Friday, October 5, 2018

Tips Ubah Bilik Tidur Jadi Macam Bilik Hotel Gunakan Bantal Leyna

​Apa yang buatkan tidur dekat hotel tu best sangat?

Okaylah ada beberapa point

1. Tidur dalam aircond (ni kalau rumah takde aircond, rasa special sikit tidur aircond hotel)
2. Sua​​sana bilik yang simple, tak serabut and decoration cantik (sebab bilik sendiri dah semak dengan almari baju nya, dengan meja mekap penuh barang. Sakit mata tengok. Kalau bilik tu kosong je confirm macam hotel
3. Bantal tidur yang besttttt (bantal hotel mana mana pun mostly semuanya best. Sebab gebu, high quality, tak keras sangat tak penyek sangat)

Nak cipta suasana macam tidur dekat hotel, untuk rumah sendiri bukan susah pun.

Ha pasang lah aircond sebijik! Haha amboi senang je cakap kan, macam aircond harga RM2.50 je. Dah la bil api pun naik sekali.

Okay lah pergi point 2, cuba minimalkan barang dalam bilik tu. Mana benda benda semak atas meja tu, simpan la dalam laci. Baru la nampak minimalist. Automatic feeling hotel tu datang

Lepastu pergi point no 3 pulak. Yang ni lagi senang kacang kuda jual dalam bas je ha. Nak bantal  ala hotel selesa, gebu, guna inti fiber high quality , boleh cuba bantal hotel Leyna

Aku mula mula macam tak perasan pulak nama Leyna ni sama dengan 'lena' (maksudnya tidur dengan kepuasan). Ingat kot nama tokey dia Amalina ke, Haslina ke, buh nama bantal 'Leyna' hehehe. 




Makin lama guna bantal ni, makin aku boleh relate apasal nama bantal ni, bantal Leyna. 

Aku suka bantal ni ber-sebab

Apakah sebab sebabnya? 

Sila lihat point di bawah :


1. Design lawa. 

Sekali pandang macam sarung bantal. Rupanya memang design dia macam tu. Biasanya bantal ni corak dia kosong je, takde corak pelik pelik ke apa. Yang bantal Leyna punya corak pulak macam ada elemen English gituh. Sebab ada kerawang kerawang. Eh lawa la! Ni kalau takyah sarung pun takpe kot. Dah cantik



2. Ada zip. Boleh remove fiber

Aku beli 2 bijik. Satu Hilmi punya, satu aku punya. Si Hilmi suka bantal gemuk gemuk, aku suka bantal kurus kurus. Cara tidur pun berbeza beza. Posisi letak bantal kat kepala pun lain lain untuk setiap orang. So untuk elakkan gaduh, customize je sendiri tahap ketebalan bantal tu ikut sedap kepala korang. Rasa macam tinggi semacam je bantal ni, ha bukak zip and keluarkan sikit fiber kat dalam tu. Fiber yang dikeluarkan tu simpan lah. Usah ler buat basuh periuk pulak. Kang rasa rasa bantal dah kempis, topup la balik. 




3. Mudah dibasuh

Kalau sejenis rumah bertingkat macam aku ni, tidak lah possible untuk aku jemur depan rumah. Kang jemur kat balkoni bergolek pulak ke bawah. Payah payah bawak dobi je, cuci and keringkan. Tak rosak tau bantal ni. Humban je dalam washing machine. Setel! (yang dekat dobi layan diri je. Machine dekat rumah tak disarankan) 



4. Harga berpatutan. 



Bagi aku, harga bantal Leyna ni dengan kualiti dia, berbaloi and ngam . Kalau tanya aku mana nak beli bantal hotel yang berkualiti and murah , aku jawab , "Beli bantal Leyna lahhh" ,gituh . Murah tu berapa? RM39 je seketul sis. Nak compare dengan bantal kat pasaran yang RM10 tu, memang tak sesuai la nak sama kan. Sebab kadang bantal murah murah ni pakai fiber yang low quality. Baru guna berapa bulan dah penyek penyek dah. Lepastu susah pulak nak basuh . 

=====================================

So sebabkan dah ada bantal Leyna, point nombor 3 dah pun terlaksana dalam misi timbulkan mood tidur macam tidur dekat hotel . Tinggal nak kurangkan barang sikit je dalam bilik ni, lepastu add on lighting yang romantik romantik sikit. Ha maka jadilah macam tidur dekat hotel. 

Pendapat korang pulak apa? Macam mana nak bagi tidur dekat rumah sendiri sama best macam tidur dekat hotel? Share la sikit 

Btw, kalau nak beli bantal bantal ni, boleh dapatkan dengan HQ Leyna, takpun COD je dengan agent berdekatan . Sonangggg










Related search : Bantal tidur terbaik, Bantal tidur murah, Bantal hotel murah, Bantal hotel pillow, beli bantal hotel, bantal hotel murah shah alam,  kat mana nak beli bantal hotel, bantal ala hotel, review bantal leyna, beli bantal leyna, agen bantal leyna, harga bantal leyna, leyna pillow

4 comments:

  1. Cantiklah bantal tu..murah gak tu rm39 je.. Bila2 nanti boleh la zaza beli.. Tgk selesa je

    ReplyDelete
  2. wow sangat ni...mau tak lena kalau bantal dah gini hebat dia...10 jam laaa tido, extra 2 jam daripada biasa..hihihi

    ReplyDelete
  3. TB pun nak beli jugaklah bantal.. sebab memang tengah mencari bantal pun.. bantal kat rumah dah usyuk asam.. huhuhu.. dia didatangkan dengan pembalut atau beg bantal plastik tak farah?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...