Saturday, November 19, 2016

Nak cantik semudah sembur sembur ? Nah pakai ni - CLARUS Instant Reyouth Spray


Hello .

Nak cantik , tapi pemalas .
Sebab tulah, cuma yang rajin dan gigih terlebih je yang mampu jadi cantik .

Well , kalau nak cantik .. mestilah kena rajin makan supplement ikut aturan , tiap malam sapu bermacam krim muka sebelum tidur , sekali sekala kena pergi facial , tiap minggu pakai mask ... macam macam lagi lah . (lecehnya lah kan? )

Tapi, ramai daripada kita ni PEMALAS!

kakakaka . bukan nak cakap dekat orang lain lah , aku pun sama jugak . Kalau boleh , nak pakai satu jenis je produk yang boleh selesaikan semua masalah kulit yang ada .

Dulu aku terfikir gak  ,

"Alah asyik sapu je, malas nya nak sapu sapu ni weyyy ! Takde ke produk jenis spray je. Senang tak kalut nak sapu sapu bagai"

Jelas sangat kemalasan aku tu kan ? ekekeke . takat nak sapu krim sebelum tidur tu apalah sangat tapi kemahen berkira kan hahaha . nak cantik tapi pemalas LOL

Amazingly , sekarang permintaan sistur dah termakbul . Dah ada dah produk jenis spray spray jee lepastu boleh cantik wehhh *Scream!*


"MANA FARAH? MANAAAAAAA" - ku dengar teriakan kakak kakak yang sama nak-cantik-tapi-malas-like-me kakaka .


CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY

Macam mana boleh spray je jadi cantik? Logik ke tak logik ni?

Secara logiknya, ianya logik (Apa aku cakap berbelit sangat ni haha) sebab dalam sebotol CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY ni terkandung bahan bahan power dan sangat bagus untuk kulit especially untuk menentang penuaan (kenapa lately aku cakap pasal produk untuk penuaan je ni? wuuu sis makin berusia. sobs)

5 Kandungan Utama :

1. Caesalpinia Spinosa Gum
2. Sea Salt
3. Vitis Vinifera Grape Juice Extract
4. Aqua/Flyceein/Caesalpinia Spinosa Gum
5. Propanediol / Water and Vitos Vinifera Grape Juice extract.

Sila fokus pada point no 2 dan no 3. Sea Salt secara semula jadinya elok sangat untuk pori kulit muka kita. Ianya berfungsi untuk memberikan mineral yang diperlukan kulit untuk kekal remajeww dan cantik . Ianya juga elok untuk memberikan keseimbangan pada kulit, merawat kekusaman , memberikan kelembapan pada kulit dan juga memulihkan keradangan pada kulit .


Vitis Vinifera Grape Juice Extract pula sering diadunkan bersama dalam produk kecantikan dan kosmetik sebagai agen anti penuaan dan bertindak untuk melembutkan kulit . Anggur mengandungi polyphenol atau phytochemical  seperti resveratrol bagi meningkatkan pelbagai jenis kesihatan. Dipercayai anggur ada kaitan dengan panjang usia, dan juga melambangkan keremajaan.

Kesan : Anti penuaan / kelembapan - sesuai untuk semua jenis kulit.

Mengurangkan tanda-tanda awal kedutan, mengubati kedut : Membantu mengurangkan tanda-tanda awal penuaan kulit : kendur  dan kedut.

Dengan pengunaan setiap hari, ramuan pengaktifan kulit  Vitis Vinifera Grape Juice Extract yang di reka khas menentang tanda-tanda awal penuaan dengan cara yang unik lantas menghasilkan kesan  mengekang penuaan kulit dan kesan  efektif mengurangkan tanda-tanda penuaan.

Melembapkan kulit
Perwajaan kulit bergantung pada kandungan air.  Kandungan air yang seimbang membantu membuat kulit menjadi rata, lembut dan anjal. Jika kulit kering, ia akan menjadi bersisik, kasar dan merekah. Pengaktifan Vitis Vinifera Grape Juice ekstrak ini dapat melindungi kulit daripada kekeringan dan segera meningkatkan kelembapan kulit. Ia juga mengawal kekeringan kulit untuk jangka masa panjang serta memberi wajah yang lebih sihat.

