Tuesday, October 29, 2019

[GAMBAR] Jom Intai Tengok Suite Pilihan Keluarga Diraja &VVIP Menginap Di AnCasa Royale Pekan Pahang


Kalau dah namanya suite, memang bukan untuk orang ashe ashe macam kita lah untuk menginap kan? Kebiasannya memang jadi pilihan orang ternama, golongan diraja, selebriti dan VVIP jela yang mampu. Mana taknya, harga rate satu malam je serendah RM3,000 . Dah sama macam nilai aku sewa rumah untuk 3 bulan hehe.

Kalau selalunya cuma tengok dalam TV ataupun gambar dalam internet je, kalini aku berpeluang tengok sendiri dan jejakkan kaki kedalam suite mewah masa stay di AnCasa Royale Pekan haritu. Memang cantikkk wey! Mampu berangan jela duduk dalam bilik macam ni. Saiz suite tu je lagi besar dari saiz rumah aku haha.

Di AnCasa Royale Pekan ni, ada beberapa kategori bilik; bermula dengan Deluxe Premier, diikuti dengan :


  • Family Suite
  • Junior Suite
  • Executive Suite
  • Premier Suite

Ini aku dah susun ikut keluasan dan ofcos harganya hehe. Premier Suite tu kalau tak silap aku harganya RM7,000 satu malam. Tapi memang grand dan mewah dalam tu. Semua perabot, susun atur, layout, interior design memang another level. Sepadan la dengan harga. Tapi rasanya lagi 20 tahun pun belum tentu aku dapat duduk dekat suite tu hehehe. Ukur baju di badan sendiri wakk. Deluxe Premier pun dah cukup mewah dah bagi aku haha.

Okaylah, ayuh aku santapkan gambar gambar yang aku ambil masa room tour haritu. Dan cembiasa la, bakal terselit gambar pelik pelik daripada aku & Pika hahaha. Yang specialnya jom kita tengok gambar gambar suite yang biasanya orang kenamaan dan golongan diraja je duduk.

Ayuhh!


sis duduk Deluxe Premier je, tapi selesa gilo! and mewahh 


Family Suite










Room Size: 69m²
Room Facilities:

  • Bathtub
  • Safe Deposit
  • IDD Telephone
  • Air conditioning
  • Hairdryer
  • Bathrobe
  • Mini Fridge
  • Working Desk
  • Ironing facilities
  • Free toiletries
  • Private Bathroom
  • Slippers
  • Satellite channels
  • Carpeted
  • Wake-up service
  • Alarm clock
  • Wardrobe or closet
  • Coffee & tea facilities
  • Wifi



Junior Suite





Room Size: 81 m²
Room Facilities:


  • Bathtub
  • Safe Deposit
  • IDD Telephone
  • Air conditioning
  • Hairdryer
  • Bathrobe
  • Mini Fridge
  • Working Desk
  • Ironing facilities
  • Free toiletries
  • Private Bathroom
  • Slippers
  • Satellite channels
  • Carpeted
  • Wake-up service
  • Alarm clock
  • Wardrobe
  • Coffee & tea facilities
  • Wifi
  • Living Room



Executive Suite









Room Size: 261 m²
Room Facilities:


  • Bathtub
  • Safe Deposit
  • IDD Telephone
  • Air conditioning
  • Hairdryer
  • Bathrobe
  • Refrigerator
  • Microwave
  • Working Desk
  • Ironing facilities
  • Free toiletries
  • Private Bathroom
  • Slippers
  • Satellite channels
  • Carpeted
  • Wake-up service
  • Alarm clock
  • Wardrobe
  • Coffee & tea facilities
  • Wifi
  • Living Room
  • Dining area
  • Pantry



Premier Suite









Room Size: 326 m²
Room Facilities:


  • Shower
  • Bathtub
  • Safe Deposit
  • IDD Telephone
  • Air conditioning
  • Hairdryer
  • Bathrobe
  • Refrigerator
  • Microwave
  • Working Desk
  • Ironing facilities
  • Free toiletries
  • Private Bathroom
  • Slippers
  • Satellite channels
  • Carpeted
  • Wake-up service
  • Alarm clock
  • Wardrobe or closet
  • Bidet
  • Towels
  • Clothes rack
  • Coffee & tea facilities
  • Black Out Curtain

Mewah betul kan suite suite ni? Ini satu malam pun cecah ribu ribu. Yang dekat Dubai tu lagi lah berpuluh ribu rate untuk satu malam. Fuhh peluh kite!

So dalam banyak suite, mana satu korang suka? Aku personally suka Executive Suite tu sebab ada 3 bilik total all together. Rasa lagi berbaloi kalau datang ramai ramai dengan family. Tapi katanya limit untuk 6 orang je satu suite tu haha. Baru plan nak tido 20 orang, boleh share share lol :p



1 comments:

  1. gambar tak letak watermark ke.. dah la cantik.. nanti kena sebat. hahahahaaa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...