Rawat Masalah Kulit Dengan Scrub Madu Kelulut Habbatussauda



Sebelum ni aku dah pernah share pasal sabun RM10 madu kelulut ori yang boleh rawat macam macam masalah kulit tu kan? Kalau dah cuba sabun tu, makanya wajibalghunnah untuk pakai sekali dengan scrub dia pulak!



Scrub ni produk terbaru keluaran KhairolAzhar Network . Sama macam sabun, scrub ni pun menggunakan madu kelulut ori sebagai bahan utama. Nak kena cerita lagi ke apa kebaikan madu untuk kulit? Rasanya macam semua orang pun tahu kot . Bukan setakat untuk kulit je. Madu tu kalau minum harian pun elok sangat untuk kesihatan badan . Senang cerita, madu memang bagus lah untuk kegunaan head to toe. Yang tak bagusnya madu yang sebut dalam lagu P.Ramlee tu . Kalau madu yang tu, spesis madu bawak penyakit hahaha .



Scrub Madu Kelulut Habbatussauda



Keterangan Produk



Packaging : 
Dalam bekas jenis tin. Mudah disimpan, dan kedap . 

Tekstur : 
Sedikit kasar. Sesuai untuk kegunaan muka dan badan. Untuk muka, pastikan urut slow slow je tau . Jangan gonyoh atau sental beria. Takut lukakan kulit (secara halus). 
Dan scrub ni jenis kering sikit . So kena basahkan sikit sebelum mula 
apply dekat kulit . Kalau tak, akan kering dan susah nak buat urutan pada kulit .

Bau/Haruman : 
Bau lemon! Sedap jugak bila scrub bau lemon ni. Ala ala aromaterapi sikit .

Berat/Saiz produk : 
100g (banyak tau! berbaloi dengan harga) Tahan untuk penggunaan 2-3 bulan .

Kandungan Utama : 
Madu Kelulut dan Habbatussauda





Manfaat dan Fungsi Scrub Madu Kelulut Habbatussauda


💗 Menghaluskan kulit
💗 Mengatasi masalah kulit kering/bersisik
💗 Mencerahkan kulit
💗 Merawat selulit
💗 Mengatasi jerawat
💗 Menganjalkan kulit
💗 Melembabkan kulit
💗 Meremajakan kulit
💗 Atasi kulit berminyak
💗 Merawat kulit kusam
💗 Menjadikan kulit sentiasa bersih dan sihat

Satu benda yang aku dah mula concern bab nak pilih pilih skincare ialah , nak pastikan yang produk tu dihasilkan guna bahan bahan semulajadi je. By mean, bahan bahan yang selamat dan tak ada mendatang kesan sampingan dengan penggunaan jangka masa panjang . 


Kalau korang sama geng dengan aku, korang mesti nak kena cuba juga scrub madu kelulut habbatussauda ni sebab memang scrub ni 100% homemade je menggunakan bahan bahan yang tak berbahaya . Apa je, cuma madu, ekstrak habbatussauda, garam/gula (for exfoliation effect) , lepastu natural preservative untuk prolong shelf life scrub tu tak bagi rosak . Tu jee. Tak ada istilah methylparaben ke mercury ke apa .

Okay? Boleh tarik napas lega .

Personal Review


Aku prefer guna scrub ni untuk badan daripada guna untuk muka. And kalau guna untuk muka pun memang aku apply slow slow je, urut slow slow, manja manja sebab tekstur scrub ni kasar so untuk kulit muka macam harsh sikit . Kalau untuk badan, hah memang disarankan untuk sental sekuat hati macam sental kasut sekolah dalam keadaan marah bila mak dah bising hari Ahad tak cuci kasut lagi haha .

Sebabkan madu ada efek untuk melembapkan kulit, bila lepas je mandi/cuci muka guna scrub ni memang boleh rasa kesan serta merta and noticable changes dekat kulit . Rasa lagi lembut, and lembap je. Paling ketara dekat area lengan dengan siku lah. Sebab lately ni macam kering, kusam and kasar sikit . Lepas je menyental guna scrub ni, memang 'smooth gilerrrr' . And surprisingly aku dok istiqomah menyental siku , siku pun dah cerah tau . Makanya secara langsung scrub ni elok sangat untuk aktiviti sental menyetal apa yang kelam dan kusam pada kulit korang tu hewhewhew.