Menyerlahkan dan menyerikan kulit semulajadi.
Keseragaman kulit mengurang mengikut usia, tekanan dan pencemaran. Kulit yang kelihatan muram dan kering akan kelihatan lebih tua dari umur sebenar.  Itulah sebabnya mengapa kulit tidak sekata warna tona nya. Kelembapan wajah tanda keremajaan kulit. Pengaktifan Vitis Vinifera Grape Juice extract ini menyediakan efek anti penuaan dan kelembapan yang luar biasa.

Secara menyuluruhnya boleh disimpulkan bahawa, CLARUS Instant Reyouth Spray ni memang fokus pada membantu kulit jenis matang yang terdedah pada penuaan. Kulit para wanita yang seawal 25 tahun (saya lettew) kan dah mula hilang elasticity, penghasilan kolagen pun makin kurang .. pastu mula lah kulit nampak kusam, dan yang tak bestnyaa .... kedut pun dah mula nampak!


Dengan adanya bantuan bahan bahan aktif macam sea salt dan vitis vinifera grape juice extract ni , bolehlah bantu lupus lupuskan mana kedutan degil tu . Taknaklah nampak tua daripada usia kan?

Apa lagi khasiat & kelebihan CLARUS Instant Reyouth Spray ni?



















  • Fungsi Anti-kedut
  • Efek melembutkan Kedutan / garis halus kelihatan berkurang 
  • Merangsang pengeluaran kolegen-1
  • Melindungi dari Penuaan
  • Melindungi tunjang stemsel dari Kerosakan
  • Melindungi  rangkaian keanjalan dari Kerosakan
  • Mampu mengawal penuaan dan kedut.
  • Anti-penuaan dari tanda-tanda awal kedutan (25-35 tahun) menerusi kedutan mendalam (60 tahun dan kulit yang terlalu matang)
  • Melindungi mitochondrial DNA dari kerosakkan
  • Melindungi asid  hyaluronic dari menurun
Nampak tak ? nampak tak ? Memang elok sangat lah untuk aku pakai ni haha . Rasanya kalau beli & hadiahkan untuk mak ke, mak mertua ke (eh!) .. memang sesuai sangat .


Bila spray ni berasaskan air je dan bukannya minyak, segala nutrient yang ada dalam produk tu lagi mudah nak meresap jauh kedalam kulit dan membantu menyuburkan sel sel kulit kita tu . Lagipun, bila dah water based ni .. takdelah risau takut ada bahan yang boleh buat kulit radang kalau pakai berlebihan . Makanya, nak spray hari hari pun boleh . Tapi janganlah spray banyak sangat kang cepat pulak habisnya haha .


Some more important point to highlight ialah , CLARUS Instant Reyouth Spray ni memang 100% selamat dan tanpa bahan berbahaya. Bila sebut bahan berbahaya, termasuklah bahan bahan ni semua yang selalunya terkandung dalam produk kecantikan :


1. TIADA Parabens / Methylisothiazolinone MIT)

2, TIADA Silikon

3. TIADA Pewarna

4. TIADA Alcohol

5. TIADA Minyak galian

6. TIADA Bahan Lanolin

7. TIADA Bahan-bahan haiwan

Point no 7 kena take serious juga. Sebagai orang islam, kena pastikan produk kita pakai tu HALAL dan tak di-derived daripada haiwan, lagi lagi haiwan yang haromm tuu . Get it?




Sekarang dah takde alasan nak dapatkan kulit cantik. Jangan cakap setakat nak spray pun kau malas! hahaha . spray je awak, tak susah punn .  SEMBUR SEMBUR lepastuu .. .eh tetiba cantik :p

For more info berkaitan CLARUS Instant Reyouth Spray ni boleh terus ke www.myclarityplus.com atau hubungi HOTLINE +6018- 282 4468

Eh! Ha, jom layan lagu super catchy CLARUS ni . Syok weh dengar banyak kalii heheee comel je


CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY, CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY HARGA, CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY MURAH , CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY MALAYSIA, CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY FUNGSI, CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY BENEFIT, CLARUS INSTANT REYOUTH SPRAY KHASIAT

Friday, November 18, 2016

Apa yang best sangat dekat JB tu?

Hello. 

Orang selalu confuse dan tanya .

"Farah, kau ni orang mana?"

