Saturday, February 10, 2018

RenoSkin Medic Serum Melegakan Eczema Dan Merawat Pelbagai Masalah Kulit


Gambar (macam) takde kaitan haha




Hello!

Masa kecik kecik, time bersuka ria main pasir, lari masuk longkang, berguling atas jalan tar, dengan tak pakai selipar lagi dari taman rumah sendiri sampai taman perumahan sebelah , langsung tak ambil kisah . Sebab lupa diri, have fun sangat .


Masa tu juga mana nak fikir kot kot dah main kotor tu kaki berkurap ke, berkudis ke, luka luka pun buat tak heran je . Sekarang dah besar, kaki dah berparut hitam baru kenal erti keinsafan haahaha (aku lah tu)

Friday, February 9, 2018

Yay Dapat Pun Pindah Rumah Baru


Okay lanje gambar acah OOTD dekat bawah blok rumah wakakaka

Hello!

Finally setelah beberapa bulan lepas kahwin menumpang kasih dekat rumah ciksu (my makcik) , akhirnya ada rezeki dah nak duduk rumah sendiri . Sebelum ni duduk rumah mak pak mentua dekat Bangi . Tapi sejak September lepas, aku dah dapat kerja dekat Damansara, makanya tumpang lah sekejap dekat rumah ciksu .

Sebelum ni pun masa intern diploma, intern degree semuanya memang duduk dengan ciksu . Siap dah ada satu bilik khas memang bilik aku wakkaka . Barang barang toksah cakap la, memang penuh . Jenuh juga nak angkut keluar masa pindah haritu .

Walaupun rumah sewa jurr tapi permulaan yang bagus lah kan . Lek lek lu, kumpul duit lu baru beli rumah ye.
Sebabkan nak juga duduk kawasan dekat dengan office (sebab malas drive dan nak Hilmi hantarkan wakakkaa) makanya memang kena cari antara kawasan Kota Damansara, Mutiara Damansara takpun Bandar Utama je lah .

Tuesday, December 19, 2017

Kepentingan Sun Block dan Cara Kiraan SPF


Dekat Malaysia ni orang kata ada dua musim . 

1. Musim Panas
2. Musim Hujan

hahaha . walaupun orang dekat negara lain dah bertukar musim ke musim sejuk, siap ber'winter jacket' , and kesejukan. Kita dekat Malaysia ni berbecak becak lagi tahan panas. Alhamdulillah kadang tu lepas seharian panas, petangnya hujan pulak . Sejuk sikit kan?


Disebabkan dekat Malaysia ni panas 'lit lit' orang Kedah kata, jadi protection nak menghadap sinaran matahari terik ni kena lah lagi advanced. Salah satu benda yang ramai antara kita buat tak peduli ialah pentingnya penggunaan sunblock dan sunscreen. Bahasa melayu nya , tabir suria . Gituu

Antara sebab kenapa ramai antara kita tak menggunakan sunblock ni ialah disebabkan kurangnya kefahaman tentang betapa bahaya dan bagaimana sinaran matahari ni boleh memberi kesan buruk pada kulit kita. Ada juga yang dah faham dan tahu tapi degil taknak dengar cakap (piat telinga dia) , jadi entry ni untuk bagi remind semula dekat semua supaya fahamkan lagi kepentingan sunblock untuk kulit kita .

So, tak semestinya bila nak pergi latihan rumah sukan, bercuti cuti main banana boat dekat Pulau Tioman ataupun pergi join larian marathon bersempena hari wanita sedunia je baru kelam kabut nak lumur sebotol sunblock dekat badan dan muka .

Saturday, December 16, 2017

Keunikan Hui Lau Shan : Air Buahan Campuran Santan, Minuman Dengan Biji Goji Dan Dessert Mangga Melimpah Dalam Satu Cawan


Jujur cakap, aku tak pernah cuba pun apa apa menu daripada Hui Lau Shan ni sebelum ni. Walaupun jalan jalan mall asyik nampak je, pulak tu depan kedai siap terbentang gambar air and dessert dia yang tangkap leleh tu , aku tak berani nak cuba . Kenapa? 

Ada dua sebab .

1. Ingatkan tak halal
2. Ingatkan mahal 

Homestay Selesa dan Cantik di TAMARA, Putrajaya


Bila nak masuk musim convo, especially untuk parents yang anak anak study UNIKL dan KPTM, mesti masing masing kalut cari homestay dekat kawasan Putrajaya. Sebab banyak kolej dan universiti pilih venue Putrajaya International Convention Centre untuk adakan majlis konvokesyen .

Makanya ada kebarangkalian orang akan google "homestay best putrajaya" "homestay murah putrajaya" "homestay dekat dengan PICC putrajaya" , so terhasil lah entry ni ekekeke.

Sebenarnya homestay ni baru je mula beroperasi dan ekceli mak mertua I yang punya. I tolong promote je hohohoho ( #menantusolehah ) .

Kawasan homestay memang tenang damai dan membahagiakan tau . Menghadap tasik putrajaya, boleh nampak hot air balloon jugak . Dekat dengan Ayer 8 , so malam malam boleh main kayuh kayuh beca berlampu [ Terhiburnya mengayuh beca berlampu @ Putrajaya ]

Pendek kata, lokasi strategik . Siap ada taman permainan and swimming pool lagi tauu . So, best la if datang satu keluarga .

Putrajaya Lakeview Homestay @ Tamara (FULLY FURNISHED)Presint 8, Putrajaya

PEACEFUL and QUIET living in a LOW DENSITY ENVIRONMENT.. 

Different rooms have different view

Bonus: FACING PUTRAJAYA LAKE and HOT AIR BALLOON

1205 sq ft
3 bedrooms (1 double bed, 3 single bed / 2 bathrooms)
Fully furnished
2 units covered parking
2 units air cond
Spacious balcony
Kitchen cabinet, hood & hob, microwave, baking oven,kettle,
sofa, dining table and chairs

Facilities
Surau, swimming pool, wading pool, kids playground, 
basketball court, gymnasium, function hall
24-hour security

Proximity: 
Ayer @ 8 (walking distance): laundry, restaurants, mini market
Putrajaya Lake
Putrajaya Equestrian Park
Malaysian government office
Hospital Putrajaya
Alamanda Mall
Putrajaya ERL Station
MEX Highway

Check in 2 pm
Check out 12 pm

RM280 per night

For booking, payment at least 3 days before check in date.

WA / sms: Zul ( 010-9832900)

No smoking allowed