Monday, February 20, 2017

VR Lab Sunway | Alami keseronokan main video game 3D pada level yang lebih power

Hello!

Aku selalu bercita cita nak jadi seorang awek gamer . Maksudnya, seorang gadis yang wah kelihatan ayu berjubah tapi layan Dota . Tak ke kau rasa cool macam tu?

Nak disayangi suami atau pakwe, kenalah ada interest yang sama dengan diorang . 

Bola contohnya . Bila shuben (husband) melayan bola, dan korang juga ada minat yang sama . Boleh lah stay up all night tengok match dekat Mamak , pakai jersey together gether and post gambar dekat instagram dengan hashtag #relationshipgoal . muehehe . 

Dengar dengar, selain sukakan gadis yang minat bola, lelaki juga suka kalau gadis tu reti main game. yeke?


Kalau masa sekolah dulu, ada lah juga aku main Counter Strikes dengan Grand Theft Auto. Itupun sebab tergedik gedik nak ikut pakwe pergi cyber cafe. Demi menjadi makwe yang disayangi pakwe dan dijelesi rakan rakannya , aku pun gigih belajar main counter strikes juga. Sumpah rasa 'bad-ass' and cool gila diri ni masa tu wakakakaka .

Tapi tu dulu lahh ,  masa sekolah . Sekarang kalau main game candy crush pun hancuss gila . Automatik minat aku pun dah kearah benda lain, dan kalau adik aku ajak main Xbox pun, aku macam malas nak layan sebab pening kepala . Grafik dia gerak laju sangat dan mata aku letih nak catchup . Sudahnya, aku fed up dan malas main dah *campak controller* hahaha .



Haritu tetiba pulak Car car (Carina Yeoh) ajak pergi main VR dekat VR Lab Sunway. Aku dah macam ; 

"ALAAA MAIN GAMEE? MALASNYAAA"

Tapi setelah diselidik dan survey survey macam mana VR ni berfungsi, aku rasa macam eh tetiba eksaited pulak nak main .




Virtual Reality Game di VR Lab Sunway





Sebelum tu nak tanya korang . 

KORANG TAHU KE VR TU APEEEE?

VR = Virtual Reality .

Sama je macam main game, tapi lagi menarik dan lagi gempak!

Bayangkan lah , main game tapi feel tu seolah olah kau ada dalam game tu .

Kalau masuk game zombi, kau seolah olah tengah berperang dengan zombi
Kalau game boxing, kau seolah oleh memang bebetul tengah bertinju
Kalau game ski , kau memang siap rasa gayat lagi bila meluncur tu


POWER KAN?

Aku secara tak langsung , tetiba dan tak semena mena jadi seorang yang suka kan video game hahaha . Terus rasa macam  "wow ini aktiviti riadah dan dating yang sihat" hahaha . Daripada balik balik tengok wayang , balik balik main bowling , balik balik acah acah sweet main bola keranjang dekat game arcade, ada pekdahnya juga kau main VR ni .

Berpeluh peluh main VR ni


Nak tahu takkkk, 

Bila kau main VR ni , kau seolah olah memang tengah bebetul bersukan , berperang , bergaduh , berlari ....

Mekap aku sampai cair cair main VR ni.  Masa awal awal masuk VR ni, aku pelik kenapa bersusun kotak tisu kat tepi tepi ni . Brader tu cakap, untuk lap peluh . I was like "whatt, hello takkan main ni pepeluh kot?" dan aku tergelak gelak sinis haha kejinya aku .

But then, bila sendiri dah mula main VR tu, rasa nak curi mana mana alas meja dan lap je peluh aku . Berpeluh sakan , bertisu tisu ku korbankan untuk menekap peluh peluh victory aku masa melayan VR ni muehehehe .




Virtual Reality game ni ada dua accessories. Satu dia punya headset, dan satu lagi headphone. Headset punya setting dah macam cyclop punya spek , audio pulak gempak kedap dap dap main game memang feeling habis . Bila main game ni, memerlukan gerak badan masa bermain . Tapi kena kawal juga, sebab space limited. Kalau beria ria sangat macam aku , memang dinding dinding sekali aku langgar haha .

