Slider

Latest from the blog

Monday, October 26, 2020

Mengenalpasti Saiz Bra Yang Ideal dengan kaedah Holistic Fitting di Neubodi




Seumur hidup aku jadi perempuan ni, aku selalu ada keraguan masa memilih bra. Selalu terfikir "mana satu size aku sebenarnya ni?" "pakai yang ni macam okay, ini macam longgar sikit, ish tapi ni ketat sangat."


Haha kelakar ye, walaupun dah 29 tahun jadi wanita, tapi bab utama nak pilih size bra yang sesuai pun belum khatam lagi. Disebabkan aku taknak hidup dalam perasaan was was untuk lebih lama, jadi aku pun decide untuk ke Neubodi bagi mendapatkan khidmat konsultasi mengenai saiz dan jenis bra macam mana yang paling ideal.


Intimate fitting session di Neubodi ni terbuka pada sesiapa sahaja yang berminat. Ianya PERCUMA.  Neubodi memang memfokuskan untuk educate para wanita tentang pentingnya memilih bra yang sesuai. Kalau nak tahu, pemakaian bra yang tak sesuai boleh menyebabkan beberapa komplikasi kesihatan yang lain. Boleh juga membuatkan kita migrain selain membuatkan payu dara kendur dan tak "in shape".


Di Neubodi, pekerja diorang semuanya merupakan Bra Fitting Specialist yang telah di latih secara professional untuk melaksanakan kaedah "HOLISTIC FITTING" bagi memilih saiz bra yang bersesuaian untuk pelanggan. Kaedah Holistic Fitting ni hanya menggunakan tangan dan tak memerlukan penggunaan "measuring tape"


Holistic Fitting Method;

technique where they use their hand to gently touch your ribcage and a quick sweep on the back.  This is more accurate in finding the right fit, the accuracy is as high as 95%. Why? Because using measurement tape cannot take into consideration factors like back fats, breast firmness level, breast shape and etc. If you're wearing the wrong bra size, using measurement tape will get the wrong size too. 


Cara bagaimana Holistic Fitting Method ni dilakukan ialah dengan menyentuh bahagian rusuk kita dan specialist tu akan tahu dan boleh buat anggaran size. Lepastu dia akan bagi beberapa pilihan size untuk kita cuba bagi menentukan size yang paling ideal.


Sementara tengah fitting tu, diorang akan ajar juga teknik "SWOOP, SCOOP & SMOOTH" untuk kemaskan lagi pemakaian bra kita supaya payudara kita terletak kemas dan selesa. dan juga untuk kita tarik lemak lemak tepi bahagian bawah ketiak supaya bila pakai baju tu, takde la nampak lemak tersembul sembul hehe. Menarik kan?






Read more : HOW TO PUT ON BRA


Kalau korang nak tahu, di Neubodi menyediakan 72 pilihan saiz daripada 65A sehinggalah 100I. Kalau tak jumpa juga size korang, boleh request untuk custom made. Ada juga customer yang pernah request custom made untuk size 110J. So there's always size for you.



Banyak lagi ilmu baru dan menarik yang aku dapat masa pergi sesi fitting ni haritu. Termasuklah cara terbaik untuk jemur bra. Haa selama ni kita jemur cara gantung macam sidai baju tu kan (gambar atas). Tapi sebenarnya yang betul ialah dengan menggantungnya terbalik.



Disebabkan bila bra dalam keadaan basah, graviti akan menarik dan buatkan bra akan berubah bentuk dan membuatkan bra cepat rosak. So lepasni, nak jemur bra kena terbalik ok?


Sebenarnya penting untuk kita mula buat "Lingerie Wardrobe" kita sendiri. Sama macam baju, ada yang sesuai untuk tempat dan situasi berbeza. Samalah untuk pakaian dalam kita. Kena asingkan bra yang pakai masa weekday dan juga untuk weekend.


Bra tanpa wayar sebenarnya hanya sesuai dipakai bila di rumah pada hujung minggu. Dan bra yang ada wayar disarankan untuk kita pakai daily untuk ke tempat kerja dan sebagainya. Dengan cara ini, breast kita mendapatkan maksimum support yang diperlukan. Bagi push up dan nu bra pula hanya sesuai untuk special occassion. Saranan pemakaian hanya selama 3-4 jam sahaja.


Tahu tak, kalau kerapa pakai push up bra, akan buatkan breast kita mengecil? haa baru tahu kan? 



