Thursday, March 30, 2017

Zarra B' Joy Lipwear | 7 Hari 7 Warna Lipmatte berbeza






Zarra B' Joy Lipwear | 7 Hari 7 Warna Lipmatte berbeza  | Hello & Assalamualaikum . Pernah tak lepas dah mekap mekap , tetiba macam confuse kejap nak pakai lipstick warna apa . Rasa macam nakkan kelainan tapi balik balik, warna sama jugak lah yang kita pakai . Rasa macam boring pulak kan?

Zarra B' Joy Lipwear faham dan sedia maklong (maklum) dengan masalah kita ni . Sebab tu lah diorang dah prepare siap siap 7 warna lipmatte berbeza untuk 7 hari dalam seminggu . Lain hari, lain warna, lain energy nyaa .

Suasana semasa majlis pelancaran Zarra B' Joy Lipwear di Sime Darby Convention Centre (29 Mac 2017)


Untuk 6 hari bermula daripada Isnin sampailah ke Sabtu , Zarra B' Joy Lipwear dah khas kan warna mengikut kita bergantung pada hari yang berbeza. Dan untuk hari Ahad pulak , kita bagi peluang untuk bibir kita berehat sekejap lepas 6 hari bergaya pakai lipmatte kan . Jadi untuk hari Ahad, lebih memfokuskan pada merawat bibir (Therapy)

Keenam enam warna daripada hari Isnin sampailah Sabtu semuanya diinspirasikan daripada nama nama bunga , iaitu :


  • Zesty Rose - Monday
  • Zenia Daisy - Tuesday
  • Zazzy Verbena - Wednesday
  • Zaftig Carnation - Thursday
  • Zealous Dahlia - Friday
  • Zonal Peony - Saturday





dann untuk ahad pula ,


  • Zappy Therapy - Sunday


Apa yang membuatkan Lipmatte daripada Zarra B' Joy ni berbeza dengan lipmatte yang ada dipasaran ialah atas beberapa ciri ciri menarik iaitu ;

  • Halal
  • Lulus KKM
  • Tidak mudah mengeringkan bibir
  • Mengandungi Vitamin E, Argan Oil, dan Shea Butter
  • Tanpa tambahan bahan kimia berbahaya
  • Tidak berminyak atau melekit
  • Warna yang tahan lama - tak mudah lekat pada cawan , straw mahupun ketika shiumm shuben hewhew
  • Produk Malaysia yang berkualiti dan setanding dengan jenama antarabangsa (pemiliknya, Datin Zamzarina meletakkan Huda Beauty & Kylie Lip Kit sebagai benchmark )



Sebenarnya tak terhad untuk korang pakai warna warna ni mengikut hari pun . Kalau rasa nak looking fearless and bold pada hari isnin, boleh je calit calit warna Zealous Dahlia atau pun Zazzy Verbena . Barulah terlihat confident dan garang gittew . Kalau nak campur campur kan warna bagi ada efek ombre atau two-tone pun boleh juga . Ikut keselesaan dan kreativiti korang lah nak macam mana kan?



Lagipun, tak payah susah susah ikat perut atau main kutu semata mata nak dapatkan lipmatte ni . Walaupun kualiti nya setanding Huda Beauty & Kylie Lip Kit, tapi awak awak takperlu nak belanja sampai beratus ringgit untuk seketul lipmatte .




Harga Zarra B'Joy Lipwear ni hanyalah RM47.00 sahaja! Alamak apa murah sangat ni kan? haha 

Personal review

Bagi I sendiri , I sukakan pilihan warna yang ditawarkan Zarra B' Joy ni. Warnanya berbeza beza dan tak senada je . Ada tona nude, ada tona merah , ada tona yang kearah gelap gelap macam maroon dan coklat . Pendek cerita, kalau dah ada ketujuh tujuh warna ni , dah lengkap dah koleksi warna lipmatte korang bersesuaian nak digayakan ke apa apa majlis sekalipun .


Tesktur ringan, tak mengeringkan bibir dan bau macam 'cake frosting'


Untuk tekstur, I suka sebab tak terlalu tebal mahupun melekit . Dan bila je apply dekat bibir, rasa macam moist moist walaupun sebenarnya masa tu, lipmatte tu dah pun kering & sealed dekat bibir . Rasa ringan dan selesa bila pakai . Takde rasa bibir keras keras atau pun melekit melekat bila kemam kemam bibir .  And it smell soooo good! Apenii bau macam cake frosting dapnyeeeee :p

Design packaging yang 'secure' dan unik


Lagi satu yang I suka pasal lipmatte ni ialah design bekas lipmatte ni . Tak tipikal dan nampak unik . Plus, packaging nya sangat secure dan dapat hold produk daripada terkeluar atau melimpah . Sebab dah banyak kali bag I kotor comot sebabkan lipmatte yang tercomot keluar daripada bekas . And it's super annoying!

