Friday, May 25, 2018

Chir Chir Chicken Pavilion : Menu, Price Range and Review


Sebabkan Kfry dah viral haritu, kemain susah dah nak makan Kfry sekarang ni. Asal pergi je mesti beratur panjang gila. Bila call nak buat reservations pun mostly mesti fully booked.

Tuesday, May 22, 2018

Majlis Berbuka Puasa McDonald's Meraikan lebih 500 anak yatim dan asnaf


Ahlan wa sahlan Ya Ramadhan!

Dah masuk bulan Ramadhan dah kita . Sekejap je dah nak seminggu puasa . Nanti pejam celik sikit lagi, dah nak raya dah pun . Ohmai cepatnya masa berjalan . Jadi takut pulak masa makin laju makin laju ni . Dah makin akhir zaman dah :(

Masa bulan puasa ni lah ramai ambil kesempatan untuk berlumba lumba buat amal ibadah, berubah kearah kebaikan dan bermacam lagi lah benda bagus bagus sebab masa bulan ni , pahala kita dilipat gandakan . Masya-Allah .

Sebenarnya buat kebaikan pada bila bila masa pun Allah bagi ganjaran pahala . Cuma sebab bulan Ramadhan ni special, jadi berdouble triple lah pahala tu kan . Rugi lah kalau tak nak rebut peluang ni kan?

Antara aktiviti best bila bulan Ramadhan ni , aside from terawih , Faa suka sangat sama sama meraikan anak anak yatim dan Asnaf . So bila dapat jemputan daripada pihak McDonalds , terus laju laju cakap "Nak" !




Saturday, May 19, 2018

Schwarzkopf Extra Care Hydro Collagen




Daripada dulu susah betul rasanya nak pronounce elok elok 'Schwarzkopf' ni. Even nak eja pun, aku check banyak kali takut salah hahaha . Jenama Schwarzkopf ni bukan baru setahun dua dalam pasaran . Keseluruhannya , dah 120 tahun tau! Daripada zaman sekolah pun dah selalu dengar jenama Schwarzkopf ni. Kalau pergi saloon rambut, mesti mostly guna jenama Schwarzkopf .

Dulu susah nak dapat produk Schwarzkopf dekat kedai biasa. Tapi sekarang dah senang , boleh beli dekat Watsons , Guardian dan hypermarket . For me, harga pun berpatutan . Range dalam RM18 ke RM35 je. Boleh tahan guna untuk beberapa bulan . Dalam kes macam aku yang kena berebut shampoo dengan Hilmi , ha mungkin kena beli shampoo tu sebulan sekali kot hehe .

Monday, May 14, 2018

The Butterfly Project Turns 5 : Unicorn Themed Birthday Party!




Seumur hidup aku, rasa macam boleh kira je berapa kali aku attend birthday party. Kenapa boleh kira? Sebab macam tak ramai pulak orang yang aku kenal ni buat birthday party . Takpun, diorang ada buat tapi diorang yang tak jemput aku kot wakakaka sedih . Setelah berumur 20 plus plus ni , finally dapat invitation untuk birthday partayyy!

Wednesday, April 18, 2018

Nak Cari Side Income dengan MatDespatch.com? Ikut 3 Cara Ni

Hello!

Sekarang ni memang semua benda nak pakai duit. Bila banyak benda nak pakai duit, jadi kena usaha lebih sikit lah untuk cari duit kan? Kalau setakat merungut itu ini tapi bontot berat malas nak buat apa apa, sila mereput je dekat tepi tu haha .

Nak cari side income pun dah ada macam macam cara. Kalau femes, boleh la buat insta review macam adik adik budak sekolah sekarang ni. Satu review RM50. Post 2 jam lepastu delete. Seminggu dapat RM5,000 . Sebulan? Beriban riban tuuu . Tapi kalau femes la . Kalau sejenis macam kita kita ni yang followers instagram pun semua kawan kawan je (itu pun kita paksa suruh follow haha) , mohon cari alternatif lain ekekeke .

Salah satu alternatif yang aku nak suggest ialah dengan menggunakan MatDespatch.com!