Apa benda soalan lah kan? Mestilah aku orang bumi hahahah k lawak hambar =.="

Biasanya orang akan macam confuse sikit lah, menengokkan pada ability aku boleh cakap macam macam dialek. Sekejap kelantan, sekejap pahang, sekejap nogori, kejap kedah . Boleh tune tune pulak bergantung pada dengan siapa aku bercakap .

Jumpa orang kelantan, kecek kelate
Jumpa orang Melaka, hawau hawau kan hahaha

Tahu kah anda? Bahawasanya aku sebenarnya orang Johor? 
Ekceli, takdelah Johor piau pun (pure) . Family aku memang jenis berpindah pindah . Daripada sekolah dulu lagi memang banyak kali bertukar tukar sekolah dah. Penat memang penat. Tapi best, sebab ramai kawan heee .

"Ayah kerja askar ke?"

Teettt! Salah!

Encik Dafri tu engineer . Tapi dia suka lompat lompat kerja, ikut lah offer mana yang dia rasa best . Sampai ke umur 25 tahun ni (lagi 2 hari hehe saje kan nak countdown) , dah beberapa negeri jugak lah aku duduk . Sarawak , Pahang , Selangor , Johor , Melaka .

IC kamek 13 . Hello , ada orang Sarawak kat sini? *lambai tangan .

Aku mula pindah Johor sejak umur 16 tahun . Tambah tolak, macam dah dekat 9 tahun jugak lah duduk Johor tu. Sampai kan kereta kelisa yang mak aku beli sebelum pindah Johor pun dah habis bayar dah haha .

Berbekalkan pengalaman hidup dekat Johor ni yang dah makan bertahun tahun , sisturr nak lah berkongsi dengan awak semua tempat tempat menarik & hotel best dekat Johor Bahru ni . Kalau awak baca entry ni disaat tercari cari info tentang tempat best dekat Johor, iols ucapkan 

"Selamat datanggggg" hewhew .


Hotel apa yang best dekat Johor Bahru ni?


Thistle Hotel ni letaknya di tengah-tengah bandaraya JB . Memang dekat dengan dataran yang orang selalu lepak tengok pemain JDT training tu . Berdekatan dengan Danga Bay jugak . Kalau korang nak kan pengalaman bercuti yang best dan lebih bermakna,  bolehlah cuba menginap semalam dua dekat Thistle Hotel ni . 

Tempat penginapan bertaraf lima bintang ini menyediakan 382 buah bilik termasuk 125 bilik mewah yang menghadap ke Selat Tebrau. Dekat sini juga terdapat bilik mesyuarat dan bilik seminar yang dilengkapi dengan facilities yang serba lengkap. Semua bilik-bilik dekat sini dilengkapi dengan kemudahan access internet (Wifi) percuma, public area, swimming pool, gymnasium, restoran dan juga bar. Hamek, perenggan yang sangat informative haha .

Kalau ada bercadang nak ke Singapore tapi nak stay dekat hotel Johor Bahru, duduk je kat Thistle Hotel ni. Setakat Singapore tu, boleh lambai lambai lagi dari tingkap hotel haha memang dekat sangat dah . Hotel ni menyediakan hospitaliti yang sangat tiptop . Well, ofcos lah kan. Nama pun hotel 5 bintang. Memang sangat mementingkan pelanggan dan layanan dia pulak memang superb!

Untuk menempah bilik hotel pulak , dah tak susah macam dulu. Aku ingat lagi, kalau ayah nak ajak pergi bercuti ke apa .. di paksanya suruh aku telefon dan cakap dengan receptionist tu untuk tanya rate dan book bilik . Berpeluh peluh iols speaking kakakaka . Punya lah susah semata mata nak booking bilik . Tapi sekarang ni, dah senang gila dah . Secara online pun boleh , senang pulak tu!

Aku punya favourite website untuk menempah bilik ofcos lah di TRAVELOKA! https://www.traveloka.com/en-my/ Why? Sebab tak terhad untuk promo hotel dalam negara je, luar negara pun boleh tempah dan ada promosi jugak . Promosi pulak bukannya bermusim , almost everyday pun ada promosi hebat dari TRAVELOKA ni. Senang nak compare harga harga bilik yang ada , dan cara pembayaran pun ada banyak .


