Thursday, August 22, 2019

Taste Of Paradigm : Belanja Untuk Makanan, Dapat FREE Lagi Banyak Makanan?

Salam penjimatan. Salam bijak berbelanja. Salam 1 Malaysia.

Haha tiber sangat ye pembuka ayat kali ni sebab yasss isi kandungan post yang ni semuanya tentang penjimatan dan kebijaksanaan dalam berbelanja.

Meh nak tanya, korang suka tak kalau setiap kali korang berbelanja, korang dapat something in return. Contohnya, bila korang spend untuk makanan, EH TIBER korang dapat redeem LEBIH BANYAK MAKANAN! acee cerita, suka ke idok?

Wajiblah suka dan melompat kegembiraan, ye dak ye dak?

Jika begitu, maka dengan berbesar hatinya aku nak eksplain (explain) sikit tentang kempen yang sedang Paradigm Mall Petaling Jaya jalankan.

Bermula dari 19 Ogos sehingga 17 November 2019, berlangsungnya kempen TASTE OF PARADIGM yang mana sepanjang kempen ni berjalan, korang boleh Belanja dan Tebus makanan dan minuman percuma. 



Macam mana caranya?

SENANGGGG!


  1. Pergi ke Concierge Counter (Level CC) dan dapatkan 'Taste Of Paradigm' passport. Sejenis macam mini booklet yang dekat dalam tu ada section untuk korang kumpulkan 'stamp'
  2. Belanja minima RM30 dekat mana mana F&B outlet untuk melayakkan korang dapat 1 stamp
  3. Tebus makanan/minuman percuma bila korang dah dapat kumpulkan certain number of stamps


Makanya, untuk segala breakfast, lunch dan dinner, korang pergi la makan dekat Paradigm Mall tu. Datang pula jangan sorang sorang. Bawa la kawan dan family sekali. Baru la lagi banyak berbelanja, lagi cepat dapat kumpul stamp heeee. Nak lagi mulia, ha belanja kawan kawan dan family. Dapat pahala sedekah belanja orang makan. Murah rezeki korang juga nanti ihik ihik.


TAK TAHU NAK MAKAN APA KO KATA?

Hey jangan mengundang kemarahan kakak yeeee. Tahu ke taktahu? Taktahu meh nak bagitahu. Ada lebih 100 restoran dan kiosk makanan dekat Paradigm Mall PJ ni ye. Nak senaraikan kesemua 100 aku confirm korang tak baca hahaha makanya biar aku listkan sikit antara yang aku dah cuba dan suka repeat setiap kali aku jejak kaki di Paradigm Mall ni. So lepas baca ni jangan cakap "Alaa dekat Paradigm Mall nak makan apeee jeeeewwww asdhggasd!" -- sekeh kepala kang!

1. Warung Mama - Lot 59(P), Level LG


Terletak di level LG. Warung Mama menyediakan pelbagai juadah yang menepati tekak weols Malaysian ni. Siapa breakfast wajib nakkan nasi lemak tu, ha dekat sini ada. Pakej sekali dengan bermacam kuih muih lagi yee. Pilih je nak kuih spesis apa. Macam macam ada. Dekat sini, pagi pagi pun dah ada menu Mee Kari, Nasi Ayam Penyet, Laksam dan Cendol. Fulamak meriah yee menu dekat sini. Wajib cuba!

menu di warung mama paradigm mall
Pilihan menu di Warung Mama



2. Seaweed Club - Lot 35(P), Level LG

popia roll seaweed club paradigm mall one utama


Kalau rasa tak nak makan berat berat sangat, nak kan sesuatu yang mengenyangkan dan ala ala healhty food less calorie gitu, maka carilah Seaweed Club. Beliau kelihatan seperti sushi tapi sebenarnya bukan sushi ye. Berkonsepkan popia yang dibalut dengan seaweed. Sedap!Lepastu bila kunyah wuuu so crunchy! Ada banyak variasi popia roll ni tapi paling aku suka yang ketam & original. 




Kalau rasa macam "Alaaa dalam tu sayur ke? I tak makan sayurr euwuwu" . Jangan risau. Jangan gaduh. Boleh cuba menu bubur & mee dia pulak. Ya Allah i tell you sis, bubur dia enak sekali. Sangat indah rasa tekak ni kalau makan bubur ni time sakit tekak or selesema. Sangat soothing. Portion pulak besar. Puas hati makan. 

3. Molten Chocolate Cafe - Lot 02, Level G

dip n dip molten chocolate cafe


INI PALING FEVERET! haha ofcos lah. Yang paling menggemukkan, yang paling manis, dan yang penting, COKLAT! haruslah menjadi yang paling feveret hehee.

menu molten chocolate cafe

Trust me bila aku cakap, one pro tip bagi lelaki yang nak cairkan hati perempuan dan gembirakan dia ialah, kau bawak dan belanja dia makan dessert. Tak kisah lah ice cream ke chocolate ke. Dekat Molten Chocolate Cafe ni, dua dua ada. Ada ice cream, ada chocolate .... yang di limpahkan keatas waffle panas yang rangup dan gebu .

