Slider

Latest from the blog

Monday, June 14, 2021

McDonald's Malaysia Memberikan Penghargaan kepada para 'frontliners' medikal

McDonald's ni, seingat aku dari zaman kecik kecik lagi, memang sangat sangat giat dan aktif dalam menganjurkan program amal dan kebajikan. Aku ingat lagi dulu kalau kitorang makan dekat 'mekdi', bila masa dekat cashier, mesti aku mintak dekat mak aku baki duit syiling untuk aku masukkan dalam tabung dekat sebelah cashier yang ada logo bentuk senyum tu. Semangat tau nak support sekali. Aku suka tengok penggiatan diorang dalam usaha murni macam ni.



Bila aku dah start blogging, aku tak sangka aku berpeluang turut serta dalam majlis majlis amal yang McDonald's anjurkan. Sebelum ni, kalau masa bulan puasa tu, aku akan berpeluang join sekali program McDonald's berbuka dengan anak yatim. Kagum betul dengan inisiatif McDonalds untuk teruskan usaha 'giving back to community ni'.



So baru baru ni, McDonald's tengah aktif pula menaja makanan buat para frontliners medikal di lebih 70 buah hospital seluruh negara yang dianggarkan menjangkau kira-kira 30,000 petugas kesihatan. Inisiatif tajaan makanan sebagai tanda penghargaan kepada kita punya frontliners ni berlangsung selama sebulan iaitu dari 24 Mei dan bakal berakhir pada 30 Jun 2021 ni nanti.



Inisiatif terkini ini merupakan kesinambungan seruan #KitaBoleh yang telah dimulakan oleh McDonald’s Malayisa sejak dari awal PKP tahun lepas. Hashtag #KitaBoleh ni dilancarkan untuk para pengguna sosial media sama sama menggunakannya bagi memberikan tanda sokongan kepada seluruh rakyat Malaysia untuk kekal bersemangat berjuang memerangi pandemik Covid-19.



#KitaBoleh juga menjadi satu simbol penghargaan buat para frontliners yang berpenat lelah bertugas bagi memastikan kita semua kekal selamat. Good job McDonald's! Tajaan makanan ni katanya di sediakan sekurangnya seminggu sekali untuk setiap hospital.



Tahniah McDonald's atas usaha murni ni. Terubat penat lelah doktor doktor, nurse dan pekerja hospital yang bekerja keras tu kan? Good job juga untuk barisan team McDonald's yang turut serta turun padang untuk mengagihkan pek makanan ni semua. Kudos!


Kalau korang berminat untuk tahu apa lagi kempen kempen yang diusahakan oleh McDonald's Malaysia, boleh layari  www.facebook.com/My.McDonalds/.


Sunday, June 13, 2021

Wondercheese | Sekali dah layan memang susah nak stop!

 


Kalau cerita pasal Wondercheese ni rasanya ramai yang dah kenal. Antara jenama snek terawal juga la yang buat style cheesy cheesy ni. Walaupun sekarang dah banyak brand lain berlumba lumba nak buat lebih kurang sama, tapi Wondercheese tetap yang tersedap bagi aku.


Wondercheese ni memang favourite Hilmi. Ada satu fasa dulu, dia pantang nampak orang jual dekat kedai kedai ke, petrol pump ke, mesti dia nak beli haha. Dah la satu balang besar tu lek lek je dia habiskan sorang dalam masa berapa hari. Tapi takleh nak salah kan dia jugak sebab Wondercheese ni memang berhantu pun. Sekali makan tu dia cam eh eh eh tak boleh stop. Sedar sedar dah setengah balang woi. Nak menyesal tiada berguna hahaha.



Apa aku suka pasal Wondercheese ni, tak rasa muak dan tak buat kering tekak. Walaupun membalun setengah balang non stop sambil layan k-drama, memang syok. Cuma part tangan jela belemuih sikit haha. Tapi lepastu, dengan jari jari tu jilat sampai habis. Sedap punya pasal!



Aku sebenarnya pun tak faham, apa yang buatkan Wondercheese ni sedap sangat sampai boleh jadi ketagih. Sebab rasa lemak, masin, manis, pedas, cheesy, creamy dia tu serba cukup tau. Beliau cuma la sejenis snek kulit popia yang dia baluti cheese powder tapi adunan cheese powder dan kerangupan kulit popia tu uww memang sepadan and manthul bethul haha.