85% wanita memakai saiz bra yang salah. Adakah korang salah seorang daripada tu? 


Selain daripada sesi fitting yang sangat customer friendly, yang aku nak puji ialah bra Neubodi ni memang sangat selesa dipakai. Masa sesi fitting tu, bila aku cuba je automatik rasa sangat kemas, selesa dan terletak. Sebab dengan pemilihan cup yang betul, dapat hold dan support breast dengan lebih baik. Serta merta rasa posture pun berubah sebab rasa kemas. Sekarang ni dah nak dekat sebulan aku beralih ke Neubodi and memang boleh perasan perubahan ketara sangat. Pakai baju pun rasa lagi cantik, and rasa lagi confident. Walaupun tak pakai sports bra, setakat nak lari kejap, turun naik tangga and lompat sikit tu memang rasa lagi selesa dan fully supported. Idokla gerak sikit rasa bergegor hahahha.  Memang puas hati! Lepasni memang aku pakai bra dari Neubodi jela.




Aku ada jugak cuba shapewear brand diorang ni. Yang ni aku share dalam post lagi satu ok? Btw ni ada educational comic yang Neubodi sediakan untuk korang belajar lagi tentang 'breast'. Baca tauu. Banyak ilmu baru : 

Neubodi Bra Education Comic EP3: HOW WELL DO YOU KNOW YOUR BOOBS?


And kalau korang nak cuba fitting session ni, boleh buat appoinment secara online. Just isi form dekat sini : ONLINE FITTING APPOINMENT


===================================

Berita baik untuk korang yang berminat nak dapatkan produk Neubodi, aaa ada 15% diskaun kalau korang menggunakan kod 

"FAA15"


Boleh bagi kod ni masa buat pembelian di store atau pun secara online di website

===================================




So jangan tunggu lama lama, cepat setup appoinment untuk Bra Fititng korang okay?

Wednesday, October 14, 2020

Meneroka Pulau Tuba Langkawi & Pengalaman Tangkap Bronok?


To be honest, ni first time aku dengar pasal Pulau Tuba ni. Sayang pula Pulau Tuba ni tak diketengahkan. Ramai mat salleh je yang suka ke sini sebab dekat sini banyak aktiviti meneroka alam. Takde la pulak tempat shopping ke apa dekat sini hehe. Dan tak la sebesar Langkawi. Tapi kalau korang nak alami pengalaman bersantai santai pusing dalam kawasan kampung, nikmati keindahan flora dan fauna, ha jangan lepaskan peluang untuk ke Pulau Tuba.

Pulau Tuba merupakan sebuah pulau yang kaya dengan flora dan fauna ia terletak 5km ke selatan Langkawi. Ia adalah salah satu daripada dua pulau yang didiami di kepulauan Langkawi. Pulau Tuba diberi nama melalui nama akar dari pokok Tuba yang banyak dijumpai di pulau itu. Dari segi geografi Pulau Tuba adalah sebuah pulau pergunungan dengan dataran yang sangat sedikit. 

Selain itu Pulau Tuba mempunyai habitat semula jadi seperti hiidupan liar yang menarik. Jadi, ini menjadikan Pualu Tuba tempat yang sesuai untuk memerhati burung dan "junggle-trekking". Pekara yang paling menarik ialah pergi mendaki melalui hutan tebal dan mendapat gambar tentang cara hidupan liar dan menikmati flora dan fauna. Pulau Tuba boleh di jadikan tempat berehat dan menikmati permandangan tropika yang indah bagi para pelancong. 



Untuk ke Pulau Tuba ni, korang kena naik bot penambang. Tambang hanya RM5 seorang sehala. Dari Langkawi, boleh naik di Jeti Dato Syed Omar.



Jadual perjalanan bot pula adalah seperti berikut :

Langkawi => Pulau Tuba
9:00 am, 11:00am, 1:00pm, 3:00pm, 5:00pm, 7:00pm  

Pulau Tuba => Langkawi
9:00am, 11:00am, 1:00pm, 3:00pm, 5:00pm, 7:00pm

So sekarang ni, dah sampai ke Pulau Tuba. Apa aktiviti yang korang boleh buat? Macam aku cakap, untuk korang yang sukakan aktiviti macam hiking dan jungle trekking tu, boleh la dapatkan pakej untuk aktiviti ni. Sebenarnya bila dah sampai sini, boleh je sewa motor untuk pusing pusing. Tapi kalau nak senang, sebaiknya korang dapatkan khidmat guide. Sambil tu boleh la dia cerita kan kisah kisah menarik mengenai pulau ni.