Jap. Pause

Aku lapar hahahaha .


But you get the point. Ini lah port paling 'boek' kalau nak dating yee hehe. Sedap betul la semua benda dekat Molten Chocolate Cafe ni. Tak puas kalau datang sekali je. Kena datang berkali kalii.

4. Suki Cha - Lot 55A, Level CC

suki cha paradigm menu pricing


Makan berat berat dah, makan dessert dah.. eh rasa tekak haus pulak. Takpayah pening pening, kiosk minuman berlambak dekat dalam Paradigm Mall PJ ni. Kalau nak kan kelainan, korang cari pula Suki Cha dekat level CC. Suki Cha ni sejenis kiosk yang menghidangkan pelbagai jenis minuman berasaskan teh. Ada minuman panas dan sejuk. Pilih je teringin nak rasa yang mana. 

----------------------------------------------------------------

Ni aku baru senaraikan 4 je ni. Itu pun macam macam jenis menu ada. Bayangkan lah untuk 100 outlet, berapa ribu menu pulak tu? Semuanya dibawah satu bumbung di Paradigm Mall PJ. Daripada masakan Melayu, Italian, Middle-Eastern, Thai, Jawa, Hong Kong dan Taiwan, semuanya ada. 

Masa aku datang Paradigm Mall haritu, aku baru perasan yang diorang dah renovate sikit bahagian level LG tu dan lebih bertambah F&B outlet. Antara vendor yang baru beroperasi ialah Nene Chicken, Waffuru Café, Sedap Sedap, T Bun, SRK Noodle House dan Farmers Street. Dan akan datang pulak akan ada Mr. Chizu, An View, Harum Manis, Daboba, GinGer Thai and Salad Atelier.

Memang bebetul one-stop centre untuk makan makan la Paradigm Mall PJ ni kan?

Makanya, jangan lupa 3 steps ni bila ke Paradigm Mall nanti ;


  1. Pergi ke Concierge Counter (Level CC) dan dapatkan 'Taste Of Paradigm' passport. Sejenis macam mini booklet yang dekat dalam tu ada section untuk korang kumpulkan 'stamp'
  2. Belanja minima RM30 dekat mana mana F&B outlet untuk melayakkan korang dapat 1 stamp
  3. Tebus makanan/minuman percuma bila korang dah dapat kumpulkan certain number of stamps

Okay?

Ha lagi satu!


Kalau kebetulan korang datang Paradigm Mall PJ pada hari rabu (setiap minggu sepanjang kempen berlangsung) , pada pukul 11 pagi - 3 petang akan ada aktiviti "SPIN AND WIN". Boleh menang pelbagai hadiah menarik dan voucher. Wuu bestnya bestnya! So rancang la perjalanan korang sebijaknya hehe.



























Related search : paradigm mall pj, paradigm mall jb. paradigm mall pj directory, surau paradigm mall pj, senarai restoran paradigm mall pj, paradigm mall monthly activity, aktiviti bulanan paradigm mall pj, senarai direktori paradigm mall pj, kaison paradigm mall pj, paradigm mall pj innisfree, paradigm mall pj location, harga parking paradigm mall pj










Monday, July 29, 2019

Guardian Gaya Squad x HOLIKA HOLIKA

Familiar tak dengan brand "Holika Holika" ? As for me, memang familiar tapi tak pernah cuba since sebelum ni brand Holika Holika tak readily available di Malaysia.

Tapi sekarang sis, Holika Holika dah ada dekat Guardian tau! Tak sure dekat outlet Guardian yang mana lagi ada Holika Holika ni, tapi yang aku tahu, dekat Guardian The Curve ada! So boleh la korang walk-in di Guardian The Curve untuk cuba produk Holika Holika ni. 

It's a Korean beauty brand. Sebelum ni aku ingat Holika Holika cuma hasilkan produk makeup je, tapi rupanya skin care pun ada and ranges dia ada banyak! Ada ranges untuk kulit combination, untuk kulit acne prone, dan kulit kering. I get to play along with all their products during #GuardianGayaSquad session I attended last week. Syok gila sebab boleh cuba satu persatu skin care Holika Holika ni to test out its texture, scents and banyak lagi other attributes.



Antara skin care series and variants Holika Holika ialah :


GOOD CERA CERAMIDE




Wednesday, July 24, 2019

PIXY Make It Glow Series Review | Beauty Primer, Dewy Cushion & Silky Powdery Cake


Sejak sekolah dulu lagi, jenama bedak terawal yang aku guna ialah Pixy. Yang Two-Way-Cake tu, yang bekas warna putih biru. Aku suka betul pakai bedak tu sebab walaupun beliau sejenis bedak, tapi power ye boleh tutup kesan parut jerawat dan buatkan kulit appear brighter.

Sekarang, PIXY dah datang dengan banyak varian. Yang terbaru, diorang lancarkan "MAKE IT GLOW" series. Dalam series ni, ada 3 produk kesemuanya , iaitu :



1. PIXY Make It Glow Beauty Skin Primer
2. PIXY Make It Glow Dewy Cushion
3. PIXY Make It Glow Silky Powdery Cake

Yasss girl! PIXY dah ada range lengkap untuk base termasuk primer. Cukup je guna 3 ni, dah boleh achieve glowing & dewy look.