Sekarang ni Wondercheese dah ada new version tau, haa version 2.0. yang version 2.0 ni menggunakan keju yang berbeza dan kurang pedas. Jadi kalau siapa yang tak tahan pedas tu boleh la cuba yang 2.0. Aku kalau kerepek camni lagi pedas lagi layan haha. So ofcos laa aku punya preference ialah Wondercheese first edition. Tapi, version 2.0 punya rasa cheese dia lain sikit tau. Lebih berlemak dan sedap.


Ah sudah, confuse ye nak mana satu? Tapi takpayah pepening sebab Wondercheese sekarang ada another special version, kolaborasi bersama Rosix dan Bella iaitu Wondercheese Double Trouble.


Haa Double Trouble ni menggabungkan 2 in 1, Wondercheese first edition dan yang second edition dalam satu balang. Wohooo~ takpayah pening pening fikir dah, angkut satu balang Double Trouble ni, setel! 2 flavour dalam satu balang. Amacam? Onz tak onz?



Aku suka Wondercheese ni since jenama ni dah dikenali ramai, agent dan stockist pun ramai, so bila aku teringin nak makan tu, mudah je nak dapatkan dekat mana mana. Takpayah nak order online dan tunggu post. Kadang aku cari dekat Petronas area depan rumah ni pun ada. haa senang keje! Aku tengok ramai senang senang juga cari side income meniaga Wondercheese ni. Yela produk laku keras, senang jual weh. Korang kalau rasa nak cari side income tu, pergi la daftar jadi agent diorang. Kalau bab bab makanan ni orang suka beli and mudah jual tau. Lagipun brand pulak dah dikenali, takpayah nak susah susah marketkan. Sebab bab marketing ni aku confirm mesti HQ dah setelkan. Korang cuma tinggal promote dekat kawan kawan je.



Oh pumpang pumpang lupa nak mention harga pulak. Bagi aku harga Wondercheese ni berpatutan sangat. Dah la sebalang besar weh dia bagi.  Kalau yang version first edition tu ada dalam 2 size. 


400g - RM20

600g - RM25


Tengok macam tak berapa berat kan? Tapi satu balang tu mampat sedat tumpat haha. Puas hati beli. Ha yang version Double Trouble ni pulak cuma RM23 je. Dekat rumah ni dah jadi macam snek wajib ada dekat rumah. Ni time puasa pun, malam malam sambil tengok tv, cepat cepat curi masa nak mengunyah haha. Meskipun perut dah kenyang, nak jugak tu selit sikit Wondercheese hahaha. Untuk raya ni pun aku rasa memang ngam kalau korang jamu tetamu dengan Wondercheese. Confirm diorang suka! Tapi make sure jangan letak sebalang terus dekat depan la. Kang sedar sedar dah licin haha.


So kalau korang terliur tengok posting aku ni, pergi la cari agent dan stockist berhampiran korang untuk dapatkan. Takpun boleh contact HQ untuk dorang carikan agent berhampiran korang untuk hantarkan. Macam aku haritu pun sama, aku contact je HQ pastu diorang yang assignkan agent area office aku. Senang weh! Order pastu tunggu je. Setel!



Kalau nak order, or nak tahu maklumat lanjut, boleh pergi dekat Instagram rasmi Wondercheese ni ok?


Instagram : Wondercheese88


 



Okiee sekian aja cerita pasal Wondercheese. Beli tau jangan tak beli!









Related search : wondercheese, wondercheese doube trouble, wondercheese sedap, agent wondercheese, cara daftar agent wondercheese, kerepek cheese, harga wondercheese, bahan dalam wondercheese, kerepek viral, snek viral


Thursday, April 8, 2021

Buffet Ramadhan 2021 di S'lasih Padang & Asian Cuisine Menawarkan 100 Jenis Pilihan Juadah Memikat

 

Pejam celik pejam celik eh kejap je dah nak masuk bulan Ramadhan kan? Kalau bercakap pasal bulan Ramadhan ni, apa memori yang korang boleh recall semula?


Mesti teringat memori liat nak bangun sahur, memori mak marah pagi pagi sebab masing masing susah nak bangun, memori minum air paip masa kecik kecik (aku lah tu haha), memori pergi jalan jalan dekat bazaar ramadhan, memori semangat tunggu keluar senarai waktu berbuka puasa dekat tv lepastu jeles dengan sabah sarawak sebab berbuka awal.. lol !


dan banyak lagi!















