Thursday, January 17, 2019

Colourpop Haul | Order Dari USA Guna Service BuyAndShip

Wehuu wehuu, as promised pipol! An updated post about my recent purchase from Colourpop using Buy and Ship. Kalau taktahu BuyAndShip tu apa & how it works, baca dekat sini | Buy And Ship Malaysia : Beli Barang Dari USA,UK,Jepun & Hong Kong Dan Hantar Ke Malaysia Serendah RM15

Disebabkan haritu tengah musim cuti Christmas, jadi shipping macam delay sikit. Tapi kebiasaan nya patut cepat je. Bila barang seller dah hantar ke warehouse, pihak Buyandship akan check check barang dan pack, prepare untuk forward kan ke Malaysia pulak.

Bila shipment start bergerak, barang kita akan di transit kan ke Warehouse Hong Kong and finally baru lah di hantar ke depan pintu rumah kitee. Ngerti kamu? Senang kann! Ya Auloh sejak ada BuyandShip ni rasa nak beli semua benda!


takde gambar before koyak pulak hewhew tapi nak tunjuk plastik kuning BuyAndShip ni je


Shipping murah, procedure pun mudah.

Okay masa forward kan barang dari USPS ke Malaysia, diorang gunakan courier GDEX. GDEX ni cemerlang je, cepat pun cepat and kalau takde orang dia akan call. Tapi tula if 2 kali delivery pun gagal sebab kita takde, kenalah pergi collect sendiri. Problem nya, Gdex punya tempat collect mesti jauh jauh or terceruk haha. Tempat susah nak access or jauh. So kena pastikan alamat korang tu ada orang untuk ready receive barang. Kalau tak, kena tahu siap siap lah Gdex punya center kat mana. Senang nak pergi self pick up.

Haritu aku order few items from Colourpop. Saje la ngengada try sikit sikit sebab time tu ada sale. Eyeshadow You Had Me At Hello tu menggoda sungguh and masa beli tu dapat promo berapa dollar je. Dalam below RM50 rasanya. Normally orang jual dalam RM80+




Masa terima barang, parcel in good condition. Takde kemek ke apa. Tapi sayang, highlighter palette aku pecah. Bergoncang masa delivery kot. sobs. Haritu ada mengadu dekat dalam instagram tapi dah setel fix dah. Walaupun tak perfect, tapi boleh guna! Kalau nak tahu cara fix kan eyeshadow/blusher or apa apa la yang dah pecah, boleh ikut this trick :







Kes highlighter aku pecah ni sebenarnya salah dari pihak Colourpop juga. Diorang ni harap je bubble wrap tebal tapi macam hiasan je. Sebab setakat letak dalam kotak je. Unlike seller Malaysia kita ni yang balut kemahen tebal dengan bubble wrap siap solatape berlayer layer. Nak unwrap pun susah hahahaha. So aku dah complaint dah dekat Colourpop. Harap harap lepasni diorang boleh improve lagi cara diorang secure shipment.

So far, bagi aku guna BuyAndShip memang senang sangat. Semudah update instastory lel hahaha . Bahaya la sejak sejak ada kemudahan nak beli macam macam dari USA ni. Hari hari usya website Amazon, Ulta dengan BeautyBay hakhakhak. Nasib la tengah berpuasa nak gi holiday ni. Kalau tak, memang rasanya tiap minggu ada je parcel sampai rumah kot hahhaa .

Oleh itu, kesimpulan dibuat ; antara banyak banyak parcel forwarding company yang aku cuba untuk beli barang dari USA, BuyAndShip la yang tawarkan harga terendah dan sangat mudah digunakan. Servis tiptop dan setiap pergerakan barang korang masa transit ke apa, semua akan dimaklumkan melalui email. Sangat sistematik.

Ramai juga yang DM tanya okay tak guna BuyAndShip ni? ofcos lah jawapan aku "OKAYY SANGAT!"

So, korang plan nak beli apa dari USA tu? eh cop, tahu kan BuyAndShip boleh forwardkan barang dari UK, JAPAN, HONG KONG dan CHINA juga?

Wow.

Sangat wow.


Mohon diberi kesabaran dalam mengawal nafsu shopping.

Amin






Related search : parcel forwarder USA, pos barang dari US ke Malaysia, hantar barang UK ke Malaysia, ship US UK to Malaysia, ship Japan to Malaysia, beli barang dari jepun, beli barang dari usa cara hantar malaysia, cara beli barang dari usa dan uk, cara pos barang dari us dan uk, online store ship to malaysia, us and uk online shop ship to malaysia

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...