Monday, July 29, 2019

Guardian Gaya Squad x HOLIKA HOLIKA

Familiar tak dengan brand "Holika Holika" ? As for me, memang familiar tapi tak pernah cuba since sebelum ni brand Holika Holika tak readily available di Malaysia.

Tapi sekarang sis, Holika Holika dah ada dekat Guardian tau! Tak sure dekat outlet Guardian yang mana lagi ada Holika Holika ni, tapi yang aku tahu, dekat Guardian The Curve ada! So boleh la korang walk-in di Guardian The Curve untuk cuba produk Holika Holika ni. 

It's a Korean beauty brand. Sebelum ni aku ingat Holika Holika cuma hasilkan produk makeup je, tapi rupanya skin care pun ada and ranges dia ada banyak! Ada ranges untuk kulit combination, untuk kulit acne prone, dan kulit kering. I get to play along with all their products during #GuardianGayaSquad session I attended last week. Syok gila sebab boleh cuba satu persatu skin care Holika Holika ni to test out its texture, scents and banyak lagi other attributes.



Antara skin care series and variants Holika Holika ialah :


GOOD CERA CERAMIDE





Yang ni memang ngam gila untuk kulit kering. Sebab ceramide sangat bagus untuk lock moisture pada kulit kita. Even sensitive skin pun sesuai guna sebab it's free from 7 harmful ingredients ;

  • artificial color
  • synthetic fragrance
  • mineral oil
  • triethanolamine
  • talc
  • petrolatum
  • benzhophenone


Claim : Lasts 72 Hours moisture level

Dalam 1 series ni ada 4 products. Lengkap untuk complete skin care routine


  • Foaming Wash (RM69.60)
  • Toner (RM89.90) 
  • Emulsion (RM89.90)
  • Super cream (RM115.90)

AC MILD 




Series ni sesuai untuk acne prone skin. It is dermatologist tested. Sangat sesuai untuk kulit berminyak, and berfungsi untuk reduce up to 80% sebum in 4 weeks.

Dalam series ni cuma ada 3 products je


  • Cleansing foam (RM49.90)
  • Toner (RM79.90)
  • Emulsion (RM79.90)


ALOE SOOTHING ESSENCE


Series ni sesuai untuk all skin type. Ada soothing and calming function. Untuk kulit yang tengah sunburn or ada irritation, sesuai guna this series untuk soothes. Sebab aloe vera memang well know for it's soothing power. Containing aloe vera extract from Jeju Island. Also helps to restore skin balance and moisture.

Series ni ada 4 products


  • Toner (RM79.90)
  • Emulsion (RM79.90)
  • Cream (RM99.90)
  • Eye patch (RM109.90)

Aloe Moist Cream

Eye patch dia best gila. Very soothing and ada cooling effect. Ngam sangat untuk reduce eye puffiness and eyebags. Second favourite item, aku suka Moist cream. It's a creamy-gel type tapi bila apply dekat kulit, akan jadi tiny water droplets so cepat sangat absorbs dekat kulit and leaving a smooth and moisturize effect after application.



LESS ON SKIN



We got to bring home this set for us to try out. Thank you Holika Holika & Guardian! This series is suitable for normal to sensitive skin types. Whole series consists of 5 products


  • Micellar cleansing water (RM79.90)
  • Micellar cleansing gel (RM52.90)
  • toner (RM79.90)
  • emulsion (RM79.90)
  • cream (RM85.90)


So far, i've been loving the toner! it has this slightly thicker texture than water. Still runny but you can feel it's a bit thick. No sticky feeling after application and fast absorbing, leaving skin ready for next routine instantly.

Another second favourite product from this series is their Micellar Cleansing Water. Cleansing power is beyond average and does not make skin feels dry after makeup removal. Its very gentle and helps to remove eye makeup easily without pedihkan mata or it's area.

================================

Fuhh okay dah habis bab skin care. Kan dah cakap HOLIKA HOLIKA punya skincare series ada banyak! hehe. Now move to the makeup section!

Holika Holika punya makeup range memang banyak and best! Biasanya kalau korean brand kan, mesti warna warna dia sangat sangat la cerah, ataupun very subtle, more to light pink, light peach yang mana, kadang tu tak sesuai dengan kulit kita wanita Malaysia sebab kita tak secerah kulit gegadis Korea kan? Tapi HOLIKA HOLIKA ni lain sikit. Ada pilihan daripada warna selamat, sampai lah warna yang daring.

Paling suka dia punya Eye Metal Glitter, Heart Crush Lipstick & Jelly Dough Blusher


Eye Metal Glitter

Eye metal glitter ni sejenis macam liquid glitter. Applicator dia jenis besar, bukan pointed brush halus macam most liquid glitter punya. So nak apply tu lagi senang. Aku suka Eye Metal Glitter ni sebab tak ada fall out. Lepas apply dekat eyelid, takde glitter bersepah jatuh jatuh bawah mata atau pun tersesat dekat area crease. Lagi satu, glitter ni memang melekat dan application tu mudah and kemas. Means that glitter tu full pack, unlike liquid glitter brand lain yang bila kita apply, glitter tu macam setompok setompok &  bila kita guna nampak clumpy and tak nampak effect extra glittery walaupun apply banyak. Yang ni, apply sikit pun dah cukup untuk buat mata kita pop!

Heart Crush Lipstick

Heart crush lipstick, paling suka code CR04 - Naked coral. Ada hint of orange plus merah merah sikit. Very subtle color, sesuai untuk everyday use and naikkan seri skin tone. Sangat moisturizing, tak keringkan bibir and warna sangat long lasting. Highly recommended!

Ni iols pakai lipstick CR04 tu. wuu cantik kann

Jelly Dough Blusher


Jelly Dough Blusher, blusher dalam jelly type. tak pernah jumpa lagi brand lain keluarkan this type of blusher. warna senang control. Unlike liquid or cream blusher yang susah nak control warna. Jenis jelly ni sangat senang nak control, so takde la warna terlalu intense bila pakai. Nak compare dengan powder blusher, this jelly type pula lagi tahan lama and stays on skin for hours. Also highly recommended!







Actually i've tested most of their products and I must say, i'm pretty impressed! Color pigmentation are great. Lasting powers are amazing. Sesuai dengan harga. I'll be sure to come back and check out more of HOLIKA HOLIKA products soon! Nak stock up lipstick lagi, nak try warna lain pulak.

Thank you so much Guardian for having me. It's so fun to be in this session with other beauty enthusiasts. Next session pleaseee jemput iols lagi heeeeeee. 








2 comments:

  1. tq kak sy guna buyandship guna code akak,habis la duit saya lepas dh senang sangat nk shopping online ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...