Walaupun tahun lepas sambutan bulan Ramadhan kita memang totally berubah, Alhamdulillah tahun ni telah dikhabarkan banyak aktiviti aktiviti 'wajib' bulan Ramadhan dah pun diberi kebenaran untuk dijalankan. Solat tarawikh, bazaar ramadhan, buffet ramadhan... finally! Sebab benda benda ni la yang memeriahkan suasana kita sambutan bulan Ramadhan tu kan?



Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine sajikan masakan 'Padang' authentic


Walaupun nak balik kampung, berbuka dengan keluarga dan menikmati masakan kampung tu masih belum dapat direalisasikan, tapi bagi kita anak anak perantau di kota raya ni (ecehceh) jangan risau gais,  aku ada port baik untuk korang nikmati juadah masakan kampung yang authetic. Kalini, dengan gabungan citarasa dari seberang.



Korang penggemar masakan Padang? Kalau ya, korang wajib cuba masakan di Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine. Terdapat 2 cawangan; di Bangsar Shopping Centre dan Sunway Putra Mall. Dan bersempena bulan Ramadhan yang bakal tiba, Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine turut akan menawarkan konsep buffet.


Kalau dah namanya buffet, mestilah ada macam macam pilihan menu kan? Yass bethol tu wakk. Terdapat 100 jenis pilihan hidangan tau! sampai taktahu nak mula dengan yang mana haha.  Walaupun tak nyempat nak cuba setiap satu, tapi dari beberapa menu yang aku dah cuba, satu kesimpulan dan kata sepakat yang dapat dicapai, iaitu .... sedap!


Rasa masakannya serba serbi cukup. Aku ni walaupun asalnya bukan la orang kampung, dan tak reti nak compare masakan kampung sangat, tapi tekak aku masih boleh menganalisa bilamana sesuatu makanan itu sedap haha. Bila tanya kawan kawan yang lain pun rata rata nya setuju dan diorang cakap "kena dengan tekak" . 



Apa yang ditawarkan di Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine?



Yang membezakan Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine dengan restoran lain yang turut tawarkan menu masakan kampung ialah, di S'Lasih , tak terhad pada masakan melayu sahaja, terdapat juga pilihan masakan Padang dan masakan masakan Asia yang lain . 






Jadi dekat sini la korang berpeluang untuk mencuba semua jenis masakan ni. Antara menu yang wajib korang cuba dan menjadi signature S'lasih ialah Nasi Goreng Kambing Panas , Nasi Lemak Ayam Rendang Terjungkit, Ayam Gulai, Ayam Goreng Berempah dan Dendeng Balado Cabe Merah Kering. 









Lagi satu, biasa kita makan sate dengan kuah kacang kan? Ha dekat sini, Sate Kambing dihidangkan dengan kuah kicap manis pedas tau. Menarik kan? 


Lagi menu menarik untuk korang cuba di buffet Ramadhan S'Lasih Padang & Asian Cuisine ini ialah Roti Canai Burrito dan Rendang Daging. Rendang Daging ni di sediakan dengan penuh kasih sayang tau. Direbus selama lapan jam dalam santan dan dimasak perlahan sehingga kering. Haa baru la dapat hasilkan rendang daging yang terbaik.




Senarai Harga Buffet Ramadhan Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine


Banyak lagi menu best yang tersedia untuk korang nikmati di Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine ni. Tapi make sure untuk ambil pakej buffet la. Baru berbaloi dapat cuba semua jenis menu. Sekarang ni tengah ada promosi harga early bird tau. Jadi kalau korang berminat untuk booking makan sendiri ke, dinner company ke, kena book cepat. Baru la dapat jimat banyak. 

Harga buffet ramadhan di Restoran S'Lasih Padang & Asian Cuisine ni berbeza mengikut outlet. Di Bangsar Shopping Centre :


HARGA EARLY BIRD:

Dewasa: RM75.00

Kanak-Kanak: RM25.00


HARGA NORMAL:

Dewasa: RM89.00

Kanak-Kanak: RM40.00



Manakala di Sunway Putra Mall :


HARGA NORMAL (tiada Early Bird Promo)

Dewasa: RM30.00

Kanak-Kanak: RM10.00



**Dari segi variasi menu, cawangan di Sunway Putra Mall menyediakan pilihana menu yang lebih terhad.




Buffet Ramadhan 2021 Restoran S'Lasih bermula dari 13/4/2021 hingga 3/5/2021 dari jam 5.30pm hingga 9.00pm setiap hari. 