Masa kitorang dekat sana, kitorang sempat singgah ke Pejabat Koperasi BESTUBA. Dekat sini dijadikan bengkel pembuatan kraf. Salah satu aktiviti kraf ialah menganyam mengkuang. Banyak produk anyaman yang dibuat disini termasuklah tikar mengkuang dan beg.



Bukan senang ye proses nak menganyam mengkuang ni. Makan masa berminggu minggu nak siapkan satu tikar tu. Aku tengok pun aku rasa tak rajin nak buat haha. Perlukan kesabaran dan kemahiran yang tinggi.


Sebenarnya masa kitorang datang tu, cuaca kurang elok and hujan. So macam terkandas kejap tanpa aktiviti.Lepas hujan dah reda, kitorang terus pusing pusing keliling kampung dan seterusnya dibawa ke Bukit Kecil.






Dekat sini, boleh naik beberapa anak tangga untuk tengok formasi batuan yang unik. Tak tinggi pun naik nya. So kalau dah sampai Pulau Tuba, make sure singgah sini ok?


Lepastu, kitorang terus dibawa untuk lunch. Lunch dekat floating restaurant. Best tau. Tapi aku lupa pulakla apa nama restoran ni. Yang bestnya sebelah restoran ni ada floating chalet. Korang boleh la booking untuk menginap dekat sini. Boleh memancing dari luar bilik hehe. Syok ni kalau datang ramai ramai dengan family & kawan kawan.




Sepatutnya untuk lunch ni, kitorang dapat try Bronok. Tapi katanya stok bronok takde untuk haritu. Sedih sikit sebab aku dok teringin nak makan tu. Sedap tau masak kerabu. Tapi lepastu untuk menebus kekecewaan, kitorang di bawa tour naik boat and boatman kitorang siap berhenti and turun carikan bronok untuk kitorang tengok sendiri cemana rupanya. Siap berpeluang dapat pegang lagi haha. Comel je rupa bronok ni. Bila pegang tu rasa macam slimey tapi badan dia keras. Cuma rasa berlendir je bila pegang.



Katanya bronok ni memang cara masak yang sesuai, cuma dibuat kerabu je. Sebab kalau dimasak atau digoreng, dia akan hancur. Jadi untuk kekalkan tekstur asal dan kenyal kenyal, selalu di makan raw atau dibuat kerabu.

Takpela, next time datang Langkawi lagi, aku nak make sure dapat merasa bronok tu hehe. Aku suka try try seafood ni. Segala siput aneh aneh tu semua aku teringin nak cuba haha.

So itu jela aktiviti kitorang sepanjang di Pulau Tuba. Seterusnya disebelah petang, baru la kitorang ke Dataran Lang pulak. Ala yang ada burung helang besar tu. Mercu tanda Langkawi. Kalau tak datang sini, tak lengkap la trip korang ke Langkawi hehe.






Tak ada bayaran masuk dikenakan pun untuk kesini. Boleh datang, ambil angin dan bergambar. Best datang bila waktu sunset. Cantik sangat! Dataran ni katanya menjadi dataran penting untuk semua acara sambutan besar besaran contohnya sambutan countdown tahun baru dan sambutan hari kemerdekaan.


So selalunya orang datang untuk beriadah dan bersantai je dekat sini. Korang jangan lupa datang sini pulak nanti okay?

Untuk acara penutup belah malamnya, kitorang makan malam di Nam Grill. Restoran ni menyajikan masakan western. Harganya affordable dan katanya antara yang termurah di Langkawi. Uww menarik! Portion pun besar, sedap pun sedap. Yang bestnya chef yang sediakan makanan dekat sini, ialah bekas chef di hotel terkemuka seperti Four Season dan Westin. Patutla masa awal awal dapat makanan, plating dia kemain cantik hehe. Macam serving makan dekat hotel.


Kalau teringin nak makan masakan western bila di Langkawi, boleh consider untuk cuba makan di Nam Grill. Okiee?

Okay setel day 2. Next post aku nak share pengalaman eksplorasi ke Kubang Badak Geotrail pulak. Apa ada dekat sana? Okay jumpa dekat next post :D





Thursday, October 8, 2020

Sunset Dinner Cruise Experience di Langkawi | Ada Dolphin!



