Friday, January 20, 2017

Noraniza Idris & Tyka 3 Juara sampaikan mesej melalui "Wangikanlah Hatimu"





Hello Assalamualaikum ,


Masa sekolah dulu , sejak daripada sekolah rendah pun .. aku sangatlah aktif dalam aktiviti kebudayaan especially lagi tarian dengan nyanyian . Kiranya, kalau waktu hari guru ke, hari anugerah cemerlang ke amende, memang muka aku jelah yang terkibai kibai dekat atas pentas duk menari tradisional . Kalau masa dulu , lagu femes yang selalu guna untuk menari kebudayaan ni balik baliknya lagu Noraniza Idris dengan Siti Nurhaliza lah . Takpun lagu Ulik Mayang, Puteri Santubong Puteri Sejinjang .. 

Tapi sekarang , aku terfikir fikir .. ada lagi ke persembahan macam tu dekat sekolah sekolah ? Ke semua budak sibuk buat persembahan menari raver je kakakaka . Sebab .. masa aku Form 5 dulu pun sekolah dah mula approved kan untuk budak ber-shuffle dekat perhimpunan , agaknya kalau sekarang ni budak budak ber-raver pun tak ada yang pelik lah kan?

Thursday, January 19, 2017

ONLINE to OFFLINE : Cuba pasarkan produk jualan online korang dekat sini pula - POP @ Jaya One & Markets 21

Hello Assalamualaikum

Ekceli, aku tengah stress & murung memikirkan cara nak backup & transfer whatsapp punya chats daripada iPhone masukkan ke phone android . Ya ampun stress dia rasa macam nak pergi gigit penjuru dinding je . Tapi kejap , cool kejap ... Sementara menenangkan diri , kita cerita sikit pasal aktiviti aku Ahad lepas semasa dekat Markets 21, Jaya One.


Okay, macam yang ada aku update dalam entry ni , Market 21 kembali lagi dan diadakan pada 14 dan 15 Januari 2016.  Market 21 tu , no 21 indicate berapa kali dah Market ni diadakan . Maksudnya dah kali ke 21 lah kan ? Wohoo meriah !



Wednesday, January 18, 2017

2 Benda Wajib Dibawa Kemana Mana : Deep Heritage Beauty Pure Foundation & 2 in 1 Perfect Lips


Assalamualaikum ,

Bilamana nak keluar atau pergi mana mana ,  ada dua benda yang aku pastikan aku akan bawak bersama (selain daripada wallet & handphone ) iaitu :

Makeup remover
Makeup

Kadang tu, beg aku berat semata mata sebab dua benda ni je .

Makeup remover biasanya aku akan transfer dalam satu bekas kecik (beli dekat Daiso) , dan aku bawa sekali dengan cotton pad . Aku lagi prefer dan gigih bawa makeup remover ni daripada wet tissue sebab aku rasa tak yakin yang wet tissue boleh remove mascara dengan menyeluruh . So kalau nak solat ke apa , aku risaukan solat tu tak sah .

Bila dah remove makeup untuk solat , of cos lah nak kena start touch up balik . Biasanya bila awal awal sebelum keluar rumah kemahen siap ber-eyeshadow bagai , tapi bila nak makeup semula , aku akan guna beberapa produk je termasuklah ;

Review : ABBAMART One Shot Brush Washer - Senangnya cuci berus makeup!


Hello Assalamualaikum 

Aku kalau makeup memang rajin . 
Tapi bila masuk bab nak cuci makeup .. alahai malasnya . Rasa macam kalau balik rumah tu nak terus tidur je . Tapi memikirkan kulit muka perlukan ruang untuk bernafas, dan nak elakkan daripada pori tersumbat dan jerawat untuk berpesta - maka kena lah rajinkan diri juga dalam diambang kemalasan untuk cuci dan sental mekap habis habisan sebelum tidur .

Tapi, kalau setakat cuci mekap je tapi makeup tools yang kita guna untuk makeup tak dibersihkan pun sama lah jugak . Berus atau span yang kita guna untuk apply foundation , bedak , blusher , eyeshadow semua tu pun WAJIB WAJIB WAJIB dibersihkan!

Eiiii tak geli ke pakai berus / span yang dah berhabuk , melekat lekat kotoran lepastu sapu pulak dekat muka! 

Macam mana nak cuci berus mekap?

Sebelum sebelum ni aku suka guna shampoo 'Carrie Junior' untuk cuci makeup brush . Seeloknya guna shampoo baby ya sebab shampoo baby ni mild , jadi tak mengeraskan bulu berus kita tu . Dulu aku pernah jumpa tips cuci berus mekap dekat Pinterest . Tips tu suruh gunakan olive oil untuk cuci . Aku cuba sekali lepastu tobat taknak buat dah hahaha . Sebab bila guna minyak , susah nak bersihkan and end up jahanam berus aku tu -.-"

Sekarang ni jadi lagi senang bila ada brush washer. Ada macam macam brand yang available dekat pasaran tapi aku guna yang daripada brand ABBAMART. Aku dapatkan ni daripada Althea . Sebotol 300ml & harga pun tengah ada diskaun cuma RM24 jeee !