Slider

Latest from the blog

Tuesday, May 12, 2020

Mylara Skincare | Glowing Cleanser & Perfect Glow Serum Review




Cakap pasal local skincare ni, kadang boleh jadi menyeramkan. Yela, kan selalu kita dengar cerita kulit muka orang jadi burn teruk la, makin rosak, sebab salah pakai lokal produk yang mengandungi bahan terlarang. Sebenarnya takpayah tengok cerita orang la, aku sendiri pun pernah terkena juga. Masa tu orang kata 'noob'. Tak 'celik' bab nak menilai satu satu skincare tu sebenarnya selamat ke tak. Senang sangat terpengaruh dengan testimoni. Tengok kulit orang licin macam telur, terus excited nak cuba. Lepastu expect nak result harini pakai, esok terus flawless. Haha kelakar!

Kalau dulu, kita cakap pasal mercury atau hydroquinone, mana ramai faham yang bahan bahan ni bawa mudarat kan? Sudahnya habis semua nama nama lokal skincare brand pun kena dicop 'produk timbang kilo'. Padahal ada je jenama yang berintegriti dan siap buat R&D sendiri untuk hasilkan produk bermutu dan selamat.

Antara jenama yang aku baru discover yang dapat positive feedback daripada kebanyakan pengguna ialah Mylara Skincare. Mula mula aku skeptikal jugak la. Ingatkan satu lagi jenama yang cuba OEM dan rebranding dari kilang biasa. Tapi bila aku selidik selidik, rupanya tettt aku salah haha.

Mylara Skincare  sangat transparent dalam menyenaraikan ingredients yang terkandung dalam produk. Yang mana, kalau bab ingredients ni, boleh jadi salah satu red flag especially if satu satu brand ni taknak disclose ingredients apa yang ada dalam produk tu.

Aku siap cuba search lagi dekat website cosdna.com untuk check hazard level untuk setiap ingredients produk Mylara Skincare ni and majority semua result cantik jee hijauu hehe. Nak guna pun rasa tenang je. Boleh gunakan tanpa was was.

So far yang memang aku tengah guna sekarang ni, dia punya Perfect Glow Serum & Glowing Cleanser.





Mari kita senaraikan ingredients for each of the products dulu :



Perfect Glow Serum

Niacinamide, Rosa Centifolia Flower
Water, Citric Acid, Honey Extract, Avena
Sativa (Oat) Kernel Extract, Butylene
Glycol, Centella Asiatica Extract,
Polygonum Cuspidatum Root Extract,
Scutellaria Sineses Leaf Extract &
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract.

Yang ni ofcos la kita suka sebab first ingredient dia Niacinamide! Best tau Niacinamide ni. Antara function utamanya ialah untuk ;

- Minimize kan pore appearance
- Tolong minimize kan wrinkles & fine lines
- Bagus untuk rawat jerawat
- Boleh pudarkan hyperpigmentation


So kalau skin korang ada masalah parut jerawat jenis hitam hitam, ada masalah texture kulit tak sekata, sesuai la cari skincare yang ada niacinamide ni. Boleh tolong brighten kan kulit juga. Untuk kulit kusam pun sesuai. 

Aku start guna serum ni baru nak seminggu lebih. Nak kata ada perubahan ketara tu belum lagi. Tapi dari segi skin texture improvement macam ada. Rasa kulit lagi lembut, nampak lagi smooth sikit (taktau la perasaan sendiri ke apa). Yang bestnya serum ni cepat meresap. So takde rasa melekit lepas pakai and senang cepat boleh proceed dengan next step routine. 

So far takde apa apa irritation, kira sesuai dengan kulit la. Alhamdulillah. Suka pakai ni before makeup juga. Rasa macam makeup tu nampak extra glow gituhh.


