Tuesday, June 5, 2018

Join Karcher Challenge 'Make Impossible Cleaning Possible' & Boleh Menang Hadiah Berjumlah RM60,000




Bab nak bersihkan rumah ni perlukan kecekalan sebenarnya. Sebab kalau setakat sapu tapi kalau tak mop, memang melekit la lantai nya. Tapi kalau dah mop, nak kena 2,3 round baru rasa betul betul bersih. Penat wey tapi tulah tanggungjawab. Takkan nak biar je rumah tak bersapu, tak ber mop kan?

So bila banyak syarikat keluarkan produk produk yang mudahkan kerja kerja house cleaning ni, aku jadi excited lebih sikit. Haritu ada tengok barang barang jenama Karcher dekat HomePro. Aku berkenan betul dekat dia punya floor cleaner. Senang betul hidup bila ada benda ni. Mudah nak sapu menyapu, mop mengemop guna ni. 


Saturday, June 2, 2018

Shopping Kasut Raya di Bata



Kejap nya puasa , tak lama dah nak raya dah . So boleh dah la start nak shopping keperluan raya apa semua . Sejak sejak dah kahwin , dah kerja , cara shopping raya dah tak sama dah . Kalau dulu , nak beli baju raya semua tunjuk tunjuk minta dekat Mama je . Tapi sekarang dah besar, dah kerja , beli sendiri la woi amenda mintak mintak dekat mak lagi kan kan? hahaha .

Baju raya sampai sekarang aku tak jumpa yang berkenan . Tak berkenan dari segi design dan jugak harga . Bila cantik , mahal pulak . Bila murah , tak lawa pulak . Alahai tension nya . So sebabkan malas serabut fikirkan hal mencari baju raya , kita postpone dulu and better cari kasut pulak .

Rambang mata lettew