=====================================


S'lasih Padang & Asian Cuisine 

Bangsar Shopping Centre

Lot T3, 3rd Floor,

Jalan Maarof,

59000 Bangsar,

Kuala Lumpur.


S'lasih Padang & Asian Cuisine 

Sunway Putra Mall

Level 4- 43C,

Kuala Lumpur.


Hubungi:

+60320115444

+60145114769 (Whatsapp)


www.instagram.com/slasih.cuisine | www.facebook.com/slasih.cuisine


Wednesday, February 10, 2021

Mega BiO-LiFE GLOW : Supplement kecantikan sesuai untuk yang lalui gaya hidup sibuk

Bila cerita pasal 'supplement', I know ramai yang sceptical. Lagi lagi kalau yang claim untuk cantikkan kulit. Yela, sekarang kan dekat pasaran penuh dengan lambakan macam macam supplement kecantikan yang tak berdaftar. Bahaya tau kalau ambil supplement tak berdaftar ni. Yela, tak lalui proses saringan KKM, tak ada buat lab test, bab hygiene masa proses penghasilan produk pun tak tahu bersih ke tak.


Sebab tu la kalau nak cari supplement sebaiknya cari yang memang ada dekat farmasi. At least boleh bagi 'ease of mind' sebab dah sah sah la produk dijual dekat farmasi ni semuanya berdaftar dan lalui proses saringan yang ketat sebelum boleh dijual. Sama la juga macam produk produk yang ada dekat drugstore macam Watsons. Dekat sana cuma dijual produk produk yang disahkan selamat.


Supplement kecantikan ni, bagi aku sendiri la; memang perlu. Sebab aku percaya yang kecantikan tu boleh dibina dari dalam. Maksud aku melalui proses pengam




bilan vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh kulit. Sebab kadang kadang pakai skincare semata pun tak cukup.


Korang pernah dengar tak jenama "MEGA We Care"? MEGA We Care ni dikenali sebagai jenama supplement la. Sebelum ni aku selalu beli vitamin C daripada jenama ni. Tapi kalini aku cuba pula diorang punya beauty supplemet ; GLOW.


Dah lama perhati masa lalu lalang dekat Watsons. Haritu masa window shopping dekat Lazada pun ada juga. Setelah sekian lama GLOW ni lalu lalang, finally aku decide nak cuba jugak.


Yang buat aku macam ter-convince untuk try GLOW ni, ofcos la sebabkan bila aku dah tengok senarai ingredients dekat dalam dia. Kalau setakat bahan biasa biasa, aku pun malas nak layan. Baik makan Vitamin C je hehe. Mula mula baca, aku tengok GLOW ni claim yang ianya diformulasikan dengan SKHN Complex.


Aku macam "amende SKHN Complex ni? tak pernah dengar pun?" 


Okay sambung baca. 



Rupanya SKHN Complex ialah kombinasi 11 jenis natural plant extract dan marine protein yang telah dipatenkan. Haa maksudnya, doses and amount of plant extract & marine protein yang dicombine sebagai SKHN Complex ni ialah menghasilkan formula unik yang bawa banyak manfaat pada kulit antaranya dapat membantu mencantikkan dan melindungi kulit dari dalam.



Yang aku suka pasal GLOW ni ialah sebabkan ianya datang dalam bentuk softgel. Aku pantang betul kalau supplement jenis bancuh bancuh sebab malas betul nak prepare. Kalau jenis pil segabak segabak tu pun aku tak suka juga. GLOW ni softgel nya sangat senang nak ditelan dan mudah dihadam. Lagi best, tak ada after taste pelik pelik lepas telan tu. Sekali rasa macam manis manis coklat pun ada juga. Pendek kata, bab nak consume hari hari tu, sangat memudahkan. Aku cuma bawa je siap siap sepapan kalau aku ada nak travel mana mana.


Seeloknya ambil GLOW ni 2 kali sehari untuk kesan maksimum. Tapi ada masa masa tu aku lupa juga nak makan 2 kali. Kadang tu ambil sekali sehari je. But surprisingly, still cepat nampak hasil.


