Mega BiO-LiFE GLOW : Supplement kecantikan sesuai untuk yang lalui gaya hidup sibuk

Wednesday, February 10, 2021

Bila cerita pasal 'supplement', I know ramai yang sceptical. Lagi lagi kalau yang claim untuk cantikkan kulit. Yela, sekarang kan dekat pasaran penuh dengan lambakan macam macam supplement kecantikan yang tak berdaftar. Bahaya tau kalau ambil supplement tak berdaftar ni. Yela, tak lalui proses saringan KKM, tak ada buat lab test, bab hygiene masa proses penghasilan produk pun tak tahu bersih ke tak.


Sebab tu la kalau nak cari supplement sebaiknya cari yang memang ada dekat farmasi. At least boleh bagi 'ease of mind' sebab dah sah sah la produk dijual dekat farmasi ni semuanya berdaftar dan lalui proses saringan yang ketat sebelum boleh dijual. Sama la juga macam produk produk yang ada dekat drugstore macam Watsons. Dekat sana cuma dijual produk produk yang disahkan selamat.


Supplement kecantikan ni, bagi aku sendiri la; memang perlu. Sebab aku percaya yang kecantikan tu boleh dibina dari dalam. Maksud aku melalui proses pengam




bilan vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh kulit. Sebab kadang kadang pakai skincare semata pun tak cukup.


Korang pernah dengar tak jenama "MEGA We Care"? MEGA We Care ni dikenali sebagai jenama supplement la. Sebelum ni aku selalu beli vitamin C daripada jenama ni. Tapi kalini aku cuba pula diorang punya beauty supplemet ; GLOW.


Dah lama perhati masa lalu lalang dekat Watsons. Haritu masa window shopping dekat Lazada pun ada juga. Setelah sekian lama GLOW ni lalu lalang, finally aku decide nak cuba jugak.


Yang buat aku macam ter-convince untuk try GLOW ni, ofcos la sebabkan bila aku dah tengok senarai ingredients dekat dalam dia. Kalau setakat bahan biasa biasa, aku pun malas nak layan. Baik makan Vitamin C je hehe. Mula mula baca, aku tengok GLOW ni claim yang ianya diformulasikan dengan SKHN Complex.


Aku macam "amende SKHN Complex ni? tak pernah dengar pun?" 


Okay sambung baca. 



Rupanya SKHN Complex ialah kombinasi 11 jenis natural plant extract dan marine protein yang telah dipatenkan. Haa maksudnya, doses and amount of plant extract & marine protein yang dicombine sebagai SKHN Complex ni ialah menghasilkan formula unik yang bawa banyak manfaat pada kulit antaranya dapat membantu mencantikkan dan melindungi kulit dari dalam.



Yang aku suka pasal GLOW ni ialah sebabkan ianya datang dalam bentuk softgel. Aku pantang betul kalau supplement jenis bancuh bancuh sebab malas betul nak prepare. Kalau jenis pil segabak segabak tu pun aku tak suka juga. GLOW ni softgel nya sangat senang nak ditelan dan mudah dihadam. Lagi best, tak ada after taste pelik pelik lepas telan tu. Sekali rasa macam manis manis coklat pun ada juga. Pendek kata, bab nak consume hari hari tu, sangat memudahkan. Aku cuma bawa je siap siap sepapan kalau aku ada nak travel mana mana.


Seeloknya ambil GLOW ni 2 kali sehari untuk kesan maksimum. Tapi ada masa masa tu aku lupa juga nak makan 2 kali. Kadang tu ambil sekali sehari je. But surprisingly, still cepat nampak hasil.


So what can you expect bila amalkan GLOW ni?


GLOW ni bukannya buatkan kulit korang putih melepak. Ianya lebih memfokuskan untuk menghasilkan kulit yang lebih sihat, lebih glow, yang tak nampak kusam & nampak 'lively'. Awal awal pengambilan tu pun dah boleh notice yang kulit nampak lagi moist and dewy. Tapi nak hasil lagi best, kena banyakkan minum air kosong juga.


So far sampai tarikh yang aku menulis ni, aku dah masuk kotak ke 3. Ni pun kadang aku tak consistent makan. Kalau korang consistent makan hari hari mesti lagi cepat nampak hasil. Aku sekarang dah kena start lagi ambil kisah bab kulit, lagi lagi nak buat apa je untuk galakkan kulit hasilkan lebih banyak kolagen sebab yela, sis dah masuk 3 series. Makanya kulit dah start lose elasticity, dah start nak ada kedutan. So kena la cepat cepat bertindak!


Lagipun kulit kita ni makin cepat kusam, nampak tak bermaya disebabkan faktor faktor macam ;

  • Tak cukup tidur
  • stress
  • pencemaran udara datang dari asap kenderaan
  • sinaran UV


Nak elakkan benda benda atas ni memang susah la. So apa yang aku boleh buat, ambil GLOW ni ha. Kulit nampak lagi bermaya & radiant, tanpa perlu pakai makeup tebal tebal.


Ah btw, yang 11 jenis natural plant extract & marine protein yang aku cakap tadi tu ialah ;


  • Marine Protein : 100mg
  • Silica : 5mg
  • Tomato Extract : 25mg
  • Green Tea Extract : 50mg
  • Lemon Bioflavonoids : 50mg
  • Hydrolyzed Collagen : 30mg
  • Vitamin C : 30mg
  • Grape Seed Extract : 20mg
  • D.Salina Extract : 15mg
  • Pine Bark Extract : 10 mg
  • Vitamin E : 7.5 IU


See? Haa banyak bahan bahan yang diketahui umum yang bagus bagus untuk kulit. Selalu kan dengar Tomato extract, vitamin c, vitamin e tu bagus untuk kulit? Now semua ada dalam satu capsule.


Kalau korang memang tengah tercari cari supplement apa yang bagus untuk kulit, cubalah GLOW ni. try dulu sekotak. I'm sure you'll see the difference! Buat masa ni yang aku tahu GLOW ni boleh didapati di Watson's dan Lazada. So boleh la try tengok dekat situ okay?

Tak pun korang boleh purchase guna Faa punya affiliate link untuk dapatkan diskaun 30% dekat MEGA BiO-LiFE’s Official Lazada Page!   👉 http://Biolife.2.vu/frhdafri 




Post a Comment

On My Instagram