Tak limited untuk hotel Thistle je, korang boleh jugak book hotel hotel lain yang ada dekat JB ni. Cuma taip je "JOHOR BAHRU" dekat search box . Nanti, result untuk senarai hotel yang ada dekat JB akan keluar. Boleh lah tengok rate, harga dan accomodation untuk setiap hotel tu. Semuanya dinyatakan dengan lengkap.





Okay, hotel dah ada. Sekarang, nak jalan jalan dekat mana lagi bila ada di JB?


Orkid Valley

Kalau korang pencinta bunga, bolehlah singgah sat ke kebun orkid yang terletak di Kampung Kangkar Pulai. Jarak nak ke sini dalam 30km daripada bandar jb. Terdapat lebih daripada 80 jenis orkid tropika yang ditanam di tanah seluas 40 hektar dekat sini , dan lagi powernyaaa kebun orkid ni merupakan kebun orkid terbesar didunia . Wuuuu menariknya! 

Masjid Sultan Abu Bakar

Masjid 'legend' ni dibina pada tahun 1892 ini dan menjadi masjid negeri Johor. Kedudukannya di atas bukit berhampiran selat Tebrau menjadikan masjid ini tarikan bagi pengunjung selain seni bina dan reka bentuknya yang bercirikan Islam serta unik. Bangunannya terdiri daripada 4 buah anjung dan setiap satunya mempunyai menara kubah yang berbentuk bujur sangkar. (sumber : google hehe)

Danga Bay

Kalau sebut JB je, orang ingat Danga Bay. Danga Bay ni kira macam tempat beriadah untuk keluarga . Ada kedai makan, ada mini funfair .. sesuai lah untuk bersantai dengan family. Elok pulak tu memang menghadap pantai, so memang tenang dan nyaman bila jalan jalan dekat sini. Ingat ye, datang JB singgah sini tau .

Legoland



Taman tema air dan amusement park yang berkonsepkan permainan Lego ini memang femes gila. Rasanya satu Malaysia pun dah tahu pasal Legoland ni . Ia terletak di pinggir bandaraya JB, Nusajaya. Walaupun harga tiket di sini agak mahal tapi bagi aku sendiri, memang berbaloi sebab seronokkk sangat! nak nak lagi bila pergi dengan kawan atau family .

Sanrio Hello Kitty Town

Selain Legoland, Hello Kitty Town ni pun menjadi salah satu tarikan menarik dengan JB ni. Kalau nak bawa anak anak, memang confirm diorang suka dan enjoy. Berkonsepkan karakter kartun terkenal, Hello Kitty, taman teman ini menjanjikan keseronokan yang tidak dapat dilupakan gittew .


Johor Premium Outlet (JPO)

Kalau korang kaki shopping, JPO ni memang wajib wajib wajiblah korang singgah. Diskaun barang barang dekat sini memang bikin gila. Brand yang ada dekat sini pulak semuanya femes femes . Ada Coach, Burberry, Kate Spade, Michael Kors .. perfume & high end cosmetics pun murah murah dekat sini. Johor Premium Outlet ni terletak di Kulaijaya. Kalau masa on the way pergi JB tu dan lalu highway memang boleh nampak JPO dari tepi jalan . Boleh lah singgah masa datang atau time nak balik .

Bazar Karat

Bazar Karat ni kira macam uptown dekat JB ni lah. Tapi pasar ni cuma dibuka pada waktu malam je. Memang meriah. Bukan setakat jual barang barang baru, barangan antik pun ada jual jugak. Best kan?

==================

Dekat JB ni ada banyak sangat tempat menarik sebenarnya. Nak tahu lagi , kena lah datang sini. Cuba spent 3-4 hari dekat sini confirm seronok . Apa apa pun, dah boleh start pilih tarikh nak bercuti dan usha usha hotel di Johor Bahru siap siap dekat TRAVELOKA ni okay? Sambil tu, boleh singgah rumah iols. Iols masakkan sup kambing merah, nak? hehee .

Thanks for reading gais!

traveloka, harga traveloka, review traveloka, traveloka booking bilik, traveloka murah, cara bayar traveloka, traveloka malaysia, bilik murah, bilik hotel murah, website booking hotel, tempah bilik murah, tempah hotel murah, compare harga hotel, hotel murah banding, hotel murah johor bahru, hotel murah melaka, hotel murah jb, hotel murah johor, hotel murah booking, hotel murah traveloka.

