Thursday, October 4, 2018

Zephyrine Skincare : Premium Ingredients - Sesuai Untuk Kulit Sensitif


Luxury products ain't my thangggg tapi kalau luxury and premium ingredients dalam skin care, i'd say yes to that!

Daripada dulu, kalau dengar Pitera (yeast extract) , mesti boleh relate dengan satu brand besar ni kan? Yang harga sebotol RM300,RM400 tu haha . Haritu ada cuba survey survey harga, alamak mahalnya! Cancel lah nak feeling feeling pakai skincare mahal konon konon sejak dah bekerja ni haha .

Alternatively, I've been given a chance to try out Zephyrine punya products yang mana salah satunya terkandung Pitera! Pitera ni extract daripada yeast, knowingly did an amazing job in improving skin firmness and elasticity . Biasanya orang dah late 20s ni dah mula concern pasal skin elasticity, kedutan etc tu. So masa ni lah sesuai nak ber-Pitera bagai .

One thing yang aku suka pasal Zephyrine ni, memang product dia semua gunakan premium listed ingredients. Jap eh nak senaraikan antara Premium Ingredient yang ada ;

- Pitera
- Placenta
- Bulgarian Rose
- White Truffle
- more

few more points to highlight ;

- Non alcohol artificial color used
- Non preservative added (yang ni confuse jap, macam mana kekalkan shelf life?)
- Non heavy metal/ Silicone (yas good point!)
- No Animal experiment (yay no poor bunny experimented!)
- SGS Certified

Let's move on to the products shall we?

Products Zephyrine ada macam macam, depends on what your skin concern are. They sent me 3 of their star products to try.

1. #1 Rose Essence Treatment Lotion
2. #4 White Truffle Repairding Cream
3. #6 Placenta Extract Repairing Mask

No #1, #4 dengan #6 tu tak sure number apa. Maybe number of steps kot. Like, memula pakai #1 dulu, pastu mungkin #2 pulak (which aku tak tahu product apa hehe, nanti boleh tengok dekat website)

I will try this for a month and i'll share my verdict you guys soon . Tapi sebelum tu, mari kita berkenalan dulu dengan produk produk ni .

Ayuh!

==================================

#1 Rose Essence Treatment Lotion








Name:Rose Essence Treatment Lotion

Volume :150ml

Ingredients:

Aqua、Cabbage Rose Distilled Water、Sodium Methylparaben、Citric Acid、Propanediol、Aloe Barbadensis Leaf Juice、Potassium Sorbate、Sodium Benzoate、Butylene Glycol、Glycerin、Glycosyl Trehalose、Hydrogenated Starch Hydrolysate、Glycereth-26、Propylene Glycol、Sodium Hyaluronate Crosspolymer、Pentylene Glycol、Hydroxyethylcellulose、Sodium Acetate、Isopropanol、Cellulose、Allantoin、Niacina mide、Phenoxyethanol、Chlorphenesin、Hydrolyzed Adansonia Digitata Extract、Carbomer、Saccharide Isomerate、Sodium Citrate、Punica Granatum Fruit Extract、EDTA-4Na、Hydrolyzed Pearl、Sea Salt、Disodium EDTA、Palmitoyl Tetrapeptide- 7、Ethanol、Lecithin、Ectoine、Cyclopeptide- 5、Hesperidin Methyl Chalcone、Steareth- 20、Dipeptide-2、Chlorhexidine digluconate、Iodopropynyl Butylcarbamate、PEG-40 Hydrogenated Castor Oil、Coenzyme Q10

Premium ingredients listed : 

 Bulgarian Ruby-Damascus Rose Hydrosol water base , Pearl extract, Allantion, Red Pomegranate, Kobbalah extract

What it claims :

- Replenish skin moisture
- Balance and soothe sensitive skin
- Control pigment spot
- Brighten skin

Direction : 

Apply over face and neck after cleansing. Use daily.