Glowing Cleanser


Water, Cocamidopropyl Betaine,
Cocamide, DEA, Aloe Barbadensis
Extract, Carica Papaya (Papcya)
Fruit Extract, Sodium Benzoate,
CI 77451


To be honest, cleanser ni aku baru guna dalam 3,4 kali je. Best juga cleanser ni. Lepas guna boleh instantly rasa bersih. Tak buatkan kulit rasa kering, meaning cleanser ni tak strip away minyak yang sepatutnya ada dekat kulit kita. 


Yang penting tak buat kulit kering, tak ada irritation lepas guna, dah cukup. It does the job yang mana untuk bersihkan kulit dan prep sebelum kita ke rutin seterusnya.


Eh macam terbalik pulak review ni kan haha. Patutnya cleanser dulu. Tapi sebabkan aku memang guna serum tu, so cam berkobar cerita pasal serum dulu hehe.

Anyway, masa nak buat pemilihan produk mana and range mana yang sesuai dengan kulit korang, biasanya pihak Mylara ni akan bagi consultation dulu. Masa aku nak cuba pun, diorang tanya apa aku punya skin concern. So baru dia akan suggest produk mana yang patut aku ambik. Mana tak berkaitan tu, takde la dia suggest. Bagus kan? Senang la boleh custom routine korang tanpa perlu beli the whole set.

Macam kalau korang punya skin concern lebih kurang macam aku;
- nak brighten kan kulit
- masalah kulit kusam
- nak pudarkan parut jerawat

Boleh la try dua ni. 

Kalau problem kulit korang lagi severe, mungkin ada kena tambah few items lagi la. Tapi apa apa pun yang penting, silalah pakai sunscreen ye. Walaupun dah pakai macam macam skincare mahal tapi tak pakai sunscreen, tak ada gunanya sis.

Btw untuk korang yang tertanya tanya, dan untuk melegakan hati korang, yes Mylara Skincare punya produk semuanya di luluskan oleh KKM dan berdaftar dengan National Pharmaceutical Regulatory Agency (NPRA) dan dikilangkan di kilang yang berstatus GMP. Kilang nak dapatkan pengiktirafan GMP ni bukan senang ye. Time aku study dulu, ada banyak guideline aku belajar yang kilang kena ikut kalau nak dapatkan status GMP (Good Manufacturing Practice). So kalau produk dihasilakan di kilang yang ada GMP, maksudnya ia melalu proses yang bersih dan selamat.

Total kesemua produk dibawah jenama Mylara ada 18 kesemuanya. Banyak kan? Ni baru 2 aku cuba haha. Nanti laa ada peluang kita review range dia yang lain pulak. 

So, produk Mylara mana yang korang dah cuba? Ke belum cuba lagi? Kalau belum, aku nak recommend Perfect Glow Serum tu. Worth to try! :D




Monday, May 4, 2020

5 Makanan Tradisional Malaysia Popular Yang Bikin Hati Rasa Tak Tahan!

Malaysia ni memang kaya dengan makan tradisional. Sebab kita sendiri pun terdiri dari pelbagai etnik jadinya, variasi makanan pun ada macam macam. Pulak tu, bergantung pada musim perayaan. Kalau masa sambutan raya cina, ada menu nya, untuk deepavali, ada menunya, untuk raya puasa, ada menunya.

Kat bawah ni jom kita senaraikan antara 5 menu makanan tradisional Malaysia popular. Ada yang syok makan untuk sarapan, ada best layan masa berbuka puasa, haa mana satu favourite korang?



#1 - Nasi Dagang


Nasi dagang adalah menu untuk penduduk Pantai Timur yang sangat terkenal dengan menu masakan mereka yang pelbagai. Antara negeri yang sering dikaitkan dengan menu basi dagang ini adalah Terengganu dan juga Kelantan. 

Tidak semua orang mampu membuat nasi dagang ini. Ini kerana proses memasaknya tu sangat renyah. Bayangkan nasi untuk menu nasi dagang hendaklah di kukus secara berulang kali. Apapun, nasi dagang memang sedap lagi-lagi bila dapat dinikmati bersama kari ikan tongkol yang awesome

#2 - Nasi Lemak 


Nasi Lemak dikenali juga sebagai hidangan kebangsaan utama Malaysia. Maka tak hairanlah kenapa nasi lemak ini menjadi salah satu menu kegemaran orang ramai sepanjang masa. 

