Friday, March 24, 2017

Jus Harmoni bantu rawat masalah dalaman , cantikkan luaran .


Mak aku kata, well bukan mak aku jelah . Rasanya mak orang lain pun kata juga kot ,

"Nak cantik jangan cantik luar je, kena cantiknya dari dalam juga"

Cantik dalaman , pastilah dari segi cantik kan peribadi dan juga hati tu . Kalau muka kaww cantik dik tapi hati kau busuk , Ya Auloh! mohon disumpah jadi kotak kasut .

Cantik dalaman juga merangkumi dari segi kesihatan dalaman yang rapi , dan elok . Termasuklah punyai cycle period yang teratur , pelawasan yang bagus , masalah masalah miss V pun tak ada .

Ah ye adik adik , itu definisi kecantikan dalaman untuk seorang wanita . Mohon catit dan hadam .


Banyak produk kecantikan sekarang ni mensasarkan untuk cantik luar je . Kulit gebu lah , flawless tanpa jerawat ... tapi bila bahagian dalaman , bak kata Sajat ;

"Alamak aihhh ... kuih koci!"

Hahaha . Takde firm firm , kuih koci pulak dia (kalau tak faham, abaikan)

Pentingnya disini nak tegaskan , para wanita perlu titik beratkan banyak benda . Muka tak boleh lawa semata mata, aset aset lain pun kena jaga .

Kalau orang dulu dulu , diorang main rebus rebus herba dan akar kayu je . Jadikan minuman ubatan dengan manfaat kecantikan . Dah zaman moden moden ni, ada kau rajin masuk hutan cari akar kayu? Masuk hutan cuma sebab nak ambil gambar letak dalam instagram jurrr ,Lol!

jus harmoni malaysia review kesan

Nak mudahkan usaha dapatkan kebaikan herba tradisional tanpa perlu bersusah payah , Jus Harmoni dah tolong gabungkan 15 jenis herba tradisional dan 3 herba moden dah dekat dalam jus dia tu . Paling penting kat sini , jus ni memang 100% asli dan tanpa penambahan bahan kimia dilarang . Bahan pengawet tu ofkos ada nak, kang acaner pulak kau nak preserve kan? Dah jangan nak debate dengan ahkak pasal preservative please. Nanti ahkak seorang pelajar Chemical Engineering majoring Food Technology bukak buku kang .

Okay, berikut ialah antara herba yang terdapat dalam Jus Harmoni ni ;

1) Ekstrak Delima
2) Ekstrak Kurma
3) Ekstrak Prune
4) Ekstrak Madu
5) Ekstrak Buah Tin
6) Ekstrak Kunyit
7) Ekstrak Kacip Fatimah
8) Ekstrak Manjakani
9) Ekstrak Serapat
10) Ekstrak Tongkat Ali
11) Ekstrak Pegaga
12) Ekstrak Peuraria Mirifica
13) Ekstrak Habatussauda
14) Ekstrak Alba
15) Ekstrak African Mango
16) Marine Collagen
17) Vitamin C
18) Vitamin A, B3 dan B5

Ape niiiii?? Banyaknyaa.

Setiap daripada nya semua ada manfaat dan kebaikan tersendiri. Yang penting, ianya fokus pada nak merawat masalah dalaman korang.  Biar kecantikan tu terpancar berpinau pinau silau dari dalaman ke luar, gittew.

Apakah setakat minum 2 hari dah nampak hasil?

No baby no,

Kesan akan berbeza bagi setiap individu. Ada yang dapati kesan positif dapat dilihat dalam tempoh yang singkat, ada juga yang amalkan 3 botol baru nampak kesan ketara. Umur pun jadi salah satu faktor untuk produk bertindak balas pada sistem badan kita. Kalau dah berusia tu, ambil masa sikit lah ye untuk tengok hasilnya.

Sebenarnya apa fungsi Jus Harmoni ni?


jus harmoni stem cell kebaikan

Akak tahu uols masih keliruhuhu.. apa yang Jus Harmoni ni mampu buat keatas diri uols.