Multi Player game yang menyeronokkan


Dekat sini ada dibahagikan kepada beberapa bilik dan section . Kalau vip room tu boleh memuatkan 4 orang , dan double vip room boleh memuatkan 8 orang ... at a time. So, seronok lah kalau nak gather ramai ramai dan bersakan sakan main game dengan kawan atau keluarga dekat sini .


Pilihan game pulak ada banyak . Ada game horror, ada game sports .. macam macam lah . Even nak main multi player punya game pun ada, means contoh korang datang ber-empat, ha boleh compete 4 orang dalam satu game. Haritu melayan game multi player dengan Kak Dhia, Aril , Yazid, Lala & Afzal , memang kecoh gila. Dah la siap ada mic bagai . Boleh dengar suara member member lain masa tengah layan game tu walaupun masing masing dalam separate room. 

Ada juga satu bilik khas yang di panggil Mixed Reality room. Bilik tu ada green screen, jadi bila main game dalam tu, akan record yang seolah olah korang tengah masuk dalam game tu. Tak faham? Tengok video bawah ni .

A post shared by Malaysian Blogger (@frhdafri) on



Pejam celik tak perasan pun kitorang bersuka ria sakan main game dekat VR Lab Sunway ni selama 3 jam . Itu pun rasa tak cukup . Tapi waktu tu, aku dah letih .. kak dhia and yang lain lain dok main memanah la apa bagai . Aku sempat tidur kejap kat dalam bilik vip tu hahaha sebab selesa gilos . Nasib baik air liur basi tak terkeluar ekekeke .



Harga pun takdelah mahal


Aku rasa kan, bagi pendapat aku sendiri . Lagi helok lah layan main VR ni, at least boleh berpeluh peluh dan bergerak gerak sikit badan tu , pakej dengan adrenalin rush sekali . Baru lah namanya riadah . Daripada melayan game dekat laptop berjam jam , dah la menghadap screen laptop lelama berbahaya untuk mata , pulak tu badan keras kejung duduk dekat kerusi berjam jam pastu sakit pinggang . Kerusi pulak guna kerusi yang takde ciri ciri ergonomik . Hm , ayuh kita beralih ke VR kawan kawan . Lagipun harga mampu main dan berbaloi baloi . Lagi berbaloi bila korang sign up jadi member .


VIP Single Room
Member
Non - Member
Normal Hour (5PM-2AM) Per Hour
55
70
(Promotion)
35
50
Happy Hour (10AM - 5PM) Per Hour
50
55
(Promotion)
30
35



Cawangan VR Lab ni pun ada banyak . Tak terhad dekat Sunway je. So pergi lah kemana mana cawangan dorang yang berdekatan . Antaranya kat SS2 Petaling Jaya, SS15 Subang, Manjalara Kepong, Kota Damansara, Wangsa Maju dn Publika KL.

Kalau korang nak pergi, ajak lah aku sekali . Nak ikut! hahaha . But trust meh , sekali pergi .. rasa nak pergi lagi nak pergi lagi nak pergi lagi .

Dah , copy link entry ni dah sharekan pada shuben dan boifren korang . Ajak diorang dating dekat sini.  Baru lah diorang cakap  "wah sayang, yu layan game eh? Hebatnya sayang ai ni" gituuu . 









You can thank me later . Ihiks






Related search : Vr lab sunway, virtual reality game, virtual reality pj, virtual reality kl, virtual reality facebook, virtual reality games, virtual reality sunway, vr lab sunway, vr lab pj, vr lab selangor




Sunday, February 19, 2017

Quenna Miracle Jamu Moden | Cara terpaling mudah dan malas sekali untuk amalkan jamu


Hello!

Disebabkan tak lama lagi aku bakal melangkah ke donia yang berbeza , iaitu masuk fasa perkahwinan .. banyak persediaan awal perlu aku ambik kisah . Bukan setakat pergi kursus kahwin yang membosankan dan cuma celik mata saat masuk chapter "ehem ehem" (hahaha ) tapi juga, perlu sediakan mental , dan fizikal . 

By fizikal means,

HELLO FARAH, YU MUST LOOK GORGEOUS AND SMOKING HOT 

Gitu .

