Wednesday, April 24, 2019

Elianto Make Up Membership Day | You Beli You Dapat Cash. Macam Mana Tu?



Nama Elianto rasanya semua orang kenal. Hello, sebelum Sephora tu masuk Malaysia, Elianto la tempat kita selalu try calit calit eyeshadow dekat tangan kan? At least for me la. Masa awal awal baru nak berjinak jinak nak main make up ni, Elianto la brand terawal yang aku selalu guna. Sebab masa zaman study study dulu, mana la mampu awak nak beli make up mahal mahal. Range harga produk Elianto pula semuanya berpatutan dalam RM20-RM50 je kalau setakat nak beli basic basic punya make up.



Tapi masa dulu aku selalu pergi Elianto yang warna hijau tu. Yang ada skincare sekali tu. Sekarang Elianto Make up dengan yang skincare tu dah di asingkan. Elianto Make up focus menjual produk kosmetik je. Aku lagi suka tema Elianto Make up ni sebab nampak clean dan exclusive, bertemakan hitam putih. Susun atur barang pun lebih cantik, senang nak main swatch swatch. Dan ada vanity table juga untuk kita cuba full face make up.



Haritu aku pergi Elianto Make up Membership Day di IOI Mall Puchong. Fokus pada hari tu ialah memberi peluang kepada orang ramai yang belum lagi mendaftar sebagai ahli, untuk mendaftar secara PERCUMA.

Tuesday, April 23, 2019

Victoria Sloane Lancarkan Koleksi Spring Summer 2019

Hello para wanita cantik sekalian yang membaca belog ini, tahulah bahawasanya , you're beautiful, and awesome! tak kisah apa warna kulit, apa size badan, kita semua cantikkkk. betul kann?

Gitu. Perenggan awal dimulai dengan ayat ayat positif ya. Baru lah perenggan seterusnya dibaca dengan hati yang senang dan gembira hehe.

Post kali ni bercerita pasal handbag. Bukan sebarang bag tapi dari jenama Victoria Sloane. Gitu, nama dia internasional ya adik adik, tapi tahukah anda ianya MALAYSIAN MADE wehooo! Pengasasnya ialah Rita Dato' Sosilawati dan minggu lepas, iols dapat jemputan untuk ke hari pelancaran koleksi Victoria Sloane yang terbaru iaitu koleksi "Spring Summer 2019" di The Majapahit @ Marc Residence, KLCC

Rita Dato' Sosilawati


Awalnya aku ingatkan majlis ni cuma dikalangan rakan media dan blogger je, tapi alangkah terkejut dan potatonya aku bila sampai, omgeeee ramainya artis! Perasaan dia seakan melangkah ke lounge tempat artis artis lepak before nak jalan dekat red carpet nak pergi malam anugerah tau. Even Rita sendiri pun cakap dia tak sangka ramai rakan artis dan media hadirkan diri pada hari tu. Memang meriah dan buatkan lagi meriah tu sebab ramai teruja tengok koleksi terbaru rekaan handbag Victoria Sloane. To be honest, mula mula tu aku macam agak sceptical. Fikir macam "ohh balik balik mesti design sama je" but nope, aku salah. SEMUA CANTIK OKAAAY?

In photo : Warwick handbag

Saturday, April 20, 2019

Terliur Tiap Kali Tengok Scene KDrama Makan BBQ? Takpayah Ke Korea, SeoulNami Korean BBQ di The Gardens Mall Ada!

Adakah korang sejenis layan K-Drama? Time time ada scene diorang makan barbecue daging, lepastu balut dalam salad, ada tak macam uuuuuu teringinnya nak makan macamtu!! Kalau ya, kita geng!

Aku selalu la telan air liur melayan K-Drama ni. Tengok dia sedut ramen dekat kedai runcit pun nampak tempting haha. Tapi part diorang selalu layan makan BBQ lepastu grill grill daging, sotong, ayam,  tu uii memang mengancam.

Aku perhati banyak je restoran berkonsepkan macam tu dekat Malaysia. Problemnya ialah, restoran restoran tu kebiasaannya mesti non halal. Non halal dari segi ada serve daging tak halal ke, atau sumber daging tu dari source tak halal ke, ataupun masakan ada campur alcohol. Potong stim kan? 

Tapi finally aku dah jumpa dah restoran Korean BBQ yang Halal ni. Memang bahan digunakan semuanya daripada pembekal yang bersijil halal, dan restoran ni pun tak serve alcohol. Dimana tu Faa? Ceritakan lah kepada kami *suara suara pembaca yang curious kahkah*

Baiklah, kini kita semua boleh nikmati Korean BBQ Halal di SeoulNami!


Saturday, April 6, 2019

Yuran Pengajian Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak Yang Rendah : Pekerjaan Segera di Singapura!


Institut CECE Buka Pengambilan Pelajar | Selaras dengan perkembangan sistem Pendidikan Awal Kanak-kanak yang pesat mutakhir ini, semakin ramai ibu bapa kini lebih mengutamakan konsep pembelajaran yang lebih profesional dan holistik pada peringkat pendidikan awal anak-anak mereka. Pendidikan prasekolah berperanan penting dalam keseluruhan sistem pendidikan kanak-kanak. Perkembangan mental kanak-kanak pada usia awal semakin dititikberatkan. 

Oleh demikian, permintaan untuk tenaga pengajar yang berkualiti serta profesional pada tahap perkembangan awal kanak-kanak adalah jauh lebih tinggi berbanding dengan zaman sebelum ini.



Peringkat awal kanak-kanak merupakan fasa perkembangan intelektual dan asas perkembangan keperibadian seseorang insan. Pendidikan pada tahap awal ini amat penting bagi pembentukan persepsi dan nilai murni serta  penyemaian tabiat mulia dalam sanubari anak-anak kecil.

Dalam proses pembelajaran, kanak-kanak memerlukan seorang pendidik yang boleh membimbing mereka secara komprehensif. Maka, pengajar pada tahap pendidikan prasekolah wajiblah memiliki pengetahuan dan kemahiran pengajaran yang bertaraf tinggi. 

Saturday, March 9, 2019

SKIN1004 Zombie Pack : Pore Tightening & Lifting Pack [REVIEW]






Okay post kali ni nak review Zombie Mask Skin 1004 pulak. Sebelum ni aku pernah review Skin 1004 punya Centella Asiatica Ampoule. Boleh baca dekat sini : Skin 1004 Madagascar Centella Asiatica Ampoule   . SKIN1004 ialah sebuah jenama produk kecantikan daripada Korea. Sekarang dah makin dapat perhatian daripada peminat Kbeauty sebab produk dari SKIN1004 ni semua boleh tahan best tau! Biasanya kalau nak cari produk SKIN1004 or other Korean skincare brand boleh beli dekat WAKO (https://wako.com.my/)