Masa aku sampai dekat Langkawi haritu pun, hari dah dalam pukul 3 petang. Jadi next aktiviti yang ada dalam program ialah untuk layan sunset. Sementara nak tunggu call time untuk mulakan aktiviti cruise, kitorang di bawa untuk cuba makan laksa. Haa dekat Langkawi ni biasanya tempat femes untuk makan Laksa ialah dekat dengan area airport. Orang panggil Laksa Ikan Sekoq. Tapi kalini, tour guide kitorang (Encik Johan), convince kan kitorang untuk cuba makan laksa dekat tempat lain.

Yang underrated tapi sedap...

Ternyata memang tak sia sia la kitorang ikut suggestion Encik Johan tu sebab laksa dekat sini memang padu. Dekat mana? Haa ianya terletak di Kampung Tsunami. Nama kedai ni Kue Teow Sup Siam Kuala Teriang. Haha nama dia takde perkataan 'laksa' pun kan? Tapi laksa dekat sini memang padu.

Cerita disebalik Kampung Tsunami

Sambil makan makan tu, Encik Johan sempat bercerita yang asalnya kampung ni bukan namanya 'Kampung Tsunami'. Tapi masa berlakunya kejadian Tsunami dulu, kawasan kampung ni terjejas teruk. Semua kawasan berselut. Dan pada waktu tu, hotel guest mat salleh daripada hotel hotel 5 bintang yang berdekatan, turut sama turun padang untuk tolong bersihkan kawasan. Katanya diorang siap bagi sumbangan beribu ringgit lagi taw. Bagus kan? Saling tolong menolong.

 Seronok bila ada tour guide yang suka bercerita ni. At least kita dapat belajar dan tahu kisah disebalik sesuatu tempat tu kan?

Adya Hotel, Kuah Langkawi

Okay moving on. Lepas makan, kitorang terus ke pekan Kuah untuk check in di Hotel Adya Langkawi. Lokasi hotel ni sangat sangat strategik di tengah pekan Kuah. Depan kawasan hotel pun ada banyak kedai serbaneka dan kemudahan termasuk dobi. Kitorang siap menyempat pergi massage massage lagi malam tu hahaha.


Bilik pun bersih dan selesa. Sangat luas didatangkan dengan balkoni. Yang menariknya hotel ni menerapkan ciri ciri Islamik. Boleh dengar bacaan alquran dan selawat di pasangkan di Hotel dan siap ada swimming pool berasingan untuk wanita. Menarik kan?



Tapi sebabkan jadual yang agak pack. Tak nyempat la nak menjenguk jenguk swimming pool tu. Insyaallah, maybe next time.

Okay, setel solat dan bersiap siap. Jom ready untuk ke Sunset Cruise pulak!

Sunset Dinner Cruise Experience

Kitorang ke Jeti Pelancongan Kuah, lebih tepat lagi ke Royal Langkawi Yatch Club. Lokasi ni betul betul dekat sebelah Jeti utama orang naik naik feri untuk ke Langkawi tu.


Bot yang digunakan untuk cruise kali ni ialah jenis Catamaran. Yang bestnya bila menggunakan bot jenis macam ni, kita boleh experience Seawater Jacuzzi juga. Apa Seawater Jacuzzi? Haa kejap lagi aku share cemana ghupenye haha.

Durasi cruise ni mengambil masa dalam 3 jam. Takdela pusing jauh jauh pun. Dekat kawasan berdekatan je tapi pada minimum speed jadi kita nak berdiri, bergambar, nak makan, takde la bergoyang goyang dan rasa terganggu. Siapa yang ada mabuk laut tu, jangan risau. Sebab memang tak rasa bergelora langsung. Memang selesa.

Nama pun Sunset Dinner Cruise, makanya ada lah hidangan makan malam disediakan. Menu kitorang haritu ada nasi goreng, sate, rojak buah, udang bakar, ikan bakar dan ada beberapa lauk lain. Sedapp. Memang layan la makan atas cruise tu. Pakej yang kitorang ambil ialah daripada @yourcruiselangkawi. Nanti aku share contact number diorang dekat hujung post ni.

Atas bot ni ada kemudahan tandas dan bilik mandi juga. So takyah risau la kot nak terkencing ke apa. Serba serbi lengkap dan selesa. Ha cerita pasal Seawater Jacuzzi tadi tu, make sure jangan lepaskan peluang untuk cuba tau. Bawa baju mandi dan baju tukar siap siap. Tuala disediakan, so takyah susah susah bawak. Aku je gigih usung tuala hotel bawak sekali. alih alih ada tuala dia prepare haha.