Kekdahnya, tak cukup hot lagi ke aku ni? hahahaha *lempar kuali*

Kalau masa gadis sunti (tersipu sipu) , takdelah nak kisahnya carikan produk yang ada elemen elemen seperti;

MEMONTOKKAN
MENGANJALKAN
MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN
MENGGEBUKAN

Semua ayat ayat yang menggambarkan ciri ciri 'aset' yang helokk dan disukai suami haha. Eh kenapa entri ni awalnya berbaur lucah? hewhew . Maafkan saiya . Anggap ini satu perkongsian . Mana mungkin Farah cakap lucah lucah, dia budak baik tau mihmihmih .

Kalau sebelum ni bila cari supplemen mahukan yang mencerahkan , melicinkan wajah , menguruskan badan . Tapi sekarang perlu fokus cari supplemen yang bantu pulihkan dan cantikkan badan dan diri dari dalam ke luar.

Ahh senang senang , kita ikut je macam nenek moyang kita dulu .

Macam mana?

MAKAN JAMU!

Yass! Exactly. Sebenarnya dah lama juga terfikir fikir yang aku akan mula perlukan jamu sebagai makanan tambahan untuk kekal awet muda. So that , bila ada anak nanti dan pada aku berusia 40+ , bila jalan dengan anak , orang ingatkan anak tu sedang girls day out dengan kawan kawan ekekeke . Ya know what i'm sayinnnn?

Quenna Miracle Jamu Moden


Long story short, hati terpaut nak cuba jamu moden Quenna Miracle . Bukan setakat terpaut atas sebab botol dia cantik (itu satu faktor), tapi juga sebab melihatkan bahan bahan terkandung dalam ni semuanya bahan bahan power dan helok untuk kesihatan dalaman wanita .

jamu manjakani serapat kacip fatimah quenna miracle



Fokus pada kesihatan dalaman dulu .
Baru lah kecantikan di luar terserlah .



Setuju? (cepat angguk!*)



Quenna Miracle menghimpunkan beberapa bahan semulajadi yang membawa pelbagai manfaat termasuklah untuk ;

  • mencerahkan kulit
  • melangsingkan bentuk badan
  • menyelesaikan masalah wanita 
  • menganjalkan payudara dan punggung.

Tablet kunyah yang sedap!


Apa yang membuatkan Quenna Miracle ni dipanggil sebagai jamu moden ialah disebabkan ianya dihasilkan dalam bentuk tablet yang boleh dikunyah .

quenna miracle manjakani serapat jamu moden

Okay sekarang nak tulis beserta tulisan bold dan large, nak bagitahu yang tablet Quenna Miracle ni ,

SEDAP GILAAAAA

hahaha . rasa macam strawberry manis manis dap dap dan tak masam langsung! Rasa macam gula gula strawberry + susu . Seronok makan jamu ni . Cuma nya di limitkan untuk makan 2 tablet sahaja sehari . Agaknya kalau boleh telan 1 botol sehari, aku dah telan dah sebab sedapp .

Okay , kejap nak senaraikan bahan bahan terkandung dalam jamu moden Quenna Miracle ni. Sila baca sambil rasa kagum tauu haha

  • GRAPE FRUITS
  • ACAI BERRY
  • APPLE HIJAU
  • HALIA
  • GREEN TEA
  • PITERA (EXTRACT YIS)
  • PUERARIA LABOTA
  • MANJAKANI/SERAPAT
  • EXTRACT DAUN SIREH
  • KACIP FATIMAH.
Acai berry, apple hijau, halia dan green tea . Rasanya ramai dah sedia maklum hat ni helookkk untuk mengurangkan berat badan dan lelemaks derhaka pada badan . Manjakani , daun sirih, kacip fatimah pulakk tak payah cerita panjang lah . Rasanya semua pun tahu dua ni memang 'bad-ass' gila bila masuk bab bab nak memontokkan, mengetatkan segala macam benda yang perlu montok dan ketat hahaha . dan juga helokk untuk rawat masalah dalaman wanita contohnya keputihan, senggugut dan haid tak teratur .

