Friday, August 26, 2016

Ink Printer pun dah boleh beli secara online? | AppleToner.com.my




Kalau dulu, masa kecik kecik aku suka betul jalan kaki pergi kedai . Ada je alasan aku cari untuk mintak dekat Mama nak keluar rumah .




"Ma, ada nak kena beli apa apa tak kat kedai?"
"Ma, bawang kentang semua ada lagi ke? Ada tak nak kena pergi kedai?"
"Ma, jom gi kedai!"

apple toner malaysia, appletoner.com.my , apple toner malaysia murah


Aku taktahu lah apa yang syok sangat pergi kedai tu hahah . Maybe sebab aku eksaited nak gelapkan duit baki yang Mama aku bagi untuk beli jajan kot kahkah keji nya perangai !

Tapi tu dulu lah , takpayah suruh pun aku semangat nak pergi kedai . Sekarang, bila Mama suruh pergi kedai beli apa apa , fuhhh boleh bikin gaduh hahaha . Padahal , kereta dah ada . Takde dah nak susah susah menapak pergi kedai depan rumah tu . Tapi, bila dah besar ni rasa malas gila . Lagi pulak , nak kena bersiap , nak gosok tudung bagai . Alamatnya esok esok esok jelah pergi kedai tu .

So, selaras dengan dunia moden sekarang ni .. semua benda pun dah boleh dibeli secara online . Bagi aku, pembelian secara online ni memang genius lah . Memudahkan kerja, menjimatkan masa dan tenaga jugak . Lagipun senang je nak survey survey harga . Sekarang ni pun , kalau dekat area KL Selangor , dah ada dah pembelian barangan dapur secara online . Ko nak ayam,ikan , daging unta, daun kesum semua dah boleh order online dan 'ting tong' ....  abang courier dah terpacak depan pintu rumah ko .

10 cara amalkan chia seed dalam pemakanan seharian!


Chia seed sekarang dah makin femes kan . Sejak sejak orang dah makin tahu dan ambil tahu dengan kebaikan yang ada pada Chia seed ni , kemain semua tercari cari chia seed bila ke jusco ihiks . Kalau korang taktahu , chia seed ni elok sangat untuk diselitkan dalam diet harian , dan best part is -- elok sangat untuk yang nak kuruskan badan ! wehoo . Golongan seperti aku memang sukakan makanan yang menyumbang kepada usaha menguruskan badan  hewhew .






Mempunyai kandungan omega-3 lapan kali ganda lebih banyak daripada yang terkandung dalam ikan salmon , chia seed ni memang tak bagi chan langsung untuk kita jeling sebelah mata . Amboi

Tuesday, August 23, 2016

Innisfree Outlet di Paradigm Mall : 3 produk pilihan



Selama ni selalu dengar jenama Innisfree ni dekat TV je , lagi lagi bila melayan cerita korea, Innisfree selalu keluar dekat credit. Kalau tengok tutorial makeup Pony pun memang banyak guna produk Innisfree . Aku ingatkan Innisfree ni cuma boleh beli secara online je, taktahu pulak rupanya diorang ni dah ada dekat Malaysia iaitu di Sunway Pyramid, Pavilion dan Paradigm Mall .

Haritu sajelah jalan jalan dengan Wani dekat Paradigm . Mula mula masuk Sephora , bila jalan depan sikit tengok 'eh , ada Innisfree lah!' . Awal awal tu rasa ragu ragu dan malas nak masuk sebab :

Monday, August 22, 2016

Movie Review : NERVE


Dikesempatan aku tengah free free sambil menunggu nak start intern, aku bebetul habiskan masa dengan jalan jalan cari makan , perabih kan duit dan cari penat hahaha . Sebab bila dah mula intern, aku memang dah takde masa nak bersuka ria .

Intern dah nak mula minggu depan, aku pulak kena kerja 6 hari seminggu . sobs! cuti cuma hari Ahad je. Dah tu pulak , hari sabtu pun kena kerja full day wuwuwuwuw . Takpela, sis tabah . Insyaallah niatkan kerja kerana Allah Taala , semoga semuanya dipermudahkan . Ameen


Back to our story , dalam kelapangan masa tu .. sempat lah juga aku pergi tengok wayang . Dan yang terbaru , aku tengok cerita NERVE . Mula mula tu tak berapa nak faham sangat sinopsis dia macam mana . Ingatkan cerita pasal bunuh bunuh ke apa . Aku pun tak rajin nak google synopsis dan tengok trailer masa tu haha . So , beli tiket dan terus masuk tengok . Tanpa memahami cerita pasal apa sebenarnya .