Friday, July 29, 2016

Maybelline Color Sensational Lip Color : 2 Warna Feveret terbaru!


Lately rasa macam boring tengok muka sendiri ahaha boleh pulak boring boring tengok muka sendiri kan? Pandang cermin cakap " Eii boring nya tengok kauu" boleh camtu? ahaks.

Rasa muka ni macam kusam kurang seri gitu . Walaupun dah letak blusher merah meriah , highlighter berkilat umpama kilauan permata -- tapi wajah tetap kelihatan kusam, gittew .

Thursday, July 28, 2016

Tunggakan Bil Poslaju : Dapat surat mahkamah?




Nak dijadikan cerita, beberapa bulan campak kebelakang, aku kurang aktif sikit meniaga online. Kalau ada pun, aku banyak buat dropship je. Jadi urusan pos mengepos tu kurang lah kan. Jadi bila kurang, aku memang tak ambil peduli sangat pasal bil poslaju. Kalau sampai surat bil, aku tak bukak pun ekekeke sebab konfiden sangat kononnya bil tu sikit je

Dan ianya pun berlarutan. Poslaju punya bil biasanya datang 2 kali sebulan. Maksudnya bil tu bahagi dua lah , 1-15hb dengan 16-31hb tiap tiap bulan . Bila dah banyakk banyak sangat sampai , aku jadi makin semak. Bila makin semak, aku makin tak peduli hahaha weh teruk gila kan?

Tuesday, July 26, 2016

Premier Clinic : Klinik Aestetik Pilihan Tepat untuk dapatkan rawatan laser wajah!

Yang kebiasannya menjadi major concern kepada para wanita ialah Penampilan . Penampilan pulak berkait rapat dengan cara berpakaian , bentuk badan dan rupa wajah .

Tapi selalunya 2 benda penting yang jadi isu sensitif bagi perempuan ofcoslah masalah kulit muka dan kegemukan . Kalau ada salah satu masalah ni , confirm alami kemurungan.

Sekarang ni, dua dua masalah tu datang secara pakej untuk aku hahah (oh kejamnya donia!) Makin hari rasa makin gemuk dan makin berisi . Makin ramai yang tegur. Nak tutup mulut orang mana boleh kan? Takkan dia baru nak tanya "weh farah, apasal ko makin gemmmm...." Pastu terus tekup mulut dia guna gulungan stokin? Kalau mampu buat camni, lama dah aku buat . Dia tak sedar masa dia tanya tu , aku dah jeling jeling spare tyre berlipat dekat perut dia hmmmmm!

Masalah tak berhenti dekat sini je. Bertambah murung bila tiba tiba je kulit muka buat hal . Tak pasal pasal muka mula naik jerawat , bertambah kusam & tona kulit makin tak sekata . Memandangkan masa tu hari raya pun dah makin dekat (aku buat treatment ni sebelum puasa) , aku tak nak ambil risiko beraya dengan kulit bermasalah. Fokuskan pada masalah kulit dulu. Bab double chin, dan lelemak berlebihan pada badan, kita setelkan kemudian ekekeke .


premier clinic ttdi
front desk Premier Clinic


Nak menyelamatkan keadaan daripada jadi makin teruk , I decide untuk ke Premier Clinic dan berjumpa dengan Dr. Kee Yong Seng untuk futher consultation . Orang kata, elok serahkan pada yang pakar gittew . Di Premier Clinic ni terdiri daripada 5 orang doktor pakar dalam bidang aestetik dan dermatologi ni termasuklah Dr. Kee Yong Seng sendiri dan beberapa lagi rakan doktor yang lain iaitu Dr. Aarthi Maria Francis, Dr. Elaine Chong, Dr. Michelle Lai dan Dr. Chen Tai Ho. 

Wednesday, July 20, 2016

Althea Turns 1! : Promosi besar besaran produk kecantikan daripada KOREA!




Kebiasaannya bila tibanya Birthday, benda tipikal semua orang akan expect ialah hadiah . Time ni lah nak demand yang pelik pelik, yang mewah mewah, yang special special, yang mahal mahal hewhewhew. Birthday aku hujung tahun, kebiasaannya sendu. Sebab time tu lah waktu cuti sekolah, time tu lah semua orang gi bercuti. Bila masuk U pulak, time tulah final exam bagai. Takpun masa cuti sem. Kesimpulan di buat, orang tak berapa nak ingat birthday aku . Kalau ada celebration pun , antara family & kawan kawan rapat je ( + pakwe ekekeke) .

Bila tiba tiba dapat hadiah daripada Althea, aku macam confuse kejap. Dia punya birthday, apasal aku pulak yang dapat hadiah? Walaupun dalam keliru keliru gitu, orang dah bagi - kita ambik jela ekekeke. Bukan senang woi aku nak dapat hadiah. I terharu taw. Pandai you buat I tangis dalam gembira kan , Althea?

Friday, July 15, 2016

BIKA Milk Biscuit padat dengan vitamin dan mineral



Bila dah makin dewasa ni (baca : tua) , kadang kadang tiba tiba rasa macam 'eh eh rindu lah nak makan jajan masa kecik tu' 'eh eh rindulah nak main din dang' 'eh eh teringin nak makan keropok durian' .

Benda benda nostalgia zaman kekanak dulu dah susah nak jumpa. Kadang tu ternampak dekat kedai runcit kat kawasan kampung kampung aihh mengimbau kenangan saat masih terkencing dalam seluar ikikiki .


Mekasih BIKA bagi kita biskut berbondong bondong untuk dibawa pulang xD

Friday, July 1, 2016

BEAUTY : Ido's Clinic Magic Water Review


Hi.

Eh macam tak percaya kan lagi beberapa hari je lagi dah nak raya . Persiapan raya banyak tak settle lagi . Baju raya pun tak sempat nak pergi cari lagi . Ate busy bebenor gayanya Farah ye? kikiki .

Nak keluar pergi shopping pun fikir banyak kali sebab kebiasanya kalau nak cari baju baju raya ni seronok pergi dekat bazaar bazaar , pilihan pun banyak . Lagipun boleh lah main tawar tawar harga . Well, iols kan cheapskate. Seboleh boleh nak yang murah jee ekekeke . Kalau beli dekat mall tu hmmph mampuih takde nya dia nak kasi kurang . Tapi masalahnya bila nak ke bazar bazar camtu , tak tertahannya nak meredah panas sebab kebanyakkannya dibuat outdoor . Dah la cuaca sekarang pun panas lain macam kan? 

Kalau nak keluar rumah sekarang ni memang kena pastikan perlindungan untuk kulit dititik beratkan. Why? Sebab diluar, kulit kita terdedah dengan pelbagai ancaman punca kerosakan kulit . Macam sinaran UV , debu , kotoran dan asap daripada kenderaan . Sebabkan benda benda ni lah buatkan kulit kita kusam dan berminyak . Bila dah berminyak tu mula la jemput masalah jerawat pulak , sekali pakej dengan pigmentasi sekali . Aih complicated nya nak dapatkan kulit mulus dan jelita! 

So sekarang ni , bila setiap kali keluar rumah iols akan pastikan dua benda ni wajib dipakai dan diusung bersama :