Monday, September 26, 2016

8 Sebab untuk miliki Huawei Honor 8



Kalau dalam aspek memilih handphone , tak terhad kepada nak kan phone yang design nya cantik dan in-trend je. Tapi, kenalah ambil kira ciri ciri ada pada handphone tu, sama ada berbaloi untuk dibeli atau tak. Harga pulak , mesti setanding dengan kualiti .

Dengar dengar pulak sekarang ni ... jenama phone terkini yang tengah makin femes dan  power ialah Huawei!

Sebelum ni, kemunculan Huawei dalam mengeluarkan smartphone , orang macam tak ambil tahu sangat . Sebab katanya, phone China. Takut sangat kalau phone tu lopek lopek .

Tapi ... bermulanya daripada kemunculan Honor series daripada Huawei , semua dah mula "WALAWEH ..  BEST WEYY" , sebab phone 'china' yang korang rendah rendahkan , sekarang lagi powerrrr dan semakin power .

Hilmi daripada dulu memang dah selalu puji puji Huawei ni , tapi aku buat tak layan je sebab aku kan budak budak iphone kahkah . Tapi, sejak dia pakai Honor 6 , aku dah perasan "ehh apasal cam best je Huawei ni.. "

Rasa hati ni memang dah lama nak bertukar ke Huawei tapi asyik "Nanti dulu nanti dulu .. "

Sekarangg ...

Bila Honor 8 dan bersedia nak buat kemunculan terbaru , aku jadi tak senang duduk dah . 

Sebab apa? Sebab features terbaru pada phone Huawei Honor 8 ni memang buat aku speechless!

Nah, aku sediakan senarai 8 sebab kenapa aku, kau, dia , kamu , korang semua perlu miliki seketol Huawei Honor 8!!

Monday, September 19, 2016

3 sebab utama untuk memilih Deeja Cosmetics sebagai produk penjagaan kulit korang




Hello!

Rasanya macam takkan pernah bosan lah kalau nak cerita pasal 'beauty beauty' ni . Kiranya kalau bab kecantikan , memang jadi macam topik wajib bila melepak lepak sesama gegirls . Sekali sekala jumpa, soalan soalan macam "weh lawa lipstik ko, cap apa? " atau "apasal makin putih weh, ko tonyoh apa kat muka?" .. that's normal . Hakikatnya tanya lah mana mana wanita pun , pastinya mendambakan kulit mulus putih cantik . 

Budak budak wechat sekarang panggil ....  "floles"


Saturday, September 10, 2016

Main mekap mekap di Laura Mercier , Sunway Pyramid!


Hi

Alamak! banyaknya cerita basi haha . sejak sejak dah start intern ni, aku jadi busy semacam . Tak sempat langsung dah nak update blog, apatah lagi nak tatap wajah pakwe pakwe kpop iols kat laptop tu . Sobs.

Ada banyak benda nak cerita ni. Tapi mula mula kita start dengan cerita pasal aku dengan wani main mekap mekap dekat Laura Mercier ehehek 

Tuesday, August 30, 2016

My Braces Story : Part 1 - Seorang Farah bergigi besi!


Hello gais!

Kalau korang perasan lah kan , KALAU .. 

dalam post sebelum sebelum ni, aku selalu merungut pasal gigi aku yang tak allign dan tak cantik haha . Ekceli , daripada aku sekolah menengah lagi dah perasan dah gigi aku memang kelihatan aneh dan tak lawa .

Dulu, aku ada gigi susu yang macam senget sikit dekat belah kiri depan  . Kadang bila aku senyum , dia terkeluar sikit haha . Masa aku form 4, ada lah nurse datang sekolah untuk check gigi . Dan masa tu baru aku tahu gigi tu ialah gigi susu dan sepatutnya dah cabut lamaaaaaaa dulu dah tapi tak cabut cabut . Nurse tu pulak geram je tengok gigi aku terkeluar keluar melambai lambai, jadi dia terus paksa aku untuk cabut. Katanya kalau tak cabut nanti jadi lagi teruk .. blablabla .