Tuesday, October 16, 2018

Karcher FC 5 Floor Cleaner Review | Review Pembersih Lantai Karcher FC 5 : Fungsi dan Kelebihannya?

Kerja kerja uruskan rumah ni nampak macam biasa biasa tapi sebenarnya perlukan kudrat, kerajinan dan keikhlasan haha.

Kalau time takde mood tu memang ya auloh malas betul nak buat kerja rumah. Paling rajin pun vacuum jela. Kalau mop tu sebulan sekali baru buat sebab paling malas nak bancuh bancuh air cuci lantai, perah mop lagi, melekit lekit lagi.


Nak mudah kan kerja, guna je Karcher Floor Cleaner. Berfungsi 2 in 1. Sebagai penyapu, sekali dengan mop jugak. Sekali lalu je lantai dah berkilat. Tak ada dah nak susah susah bancuh air mop &  perah mop. Sebab memang terus machine ni dispense air untuk cuci lantai sekali. Senang sangat ada Karcher Floor Cleaner ni.

Masa awal awal dapat haritu, bukan setakat aku je, dengan Hilmi pun excited terus jadi rajin tolong kemas rumah sekali. Rajin tau, bab unboxing pun dia yang over lebih. Tak caya, tengok video bawah ni





First time aku cuba Floor Cleaner ni masa join Karcher Challenge : Make Impossible Cleaning Possible haritu. Bila dah cuba tu terus macam 'eh bestnya, senang gila nak guna'

One button function. Tekan untuk ON and OFF. Senang je
Ada pelapik untuk hold roller ni. So takdela risau kotor ke apa


Sleek design. Letak tepi corner buat as hiasan pun cantik hehehehe

Terus bincang bincang dengan Hilmi & angkat satu hehe. Lagipun memang yakin dengan Jenama Karcher ni sebab dah tahu diorang ni well known dengan kualiti yang bagus. Okaylah kan, smart investment untuk jalankan tanggungjawab sebagai seorang bini mithali gitteww hehehe.

Apa kelebihan Karcher Floor Cleaner?

-Tak perlu nak vacuum. Terus jalan je. Senang, jimat satu kerja
-Tak susah susah nak lap dulu guna kain ke apa. Boleh terus guna ni
-Design cantik. Mudah disimpan
-Roller mudah tanggal, mudah dicuci
-Bekas simpan air kotoran pun mudah dicuci

Bestnya senang dah ada ni. Hilmi pun boleh tolong tolong kemas rumah sekali. Kalau ghase ghase nak encourage persatuan suami suami sedonia tolong kemas rumah sekali, haa try beli satu Karcher FC 5 Floor Cleaner ni ekekeke .

Notes :


  1. Rotating microfibre roller yang ada pada Karcher FC5 ni berfungsi memerangkap kotoran. So masa benda tu berputar time kita guna, automatik kotoran macam debu, atau habuk habuk atas lantai tu, di tarik oleh roller tu. At the same time, kotoran yang melekat pada roller tu pulak disedut dan ditransfer ke waste container. Automatically, roller tu akan sentiasa bersih je. Takdela kotoran lekat kat roller pastu kita pergi spread merata masa guna. So, bila mana ada air tumpah ke, kotoran ke apa, plug in je and terus guna. takpayah nak cuci roller tu.
  2. Dibandingkan dengan conventional method selalu kita guna untuk cuci lantai, dengan menggunakan FC5 ni, kita dapat jimat penggunaan air sehingga 85%. Walaupun tak pakai banyak air, kerja pembersihan tetap power!
  3. FC5 boleh digunakan pada semua jenis permukaan lantai termasuklah jenis kayu, jubin, marmar, batu, plastik dan sebagainya .



So, camne? Korang rasa korang perlukan juga tak floor cleaner macam ni? 












Related search :  Karcher floor cleaner, warranty karcher malaysia, karcher malaysia customer service, karcher tahan lama, karcher service center, karcher floor cleaner review, karcher floor cleaner malaysia, karcher vacuum, karcher water pressure, karcher blogger review, karcher mop, karcher cleaner floor, pencuci lantai karcher, model for karcher, karcher model for cleaning floor, floor cleaning device, floor cleaning appliances

1 comments:

  1. Keep up the good work , I read few posts on this web site and I conceive that your blog is very interesting and has sets of fantastic information. Visit our website

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...