Jus Harmoni ni ada banyak manfaatnya , antaranya ia dapat berfungsi sebagai energy booster dan juga bagi menstabilkan hormon kita.  Bagi korang yang rasa lesu lesu, tak cukup rehat atau asyik kemurungan tu ... boleh la cuba amalkan Jus Harmoni ni . Bila sebut pasal hormon , banyak masalah yang kita alami pada badan kita, pada kulit kita, sebenarnya berkait dengan hormon . Bila hormon elok je, sistem badan pun jadi teratur . Barulah impian nak kulit flawless, badan langsing dan bertenaga semuanya dapat dicapai , gittew.

Sebenarnya aku dapat tahu pasal Jus Harmoni ni pun daripada kawan kawan dekat facebook juga . Sebabkan haritu aku ada tanya tanya dekat kawan kawan fb & instagram kot kot ada recommendation untuk mana mana supplement yang elok untuk kesihatan dalaman and some of them recommend this to me.

Aku ni bukanlah jenis yang suka suka nak terjebak dengan memana produk tanpa selidik dan study dulu . Bila tengokkan pada testimoni dan senarai kandungan bahan dalam Jus Harmoni ni, aku rasa macam "eh , tak salah kot kalau nak cuba " . Dan kesannya lepas aku cuba amalkan jus ni untuk sebulan, ada beberapa kesan positif yang aku notice. (Walaupun aku selalu mengelat guna tak ikut jadual wakakaka )

Antara kesan positif :


  • Jerawat yang kemerahan dah makin surut dan kurang kesan merah
  • Kurang rasa lesu
  • Kurang masalah keputihan
  • Kurang alami senggugut 


So far, yang ni je yang aku notice lepas penggunaan Jus Harmoni ni . Not bad lah kan kan kan?


Cara penggunaan Jus Harmoni 


Menariknya Jus Harmoni ni, korang tak perlu nak tadah guna sudu ke, bancuh bancuh ke apa. Korang cuma perlu sembur sembur je dekat bawah lidah .

jus harmoni kesan sampingan

Semburkan 2-3 kali semburan di bawah lidah 3 kali sehari sebelum makan .

Simple kan?

Spray je kot . Tu pun aku selalu ter-skip skip gak wakakaka .

Jus Harmoni ni boleh diamalkan oleh kedua wanita dan lelaki yang berusia 20 tahun keatas dan ianya juga selamat diamalkan oleh wanita yang sedang mengandung . So ibuk ibuk boleh amalkan ni juga ya, no worries!

Jus Harmoni ni baru je lagi dipasarkan dan sekarang diorang tengah adakan promosi pada harga RM80.00 sebotol (NP: RM140) dan terhad untuk 300 botol jeee . Harga RM80 tu pulak harga termasuk postage ke Semenanjung & Sabah Sarawak tau . Gilee berbaloi . So kalau nak cuba cuba tu, heloklah beli masa masa promosi ni . Nasib baik iols sempat grab harga promo . Sementara sempat ni, sila beli sebotol dua buat stok ye .

Lagi berita baik untuk korang si pembaca belog Farah Dafri ,

aku nak pilih 5 orang pembaca yang bertuah untuk dapatkan sebotol Jus Harmoni secara PERCUMA! Tapi dengan syarat , korang cuma tanggung kos penghantaran je . Contohnya kalau pos ke semenanjung , RM10, Sabah Sarawak RM12. Haaa, cuma bayar kos pos tu je. Kos Jus Harmoni pulak, ahkak tanggunggg . Sukaaa tak?

Kalau nak, cecepat comment dekat bawah yee. Nanti ahkak hubungi korang .

