Friday, July 29, 2016

Maybelline Color Sensational Lip Color : 2 Warna Feveret terbaru!


Lately rasa macam boring tengok muka sendiri ahaha boleh pulak boring boring tengok muka sendiri kan? Pandang cermin cakap " Eii boring nya tengok kauu" boleh camtu? ahaks.

Rasa muka ni macam kusam kurang seri gitu . Walaupun dah letak blusher merah meriah , highlighter berkilat umpama kilauan permata -- tapi wajah tetap kelihatan kusam, gittew .

Thursday, July 28, 2016

Tunggakan Bil Poslaju : Dapat surat mahkamah?




Nak dijadikan cerita, beberapa bulan campak kebelakang, aku kurang aktif sikit meniaga online. Kalau ada pun, aku banyak buat dropship je. Jadi urusan pos mengepos tu kurang lah kan. Jadi bila kurang, aku memang tak ambil peduli sangat pasal bil poslaju. Kalau sampai surat bil, aku tak bukak pun ekekeke sebab konfiden sangat kononnya bil tu sikit je

Dan ianya pun berlarutan. Poslaju punya bil biasanya datang 2 kali sebulan. Maksudnya bil tu bahagi dua lah , 1-15hb dengan 16-31hb tiap tiap bulan . Bila dah banyakk banyak sangat sampai , aku jadi makin semak. Bila makin semak, aku makin tak peduli hahaha weh teruk gila kan?

Tuesday, July 26, 2016

Premier Clinic : Klinik Aestetik Pilihan Tepat untuk dapatkan rawatan laser wajah!

Yang kebiasannya menjadi major concern kepada para wanita ialah Penampilan . Penampilan pulak berkait rapat dengan cara berpakaian , bentuk badan dan rupa wajah .

Tapi selalunya 2 benda penting yang jadi isu sensitif bagi perempuan ofcoslah masalah kulit muka dan kegemukan . Kalau ada salah satu masalah ni , confirm alami kemurungan.

Sekarang ni, dua dua masalah tu datang secara pakej untuk aku hahah (oh kejamnya donia!) Makin hari rasa makin gemuk dan makin berisi . Makin ramai yang tegur. Nak tutup mulut orang mana boleh kan? Takkan dia baru nak tanya "weh farah, apasal ko makin gemmmm...." Pastu terus tekup mulut dia guna gulungan stokin? Kalau mampu buat camni, lama dah aku buat . Dia tak sedar masa dia tanya tu , aku dah jeling jeling spare tyre berlipat dekat perut dia hmmmmm!

Masalah tak berhenti dekat sini je. Bertambah murung bila tiba tiba je kulit muka buat hal . Tak pasal pasal muka mula naik jerawat , bertambah kusam & tona kulit makin tak sekata . Memandangkan masa tu hari raya pun dah makin dekat (aku buat treatment ni sebelum puasa) , aku tak nak ambil risiko beraya dengan kulit bermasalah. Fokuskan pada masalah kulit dulu. Bab double chin, dan lelemak berlebihan pada badan, kita setelkan kemudian ekekeke .


premier clinic ttdi
front desk Premier Clinic


Nak menyelamatkan keadaan daripada jadi makin teruk , I decide untuk ke Premier Clinic dan berjumpa dengan Dr. Kee Yong Seng untuk futher consultation . Orang kata, elok serahkan pada yang pakar gittew . Di Premier Clinic ni terdiri daripada 5 orang doktor pakar dalam bidang aestetik dan dermatologi ni termasuklah Dr. Kee Yong Seng sendiri dan beberapa lagi rakan doktor yang lain iaitu Dr. Aarthi Maria Francis, Dr. Elaine Chong, Dr. Michelle Lai dan Dr. Chen Tai Ho. 

Friday, July 15, 2016

BIKA Milk Biscuit padat dengan vitamin dan mineral



Bila dah makin dewasa ni (baca : tua) , kadang kadang tiba tiba rasa macam 'eh eh rindu lah nak makan jajan masa kecik tu' 'eh eh rindulah nak main din dang' 'eh eh teringin nak makan keropok durian' .

Benda benda nostalgia zaman kekanak dulu dah susah nak jumpa. Kadang tu ternampak dekat kedai runcit kat kawasan kampung kampung aihh mengimbau kenangan saat masih terkencing dalam seluar ikikiki .


Mekasih BIKA bagi kita biskut berbondong bondong untuk dibawa pulang xD