quenna miracle jamu moden malaysia testimoni

Ini ada lagi sikit kelebihan dan manfaat Quenna Miracle ni untuk wanita ;

Kelebihan dan manfaat Quenna Miracle

  • Mengatasi keputihan dan bau hanyir
  • Melambatkan proses penuaan 
  • Mengatasi masaalah dalaman wanita
  • Menegangkan payudara dan punggung 
  • Menguatkan otot faraj dan mengetatkan kembali faraj 
  • Melancarkan sistem dalaman badan
  • Mencegah pembiakan pra kanser 
  • Merangsang pengeluaran hormon yang dapat melancarkan peredaran darah dan kitaran haid.
  • Menyeimbangkan hormon dan mengatasi depressi 
  • Menambah tenaga dan kecergasan
  • Mencantikkan kulit

Sukaa ke dokkk?

Apalah susah sangat nak amalkan ni. Telan sehari 1-2 biji je dah setel nokk. Tak suruh kau shake shake yuolls pun . Cuma buka botol, ambil 2 biji dan kunyah kunyah sesuka hati sambil nyanyi lagu Perawan atau Janda . As simple as that .

Disclaimer ;

Kesan mungkin berbeza untuk setiap individu . Some may notice changes dalam seminggu, some mmungkin ambil masa sebulan , and some mungkin tak sesuai atau serasi . So, bergantung ya. Sekiranya tak sesuai dengan korang, macam biasalerrr ; hentikan penggunaan dan sekiranya berlanjutan, sila consult dengan dokter. gituuu . faham dok?

Kalau suka, pergi beli sana. Sebab iols tak jual . Iols jual krim buang tahi lalat jeee muehehehe . 

quenna miracle jamu moden malaysia testimoni

30 Tablets / 1000 mg
RM149.90 (SM)
RM159 (SS)

Website

Facebook

Instagram
https://www.instagram.com/quenna_miracle_hq






















Related search : Queena Miracle malaysia, queena miracle jamu moden, queena miracle facebook, bahan bahan quenna miracle, quenna miracle harga, harga quenna miracle, quenna miracle kesan sampingan, jamu moden, jamu terbaik malaysia, jamu pilihan ramai, jamu mudah dimakan, jamu berkesan, jamu manjakani, produk ada manjakani, produk payudara, produk kesihatan wanita, quenna official, quenna table kunyah, quenna miracle malaysia, quenna miracle jamu moden

Wednesday, February 15, 2017

Review GT Mobile GT-888 | Sekali pandang tak jatuh cinta , bila guna ....


Baru baru ni asyik bergaduh dengan Hilmi (gaduh manja jeww muehehe) pasal handphone . Dia android user, aku pulak .. *batuk*.. ios user. Sebenarnya aku tak habis habis complaint cakap ip5s aku start bermasalah ... macam lag, dan coverage internet gilaaa jahanam .Tapi Hilmi balik balik dengan ayat dia cakap "memang laa... iphone memang lopek" " memang laa, ingat iphone bagus sangat ke" "tulah pakai iphone lagi" " guna android phone lah, iphone ni merepek jee" .

Antara krisis utama antara aku dengan iphone ni memang fokus pada coverage internet. Aku pakai line yang sama dengan Hilmi, tapi aku tak dapat kelajuan internet yang sama dengan dia. Aku tak faham relevan nya dekat mana. Tapi aku bengang . Bila jadikan hotspot dari iphone ke laptop aku pun .. cam hareyyy jadinya . Bila tukar sim dan guna dekat phone Hilmi , eh eh helok pulak . 

Nak dijadikan cerita , aku berpeluang untuk dapatkan seketul handphone baru haritu iaitu GT-888 daripada GT Mobile. Tak pernah dengar eh? Takpe. Aku pun baru first time dengar ni. Jenama ni daripada Singapore. Walaupun nama baru, tak ponah dongarr pun, tapi jangan terlalu cepat judgemental macam aku wakkakaka .