Nasi lemak agak unik dengan cara masak beras yang disatukan dengan santan. Bau sedap dengan rasa lemak santan itulah yang membuatkan hati rasa tak tahan nak makan. Ditambah pula dengan daun pandan, makin wangi bau nasi lemak tersebut. 

Nasi lemak disajikan dengan jenis kuah pedas yang dikenali sebagai 'sambal', ikan bilis goreng, telur dan timun. Nasi lemak tradisional turut dibungkus dengan daun padan supaya nasi kekal berbau harum. Nasi lemak boleh dinikmati pada bila-bila masa tak kira untuk makan pagi, makan tengah hari atau makan malam.

#3 - Rendang 



Rendang juga boleh dikategorikan sebagai makanan tradisional Malaysia. Rendang ini merupakan kari yang tidak mempunyai kuah yang banyak. Rendang boleh di masak dengan apa jua bahan seperti ayam, daging dan sebagainya. Rendang daging yang sedap akan mempunyai rasa seimbang untuk masin, masam dan manis. 

Rendang cukup sedap jika digabungkan dengan ketupat dan selalunya ia dihidangkan semasa musim perayaan. Walaupun rendang ini merupakan menu masakan melayu tetapi cina dan india juga turut menikmatinya. 

#4 - Murtabak


Jika hari biasa selalunya menu roti canai akan menjadi pilihan oleh ramai orang. Tetapi roti canai ini jga boleh ditukar untuk menjadikannya lebih sedap dan power. Menu ini dikenali sebagai Murtabak dan murtabak ini selalunya akan sering muncul apabila tima bulan puasa Ramadan. Menurut pembacaan, murtabak ini berasal dari Arab Saudi dan India. Dalam bahasa Arab, ‘Murtabak’ itu sendir bermaksud ‘dilipat’. 

#5 - Satay 


Jika negara Arab boleh berbangga dengan menu kebab mereka, untuk negara Malaysia pula, popular dengan menu sataynya yang nampak sedap. Satay ini ada banyak jenis seperti satay ayam, satay daging, satay kambing dan sebagainya,. 

Satay dihasilkan daripada kepingan daging yang di tusuk daging pada lidi. Ia di bakar panggang di atas api kayu / arang. Makin sedap apabila satay ini turut dihidangkan dengan sos kacang yang sedap.


Boleh Nikmati Di Rumah Dengan Servis Online Delivery

Tiba-tiba terasa lapar? Masih tak tahu nak makan apa? Apa kata jika luangkan masa sekejap dengan download aplikasi FoodPanda Malaysia Delivery. Kat website mereka tu ada banyak pilihan. Rambang mata dibuatnya. 


Sekarang ni hanya perlu tepuk dada dan tanya selera. Jika ada apa-apa menu yang rasa nak makan, boleh order guna perkhidmatan dari food delivery ini. Ohya, pihak Foodpanda juga turut memberi perhatian pada semua pelanggannya dengan menjarakkan sepanjang 1 meter dengan pelanggan semasa urusan penghantaran makanan. .       


Tuesday, April 28, 2020

Daftar Sekarang Sebagai Penjual di PGmall.my dan nikmati pelbagai kemudahan percuma!




Semenjak kita duduk rumah ni, makin menjadi jadi pulak shopping online haha. Mana taknya, dah tak boleh keluar, masa pulak banyak. So habiskan dekat scroll semua online store jela kerjanya. Bila dalam keadaan macam ni, makin ramai dah orang yang pandai buat pembelian online. Kalau sebelum ni, makcik pakcik dekat kampung mana reti kan. Ha sekarang masing masing dah advanced ye! So secara tak langsung, purchasing power dalam kalangan pengguna internet dah makin tinggi. So ini la berita baik untuk para peniaga untuk ambil peluang komersialkan barangan jualan korang secara online.