Wednesday, November 16, 2016

"Mak, jom pergi KL Tower Mini Zoo . Nak selfie dengan Kangaroo"



Hello .

Nak kata aku ni pencinta haiwan , takdelah sangat . Biasa biasa jelah . Bila nampak sesuatu gebu dan comel , aku masih boleh cakap 

"Wuuuu comelnyaa, gewamm!" . 

Tapi, lepas je balik daripada jenjalan dekat KL Tower Mini Zoo haritu, aku automatik cam ter-discover pulak yang aku ni seorang pencinta haiwan ekekkekeke.

Tapi taktahu lah valid untuk haiwan yang kurang comel ke tidak haha . Sebab sepanjang dekat KL Tower Mini Zoo tu, semua spesis haiwan yang ada dekat situ comel comel . Yang jadi lagi best, dah lah beliau beliau bersifat comel , gebu pulak tu .. dan berbulus . dan paling best .... boleh peluk cium gomol weh!

Serious tahi (haha serious S*) ai tel yu , pengalaman dekat KL Tower ni lain daripada yang lain . Masuk masuk je entrance tu, dah ada macam macam jenis haiwan menanti untuk digomol haha .

Biasanya kalau jalan dekat zoo lain , bersepah sepah papan tanda "JANGAN BAGI MAKAN KEPADA HAIWAN" .

Tapi dekat sini , petugas dia siap offer lagi "Kakaaaa , yu mau kasi makan itu burung  ? " "U want? give rabbit eat? Take take " (Sambil hulur daun yang aku tak kenal . sebab aku kenal taugeh, kangkung, sawi , carrot je kakaka )




Syok kan? Boleh bagi makan pada binatang binatang, boleh pegang pegang , boleh ciyom ciyom , boleh selfie sekali .

Aku awal awal masuk dah teruja tengok baby kangaroo ni! Comel je duduk melepak dalam bag haha . Aku ajak selfie pun dia layankan je. Sporting betul beliau ni. Maka nya, tak susah susah dah lah kau meraung berguling depan mak ayah ajak pergi Australia lepas layan National Geographic semata mata nak tengok Kangaroo. 

cium ciked!

baby kangaroo. comel gila weh!




Nah dik, kau ajak je mak ayah datang KL Tower Mini Zoo k? Kak Farah cakap, kat sini best gilaaaa. 

Kak Farah cakap apa? ... 

"best gilaaaa" . 

Okay, pandai :p


Bersempena cuti sekolah ni, cepatlah dik tarik mak yang sedang gulung popia, dan ayah yang sedang terhibur tengok lawak hambar dekat 9gag tu .. ajak pergi KL Tower Mini Zoo k? Ajak sekali kakak dan abang ikut . Kalau dia tak nak ikut , lantak pi lah tinggal dia kat rumah . Kata kat mak, jangan tinggalkan duit belanja dekat dia sebab nanti dia merayap tempat lain. kakakkaa (cakap ikut pengalaman ke apa ni?)

Berikut ialah senarai harga tiket masuk ye dik . Ni kak Farah share ... 




Kalau mak cakap 


"eh mahal ni" , 

adik balas je :


"Nak bandingkan harga tiket yang mahal ni , kegembiraan adik lebih bernilai , mak" 

kekekeke. teruk kak Farah ko mengajar benda tak helok ni kan? cis.

Ekceli , hari tu sebenarnya gathering dengan kawan kawan blogger lain daripada Kelab Blogger Ben Ashaari. Kira macam catching up session gitew lah dengan diorang. Tapi tu pun semua jalan dah bersepah sepah. Aku lagi lah, terlalu kusyuk dalam dunia sendiri . Busy selfie dengan semua binatang yang wujud dekat situ hahaha . Sampai kan selfie dengan manusia lain pun aku tak sempat hahaha. Sempat selfie dengan seorang manusia je bernama kak Jue je :p

selfie dengan seekor arnab

selfie dengan seekor arnab dan seorang kak Jue haha 
Dekat sini mostly haiwan kecik kecik jelah yang ada, Nama pun Mini Zoo kan? Janganlah kau expect ada gajah , zirafah mahupun ikan paus kat sini. Jenuh nak angkut naik atas bukit nenas tu haha . Reptilia macam ular pun ada juga . Buaya pun ada . Cumanya buaya dengan ular tu, takdelah kau dapat gomol dan selfie pulak . Takat tengok dari luar kaca jelah .