Masa aku awal awal dapat phone ni, aku buat tak layan je. Sebab sangkakan phone ni tak best haha. Judgemental nya seorang Farah ekeke . Tapi bila dok terbaca baca review dok cakap phone ni best lah, camera dia best lah , bateri dia tahan lahh .. so aku berkeputusan untuk "apa kata aku cuba"


Makanya, baru lah tergedik gedik keluarkan phone ni dari kotak dan mula unbox . Okay first thing first, aku sukakan yang GT Mobile ni punyai tahap common sense yang tinggi haha sebab dia dah siap siap sediakan screen protector dan silicone cover untuk protect phone ni (not in photo) . Bijak! I must say. Sebab phone baru kan, celah bedah mana nak cari cover dia. sah sah pergi kedai takde jual. Kang pergi tanya ;

"Amoi, bagi saya cover phone GT-888 satuu"

terkebil kebil mata amoi tu pening . GT 888 mano eh? tak ponah dongar pon ??


Dari segi size, aku suka. Tak besar sangat, dan tak terlalu kecik. Elok elok je nak pegang dan rasanya takde masalah juga untuk yang lelaki lelaki sumbat masuk poket. Tak bulky dan design nya nipis sahaja. Sekali pandang, ada gaya gaya iphone 6 sikit hewhewhew .


Mari kita tengok overall specification phone GT-888 GT Mobile ni :

SPESIFIKASI/ SPECIFICATION GT MOBILE GT-888


Dimensions
158.9x77.5x8.6mm
Weight
160g
Operating system
Pre-install Android 5.1 Lollipop
CPU
64 Bit MTK MT6735P Processor Quad Core 1.0GHz CPU
GPU
Mali T720-Mp1 600 Mhz
RAM
2GB / 1GB
ROM
16GB
Battery
2550mAh
Charger
Quick Charging
Size 
5.5 inch
Resolution
HD1280*720pixels
Rear Camera
8.0MP 4th Generation Camera OV8865
Front Camera
5.0MP [OV5648]
Video
1080P, 2K, 4K
SIM
Dual sim standby, Micro Standard SIM






Helokk .

Benda yang aku pentingkan dalam pemilihan handphone ialah utamanya ;

  • Mesti kamera cantik - ofkos lah . kang nak selfie acaner. ye tak? GT-888 ni punya kamera not bad. quality helokk! 
  • RAM sekurangya 2GB. Tapi rasanya sekarang aku demand for higher RAM, 3 ke 4 ke. But 2GB is nice. This GT888 comes with 2GB ram
  • Kapasiti bateri besar- Bila besar, lambat habis. Tapi masalah bila besar, lambat pulak caj. TAPI! Helokkk sangat GT-888 ni ada fast charging . Senang kerja mak nakk .


Kesimpulan dibuat, aku secara tak sengaja dan tak perasannya telah menganak tirikan iphone aku untuk beberapa minggu ni dan selesa gunakan GT-888 ni. After all, android phone memang power power pun. Tetiba aku menyampah dengan iphone sebab DAH LA MAHAL, LOPEK! HAHAHHA :P (tadi puji sangat, LOL)

Dan berbalik kepada masalah internet yang aku alami masa guna iphone, bila gunakan GT-888 ni semuanya working completely fine! MAKA JELAS LAGI TERANG TANPA BERSULUH , iphone yang problem. Aku punya internet helok , jadikan hotspot pun helokkk!

SORRY GT-888 sebab memandang rendah dekat awak pada mulanya . Ternyata, awak ni boleh tahan powerr jugek! Cuma saya kecewa awak tak boleh ditambah dengan external memori. awak kejam! Tapi takpelah, saya redha. 

Sekian review seketol phone dari seorang yang bukan gadget atau tech freak . Meskipun tak precise dan macam boh-ring , tahniah sebab baca sampai hati wakaka . Bai bai!

























Related search : GT MOBILE GT 888, GT Mobile singapore, GT Mobile Malaysia, GT Mobile phone, GT Mobile specification, GT Mobile pros and cons, GT Mobile review, GT 888 Review, GT 888 camera result, GT 888 camera quality, GT 888 ram, phone with 2 gb ram, affordable smart phone, gt mobile gt dollar, gt dollar malaysia

Tuesday, February 14, 2017

CADEAU Lip Glow | Flower Jelly Lipstick


Semenjak dua ni rajin sangat beli lipstik . Konon konon nya nak jadi pengumpul lipstik lah hahaha . Rasa seronok pulak susun lipstik tu cantik cantik atas meja mekap . Sejuk jee mata memandang ekekek .