Aku sendiri pun ada online store. Bagi aku memang senang bila ada online store sebab kita tak susah susah nak mulut manis promote barang pada customer. Tak susah susah cari customer, sebab customer yang cari kita. Lagi lagi bila kita menggunakan platform yang betul dan berkualiti.




Daftar sebagai seller di PGMall sekarang!

Untuk korang yang berniaga dan tak ada online store lagi, mula lah mendaftar dengan PG Mall di www.pgmall.my . Kalau korang nak tahu, PG Mall dah mula beroperasi semenjak 2017 lagi dan merupakan e-commerce no. 1 di Malaysia. Ianya juga merupakan platform e-commerce lokal di Malaysia. PG Mall mempunyai seramai lebih daripada 1,000,000 pelanggan dan makin bertambah merangkumi seluruh South East Asia (SEA).

Selain daripada menawarkan macam macam jenis barangan, PG Mall menjadi pilihan ramai pelanggan disebabkan ianya tersedia dengan macam macam jenis method pembayaran. Ha biasanya kalau kita nak beli online, tapi bank kita tak tersenarai, jadi takde mood nak beli kan? Lagipun semenjak ada e-wallet sekarang ni, orang ramai lagi prefer nak guna e-wallet sebab boleh kumpul cashback dan rebate. Jadi, di PG Mall, semua major e-wallet boleh digunakan termasuk Maybank QRPay, Touch n Go e-wallet, Boost, GrabPay, Alipay dan banyak lagi. 

Dengan cara ni, korang dapatla memudahkan proses check-out untuk customer. Bila proses pembayaran mudah, lagi laju transaksi berjalan. 

Untuk tahun ni, PG Mall mensasarkan untuk dapatkan sekurangnya 10,000 peniaga/ seller yang baru. So apa tunggu lagi, sementara ada peluang ni.. baik register cepat! Lagipun, tak ada kos pendaftaran kalau nak jadi seller.

Pelbagai kemudahan dan 'support' tersedia

Di PG Mall juga, diorang ada support group yang terdiri daripada para pelanggan yang akan promosikan seller ke sosial media diorang. Bagus kan? Kira ni part of free marketing juga yang PG Mall dah sediakan. Ada juga promosi bulanan yang selalunya berlangsung dimana PG Mall berkolaborasi dengan e-wallet dan bank. So bila mana e-wallet dan bank ada buat promosi, automatik dapat promosikan online store korang juga.


Kalau korang tak reti nak set up kan store, tak reti nak buat creative campaign, jangan risau sebab semuanya akan di bereskan oleh PG Mall punya MIS team. Haa so jangan pening pening dulu. Daftar je dulu dan slowly korang akan faham cara cara nak navigate. Lagipun, interface dalam PG Mall ni semua nya straight forward dan senang nak faham. 

Selain itu, PG Mall bekerjasama dengan kesemua perkhidmatan pengeposan yang sedia ada. Jadi ini akan memudahkan proses dilevery untuk seller di PG Mall.





Store korang di PG Mall juga boleh di integrate dengan SelluSeller, EasyStore, iStoreiSend, urStore, tresGo, Etailer Gateway, Red Dino. So in case la korang dah sedia ada online store, nak merge kan inventori tu senang je. Takpayah pening pening.

Berminat untuk mendaftar? Terus ke seller.pgmall.my . Cepat rebut peluang ni dan gandakan jualan korang. Lagi lagikan time PKP ni kan ramai yang shopping online. Sikit sebanyak dapat la bantu dapatkan income untuk raya nanti kan? hehee .





About PGMall:
Website: www.pgmall.my
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my


#PGMall #PGMallSeller #PGMallMerchant #onlinebusiness #Selluseller #easystore #istoreisend #urstore #tresgo #etailergateway #RedDino




Friday, April 24, 2020

Bateri Kereta Cepat Kong? Ini Tips cara pilih bateri kereta yang terbaik



Korang semua sihat? Alhamdulillah bagus. Tapi nak tanya ni, kereta korang sihat tak? Lama tak bergerak tu kena jenguk jenguk juga lah. Kadang tu masalah yang paling common bila bab kereta ni , mesti bateri kan? Kadang tu macam rasa baruuuu je tukar bateri, tiba tiba dah kong pulak. Pelik betul.