Kalau korang nak dapatkan Zarra 'Joy Lipmatte ni , boleh dapatkan secara online di www.harmonymall.com.my ataupun terus je whatsapp ke 019-344 7788 / 012-622 9970

RM47 je tau satuu . RM47 jeeeee!

Adriana Adnan, duta wajah Zarra B Joy Cosmetics, anak kepada pemilik Datin Zamzarina





Toll Free Line : 1-300-22-7622
Instagram : @zarrabjoycosmetics












Related search : ZarraB'Joy Cosmetics,ZarraB'Joy datin zamzarina, ZarraB'Joy lipwear, ZarraB'Joy  colors, ZarraB'Joy  malaysian review, ZarraB'Joy review,ZarraB'Joy color swatches,ZarraB'Joy color ranges,ZarraB'Joy warna yang ada, ZarraB'Joy kelebihan,ZarraB'Joy halal dan tahan lama, ZarraB'Joy tak melekat pada cawan,ZarraB'Joy lipmatte tak keringkan bibir, brand lipmatte tak keringkan bibir, lipmatte yang tak kering bibir, lipmatte ada moisture, lipmatte ada shea butter,jenama lipmatte terbaik malaysia,jenama lipmatte malaysia, jenama lipmatte terkini, jenama lipmatte best malaysia, lipmatte murah dan berpatutan, lipmatte dupe kylie and huda beauty, dupe for huda beauty, dupe for kylie k lip kit, lipmatte bawah rm50, lipmatte harga mampu milik, lipmatte berkualiti.

Wednesday, March 29, 2017

Flormar Rotating High Performance Volume Mascara | Tried and Tested Review

Hello & Assalamualaikum!

flormar makeup malaysia parkson

Okay, haritu sempatlah berjalan jalan dekat IOI Mall dengan Kak Dhia lepas kitorang selesai meeting dengan En Hisyam , Pengarah Tourism Malaysia related to our #bloggertalkXsabah punya projek . Rasa macam dah lama je tak pergi IOI City Mall tu, tengok tengok 'eh dah ada kedai baru lah' . Dan yang seronoknya, makin banyak pulak kedai jual mekap . Hahaha . Ikutkan hati, semua kedai kitorang nak masuk . Tapi tulah , kang masuk tak beli sedih pulak . Jadinya, masuk mana mana kedai yang ada label SALE jelah mampu .

Tuesday, March 28, 2017

How to Navigate Kuala Lumpur and Not Look Like a Tourist


When you visit another country, one of the first things that many people want to do is avoid looking like a tourist. While admitting you’re not a local is fine, it’s more the tourist stereotype of being clueless and lost that is to be avoided. Not only does this open you up to potential theft, but it will also prevent you from seeing some of the more interesting parts of your destination city. Locals don’t appreciate a visitor who doesn’t take notice of them, so one of the best things you can do is to observe, rather than comment, at least in the first few days of your trip. On top of this approach, you can also take other measures to ensure that your travel to Malaysia is an enriching, one of a kind experience. Here are a few ways to make your way through Kuala Lumpur like a local.

Friday, March 24, 2017

Jus Harmoni bantu rawat masalah dalaman , cantikkan luaran .


Mak aku kata, well bukan mak aku jelah . Rasanya mak orang lain pun kata juga kot ,

"Nak cantik jangan cantik luar je, kena cantiknya dari dalam juga"

Cantik dalaman , pastilah dari segi cantik kan peribadi dan juga hati tu . Kalau muka kaww cantik dik tapi hati kau busuk , Ya Auloh! mohon disumpah jadi kotak kasut .

Cantik dalaman juga merangkumi dari segi kesihatan dalaman yang rapi , dan elok . Termasuklah punyai cycle period yang teratur , pelawasan yang bagus , masalah masalah miss V pun tak ada .

Ah ye adik adik , itu definisi kecantikan dalaman untuk seorang wanita . Mohon catit dan hadam .


Banyak produk kecantikan sekarang ni mensasarkan untuk cantik luar je . Kulit gebu lah , flawless tanpa jerawat ... tapi bila bahagian dalaman , bak kata Sajat ;

"Alamak aihhh ... kuih koci!"

Hahaha . Takde firm firm , kuih koci pulak dia (kalau tak faham, abaikan)

Pentingnya disini nak tegaskan , para wanita perlu titik beratkan banyak benda . Muka tak boleh lawa semata mata, aset aset lain pun kena jaga .

Kalau orang dulu dulu , diorang main rebus rebus herba dan akar kayu je . Jadikan minuman ubatan dengan manfaat kecantikan . Dah zaman moden moden ni, ada kau rajin masuk hutan cari akar kayu? Masuk hutan cuma sebab nak ambil gambar letak dalam instagram jurrr ,Lol!

jus harmoni malaysia review kesan