Tambah pulak ada satu lagi lipstik terbaru yang masuk dalam koleksi daripada CADEAU . Packaging dia pulak dah sememang memangnya lawa . Alahai makin helokk je dia duduk sekali dengan lipstik lipstik yang lain .


Tengok ni , cantik gila kan packaging dia . Aku beli sebatang je dulu nak try tengok okay ke tak lipstik ni . Tapi yang ni memang sesuai sangat dijadikan hadiah sebab gilaa cantik & unik . Bagi lah dekat mak ke, kakak ke, makwe ke , isteri ke .. confirm diorang suka . Kalau nak lagi best , beli yang set gift box Cadeau ni. Ada 4 ketoi lipstik terus dalam satu set .

Cadeau ni bermaksud 'gift' daripada perkataan French . Gift/hadiah/pemberian - bersesuaian sangat lah kalau nak hadiahkan ni pada orang tersayang . Memang setiap daripada Jelly lipstick ni di buat dengan penuh kasih saiyangg (handcrafted with love. I know, direct translation sucks haha) .

Ekceli, banyak je jelly lipstick macam ni dijual di pasaran tapi lahai murah sangat . nak beli pun risau takut takut tak elok ke apa . Kang pakai tetiba bibir kembang ke , bibir terjuih ke , bibir gelebeh ke? haha takutttt! So seeloknya kalau nak beli produk produk kecantikan ni , pastikan lah ianya selamat , berkualiti dan bukannya fake product! Bibir pun nak pakai lama k . Nak ke bibir tu hitam , terbakar sebab pakai produk sesuka hati? Takmauuu kan ...


The thing about this lipstick that i love the most , ofcourse lah dia punya lipstick tu sendiri . Siap ada seketul bunga halus kat tengah tengah lipstick tu . Alah alah alah cantiknya! Tengah tengah tu bunga betul tau . Dan jelly tu pun di perbuat daripada ekstrak bunga bungaan .


Jadi, apa fungsi lip glow ni sebenarnya? setakat cantik semata mata ke?

NOPE!!

Cadeau Lip Glow ni berfungsi macam lip balm juga , dan juga untuk treatment bibir . Dengan satu sapuan , akan buatkan warna bibir bertukar kemerahan . Nampak merah merah semulajadi gittew . Tanpa tambahan pewarna . Lip glow ni juga mampu memberikan lembapan yang diperlukan oleh bibir kita.

CADEAU FLOWER EXTRACT LIP GLOW


Ada banyak jenis bunga yang digunakan untuk pembuatan Cadeau Flower Extract Lip Glow ni termasuklah ; 

  • Chamomilla Recutita – Chamomile
  • Hibiscus Sabdariffa – Roselle Hibiscus
  • Calendula Officinalis – English Marigold/Calendula
  • Rosa Damascena – Damask Rose
  • Bellis Perennis – Common Daisy
  • Magnolia Kobus – Kobushi Magnolia
  • Lilium Tigrinum – Tiger Lily
  • Lavandula Angustifolia – Lavender
  • Rosa Rugosa – Beach Rose


Ada 4 jenis/code kesemuanya, tapi yang aku punya ni code GL03 : Acacia yang ada tona kuning . Takdelah korang calit lipglow ni bibir korang jadi kuning pulak , tapi ada berikan tona warna cerah / vibrant yang buatkan bila korang pakai, nampak ceria & energetic gitu .

Yang ni contoh keempat empat jenis / code Cadeau Flower Extract Lip Glow yang ada.


Nanti bila ada hari ibu ke, hari jadi ke, anniversary ke .. order je terus sekotak Cadeau Flower Extract Lip Glow . Senang cerita, takpayah pening pening dah . Confirm diorang suka!

Instagram : https://www.instagram.com/cadeau_beauty/

(RM95.00/pcs)












Related search : cadeau lipstick malaysia, cadeau lip glow, cadeau malaysia, cadeau price, cadeau gift, meaning of cadeau, cadeau gift set, cadeau review