Yays makan makan ...

Ada kawasan yang khas biarkan burung terbang bebas, so senang kita dapat berinteraksi dengan lebih dekat dengan burung tu. Sambil tu boleh bagi makan jugak . Bukan burung, dan kangaroo je ada dekat sini. Kura kura yang besau gila tu (taktahu nama) , monyet putih , Llama, pony , burung ostrich pun adaa .. Pendek cerita, kena datang sini dan tengok sendiri . Aku malas nak senaraikan semua haha .

Kesimpulannya ialah , daripada ajak mak pergi ice skating dekat IOI Putrajaya, ada faedahnya ajak mak pergi KL Tower Mini Zoo ni. At least ko kenal lah ayam serama tu rupa dia macam mana. Jangan jadi macam akak Farah yang hidup lagi 5 hari genap 25 tahun pun tak pernah tengok ayam serama kuikui .





kl tower mini zoo, mini zoo kl tower, mini zoo malaysia, mini zoo kl, kl mini zoo, mini zoo malaysia, zoo review, harga tiket mini zoo, harga tiket kl tower mini zoo, harga student kl tower mini zoo, student price kl tower mini zoo, harga promosi tiket kl tower mini zoo, waktu operasi kl tower mini zoo, harga dewasa kl tower mini zoo, jalan jalan kl, tempat menarik kl, tempat menarik cuti sekolah, tarikh cuti sekolah 2016, tarikh cuti sekolah 2017, tempat best KL, kuala lumpur interesting place, tempat menarik kuala lumput

Saturday, October 29, 2016

#MiracleDuo : Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence & Micro Sculpting Cream Review

Hello .

Berbalik kepada zaman muka masih legam dan berlemuih busy berkawad zaman sekolah dulu , jenama Olay ni memang tak asing langsung . Femes weh . Kalau nampak gegadis dekat sekolah yang kulit mulus , suka cuit dan tanya "kau pakai pencuci muka apa weh?" , dan rata ratanya bagi jawapan "Olay jurrrr" .

Nampak tak? Kalau zaman zaman 90's kid macam aku ni , mesti sempat membesar dengan era ke-power-an Olay ni. Even mak mak pun layan Olay jugak . Cuma dulu mak aku tak bagi aku pakai Olay. Dia kata, ni untuk orang tua je kakakak . Ye ke?

Sebenarnya bukan untuk orang tua, tapi untuk golongan yang berkulit matang dan yang terancam kepada proses penuaan . Disebabkan aku pun dah 'halfway to 50' , jadi kena lah bersiap sedia nak hadapi tanda tanda awal penuaan . Wuuuu rasa macam baru semalam enjoying not wearing anything on my face. Sekarang dah kena kalut fikirkan produk apa yang elok untuk bagi kulit wajah kekal remaja dan nampak muda . 


Terbaru , Olay Regenerist dah hasilkan dua adik beradik power ni ; orang panggil diorang : The Miracle Duo . Amboi!

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre- Essence 
Olay Regenerist Micro Sculpting Cream

Tugas kedua nya ni ialah untuk merealisasikan impian para wanita yang mendambakan (wahh!) kulit yang kekal remaja dan awek muda . 

How does it work?


Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre- Essence 


Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ialah sejenis serum . Benda paling aku suka pada serum ni ialah design dropper serum ni . Ianya direka dengan bijak sekali untuk memastikan kandungan serum tu tak mudah tumpah dan setiap daripada titisan serum yang kita keluarkan ialah pada amount yang sama . Jadi takdelah asyik terlebih picit, terkurang picit, tersalah picit . Baru lah jimat .

Setiap satu drop Olay Regenerist Miracle Booth Youth Pre- Essence  berupaya untuk memperbaharui berjuta juta sel kulit pada wajah sampailah kelapisan yang paling dalam . Bila sel sel ni diperbaharui, baru lah kulit tu sentiasa cantik dan remaja. Tak gitu?

Selari dengan usia kita yang meningkat, sel pada kulit kita pun makin lemau je dan tak berupaya nak diperbaharui sendiri. Dimana, menjadikan kulit kita tu kelihatan kusam, hilang keanjalan dan kelembapan. Sebab tulah Olay Regenerist Miracle Booth Youth Pre- Essence diformulasikan bersama sama dengan Golden Amino Peptide yang mana berupaya untuk boost kan cell energy sehingga 35% untuk menambahkan lagi potensi kulit kita supaya mampu menghasilkan kolagen sendiri sekaligus menjadikan kulit lebih remaja dan awet muda. 

