Saturday, August 18, 2018

Food Tasting dan Open Day Hanana Group Meriah | Tawarkan Pakej Perkahwinan Lengkap di Ambassador Putrajaya



Food Tasting dan Open Day Hanana Group Meriah | Tawarkan Pakej Perkahwinan Lengkap di Ambassador Putrajaya | Penting wey food tasting kalau nak buat makan kenduri or majlis besar besaran. Mana tak penting, ye dak? Cuba kalau main taram je ambik catering sekali tu bila hari majlis, rasa makanan kelaut terus . Sebabnya, tujuan utama buat majlis walimatul urus ke atau majlis makan makan ni sebab nak raikan tetamu.. Bagi tetamu hepi hepi datang majlis kita. Makan sedap, and balik dengan senang hati . Baru lah keberkatan tu ada. Korang tahu kan, tetamu ni bawa rezeki untuk kita? 

My First Kiehls Experience - Iris Extract Activating Treatment Essence




My First Kiehls Experience  - Iris Extract Activating Treatment Essence | Lama dok perhati ramai juga yang pakai Kiehls. Cuma bila lalu depan Kiehls je, rasa nervous nak masuk sebab orang kata mahal haha.

Monday, August 13, 2018

Kerja dekat PayPal? Buat apa? Best ke? Kerja macam mana?

Image result for paypal

Selalu orang tanya ;

"Kerja mana?"

Aku jawab : "PayPal" - pronounced as (pey pel)

Lepastu diorang akan buat muka blur tapi angguk jugak .

Bila aku sebut "PayPal" - pronounced as (peypol)

Baru they goes "AHHHHHHHHH PEYPOL!!!" -.-

Saturday, August 11, 2018

Tjantek Cafe & Art Bistro Kuantan : Mengecewakan



Tjantek Cafe & Art Bistro Kuantan : Mengecewakan | *Headline bukan click bait ya hahhaa* Masa tulis ni macam mixed feelings sikit. Antara jadi redha dengan tak redha je spend makan dekat sini haha.


Semalam birthday Puan Mama. So kebetulan aku pun balik Kuantan, untuk attend wedding Neyra Shazeyra, alang alang dah birthday Mama, kita celebrate lah sekali kan?


Aku jadi macam taktahu nak bawak Mama makan dekat mana. Ikutkan, dia memang nak masak je tapi takpela bagi dia rehat. Try tanya Neyra, kat mana makan best and dia suggest Mint Kuantan, dekat dengan Pantai Balok nun.

Mula mula nak pergi situ tapi apahal ntah innerself ni derhaka, sibuk nak pergi Tjantek Cafe & Art Bistro sebab teringat dulu Ayah suka pergi situ, since ambience dia macam special sikit.

Thursday, August 2, 2018

Surprise Lunch Treat di Mandarin Oriental Hotel KL



Surprise Lunch Treat di Mandarin Oriental Hotel KL | Aku punya off days Jumaat & Sabtu. So,masa hari Khamis minggu lepas, Nana sibuk ajak aku ikut dia hari Jumaat tu. Dia cakap nak bawak pergi Lunch, tapi dekat KLCC. aku dah macam "amende wey jauhnya lunch sampai KLCC" (kitorang dekat Damansara). Tapi dia insist juga nak aku ikut and katanya nak belanja.