So what can you expect bila amalkan GLOW ni?


GLOW ni bukannya buatkan kulit korang putih melepak. Ianya lebih memfokuskan untuk menghasilkan kulit yang lebih sihat, lebih glow, yang tak nampak kusam & nampak 'lively'. Awal awal pengambilan tu pun dah boleh notice yang kulit nampak lagi moist and dewy. Tapi nak hasil lagi best, kena banyakkan minum air kosong juga.


So far sampai tarikh yang aku menulis ni, aku dah masuk kotak ke 3. Ni pun kadang aku tak consistent makan. Kalau korang consistent makan hari hari mesti lagi cepat nampak hasil. Aku sekarang dah kena start lagi ambil kisah bab kulit, lagi lagi nak buat apa je untuk galakkan kulit hasilkan lebih banyak kolagen sebab yela, sis dah masuk 3 series. Makanya kulit dah start lose elasticity, dah start nak ada kedutan. So kena la cepat cepat bertindak!


Lagipun kulit kita ni makin cepat kusam, nampak tak bermaya disebabkan faktor faktor macam ;

  • Tak cukup tidur
  • stress
  • pencemaran udara datang dari asap kenderaan
  • sinaran UV


Nak elakkan benda benda atas ni memang susah la. So apa yang aku boleh buat, ambil GLOW ni ha. Kulit nampak lagi bermaya & radiant, tanpa perlu pakai makeup tebal tebal.


Ah btw, yang 11 jenis natural plant extract & marine protein yang aku cakap tadi tu ialah ;


  • Marine Protein : 100mg
  • Silica : 5mg
  • Tomato Extract : 25mg
  • Green Tea Extract : 50mg
  • Lemon Bioflavonoids : 50mg
  • Hydrolyzed Collagen : 30mg
  • Vitamin C : 30mg
  • Grape Seed Extract : 20mg
  • D.Salina Extract : 15mg
  • Pine Bark Extract : 10 mg
  • Vitamin E : 7.5 IU


See? Haa banyak bahan bahan yang diketahui umum yang bagus bagus untuk kulit. Selalu kan dengar Tomato extract, vitamin c, vitamin e tu bagus untuk kulit? Now semua ada dalam satu capsule.


Kalau korang memang tengah tercari cari supplement apa yang bagus untuk kulit, cubalah GLOW ni. try dulu sekotak. I'm sure you'll see the difference! Buat masa ni yang aku tahu GLOW ni boleh didapati di Watson's dan Lazada. So boleh la try tengok dekat situ okay?

Tak pun korang boleh purchase guna Faa punya affiliate link untuk dapatkan diskaun 30% dekat MEGA BiO-LiFE’s Official Lazada Page!   👉 http://Biolife.2.vu/frhdafri 




Saturday, November 14, 2020

6 Makanan Kegemaran Pilihan Keluarga Malaysia Secara Penghantaran


Rakyat Malaysia kalau soal makan memang juara! Masing-masing ada menu kegemaran baik untuk dinikmati secara berseorang mahupun bersama keluarga. Makanan pilihan keluarga ini pula selalunya terdiri dari makanan yang sesuai untuk pelbagai kategori usia. Kiranya kalau order, baik emak, ayah, datuk, nenek mahupun anak-anak boleh nikmati dengan rasa seronok.


Sebagaimana yang telah diberitahu tadi, makanan di Malaysia ini memang ada banyak. Kalau nak sebut satu demi satu memang sukar. Tetapi jika mahu minta dibuat rekomendasi makanan mana yang paling dipesan sebagai makanan kegemaran keluarga, di sini akan di senaraikan sebanyak enam menu kegemaran keluarga paling popular melalui website pesanan Foodpanda. 


1. Nasi Goreng



Hidangan nasi goreng memang sudah sangat sebati dengan rakyat Malaysia. Hari-hari makan nasi goreng pun tak apa sebabnya nasi goreng ini ada berbagai jenis. Hidangan nasi goreng secara sederhana ini juga cukup lengkap dan mengenyangkan dengan nasi, lauk, sayuran serta telur. Itu belum di kira dengan makanan seperti udang dan sotong.


Semua bahan yang bersatu bersama gabungan kicap manis dan masin bersama cili dan bawang memang sangat sedap dan memuaskan hati. Boleh pilih mahu nasi goreng ayam, nasi goreng cina, nasi goreng pattaya, nasi goreng paprik dan lain-lain lain. Semuanya dengan rasa yang berlainan dalam kadar harga yang amat memuaskan. 


