Tuesday, May 23, 2017

Street Churros Dah Ada Menu Baru | Street Churros MyTown Cheras


Daripada bermulanya era perkembangan churros dekat Malaysia ni, aku dah start suka dah. Seingat aku lah kan, Churros yang memula aku cuba rasa masa tu dekat cafe The Sumbs, Shah Alam. Itu pun sebab Kak Syaf yang sibuk sangat ajak makan churros. Masa tu, aku rasa macam dah nikmat sangat dah makan churros dekat situ. Bagi aku, macam dah sedap gila nak mati dah churros kat situ tuu haha.

Aku pernah cuba juga nak buat churros ni, tapi end up jadi cekodok kahkah. Susah weh nak buat ni sebab kena pastikan adunan dough tu sebati, lepastu nak menggoreng pula kena cepat. Sambil tekan piping, sambil goreng. Sumpah leceh. Last last aku malas dah nak buat churros sendiri . Payah payah, beli je dekat pasar malam walaupun tak sedap. Pasal dah teringin sangat, aku telan je. Dah la dipping tak best sebab bancuh guna coco powder je ish! potong stim betul!

Tak lama lepastu, aku tahu kewujudan Street Churros dah mula bertapak dekat Malaysia. Masa tu , aku tengah study lagi dekat Melaka. Street Churros ni pula dekat KL . Well, biasalah. Kalau dah benda best best ke, kedai hipster hipster ke, makan sedap sedap ke, asyik asyik kat KL . Ish!

TASNIMSHAHCOSMETICS X HUNA Hasilkan Premium Lip Matte


TASNIMSHAHCOSMETICS X HUNA Hasilkan Premium Lip Matte | Kadang kadang duduk termenung tu, baru tersedar "eh dah makin berusia aku ni" . Pejam celik dah 26 tahun dah , tapi achievement dalam hidup tu alalalala macam tak memberangsangkan sangat lah . Adik adik yang baru habis SPM pun lagi terer meniaga sekarang ni .

Thursday, May 18, 2017

Buffet Ramadhan Ube Banquet Hall di Nilai 3



Buffet Ramadhan Ube Banquet Hall di Nilai 3 | Sesuatu yang signifikan bila sebut tentang bulan puasa, mestilah 'ifthorrr' , dalam bahasa kurang arabic-hipster nya - buka puasa.

Signifikan pula dengan berbuka puasa ialah ; berbelanja sakan di bazar ramadhan dan juga BUFET RAMADHONNN!

Suka betul pergi bufet ramadhan, lagi lagi bila pergi dengan family atau kawan kawan. Seronok sebab sambil makan, boleh borak borak. Berhenti solat kejap, lepastu sambung lagi. Sampai lah perut cannot handle lagi nak telan segala macam kambing bakar yang kau gigih beratur lama nak ambik tadi tu.

Ube Banquet Hall tawarkan pakej Buffet Ramadhan


Biasanya buffet ramadhan ni diadakan dekat hotel hotel je. Tapi haritu, aku dijemput untuk pergi preview bufet ramadhan di Ube Banquet Hall di Nilai. Ini kalau cakap Nilai, kau takyah gi jauh. Waze terus Nilai 3 tempat kegilaan mak mak shopping carpet tu, ha dekat situlah. 

Tuesday, May 16, 2017

Samsung Galaxy S8 & S8+ | Kini boleh didapati di SenHeng (Harga,Review dan Spesifikasi)



Samsung Galaxy S8 & S8+ | Kini boleh didapati di SenHeng (Harga,Review dan Spesifikasi) | Dah lama sebenarnya Hilmi nak sangat tukar phone baru. Tapi dia tunggu tunggu je dulu, selalu bagi chance dekat aku yang tukar phone. Daripada masa aku guna iphone dulu sampailah dah berpaling tadah memilih Huawei, dia tetap guna phone yang sama. Alololo cian dia, sanggup tolong tambah tambah duit bagi aku yang dapat tukar phone ekekeke .

Makanya lepas penantian yang lama, ada lah rezeki lebih sikit untuk dia tukar phone. Tengah dilemma memula macam nak Honor 8, lepastu macam nak Mate 9, tetiba nak OnePlus 3 pulak, pastu eh eh eh nak Samsung pulak. 

Pening!

Aku dah cakap dekat dia, kalau nak Samsung, tunggu lah Samsung S8 & S8+ Launch dulu. Boleh belek belek, mana tahu berkenan kan? Tapi sebab dia dah excited sangat nak tukar fon, last last dia terjebak dapatkan Samsung S7 Edge. 

Tapi haritu, kebetulan ada pelancaran Samsung S8 di SenHeng IOI Puchong Mall, aku hangkut Hilmi sekali untuk teman. Sebab dia kalau bab bab gadget ni memang suka.



Hah! Bila dia dah belek belek Samsung S8 & S8+tuuu, terberkenan lah pulak. Aku cuma tengok tengok macam tu je, dia pula yang bersungguh godek handphone tu sampai lunyai haha .