Texture :

Clear liquid, macam toner. Boleh apply ikut cara mana suka. Boleh guna kapas atau dab dab. Cepat resap, bau rose. Tak kuat sangat.



z19.png

#4 White Truffle Repairing Cream




Name:White Truffle Repairing Cream

Volume :50ml

Ingredients :

Aqua、Cyclopentasiloxane、Cyclot etrasiloxane、Dimethiconol、Aloe Barbadensis Leaf Juice、Potassium Sorbate、Sodium Benzoate、PEG/PPG-18/18 Dimethicone、Glycerin、Propanediol、Avena Sativa (Oat) Kernel Extract、Phenoxyethanol、Ethylhexylglycerin、Disodiu m EDTA、Sodium Hyaluronate、Sodium Hyaluronate Crosspolymer、Pentylene Glycol、Propylene Glycol、Hydrolyzed Wheat Protein、Dicaprylyl Ether、Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil、Tocopherol、Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone、Tocopheryl Acetate、Allantoin、Chlorphenesin、Yeast Extract、Methylparaben、Sodium Chloride、Tuber Aestivum Extract、Citric Acid、PPG-10 Methyl Glucose Ether、Fragrance、Palmitoyl Tetrapeptide- 7、Ethanol、Lecithin、Ectoine、Cyclopeptide- 5、Hesperidin Methyl Chalcone、Steareth- 20、Dipeptide-2、Chlorhexidine digluconate、Iodopropynyl Butylcarbamate、1,3- Butylene Glycol、PEG-40 Hydrogenated Castor Oil、Coenzyme Q10

Premium listed ingredients : 

White truffle extraction, Yeast extract (Pitera) , Allantoin, Hyaluronic acid, Wheat protein, Aloe vera


What it claims :

- Long last moisturization
- Sensitive skin repairing
- Relieve skin irritation
- Anti- oxidant
- Brighten skin
- Improve skin elasticity


Direction :

Apply over face and neck after cleansing. Use daily.

Texture : 

Heavy cream. Non thick. Fast absorbing. Bila apply jadi macam water droplet sikit. Great to be use before makeup sebab help to hold moisture and buat makeup tahan lama/ lagi cantik


4號_10.jpg




#6 Placenta Extract Repairing Mask



#6 Placenta Extract Repairing Mask

Name:Placenta Extract Repairing Mask

Contain:26ml/pcs,3pcs/box

Ingredients:

Aqua、 EDTA-2Na(INCI: DISODIUM EDTA)、  Allantoin、 Hispagel 200 (INCI:(Glycerin (and) Glyceryl Polyacrylate))、 C940(INCI: Carboxyvinyl Polymer)、 Seamollient(INCI: Water (and) Algae Extract)、Sodium Hyaluronate Solution(INCI: Sodium Hyaluronate Solution)、Glycerol(INCI: Glycerin)、 Zemea(INCI: Propanediol)、1,3-Butanediol(INCI:1,3-Butanediol)、 Cucumber(INCI: Propylene Glycol, Curcumas Sativus (Cucumber) Fruit Extract))、 E9010( INCI: Phenoxyethanol/Ethylhexylglycerin)、 Pearl Extract(INCI: Water, Glycerin, Hydrolyzed Pearl, Sea Salt)、 Placental Protein

MAIN INGREDIENTS:

Placenta 、Pearl Extract、Sodium Hyaluronate、Cucumber Extract、Seaweed、Hispagel 200





What it claims :

- Most comfortable mask (design yang ngam dengan muka)
- High in moisture
- High absorption (bantu absorpkan all the good thangg into our skin up to 120% better)
- To tackle skin dullness
- Whiten & Brighten skin
- Repair skin barrier/ protection to soothes skin sensitivity




Dah lepas guna, picit macam ni untuk keluarkan essence yang berlebih . Lepastu dab dekat leher pulak .

6號_07.jpg
===============================

So this is it . Excited nak cuba tapi takut juga hahaha setiap kali nak cuba new product pun memang takut. Sebab takut tak sesuai dengan kulit . Apa apa pun, penting kena mula dengan patch test dulu . Boleh cuba dekat kawasan belakang telinga atau pun mana mana part yang sensitif untuk check skin reaction kita .

Okay , lagi sebulan kita tengok results macam mana k?

Sementara tu, kalau nak survey survey dulu boleh terus pergi website Zephyrine ;









2 comments:

  1. I’m not thaat much of a internet гeader to be honest but your sites really nice, keep it up!
    I'll go ahead andd bookmark your webѕite tо come back later on. Many thanks

    ReplyDelete
  2. suka tengok skincare yang dalam bekas jernih.. transparent ni.. boleh nampak color dan tekstur dia dari luar kan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...