Monday, July 22, 2019

The Entertainer : Jimat Banyak Dengan Deal Buy 1 Free 1 Gunakan Apps ni!

Siapa tak suka promosi beli 1 percuma 1? Kalau tak suka maksudnya korang kaya gilo wey. Tapi rasanya kaya cemana pun , kalau ada deal buy 1 free 1 for sure semua orang nak. Sebab tu menandakan perbelanjaan kita tu berbaloi. Dapat 2 barang pada satu harga. Kan penjimatan berganda tu?

Nak tak kalau aku share dengan korang cara macam mana nak dapatkan  BERIBU deals beli 1 percuma 1 especially untuk makan dan juga penginapan?

Tapi kalau korang taknak pun aku nak share jugak wakakak sebab benda baik haruslah dikongsi, tak gituuuuu?

Caranya sangat mudah! Cuma download apps Entertainer dan SUBSCRIBE! Subscription pula ikut tahun. Contoh untuk tahun ni, kita ada pakej Malaysia 2019

Harga asal subscription Entertainer ni ialah RM180 tapi sekarang ni ada promo sempena dah setengah tahun kan, cuma RM65 sahaja untuk pakej Malaysia 2019 . Pakej ni valid sampai 30/12/2019 . 



Aku mula subscribe Entertainer ni sejak November tahun lepas (Sebab aku ambik terus pakej 2018 & 2019). Dannnn dah macam macam tempat aku redeem dan guna deal 1 FOR 1 Entertainer ni. Sangat berbaloi. Meh sini aku senaraikan antara tempat best yang aku dah redeem. Best wooo makan fancy fancy dan mewah mewah tapi pada separuh harga.

Note : Ada satu entry aku dah pernah cerita pasal aku beli air Dream Color 


1. Beard Brothers BBQ , Tropicana Damansara



Ni memang tempat favourite aku dengan Hilmi. Dah habis guna dah pun haha. Tapi kalau dah habis guna, boleh claim semula untuk extra deals di restoran yang sama menggunakan Smile Points. Ok smile point ni nanti aku cerita lepas ni.



Beard Brothers BBQ ni menunya fokus pada masakan BBQ ala texas. Masak BBQ guna 'smoke' style. Daging biasanya dimasak lebih daripada 24 jam makanya memang juicy sangattt la dagingnya bila masuk mulut. Sangat lembut dan gebu! Daging lembu, kambing dan ayam semua ada dekat sini. Fave kitorang 'Texas Star' & 'Sheep Thrill' . So setiap kali makan dekat sini  kitorang akan gunakan Entertainer. Kalau biasanya 1 hidangan tu harganya RM28, kalau 2 orang mesti lah dah RM56 kan? Tapi dengan Entertainer , cuma bayar RM28 je.

Uwahhh best kan?


Wednesday, July 17, 2019

Tips Pakai Lens Tak Pedih Mata Dan Tak Rasa Berpasir

Sebelum ni, aku ialah golongan anti lens hahaha. Hanya disebabkan bila aku pakai lens, mata aku pedih dan merah, aku terus marah lalu berlari ke pantai .. #tiber. okay sambung, aku terus marah dah aku rasa macam aku tak ditakdirkan untuk pakai lens. Sobs.

Aku dah cuba bermacam jenis lens. Yang mahal, yang murah. Yang iklan masuk tv, yang dekat uptown. Yang tahan 3 bulan, yang disposable sekali pakai je. Hey aku dah try semuaa! Yang cakap water content tinggi bla bla. Aku try jugak. Cap cap yang dekat optic store tu pun majority aku dah cuba. TAPI PEDIH JUGAK!!!

Aku boleh pakai maximum 2 jam. Itu pun mata dah merah macam nak menangis. Hidung pun berair. Lepastu mata rasa berpasir. Tendency nak gonyoh mata tu tinggi walaupun aku selalu halang dari usik mata, tapi mesti aku usik juga sebab tak selesa.

Dah habis cerita pasal pengalaman aku. Now, kita kearah dapatkan jalan penyelesaian.

Haritu aku ternampak kawan aku share yang mata dia pun pedih pakai lens BILA....  dia rinse lens tu sebelum pakai guna multi-purpose solution. Okay, memang multi purpose solution untuk sesuai untuk rub, store and rinse. Tapi maybe la untuk setengah orang, mata sensitif dan tak sesuai. Macam aku. 

Maka penyelesaiannya ialah , gunakan SALINE SOLUTION. Harga saline ni murah berbanding multipurpose solution. Tapi guna hanya untuk RINSE/ BILAS sahaja taw. Jangan guna untuk simpan lens. Bila aku ikut cara ni, automatik aku boleh pakai lens berjam jam lamanya. Sebab tula ko perhati ig aku, gambar semua lately pakai lens je haha. Dasar tak mengaku melayu mata hitam (eh mata aku coklat :p )

Image result for saline solution
aku pakai yang ni (ini murah je, biasa one set macam ni dalam below RM20 kalau tak silap)