Monday, February 4, 2019

Althea Milk Peel Cream Mask Review





Another new Althea's product. Kali ni, memfokuskan pada 'exfoliating' pulak. Exfoliate atau bahasa melayunya panggil 'pengelupasan' berfungsi untuk buang sel sel kulit mata dan bagi jalan untuk sel kulit baru generate dengan sihatnya. Kita ada cycle, untuk setiap 28 hari, kulit kita akan hasilkan sel kulit baru. Dan yang sel kulit dah mati tu akan jatuh dengan sendirinya. CUMA, kadang kadang sel kulit ni ter-build up atas permukaan kulit kita, dan akhirnya buatkan pori kita tersumbat, dimana menjurus kearah pertumbuhan jerawat. gitoh

So point dia sekarang, exfoliate itu penting.

AHA dan BHA adalah bahan penting untuk exfoliate kulit kita chemically. Biasanya gentle je, bergantung pada amount. So unlike physical exfoliator, yang kadang kadang boleh melukakan kulit, chemical exfoliator lebih sesuai untuk orang yang bermasalah kulit sensitif.

------------------------------------

Althea Milk Peel Cream Mask Review

Apakah ini?

Peeling mask yang bantuk bersihkan kulit muka dari sel kulit mati terkumpul dan mengurangkan kelibat pori pori nampak besar

What it claims 

Give your skin a big gulp of hydration with the refreshing peeling powers of Althea's Milk Peel Cream Mask! Containing both AHA and BHA extracts, this gentle but effective exfoliator transforms from a clay to a whipped cream lather, whisking away dead skin cells to prevent flakiness. It’s also formulated with casein protein from milk to revitalize and moisturize the skin. The result is radiantly smooth, healthy skin that's bouncy to the touch! 


What is the good?

- An exfoliating mask that transforms from a clay texture to a whipped cream lather
- Contains milk protein extract to moisturize and revitalize
- Formulated with AHA & BHA to gently but effectively remove dead skin cells

How to use?

Basahkan muka, picit 1-2 pump Milk Peel Cream mask dan ratakan ke wajah. 
Biarkan 30-60 saat dan bilas.



Texture 

Creamy - forming bubble

Price

RM36.00 (50ml)


Key ingredients 

🌈 Milk protein extract - Moisturizes and strengthens the skin
🌈 AHA & BHA - Gently exfoliates away dead skin cells for a smooth complexion
🌈 Kaolin - Detoxifies and pulls out impurities from the pores


Full List Ingredients

Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol*



Personal thought

Kalau korang jenis kulit sensitif, tak boleh tolerate dengan certain scrub yang ada harsh beads yang iritate kan kulit, boleh guna ni. For me, it's very gentle. Walaupon sejenis clay mask, tapi its non drying. Lepas bilas takde rasa ketat muka ke apa.  Maybe sebab ada tambahan protein susu dalam ni yang tolong hydrate kan kulit lepas process peeling tu selesai.

Masa bubble start foaming, ada tingling effect sikit. Bau pun sedap, ala ala bau bedak baby. Packaging comel, itu plus point! hehe. Botol jenis pump so senang simpan, dan tak cepat rosak.

Cara nak guna pun simple. Tak perlu apply ganas ganas, tak perlu tunggu lama, dalam 2 minit dah cukup. (mask biasanya kena tunggu 10-15minit)  So sambil mandi sekejap boleh apply mask ni.  Dan 2 kali pump dah cukup untuk cover satu muka. Jimat!

And lagi satu, mask ni ada brightening effect! Lepas je bilas, memang nampak kulit cerah sikit . Suka suka suka!

Conclusion

Suka ! sebab senang nak guna. Tak perlu tunggu lama lama, pakai seminit terus bilas. Tak digalakkan pakai hari hari. Mungkin boleh seminggu 2-3 kali, depends pada jenis kulit. Dari segi harga, berpatutan. so next time, boleh beli lagi heee 


Buy here : https://my.althea.kr/milk-peel-cream-mask






0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...