Nak nak pulak dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (MCO) ni,  bengkel pun ada waktu waktu tertentu je buka. Satu hal pulak nak cari bengkel kalau dalam waktu waktu terdesak kan? Btw kalau korang nak beli bateri kereta, kena pilih elok elok tau. Jangan main belasah je. Sebab kalau salah pilih, rugi duit wak! Ni aku nak share sikit tips yang aku dapat daripada Amaron,  tentang cara cara nak pilih bateri kereta yang terbaik. Ha bila dah tahu tips ni, baru la kita lagi bijak bila buat pembelian. ye tak?



Tips Memilih Bateri Kereta Terbaik

1. TEMPOH JAMINAN (Warranti)
Tempoh jaminan biasanya dikaitkan dengan keyakinan produk. Biasanya garansi yang diberikan di pasaran kepada pengguna adalah masing-masing dengan tempoh jaminan 12 bulan atau 18 bulan; dengan kata lain, semakin lama tempoh jaminan diberikan, semakin baik produknya.


2. SPESIFIKASI BATERI
Spesifikasi bateri kereta yang berkualiti adalah berkaitan dengan keberatan dan model, iaitu pembenaran langsung amp-hour (AH) dan kapasiti simpanan tenaga (RC) yang terkandung dalam bateri kereta.


Fun Facts :
Lebih daripada 70% kereta di Malaysia biasanya menyesuaikan bateri kereta yang bersaiz di antara model 38b20l (berat: 10kg +/-) yang berharga RM250 +/- atau model 46b24 (berat: 12kg +, berharga RM295 +/-)

========================================


Macam aku cakap tadi la, bila pilih bateri kereta,  kena la teliti. Bab tengok pada tempoh jaminan yang diberikan tu aku setuju. Sebab tu tandanya jenama tu yakin dengan ketahanan produk dia. Sebab tu aku recommend korang pilih bateri kereta jenama Amaron. 



Sebab Amaron je aku rasa so far, satu satunya jenama bateri yang bagi jaminan 3 tahun (36 bulan). Biasanya kalau brand lain tu, selalunya jaminan 12-18 bulan je. Ni sampai 36 bulan dia bagi, tu tandanya dia yakin la dengan produk dia. Maksudnya bateri tu lagi tahan lama.




Tapi, untuk dapatkan jaminan 3 tahun (36 bulan) ni, korang kena pastikan yang korang beli dari penjual sah Amaron je. Jadinya, kalau korang memang dah beli bateri AMARON tapi tak dapat pun warranty 3 tahun (36 bulan), ha better check balik dengan seller tu. Sebab untuk warranty tu, cuma boleh didaftarkan secara online oleh penjual sah Amaron sahaja.




Aku rasa purata aku tukar bateri kereta macam setahun sekali je. Belum apa apa bateri dah kaput. Lepasni memang aku nak pakai brand Amaron jela. Jimat kot, 3 tahun sekali baru tukar. Kalau tak, tiap tiap tahun pun tukar. Bateri bukan nya RM10, RM20 sis, mau RM200 lebih juga. Kalau dah 3 kali tukar, tak ke RM600? Kalau boleh jimat, sebaiknya kita cuba jimat sebanyak mungkin. Kan?




Untuk jenama bateri lain, biasanya diorang offer warranty untuk 12 atau 18 bulan je. So kalau boleh dapatkan warranty 36 bulan, siapa tak nak kan? Kalau tak nak tu, hmm rugi rugi. Jaminan pula seluruh Malaysia.

Amaron ada sediakan khidmat delivery juga. Makanya dalam kita ber-PKP ni, boleh je order online dan diorang hantarkan. Takpayah pening pening fikir dah. Okay?