Sekarang ni nak istiqomah untuk menyental bagi nyahkan selulit pulak . Harap harap menjadilah hehe . Yang penting, istiqomahh ye adik adik .



Cara Penggunaan Scrub Madu Kelulut Ori


Simple je gais. As simple as gosok gigi . Pandai gosok gigi kan? hekhek

[✔] Lembabkan muka/badan
[✔] Ratakan scrub ke seluruh muka/badan dan gosok dengan lembut
[✔] Biarkan 2 hingga 3 minit
[✔] Bilas

Easy kan? Tak susah pun nak jaga kulit tu . Cuma kena rajin je. So kalau lepasni bagi alasan tak reti nak jaga kulit sebab leceh la, susah lah apa semua tu .. meh aku suapkan scrub ni .

Semudah , 

1) cuci dulu muka dengan sabun madu kelulut ori (ikut pilihan nak yang mana sebab ada banyak jenis untuk masalah berbeza)
2) bilas bersih
3) lepastu sambung pula dengan menggunakan scrub

Tadaaaaaa ...

Kos pulak tak cecah ratus ringgit pun .

Sabun madu kelulut baru RM10 je.
Scrub pulak RM30

Eh, dua ni baru RM40 je ha! Boleh tahan untuk penggunaan 2-3 bulan lagi . So average sehari dalam RM0.40 je awak . 

By time i'm writing this, rasanya ada promosi tau . Tapi tak pasti lah kalau kalau promosi dah habis . Tapi kalau dah habis, buat je muka sedih sedih sikit cakap "saya nak beli scrub dengan sabu ni sebab baca blog Farah . Lepas baca tu terus saya eksaited nak cuba sabun dengan scrub ni. Pelis laa bagi harga promo pelis" hewhewhew

tapi kalau memang promo dah habis, sorry gais. Tapi apalah sangat RM40 tu kan?STILL MURAH OKAY!


Promosinya , dengan setiap pembelian SCRUB MADU KELULUT HABBATUSSAUDA dapat PERCUMA 1 sabun madu kelulut!

So maksudnya apa?

Maksudnya pada harga RM30 (tak termasuk pos) , korang boleh dapatkan scrub dan sabun madu kelulut pada 1 harga!

RM37 termasuk pos (Semenanjung)
RM40 termasuk pos (Sabah/Sarawak)

Stok free gift (sabun) untuk promosi ni terhad. Jadi kalau nak tu, cepat cepat lah whatsapp admin dia (namanya Mira) 








Thanks for reading gais!







Related search : Sabun madu kelulut ori KH,Sabun madu kelulut ori KH harga,Sabun madu kelulut ori KH murah,Sabun madu kelulut ori KH malaysia, Sabun madu kelulut ori KH agen, Sabun madu kelulut ori KH agen selangor, Sabun madu kelulut ori KH agen melaka, Sabun madu kelulut ori KH testimoni, Sabun madu kelulut ori KH kesan, Sabun madu kelulut ori KH kesan negatif, Sabun madu kelulut ori KH kesan positif, Sabun madu kelulut ori KH untuk ekszema, Sabun madu kelulut ori KH jerawat, rawat ekszema, produk rawat ekszema, produk cerahkan kulit, produk jerawat, hilangkan jerawat, cara guna madu untuk jerawat, madu untuk muka, cara guna madu untuk muka, petua madu untuk jerawat, petua madu untuk kulit muka, petua madu untuk jeragat, petua daun gelenggang, petua hilangkan gatal badan, petua hilangkan kurap, petua hilangkan kayap 

1 comment

  1. Hey!! Thank you for sharing your review. I will try this for my skin problem. I like your post. Thanks Again!

    ReplyDelete

FOLLOWERS