Thursday, January 17, 2019

Cosera By GenLife Berries Ceramide Drink | Minuman Kecantikan Lengkap Dengan AntiOksidan, Collagen dan Ceramide

Pernah dengar 'superfruit'? Tahu tak 'superfruit' tu apa?

Superfruit ni ialah jenis buah buahan yang tinggi dengan antioxidant. Yang paling femes selalu kita dengar sebagai 'superfruit' ialah daripada keluarga 'berries' . Strawberry, blueberry, raspberry, cranberry, blackberry semua tu.. ramai percaya dengan pengambilan superfuit sebagai makanan tambahan harian, boleh mempercantikkan kulit dan baik untuk kesihatan . Tapi problemnya, beri beri ni bukannya daripada iklim kita. Jadi nak dapatkan supply buah buah beri ni susah. Dan kalau ada pun, mahal weh! Berapa ketul je dah dekat RM20. fuhh!

Kalau nak senang, boleh cuba Cosera Berries Ceramide drink. Highlighted ingredients termasuk - mixed berries, collagen dan juga yeast ceramide.

Okay fungsi berries dah tahu, collagen pun dah. 

Ceramide untuk apa?

Ceramide ni femes dan diketahui bagus untuk kelembapan kulit yang mana 16 kali lagi hebat daripada Hyaluronic Acid. (Okay HA dah boleh retired sekarang hehe). Ceramide ni bukan je bagus untuk kuatkan kita punya skin barrier, tapi juga 'vitalize' kan kulit kita *bagi skin lebih alive dan sihat






Cosera Berries Ceramide Drink

Notable ingredients :

Mix berries (Blueberry, strawberry,bilberry, blackberry), Fructooligosaccharides, Collagen, Premixed enzyme (Amylase, Bromelain, Cellulase, Distase, Invertase, Lactase, Lipase, Pectinase, Protease) , Yeast Ceramide and Stevia .

Peratusan besar bahan ialah mix berries. Biasanya kalau nak baca ingredient, yang listed paling awal tu merangkumi peratusan besar ingredient yang ada dalam produk. In this case, yang paling last sekali tu Stevia, maksudnya stevia la paling sikit. Bagus lah pemanis yang digunakan ialah stevia dan bukannya gula olahan. Makanya, senang la dia break down.

What they claim

  • Bebas bahan pengawet tambahan
  • Bebas Bahan kimia berbahaya
  • Bebas hormon
  • Tiada tambahan gula
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada perasa tiruan

What they claim (benefit)
  • Deep hydration and moisturizing (16x better than Hyaluronic Acid)
  • Powerful antioxidant
  • Brightening and Whitening
  • Age frozen and youth lock
  • Repair & rejuvenate
  • Firming & Lifting
  • Anti - inflammatory
  • Strenghten immunity, improve cellular metabolism & inner body health

Cara penggunaan

  • Bancuh satu sachet Cosera Berries Ceramide Drink bersama segelas air (+-180ml)




Masa mula mula minum rasa manis manis. Takut kalau ada gula tambahan ke apa. Tapi as per claimed, and notate in the ingredient, memang no sugar added dan pemanis digunakan ialah stevia. Sebab kalau nak harapkan mix berries extract semata, rasanya ramai taknak minum kot sebab masam hahaha.

Produk ni mengandungi collagen. And as far as i know, source nya ialah daripada marine. jadinya halal untuk kita, takde isu sumber collagen dari mana ya. Tapi untuk siapa siapa yang ada masalah dengan hormon, ada berisiko cancer (family related), sebaiknya elak daripada consume collagen ni. Sebab collagen tak sesuai untuk orang orang yang ada masalah ni.

Lelaki perempuan dua dua boleh minum ni. Don't worry. Tapi kalau pregnant or ada health concern, sebaiknya rujuk dengan doctor dulu sebelum pengambilan ye.


My feedback

Aku dah habiskan dah ke-15 sachet tu dalam 15 hari. Sebab satu kotak ni cukup untuk supply 15 hari je. So far bila minum takde side effect yang mudarat. Takde rasa mual, pening atau muntah muntah. Takde juga rasa berdebar ke (in which some supplement might give). Ulang alik ke toilet untuk buang air kecil tu normal. Sebab biasanya bila ambil supplement ni, aku suka lebihkan ambil air masak. Supaya proses penyerapan lebih cepat dan teratur.

Cosera Berries Ceramide Drink ni takde overclaimed cakap boleh dapat results dalam masa sekian sekian hari. Which is good and kena faham la consistent is the key. Bukan minum sekali, dah dapat results macam orang yang dah amalkan setahun. Lagipun produk ni lagi memfokuskan untuk anti-aging dan anti - wrinkles . And target untuk hydrate kulit. None of the claim cakap untuk putihkan kulit ke, licin kan kulit ke apa. Sebab sejak dah bijak sikit ni, I can conclude that beautiful skin is a healthy skin. Nak skin healthy, skin barrier kena jaga. Nak skin barrier cun, kulit kena cukup lembapan. So, conclusionnya kena la guna produk yang bantu boostkan hydration and moisture kulit kita. In this case, ceramide ni lah sebab dia lagi power daripada hyaluronic acid (x16 tauuu!)

Yang aku perasan sepanjang pengambilan Cosera Ceramide Drink ni. kulit jadi lagi stabil. Aku punya kulit combination. Ada masa jadi berminyak sangat. Ada masa kering. Tapi masa pengambilan Cosera ni, aku notice kulit macam extra dewy and plump. Taknampak kering sangat dan boleh rasa la kulit tu tak kering. Aaaa TAK RETI EXPLAIN! hahaha . Bab anti wrinkle or anti aging ofcos aku takboleh nak comment sebab aku takde sign of aging yang obvious sangat. Lagipun itu takes time. Tapi bab hydrating and moisturizing tu, i got to agree.

Dia ada claim yang boleh improve health and vision. Yang ni aku tak notice sangat. Mata still macam ni jela haha. Tapi sebab rabun aku tak teruk sangat so I can't compare. And throughout the period, aku rasa badan rasa ringan sikit. I can't say is it because of the drink or sebab aku dah tukar lifestyle and eating habit (since i'm on diet). Tapi diorang ada claim juga it's good to improve cellular metabolism & inner body health. Thanks to the berries lah. So untuk working adult yang busy, memanjang mengadap PC je dekat office, aku recommend ambil Cosera ni as your dietary supplement.

Overall, this is not bad actually. Aku ada baca la sikit sikit pasal ceramide drink ni. Banyak western brand dah ada ceramide beauty drink macam ni. Tapi yang Cosera ni unik sebab menggabungkan collagen dan mix berries sekali in which helps to promote cell regeneration dengan anti-oxidant juga. Cumanya satu box tu ada 15 sachet je and priced at RM138. For some mungkin mahal, but for me berbaloi la untuk bahan bahan yang terkandung dalam Cosera ni.

So, siapa azam tahun 2019 nak meremajakan kulit ? Boleh cuba ambil Cosera Berries Ceramide drink ni .


Pembelian boleh dibuat di 

website : www.genlife.my
email : enquiry@daily-pro.com
facebook : @Genlife4u
instagram : @Genlife.my





0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...