Jom mula buat pilihan bijak dalam memilih bateri kereta. Mari lah kita memilih Amaron, gituuu. Kerana kita berhak mendapatkan kualiti yang terbaik. Baru lah berbaloi baloi kita bayar, kan? And make sure, beli HANYA dengan penjual sah Amaron sahaja. Ok?



AMARON 36 bulan Jaminan pro-rata di seluruh negara boleh dituntut melalui Peniaga Rasmi Amaron, sila hubungi kami di https://www.facebook.com/amarontecxus untuk mendapatkan bateri anda dijamini selama 3 tahun.

* Terma & Syarat.





Monday, April 20, 2020

Legakan batuk, tingkatkan energi dengan jus SeraiMas Kurma Hidayah



Macam dah lost count dah berapa hari kita dalam PKP (perintah kawalan pergerakan). So far aku okay jela duduk rumah ni. Banyak juga benda aku dapat explore & buat. Cuma boring tu memang ada la sebab kadang sampai taktahu dah nak buat apa. Alih alih aku tidur makan tidur makan je hahaha. Tapi takpe, jangan mengeluh ye. Kita duduk je rumah diam diam and bersyukur. Kesian dekat orang lain yang kena keluar bekerja and terdedah dengan bahaya. Jom kita doakan keadaan pulih macam biasa. Okay?

So since kita duduk dekat rumah ni, jaga la diri baik baik ok. Amalkan penjagaan kebersihan dengan baik. Basuh tangan bersih bersih, gunakan hand sanitizer dan jaga jarak sosial bila kita dekat tempat awam. Antara simptom utama covid-19 ni ialah sakit tekak dan batuk. Aku jadi seram pulak sebab aku ni jenis mudah batuk. Ni pun aku dah rasa macam ada tanda tanda nak start batuk. Jadi confuse pulak ni memang batuk aku yang biasa ke atau simptom penyakit lain wuuuu.




Simptom batuk dah muncul?

Siapa yang kenal aku mesti tahu aku ni jenis mudah batuk. Sekali batuk tu memang tak boleh bawak bincang, melarat larat sampai boleh makan masa berbulan. Kadang tu aku beli ubat dekat farmasi, kadang tu memang pergi klinik and ambik ubat doktor and makan antibiotik. Tapi most of the time aku buat cara tradisional je sebab taknak biasakan diri bergantung dekat ubat. 

Sebelum ni aku pernah pergi jumpa pakar juga sebab takfaham apasal la aku senang sangat batuk ni. Doktor tu cakap antara puncanya ialah asid dari perut naik semula ke esofagus (kerongkong) yang dipanggil gastroesophageal reflux disease (GERD) and kadang tu sebab alahan juga cuma sampai sekarang aku tak sure aku alah dekat apa. Nanti la aku nak try buat allergic test tu. Sebab test tu mahal jugak kalau nak kira. Kena start menabung dulu haha.

Legakan batuk dengan SeraiMas Kurma Hidayah


Kalau sebelum sebelum ni aku suka buat air lemon suam and makan madu, sekarang ni aku lagi suka ambil jus SeraiMas Kurma Hidayah. Asalnya sebab aku tengok pakcik aku memang minum ni siap tengok bersusun kotak dekat rumah dia haha. Dia minum ni as supplement harian je untuk tenaga tapi bila dia mention kata elok untuk batuk juga, terus aku belek belek kotak nak tengok apa bahan bahannya.

Bahan utama dalam jus ni ofcos la kurma utamanya. Yang buatkan jus ni elok untuk batuk ialah sebab ada nya madu, buah tiin dan delima. 

  • Madu - bersifat anti-bakteria.Pengambilan madu untuk merawat batuk dan kahak adalah efektif untuk hindar dari bakteria dan penyakit. 
  • Buah tiin - yang boleh mencairkan kahak dan juga menjadi satu langkah pencegahan untuk melawan racun di tubuh kita. Mengubati penyakit kerongkong dan keradangan, 
  • Delima - kaya dengan pelbagai vitamin dan antioksida. Dapat membantu dalam mengurangkan radang dan meningkatkan sistem imun badan. Mempunyai vitamin C yang tinggi untuk membantu melawan batuk, selesema.
*lagi satu bahan utama dalam Jus SeraiMas Kurma Hidayah Plus
  • Goji – Kaya antioksidan. Salah satu fungsinya yang utama ialah menguatkan sistem imun tubuh agar tidak mudah diserang penyakit. Selain itu, antioksidan dapat menghapuskan radikal bebas dan mengelakkan tubuh kita dari serangan kuman dan bakteria. Goji berry mempunyai 4 kali lebih besar kandungan antioksidan berbanding buah Blueberry.


