obviously noticeable.
Instead of discarding items as waste material, we would like to offer these items for sale at a reduced price with a discount of anywhere from 10%-50%. That way we can reduce adding to the environmental impact by allowing an otherwise fine product be used as intended, instead of going to waste.
Quantities of these items are limited, are offered first come first served, cannot be returned and are not eligible for the 7-day refund policy.

Kesimpulan 

Alang alang tu, aku nak review juga la sikit pasal servis Mizzue ni ye . Sebaik sahaja pembelian dibuat , tempoh masa untuk diorang confirmkan order tu cepat je . Tak ada delay delay, dan penghantaran pun di buat dalam masa 1-2 hari lepas order korang confirm . Untuk courier pulak , aku lupa dah dia guna courier apa . Rasanya Skynet kot haritu . 

Bag tak ada didatangkan dengan kotak ke apa . Cuma non woven bag . Dan juga dust bag. Memula aku expect macam packaging should be lagi exclusive la kan, macam ada dust bag besar besar tulis Mizzue ke , tapi takde. Rasanya Mizzue boleh upgrade bab ni. Tingkatkan bahagian exclusivity tu . Baru lah customer rasa seronok bila dapat barang ehehehe .

Dari segi kualiti, macam aku cerita kat atas nun , kualiti memang elok . Tak ada benang terkeluar, tak ada calar pada permukaan bag , tak ada gam melekat lekat, zip tak tersekat dan magnet button semua berfungsi dengan baik . 

So far, semuanya baik , bag diterima dalam keadaan baik dan iols pun puas hati .



Nah ni website , Facebook & Instagram diorang . Kalau berkenan nak beli, boleh buat online purchase dekat website . Untuk tengok video details bag ada dekat Facebook & kalau nak tengok gambar ootd customer diorang yang pakai bag bag Mizzue boleh tengok dekat instagram .





Related search : Mizzue Malaysia, Mizzue Facebook, Mizzue blogger review, mizzue quality bag, mizzue bag quality, mizzue products list, mizzue okay ke tak, siapa pernah beli di mizzue, pengalaman membeli bag di mizzue, mizzue bag shopping experience, mizzue instagram

Tuesday, July 18, 2017

Promosi Fish n Chip RM7.99 di Manhattan Fish Market 18 - 21 July 2017 sahaja


Kalau dengan Hilmi ni, banyak benda boleh jadi tiba tiba . Spesis macam kitorang ni, suka sangat buat last minute plan .

Macam dia tiba tiba cakap "Auni jom pergi PD harini"

Tak semena mena dia ajak pergi Port Dickson . Tapi bila fikir fikir balik, malas lah pulak . Sebab sabtu ni kitorang nak ke Kedah pulak .

Ok la ok la, cancel PD. Save duit sikit, lepas ke Kedah, kita melencong ke Penang.

Yay!

Manhattan Fish Market buat promosi Fish n Chip RM7.99!

Plan awal nya nak makan ayam penyet untuk lunch, tapi tengah scroll twitter tadi ternampak pulak promosi Manhattan Fish Market . Sebelum ni ada jugak tengok orang ramai serbu MFM sebab nak dapatkan promo tu . Memang panjang beratur oi . Tapi harini, Hilmi rajin pulak nak melayan aku

"Jom lah kita pergi. Beratur jela dulu kalau ramai . Lagipun kite takde lah lapar sangat"

Woo hoo. Hilmi bab makan takleh buat main . Kalau dia lapar, tak leh tunggu tunggu . Cranky melampau hahaha . Tapi dah dia cakap sanggup nak tunggu, okay beres!

Kitorang terus pergi IOI City Mall, tengok jam pun dah pukul 12.53 . Ah confirm ramai ni!

Bila sampai, memang orang dah beratur dah. Kitorang pun masuk jela Q. Tapi Alhamdulillah tak beratur lama pun. Tak sampai 10 minit pun, terus dapat seat. Laju juga servis diorang ni. Good job! (Tapi dapat makanan lambat hahaha)


 

Promosi Fish n Chip pada harga RM7.99 (not including GST), lepastu ada lah side dish lain yang promo jugak .

Kitorang order 1 je set fish n chip, sebab ada ternampak Domino's pizza pun ada promo . Hahaha . Maka squad tamak seperti kitorang ni, taknak lepaskan peluang rembat semua promo. Makan 1 je dulu fish n chip, pastu pergi makan pizza pulak ekekeke .

Ye sabar sabar, kejap lagi beli piza pulak

Untuk side order, kitorang ambik Chowder of the day . Sebab tekak macam nak makan benda panas panas je. Mula tu macam nak gak order fried mushroom tapi Hilmi tak bagi. Sekali tengok orang meja sebelah makan mushroom tu, haa leleh air liur hahahaha . Nak order baru kang lambat pulak . So sis redho jurrr

chowder yang aku order tu . nasib baik sedap

Bagus betul Manhattan Fish Market ni selalu buat promo camni, elok pulak rumah aku dengan IOI dokek bonar. Lepasni kalau ada promo lagi, memang awal awal aku terpacak dah hewhewhew .

So, makanan nya sedap ke tak?

fish and chip dori , fried. Hilmi cakap dia masak lagi sedap wakakakaka


Seafood chowder best, kira nya melegakan hati lah sebab tak order fried mushroom tu hahaha . Fish n chip pulak, memang sedapppppp . Walaupun macam typical ikan dori goreng tepung dengan kentang, tapi tartar  sauce & gravy dia yang menyedapkan fish n chip ni.


Kesimpulan nya?

Sedap & puas hati .

Burpp Alhamdulillah .

