Friday, September 7, 2018

Taste of Malaysia Airport @ MIGF2018 : 3 Restoran Pilihan Ramai di KLIA dan KLIA2

Taste of Malaysia Airport @ MIGF2018 : 3 Restoran Pilihan Ramai di KLIA dan KLIA2 | Tahun lepas, ada sekali tu aku ternampak billboard iklan Malaysia International Gastronomy Festival ni tapi tengok tengok dah terlepas dah tarikhnya. So nekad siap siap untuk 2018, mesti pergi mesti pergi! finally dapatla jugak pergi tahun ni punya ; bertempat di Berjaya Hotel Time Square (1-2 September 2018) .

Aku tahu bab Gastronomy ni pun dari Hilmi lah sebab nature study dia dulu culinary. Kalau tak tahu Gastronomy tu apa, pergi google ekekeke k takpe aku bagitahu. Gastronomy ialah seni makanan. Biasa orang hias and present masakan fancy fancy dekat fine dining restaurant tu, ha Gastronomy lah tu.



Salah satu booth yang aku duduk bertenggek lama sampai 2 jam ialah dekat booth Taste of Malaysia Airports. Booth ni mewakili 3 restoran, tiga tiga ni ada dekat KLIA2 iaitu - Bumbu Desa, Grandmama's & Fukuya

Tuesday, August 21, 2018

Cannis Apps | Aplikasi 7 Dalam 1 Serba Lengkap

Makin canggih sekarang ni, semua benda boleh buat guna phone je. To do so, semua apps developer kenalah perah otak fikirkan apps apa yang best, and senang nak guna . Tapi bila dah wujud macam macam apps ni, rasa semak pulak banyak banyak dalam phone kan? Sebab setiap satu apps tu, untuk satu fungsi je.

Bagi mengurangkan rasa serabut kita kita semua dengan lambakan apps dalam phone (sampai habis memory) , maka terciptalah aplikasi Cannis! Di buat gabungan daripada kerjasama lebih 100 orang software engineer untuk menhasilkan 1 apps yang boleh digunakan untuk pelabagai fungsi . Termasuklah ;

- social media
- live broadcast
- e commerce
- online games
-  e wallet

7_in_1_cannis_application

Saturday, August 18, 2018

Food Tasting dan Open Day Hanana Group Meriah | Tawarkan Pakej Perkahwinan Lengkap di Ambassador Putrajaya



Food Tasting dan Open Day Hanana Group Meriah | Tawarkan Pakej Perkahwinan Lengkap di Ambassador Putrajaya | Penting wey food tasting kalau nak buat makan kenduri or majlis besar besaran. Mana tak penting, ye dak? Cuba kalau main taram je ambik catering sekali tu bila hari majlis, rasa makanan kelaut terus . Sebabnya, tujuan utama buat majlis walimatul urus ke atau majlis makan makan ni sebab nak raikan tetamu.. Bagi tetamu hepi hepi datang majlis kita. Makan sedap, and balik dengan senang hati . Baru lah keberkatan tu ada. Korang tahu kan, tetamu ni bawa rezeki untuk kita? 

My First Kiehls Experience - Iris Extract Activating Treatment Essence




My First Kiehls Experience  - Iris Extract Activating Treatment Essence | Lama dok perhati ramai juga yang pakai Kiehls. Cuma bila lalu depan Kiehls je, rasa nervous nak masuk sebab orang kata mahal haha.

Monday, August 13, 2018

Kerja dekat PayPal? Buat apa? Best ke? Kerja macam mana?

Image result for paypal

Selalu orang tanya ;

"Kerja mana?"

Aku jawab : "PayPal" - pronounced as (pey pel)

Lepastu diorang akan buat muka blur tapi angguk jugak .

Bila aku sebut "PayPal" - pronounced as (peypol)

Baru they goes "AHHHHHHHHH PEYPOL!!!" -.-