Wednesday, October 31, 2018

Zephyrine Skincare Full Review | Rose Treatment Lotion, White Truffle Repairing Cream & Placenta Repairing Mask





Cukup dah sebulan guna Zephyrine as part of my skincare routine. Memang stop kejap nak tengok okay ke tak sebab kalau pakai campur campur nanti 'peningg aaaaa' mana satu aku pakai yang elok ni? Kan kan?

Zephyrine punya items guna 3 je. But 2 used on daily basis. Dia punya Rose Essence Treatment Lotion (toner) & White Truffle Repairing Cream .

Cembiasa, ayuh ke bahagian ULASAN







U L A S A N



Untuk product intro, haritu I dah cerita panjang lebar, tapi issokay gurl I paste lagi sekali. Tapi ni for short jela. Nak full details baca dekat sini  Zephyrine Skincare : Premium Ingredients - Sesuai Untuk Kulit Sensitif sebab taknak post jadi berjela sangat . Korang bukan rajin baca pun wakakaka .




Rose Essence Treatment Lotion

Premium ingredients listed : 

 Bulgarian Ruby-Damascus Rose Hydrosol water base , Pearl extract, Allantion, Red Pomegranate, Kobbalah extract

What it claims :

- Replenish skin moisture
- Balance and soothe sensitive skin
- Control pigment spot
- Brighten skin


White Truffle Repairing Cream

Premium listed ingredients : 

White truffle extraction, Yeast extract (Pitera) , Allantoin, Hyaluronic acid, Wheat protein, Aloe vera


What it claims :

- Long last moisturization
- Sensitive skin repairing
- Relieve skin irritation
- Anti- oxidant
- Brighten skin
- Improve skin elasticity



Placenta Extract Repairing Mask



MAIN INGREDIENTS:

Placenta 、Pearl Extract、Sodium Hyaluronate、Cucumber Extract、Seaweed、Hispagel 200


What it claims :

- Most comfortable mask (design yang ngam dengan muka)
- High in moisture
- High absorption (bantu absorpkan all the good thangg into our skin up to 120% better)
- To tackle skin dullness
- Whiten & Brighten skin
- Repair skin barrier/ protection to soothes skin sensitivity

My AM and PM routine for this ONE MONTH is pretty much the same ;


AM & PM
  • Wash face with lukewarm water (malam cuci dengan cleanser Hada Labo)
  • Toner Zephyrine (AM &PM)
  • Hiruscar Post Acne Gel (AM & PM)
  • Truffle Moisturizer (AM &PM)
  • Biore Sunblock (AM)


Yass I like to keep it like that . Simple gituh . This month pakai  yang gentle gentle je . Zephyrine punya range ni pun gentle je . Sesuai untuk yang sensitive skin .

Okay, Rose Essence Treatment Lotion



Have a mild rose fragrance. I suka , tapi my husband tak hahaha . Dia tak suka bau rose sangat. Padahal mild je pun. Kalau rose water yang pure tu lagi la kuat baunya . Should be no issue, but be careful if you're sensitive to fragrance .

Cara pakai, I suka dab dab. Well sebenarnya lagi suka spray tapi spray bottle semua dah guna. Lagi pun bila dab guna tangan, kita macam lancarkan blood circulation dekat muka jugak . Time apply toner tu, kasi tampar tampar sikit pipi . Sambil tu cakap "kau cantik kau cantik, sape kata kau tak cantik?",



camtuh





Overall I'm loving this . I can see significant difference on my skin texture . Macam bila your skin is well hydrated, dia macam berterima kasih taw and glowwww! But I'm pretty sure this is because combination of both Rose Essence Treatment Lotion & White Truffle Repairing Cream ni .

Paling suka texture cream ni. Tak pekat. Bila apply dekat skin, cepat absorb & fuhh magic terus jadi macam water droplet. NO ISSUE MELEKIT ya. Because it will absorb on your skin within minute. Pantas! Terus boleh proceed dengan next routine, takpayah tunggu lama lama. Also, what it claims as "providing long moisturization & improve skin elasticity" is soooo true!

What I love about my skin now, even bila tak makeup pun, nampak sihat. Tak kusam, tak nampak flaky and skin elasticity also improved.

(Sorry I don't have a Before & After photo sebab I'm on a very hectic month, balik selalu dah malam so I can't find proper lighting untuk ambil gambar before -- which results to no after photo as well) *I'll make sure I will on future reviews.

To be honest, susah nak review 1,1 je sebab I strongly believe that my current skin is all better now thanks to the combination of these 2+1 . Apa lagi 1?

Their another star product, Placenta Extract Repairing Mask . Ni premium mask . Pakai seminggu sekali dah cukup. If you're feeling extra, pakai la 2 kali seminggu . Cuma nak jimat tu , pakai jela seminggu satu . Sebab sorry girls harga sekeping bukan lah RM5 , RM6 .



Tapi kalau ada special occasion ke apa, masa ni lah nak go through himpunan mask yang ada dan keluarkan yang paling Premium dan paling 'one time use pun dah nampak effect' and pakai .

Dan inilah salah satunya yang patut ada dalam list korang.





Material used for this mask is very fine. which makes dia punya absorption power , BETTER! yang mana amatlah penting  for you to take into consideration bila pilih mask supaya takde sikit pun serum/essence soaked to the mask, terbazir/tak digunakan.  Sebab most common mask, dia punya bahan tu banyak memerangkap the essence/serum . End up sikit je yang skin kita absorb. Sebab tu diorang boleh claim that this mask has 3x essence ability with high absorption and help increase penetration up to 120% better.





The mask shape is huge and fits perfectly on every part of our face. Tak kisah lah muka bentuk bulat ke, segi tiga ke, love love ke, no worries this surely can fit your face. Memang ramai yang puji part size and fitting mask ni sebab on point .

Dah pakai sebulan tapi macam tak kurang kurang je dua ni. Aku syak boleh tahan 2,3 bulan ni kot . Puas hati la beli pun sebab boleh pakai lama .

Diorang jual ada yang individually ada juga dah di combo kan, so pilih la dengan bijak ikut what your skin concerns are. Kalau korang aim for more hydrated, and bouncier skin, boleh ambik combo of these 3 lah ;

Tengok dekat website Zephyrine. Boleh beli terus dekat sana..


So as for, "will I repurchase these?"

I'll say,

"Yass!"

Why don't you guys give a try too?
















Related search : zephyrine review bm, zephyrine review melayu, zephyrine berbaloi, zephyrine for sensitive skin, skincare untuk kulit sensitif, dupe skii facial treatment essence, substitute skii, pitera skincare malaysia, malaysia sensitif skin skincare

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...