2. Ayam Goreng  



Makan ayam goreng bersama keluarga sambil nonton TV memang asyik! Lagi-lagi jika makan ayam goreng KFC. Makan seketul mesti tak cukup. Untuk buat pesanan ayam goreng KFC dengan Foodpanda juga boleh. 


Dan seandainya mahu ayam goreng dengan citarasa yang lain seperti ayam goreng bersos pedas manis seperti orang Korea, di Foodpanda juga ada pilihan menu ayam goreng seperti ini. 


Tidak kisah lah menu ayam goreng bagaimana yang di inginkan, yang pasti di Foodpanda ada pelbagai jenis pilihan menu ayam goreng untuk dipilih mengikut citarasa selera masing-masing. Dengan adanya variasi aneka pilihan menu seperti ini secara tidak langsung hilang rasa bosan dengan menu yang sama saja berulang kali. 


3. Pizza 



Pizza memang sangat sesuai sebagai salah satu makanan dalam bentuk penghantaran. Lagi pula pizza ini disajikan dalam bentuk kotak, jadi sangat sesuai untuk di makan bersama keluarga bersama-sama. 


Dengan pelbagai jenis topping yang lazat dari makanan laut hingga daging klasik dan trend terkini, pizza memang boleh menepati selera seluruh ahli keluarga yang ada.


Selain itu, pizza ini biasanya boleh disediakan dalam masa yang agak cepat, ini bermakna tempoh untuk mengisi perut yang lapar juga akan menjadi lebih pantas. Di Malaysia, boleh dapatkan pelbagai jenis pizza dari Pizza Hut dan sememangnya Pizza Hut ini juga boleh dipesan melalui website dan aplikasi Foodpanda. 


4. Sate Ayam dan Daging



Sate dengan rakyat Malaysia memang sudah tak boleh dipisahkan. Kesedapan sate ini memang patut dibanggakan kerana ramai pelancong yang turut mengiyakan bahawa sate ayam dan daging di Malaysia merupakan salah satu menu sedap yang pernah mereka cuba. 


Makan sate dengan keluarga memang seronok kerana dapat makan bersama-sama. Secucuk demi secucuk, sedar-sedar dah habis semua dalam pinggan. Makin sedap jika dapat dinikmati bersama nasi himpit dan kuah kacang yang pekat sesedap rasa. Sekali makan pasti nak lagi dan lagi. 


5. Kepak Ayam Madu 



Mencari idea makan malam yang menyeronokkan? Apa kata jika kali ini makan kepak ayam madu sebagai makanan istimewa bersama keluarga. Kepak ayam madu, sekali makan pasti akan menjilat jari. Dengan rasanya yang pedas pedas manis, ditambah dengan kuah perciknya yang pekat melekat dijari, sekali makan terus tak pandang orang sebelah. 


Jika tak suka perasa madu, boleh beli kepak ayam percik biasa. Kepak ayam yang sedap memang menyeronokkan untuk dimakan, dan hampir dijamin memuaskan hati semua orang pada setiap masa. 


6. Nugget Ayam 


Nugget merupakan salah satu penemuan terbaik dari tahun 1950-an. Wah dah lama rupanya menu ini. Sejak itu boleh dikatakan nugget ayam ini adalah salah satu makanan yang sangat disukai oleh semua orang. Lebih-lebih lagi, jika ianya diperbuat daripada isi ayam yang kenyal dan dihidangkan secara panas-panas.  


Nugget ayam ini juga mudah untuk didapati dan senang untuk dinikmati di mana saja. Paling suka sudah tentulah kanak-kanak dan warga emas kerana nugget ini sama sekali tidak bertulang dengan rasa ayam enak yang padat. 


Itulah antara makanan kegemaran pilihan keluarga untuk kebanyakan rakyat Malaysia. Dan makanan ini semua sememangnya boleh dibuat pesanan secara penghantaran terus ke mana-mana lokasi pilihan. 


Tak perlu nak susah payah kerana servis pizza delivery dari Foodpanda sentiasa bersiap sedia untuk membuat penghantaran. Yang penting, lokasi pilihan hendaklah ada servis penghantaran tersebut. 


On My Instagram