Jom Cuba Seawater Jacuzzi

Seawater Jacuzzi ni concept nya ialah, akan ada jaring dipasang di belakang bot dan kita bila turun dan mandi dalam kawasan jaring tu. Disebabkan bot pun tengah bergerak, jadi akan ada arus masa kita mandi tu. Jadi la ala ala jacuzzi. Untuk aktiviti ni, semua diwajibkan pada life jacket untuk keselamatan. Best juga main ni tapi haritu tak lama pun. Sebab ni bergantung pada keadaan cuaca dan trafik. Kalau ada bot besar atau feri besar lalu, kita tak boleh turun dan diarahkan naik serta merta.



Tapi syok laa rezeki kitorang merasa cuba Seawater jacuzzi ni dan cuaca pun sangat cantik, sunset pun lawa sangat. Alhamdulillah puas hati.

Lagi satu yang bestnya pasal Sunset Cruise ni, korang juga berpeluang untuk tengok dolphin! Ha percaya tak? Aku awal awal pun macam, ehh yeke? ke korang scam ni? haha. Tapi haritu takde la nampak jelas sangat. Tapi dari jauh tu nampak la pergerakan dorang. Memang ada satu spot yang dikatakan kawasan ada satu keluarga dolphin punya spot. Punya excited ye kitorang nak tengok dolphin. Nampak hujung hujung pun jadi lah.


Harga untuk pengalaman cruise ni bergantung pada jenis bot, dan jumlah pax. Bot yang memuatkan ramai orang, lagi murah sikit la harganya. Untuk senarai harga pakej, boleh contact @yourcruiselangkawi.



Next post, aku nak share pulak pengalaman explore Pulau Tuba. Ha tahu tak kewujudan Pulau Tuba ni? Aku pun baru tahu yee. Ni satu lagi aktiviti menarik boleh dicuba bila ke Langkawi - explore Pulau Tuba.



Okay see you in my next post!


Itinerari Percutian Pulau Langkawi 5 Hari 4 Malam | Kuah, Cenang, Telaga Tujuh, Kubang Badak




Aku daripada masa PKP haritu memang dah pasang niat nak bercuti ke pulau bila dah boleh mula travel semula. For now, kita start yang dekat dekat dan dalam negara dulu. Sekurangnya boleh bantu untuk menaikkan semula ekonomi negara terutamanya dalam industri pelancongan. So, haritu aku dah share dengan korang cerita pusing pusing Pulau Pangkor kan? [Baca dekat sini : JELAJAH 3 HARI 2 MALAM DI PULAU PANGKOR, PULAU BEBAS CUKAI ] Amacam? Tak sangka ada banyak aktiviti menarik yang boleh dicuba dekat Pulau Pangkor kan? Baru la percutian tu lebih bermakna. Takde la tersadai dalam bilik hotel takde aktiviti apa nak dibuat hahaha.


So, Pulau Pangkor checked. Pulau Kapas pun dah checked (tapi ni aku tak share lagi itinerari, soon!) Next destination, aku pilih PULAU LANGKAWI!


Langkawi? Apa yang best?

Kalau cerita pasal Pulau Langkawi, aktiviti yang biasa kita terfikir nak buat dekat sana mesti antaranya lawatan ke Makam Mahsuri, tengok perusahaan gamat, Beras Terbakar , naik cable car & shopping shopping di Idaman Suri dan Haji Ismail Group kan?


Ya udah udah. Kalau sebelum ni korang dah pernah ke tempat tempat yang aku sebut dekat atas ni, kali ni aku nak share dengan korang, antara aktiviti menarik yang lain yang boleh korang cuba bila ke Langkawi. So next trip ke Langkawi, masukkan aktiviti aktiviti ni dalam korang punya itinerari okay?


Trip aku ke Langkawi kalini ialah anjuran Gaya Travel dengan kerjasama LADA (Langkawi Development Authority) *Lembaga Pembangunan Langkawi. Memang best program program yang disediakan. Thank you so much for arranging this for us. 


Okay ni aku share dulu itinerari ringkas  untuk aktiviti dan program yang kitorang buat sepanjang 5 Hari 4 Malam di Pulau Langkawi. Boleh la korang jadikan reference.