Satu drop je Olay Regenerist Miracle Booth Youth Pre- Essence ni mampu untuk memperbaharui berjuta juta sel dan menjadikan masalah penuaan pada wajah seperi garis halus dan kedutan dapat dikurangkan dan pada masa yang sama , menganjalkan kulit serta mengetatkan pori pori.

Kalau nakkan hasil yang lagi power, mestilah digandingkan bersama dengan adik dia hehehe

Olay Regenerist Micro Sculpting Cream


Olay Regenerist Micro Sculpting Cream ni berfungsi sebagai pelembap (moisturizer). Tahu kan penggunaan moisturizer dalam rutin penjagaan kulit sangat penting? So jangan lah skip skip pakai moisturizer k? Olay Regenerist Micro Sculpting Cream merupakan best seller product dalam rangkaian produk Olay Regenerist. Kalau dah namanya Best Seller, mestilah sebabkan cream ni tak sembang kencang je kan? haha . 

Olay Regenerist Micro Sculpting Cream claims that ,

Day 1 : Visibly reduces pores, improve texture & radiance
Day 14 :  Noticeably firmer skin
Day 28 : Reduces years of wrinkles (based on P&G clinical studies between 2006 to 2012)

Olay Regenerist Micro Sculpting Cream ni nampak je macam likat, tapi bila dah apply pada muka, kadar penyerapannya memang cepat. Tak ada rasa melekit , memang cepat menyerap dan baru sekali pemakaian pun dah dapat rasakan kelainan.

Lain acaner tu?

Bila apply, kulit memang automatik rasa lebih lembap , lembut , anjal dan rasa lebih tegang. Wah wahh . Adakah aku sembang lebat je? Tak caya, pergi beli satu dan cuba. 

Dengan penggunaan bersama Olay Regenerist Miracle Booth Youth Pre- Essence , kerja kerja penyerapan dapat dilakukan dengan lebih mendalam ! Makanya, segala usaha nak lawan tanda penuaan dapat dilakukan dengan lebih menyeluruh, pantas dan berkesan. (Beli disini : KLIK )

Tak hairan lah bila orang gelarkan dua produk ni sebagai #MiracleDuo. kan?

Kandungan bahan aktif :


  • Niacinamide (Vitamin B3) :Merangsang dan perbaharui permukaan sel metabolisme serta mengurangkan kedutan.
  • OliveM (Antioxidant from Olive Extract): Bertindak balas bersama ramuan anti penuaan dan melindungi kulit dari kerosakan pengoksidaan.
  • Amino Peptides (Pro-Collagen molecules): Membantu memperbaiki kulit wajah disamping mengurangkan kedutan dan melembutkan kulit wajah.
  • Lys’lastine (natural extract of Dill seeds): Menganjalkan kulit wajah.

Ianya satu pelaburan yang berbaloi untuk dapatkan kedua dua ni . Itupun kalau korang impikan kulit awet muda lah . Kalau tak kisah , dan rasakan kedutan pada wajah diusia 30 itu seksi ... nevermind . Takpayah beli ekekekek .


Dengan penggunaan kerap #MiracleDuo ni berhasil untuk menjadikan kulit tampak 10 tahun lebih muda!

Adakah aku berpotensi untuk kelihatan 15 tahun kembali? hahaha . wow remaja nyeee ! (i wish)

Cara mudah nak dapatkan kedua Olay Regenerist Miracle Booth Youth Pre- Essence & Olay Regenerist Micro Sculpting Cream bolehlah tengok dekat sini : KLIK  

May the kulit 10 years younger be with you :p.

Thanks for reading sugar!

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence & Micro Sculpting Cream Review , Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence price, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence  malaysia, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence  murah , Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence lazada, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence serum, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence testimoni, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence  feedback, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence review,Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence cara pakai,Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence cara guna,Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence functions, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence fungsi,Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence anti aging, Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence garis halus, kedutan , Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre Essence serum bagus, serum bagus, serum untuk kulit matang, garis halus, petua kulit awet muda, petua awet muda, petua kulit tegang