Jus Harmoni by B'Famme


Alamat :
Jalan Kent 3
Kuala Lumpur, Malaysia

Email : bfammehq@gmail.com
Contact : 017-371 3010











Related search : bfamme, jus harmoni bfamme, jus harmoni kebaikan, review jus harmoni, review jus harmoni kesihatan, manfaat jus harmoni, kebaikan jus harmoni, kelebihan jus harmoni, bad review jus harmoni, jus harmoni tak elok, jus harmoni kanser, jus harmoni tak sesuai, jus harmoni kesan sampingan, kesan sampingan jus harmoni, jus harmoni sembur, cara guna jus harmoni, jus harmoni cara makan, cara minum jus harmoni, kandungan jus harmoni, jus harmoni kkm, jus harmoni selamat, jus harmoni bahaya, bahaya jus harmoni, jus harmoni untuk ibu mengandung, jus harmoni ibu mengandung, jus harmoni ibu menyusu, kesan jus harmoni untuk mengandung, jus harmoni untuk lelaki, jus harmoni sesuai untuk umur berapa, jus harmoni kanak kanak minum, jus harmoni sesuai ke untuk kanak kanak .




Review : The Straits Hotel & Suites Melaka


Hello  & Assalamualaikum 

Kalau korang nak tahu (kalau nak lah) , aku duduk di Melaka agak lama juga . Almost 8 tahun . Bermula daripada Diploma sampailah ke zaman Degree . Tapi kalau di tanya selok belok bandar Melaka ni , takde lah aku power sangat . Cuma kalau kau tanya dekat mana McD terdekat , tandas awam yang helok , H&M , dekat mana nak makan maggi goreng mamak yang sedap -- okay tu aku mungkin boleh cerita .

Kalau korang tanya , dekat mana asam pedas best? dekat mana makan best ? Dekat mana ikan bakar best ?

Ehem sorry sis taktahu . Sebab secara logiknya, sepanjang aku duduk Melaka ni , aku seorang student . Kemon lah, student mana mampu makan ikan bakar kot hatta asam pedas sekalipun . Megi je mampu . Sebab tu macam aku mention kat atas, port makan maggi goreng mamak yang sedap, yang tu aku boleh bagi tahu ekekekek .

Zaman aku degree pun dah habis dan aku pun dah berpindah keluar daripada Melaka ni . Tetiba rinduuuuuu pula dekat Melaka . Rasa macam nak balik Melaka tapi sebabkan takde urusan, jadi aku sendiri takde kesempatan nak ke Melaka .

Tapi tetiba pulak ada last minit plan nak berjalan ke Melaka dengan Aril & Kak Dhia . Mula mula sepatutnya Yazid nak ikut, tapi cancel dan diganti dengan Khai . Tapi dah hujung hujung , eh tetiba khai pun cancel . Apenii apeniii . Saje je ke apa taknak pergi sebab aku ada? Taknak kawan dengan kite ehh?? :(

The Straits Hotel & Suites Melaka 





Untuk percutian 3 hari 2 malam dekat Melaka ni, aku, Aril & Kak Dhia memasing setuju nak menginap dekat The Straits Hotel & Suites Melaka . Hotel ni kira baru lagi dekat Melaka ni . Takdelah baru sangat like macam bau bau cat rumah baru ataupun kerusi tak cabut plastik lagi .. tapi, baru yang tak ramai lagi orang familiar dengan hotel ni .

Yang bestnya hotel ni duduk bebetul di tengah tengah bandar . Jadinya, mudahlah nak ke tempat tempat menarik sekitar bandar melaka ni . Boleh jalan kaki je, takpun sewa basikal . Senang kan?

Kalau nak ke hotel ni, korang akan kena lalu Dataran Pahlawan dulu , lepastu belok ke kanan melalui Mahkota Medical Centre dan lepastu belok kiri pulak . Dalam 200m masuk kiri lagi dan akan lah jumpa hotel tu . Tak, sekarang ni dah kenapa aku gigih bagi direction sedangkan korang boleh waze sendiri jurrr? isk isk .

Premier Suite & Straits Suite



Sebabkan kami bercuti sambil nak bekerja (blogger berkerjaya gittew) , makanya kitorang memilih untuk ambik bilik yang selesa, besar dan sesuai untuk leisure & business . So senang senang, kitorang pilih SUITE terus .