ITINERARY PULAU LANGKAWI 5H 4M


❏ Day 1

▪ Depart to Langkawi from KL

▪ Meet & Greet with representative from LADA

▪ Check in at Adya Hotel Langkawi (Kuah)

▪ Depart to Royal Langkawi Yatch Club 

    Sunset Dinner Cruise Experience

Back to Hotel (Free & Easy)


❏ Day 2

▪ Breakfast

▪ Depart to Jeti Pelancongan Langkawi

▪ Depart to Pulau Tuba

    Exploration Tuba Island

▪ Lunch

▪ Back to hotel

▪ Depart to Dataran Lang

▪ Dinner @ Nam Grill

▪ Back to Hotel


❏ Day 3

▪ Breakfast

▪ Depart to Kubang Badak Biogeotrail

▪ Arrived at Kubang Badak Biogeotrail

    - Jeti Nelayan Kubang Badak

    - Kampung Siam

    - Kebung Arang

    - Bukit Manora

    - Gua Pinang

    - Tanjung Mendidih

▪ Lunch

▪ Depart to Kompleks Kraf Langkawi

▪ Check in at Telaga Terrace Boutique Resort

▪ Depart to Dataran Chenang @ Pantai Chenang for Sunset

▪ Dinner at Telan Station

▪ Back to Hotel


❏ Day 4

▪ Breakfast at hotel

▪ Nature walk @ Telaga Tujuh Jungle Experience

▪ Skycab Langkawi @ Marhaba Restaurant for Lunch

▪ Back to Hotel

▪ Dinner at Nasi Arab Kaki Gunung


❏ Day 5

▪ Breakfast

▪ Depart to Paradise 101

▪ Depart to Langkawi International Airport

▪ Depart to KL


Perjalanan dari satu lokasi ke satu lokasi tu kadang makan masa 20-40 minit. Jadi digalakkan untuk korang sewa kereta bagi memudahkan korang nak bergerak. Takdela jenuh nak tunggu grab atau teksi. At least kalau dah ada kereta tu, boleh sesuaikan dengan jadual perjalanan sendiri. At your own pace orang kata hehe.


Okay next post, aku nak share dulu Sunset Dinner Cruise Experience. Ini seriously terbaik! Memang wajib at least sekali, untuk korang cuba bila ke Langkawi. Baca dekat next post okay?









Related search : itinerari percutian langkawi, senarai aktiviti menarik di langkawi, sewa kereta langkawi, tempat penginapan berbaloi langkawi,homestay murah langkawi


Saturday, October 3, 2020

MENTHOLATUM’S MELTY CREAM LIP, LEADING THE TREND FOR LIPBALMS WITH ITS MELTING-LIKE TEXTURE

Mentholatum is setting the trend for lip balms with its latest Melty Cream Lip – the first in the market with a melting-like texture. Boasting a unique cream texture which subsequently melts onto lips upon application, this unrivalled product is sure to hydrate and nurture your lips to the next level! 




The Melty Cream Lip is formulated with the following technologies for your lips to experience a burst of hydration and the protection it needs: - 

  • Cream Touch Technology - Melts on your lips upon contact with your body heat, offering an extremely soft, smooth and a coat of moisture on the lips with just one swipe 
  • Moist Bank Technology - Its Superior Water Holding factor instantly captures and locks in moisture from air, ensuring long-lasting moisturization on your lips upon application
  • 3 types of Ceramide - Helps form and strengthen water barrier to prevent moisture loss on the lips

If you have dry and chapped lips, this Melty Cream Lip is your go-to lip balm as it is infused with 8 nourishing botanical oils and extracts (i.e. Shea Butter, Raspberry Seed Oil, Cranberry Seed Oil, Sea Buckthorn Berry Oil, Evening Primrose Oil, Borage Oil, Avocado Oil and Moroccan Argan Oil) to provide extra care to your lip. Moreover, this trendy lip balm includes SPF25/PA+++ to protect the lips against harmful UV rays. 

The Melty Cream Lip is also suitable for anyone who needs lip moisturising or simply just to maintain healthy lips. Get one today to experience the unique ‘melting-like texture’. Packaged in Japan’s unique Aluminium packaging design, the Melty Cream lip balm is available in two variants, i.e. Fragrance Free and Rich Honey. 



Moisturize and soothe your lips today with the latest Mentholatum Melty Cream Lip! Retailed at RM19.90 (15g), the latest Mentholatum Melty Cream Lip is available at all major pharmacy stores nationwide and also online via Shopee and Lazada.

On My Instagram