Jus ni sesuai untuk korang yang ada masalah gastrik juga. Pendek kata aku rasa jus ni macam patut ada dalam setiap rumah. Lagipun bahan bahan dalam jus ni pun bahan makanan sunnah kan. So takde salahnya kalau kita amalkan. Bagus pun bagus, dapat pahala sunat juga bila niat ambil untuk ikut sunnah Rasulullah.



Nasib baik la dah stock up siap siap jus ni masa before annoucement PKP haritu. Takdela kalut kalut nak cari dekat kedai ke apa. Kalau beli online pun takut lambat pulak sampai kan. Ni since aku dah start rasa tak sedap tekak, terus aku minum hari hari. Kalau masa hari aku puasa ganti pun, memang aku minum juga masa sahur. Rasa lagi energetic walaupun puasa. Nanti masuk bulan Ramadhan, memang tiap tiap hari sahur pun aku nak minum lah. So kena pastikan stok jus ni sentiasa ada je dekat rumah.

Cara nak minum pun senang je

Panduan Penggunaan 

Diambil 1 jam sebelum makan atau ketika perut kosong
 - Dewasa: 2 kali sehari iaitu 2 sudu besar (30ml)
*Sebelum makan pagi atau sebelum makan tengahari / Sebelum makan malam 
- Kanak-kanak: 2 kali sehari iaitu 1 sudu teh (5ml)
*Sebelum makan pagi atau sebelum makan tengahari / Sebelum makan malam
Goncang dahulu sebelum minum 
Jika ada mengambil sebarang ubat atau makanan tambahan lain, jarakkan pengambilan selama satu jam
Untuk mendapatkan keberkesanan yang efektif, amalkan 8 gelas air putih sehari 


Satu lagi tentang jus SeraiMas Kurma Hidayah ni yang aku suka ialah, ianya tanpa tambahan gula sintetik. Rasa manis dalam jus ni semuanya dari rasa manis kurma, madu dan buah buah je. Jadi kalau ibu mengandung dan kanak kanak seawal umur 2 tahun pun boleh ambil sebab takde kandungan gula yang boleh memudaratkan. 

Produk HALAL dan selamat, amalkan tanpa was was

Jus ni juga dah dapat banyak pengiktirafan ye, so bukan produk biasa biasa. Even dekat farmasi pun ada jual tau. So boleh amalkan tanpa rasa ragu ragu. Diiktiraf HALAL oleh JAKIM, diluluskan oleh KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), kilang berstatus GMP (Good Manufacturing Practice) dan juga tersenarai dalam Asia Pacific Super Health Brand 2018-2020 .

Disebabkan jus SeraiMas Kurma Hidayah ni pun dah mula dikenali ramai, dah makin senang dah nak dapatkan. Boleh dapatkan produk SeraiMas Kurma Hidayah Plus di farmasi Caring dan toko-toko jamu berdekatan. Kalau korang perlukan pencerahan pasal produk boleh whatsapp hotline ni ws +60 13 782 5282 ( Seraimas). Mungkin nak tanya sesuai ke tak untuk korang punya personal concern ke apa kan? Tapi bagi aku, selagi korang takde alahan dengan mana mana bahan dalam jus ni, insyaAllah okay je untuk korang amalkan sebab jus SeraiMas Kurma Hidayah ni memang pure jus dari buah buahan je. Kalau dah cuba nanti share feedback korang pulak tau.


Website : https://kurmahidayahplus.seraimas.my

On My Instagram