( updated : Aku tulis entry ni tadi masa sambil tunggu makanan . Makan dah sedap, dah dapat. Sekali nak bayar, tunggu bagi balance je 20 minit . Tanya orang ni, orang ni tanya orang lain . Hilmi dah start cranky . hahahaha nasib baik staff dia mintak maaf )

Pergi lah kemana mana cawangan Manhattan Fish Market untuk dapatkan promosi diorang ni . Tak kisah nak datang masa lunch ke, masa dinner ke , minum petang ke . Promosi terhad selama 4 hari sahaja .

18 July sampai lah 21 July .

Pergi jangan tak pergii .



Friday, July 14, 2017

Pika Pika Sparkling Bright Tea Party : Deep Cleansing Is Now Easy!



How did you deep cleanse your skin? Is simply by removing your makeup using normal facial wash had completely taken out all the excess makeup from your skin?

Well, some might go for double cleansing method including using oil base cleanser, and some might just don't care like "well i already wash my face and no my foundation is not there so i'm confidence it is clean now" - sounds like me hahaha

When we don't deep cleanse our skin, the excess products and impurities could be trapped in our pores. and we all know what happen when the pore is clogged - yap ; acne, pimples, whitehead, blackhead - you name it . These all caused by the clogged pores. So to unclog the pores (is this the right term?) , it is very important for us to always deep cleanse our skin .

Now, faham tak?

Pika Pika Made Deep Cleansing easy



During recent Pika Pika Sparkling Bright Tea Party , I got the chance to tried their new ranges of deep cleansing product .

There are 3 products all together . Aiming to give us better alternative for better deep cleansing routine. Only using these three, we don't have to go double triple cleansing anymore . (Yeke ni?)


  • Pika Pika Sparkling Bright Cleansing Liquid
  • Pika Pika Sparkling Bright Peel Off Mask
  • Pika Pika Sparkling Bright Hot & Cool Cleansing Gel 

Now, if you ask me on 'how to deep cleanse our skin?' , I think Pika Pika has the answers .

Pika Pika comes from Japanese word that means 'sparkling' . When our skin is clean, surely it will look sparkling , shining , glowing ayte? Now that explains why it is called Pika Pika .


There's a lots of activities that me and other Butterflies did during the beauty party workshop . We start with doing the "No mirror challenge" . We're told to do makeup using only waterproof makeup and without looking at the mirror or using phone .

Once complete with the "No mirror challenge" , its time to try out their first product ,  

#1. Sparkling Bright Fruity Cleansing Liquid 


What it does? This liquid acts as a makeup remover and also a deep cleanser. This liquid is quite similar to Boscia Makeup Breakup Cool Cleansing Oil , but this one's smells nicer. But the liquid intensity and how the product work is the same. 

My first impression when i tried using this was that I'm surprised how easily it can remove my waterproof lipstick and foundation . However, I didn't got the chance to fully test it's ability to remove other waterproof makeup like mascara, because I don't wear any on that time .

You can read my full review of this Sparkling Bright Fruity Cleansing Liquid on separate post.

PRODUCT DETAILS
Price : RM79
Volume : 190ml
Usage : Wet your face, apply an appropriate amount onto palm and
gently massage on face to melt off makeup


=======================

Next, after done trying out the cleansing liquid, we move on to their next product which is ; 

#2. Pika Pika Sparkling Bright Hot & Cool Cleansing Gel


pika pika deep cleansing hot cool gel





When it says , gel . It is a gel . This gel claims that ;

  • The thermal effect helps to enlarge pores for removing blackhead and dirt
  • Menthol helps to soothe your skin and shrink pores
  • Helps purify dead skin and absorbs excess oil
  • Double function : cleansing + repairing

This gel has the cool menthol sensation after few minutes applying on your skin . When I apply this on my skin , I can feel that it is very soothing, warm and comforting. However, this gel is only to be applied on your T-zone area only, especially nose. Because it can be a little drying if you apply it elsewhere . It helps to control your sebum and also to help removing blackhead and dead skin .

It is recommended to use this gel for 1-2 times per weeks for best result. 

PRODUCT DETAILS
Price : RM39
Volume : 35g
Usage : Apply on T-zone area , gently massage and rinse.


#3. Pika Pika Sparkling Bright Peel Off Mask

The texture of the mask. Forgot to take product photo

Their third product for this deep cleansing range is a peel off mask . Same like the cleansing liquid, this peel off mask also can help to brighten your complexion . Unlike cleansing liquid which containing AHA and BHA, this Sparkling Bright Peel Off Mask contains Arbutin and white clay , which is great for treating freckles and dark spots and also for 'skin detox'. Meaning so, in a single application , this peel off mask can help to revive our dull skin instantly .


However, during the party, I didn't try this out on my face but instead, i did apply some on my hand. The texture of this mask is very thick , and it may take quite sometime for it to dry. So, be sure to put only thin layer during application or it will take longer for it to dry.

PRODUCT DETAILS
Price : RM49
Volume : 80g
Usage : Apply thin layer on face, let it dry and peel off .

I'm gonna get one and try it myself later since I only have the Sparkling Deep Cleansing Liquid and Sparkling Bright Hot and Cool Cleansing Gel . Now, need to add another one - Sparkling Bright Peel Off Mask - and then my deep cleansing squad will be complete . All Pika Pika products are now available in Watsons . Go serbu your nearest Watsons okay?

===========================


Unicorn ice cream! with chocolates! with edible horn! with edible wings! whatttt?

Special thanks to Foret Blanc for our desserts on the tea party the other day ; especially the Unicorn macarons and the Unicorn Ice Cream . It was so good, i'd be sure to come again for more desserts next time . And also special thanks to Watsons x Pika Pika and Mama Butterfly ; Tammy for inviting me and other #butterflies to this party . I really had fun joining this. Muchas gracias!

Check out:

Watsons Malaysia

The Butterfly Project