Hambik nakk ,suite k. Kerlas sangat ahkak kau menginap di Suite untuk 2 malam .

Aku pilih untuk duduk di Premier Suite , yang ni Queen bed. Kak Dhia & Aril pula pilih Straits Suite. Yang bilik dorang ni king bed . Bila masuk masuk je bilik memang terkesima terpesona lah ahkak melihat bilik ni . Sangat besar dan berkelok kelok . Mampu sesat juga dalam bilik ni gamaknya hahaha . Bilik lengkap dengan ruang pantry , ada bath tub ,  ada wardrobe, ada ruang tv, dan separate bedroom . 

the straits hotel and suites melaka room premier suite


the straits hotel and suites melaka room premier suite

Rasa macam krik krik lak aku pilih bilik besar besar camni duduk sorang . Aril & Kak Dhia takpela bilik besar besar pun, boleh main kejar kejar ke, sorok sorok ke kekekekeke adududui romantiknyewweweweww :p

Yang penting, amatlah selesa nak menginap dekat sini. Dan dengan keluasan bilik macam ni, nak duduk 2-3 orang pun boleh je. Cumanya katil kang berebut lah . Unless kau ada bawa toto sendiri , itu lebih afdhal. Masuk 10 orang pun takpe wakakaka .

the straits hotel and suites melaka room premier suite

Overall review The Straits Hotel & Suites Melaka


the straits hotel and suites melaka room

Untuk review keseluruhan bilik di The Straits Hotel & Suites ni, aku boleh rate kan seperti yang berikut

Kebersihan : 5/5
Kekemasan : 4.5/5
Kelengkapan (amenities etc) : 5/5
Keselesaan (bed sheet, aircond etc) : 5/5
Check in : 3/5 (lobby agak kecik & kaunter check in limited. Kalau ramai kena tunggu lama
Waiting lounge : 4/5

Okay, kita review ni dulu . Nanti aku cerita pula pasal facilities yang ada dekat hotel ni macam gym, kolam renang etc . Dan ada juga separate entry untuk cerita cerita pasal Dinner & Breakfast buffet The Straits Hotel & Suites ni . Okay?















Related search : The Straits Hotel & Suites Melaka ,The Straits Hotel & Suites Melaka review, The Straits Hotel & Suites Melaka rate, The Straits Hotel & Suites Melaka price, The Straits Hotel & Suites Melaka breakfast, The Straits Hotel & Suites Melaka restaurant, hotel dekat dengan dataran pahlawan, hotel melaka, hotel nearby dataran pahlawan, hotel at centre of melaka, hotel near mahkota parade, hotel banda hilir, hotel family room, hotel  melaka family, hotel with suite, suite room melaka, melaka hotel berbaloi, melaka hotel murah, melaka hotel selesa, melaka hotel review, senarai hotel melaka, senarai hotel di melaka, hotel di melaka cantik, 

Friday, March 17, 2017

Meraki Artelier | Gabungan 3 citarasa fesyen berbeza lahirkan koleksi memukau


meraki atelier sunway nexis



Kenapa rasa macam masa berjalan eh eh eh lajunya sekarang ni?

Belum apa apa, dah nak puasa dan raya pulak dah . Rasa macam baru je lagi raya, dah nak raya lagi dah .

Fun thing about preparing for Hari Raya ofcourse lah "Raya Shopping" kan?

Tuesday, March 14, 2017

Zimmer Z Lipo & Z Wave | Teknologi Cryo - Lipolisis menggunakan kaedah penyejukan lemak kini di Malaysia



Impian jangka masa pendek aku sekarang ni cuma satu je, nak kurus!

Kurus kurus kurus, tu je dalam kepala otak .
Sikit sikit bila terlalu tepi cermin H&M dan nampak badan berisi , mesti terpacul dari mulut 

"nak kurusss"