Wednesday, September 26, 2018

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream Review




Best way untuk redakan sikit kulit muka yang tengah meragam/irritate & banyak active acne ialah dengan pastikan cleanser yang kita guna tu very very gentle. Cuci muka pun tak boleh kerap sangat sebab nanti akan tarik natural oil pada kulit, nanti kulit kering pulak. Paling penting, jangan scrub! Sebab nanti buatkan kulit lebih irritate. Kalau nak pun, guna exfoliator yang mild untuk remove kulit mati . Kalau bersungguh sungguh nak scrub jugak, boleh guna yang beads tak kasar. 

Cleanser juga boleh menyebabkan breakout pada kulit. Sebab tu penting, patch test dulu. Kalau takde irritation, boleh proceed pakai macam biasa dan add dalam routine.




New addition to my routine sekarang ni, ada Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble CleanserAqua Whitening Cream. Kalau baru nak create skincare routine, boleh start with these two. Kalau rasa nak pakai toner, boleh pakai in between cleansing + moisturize.

Macam ni

1. Cleanse (cuci muka)
2. Toner (dab dab toner lepas keringkan muka, boleh guna jari/kapas)
3. Moisturize (pakai pelembap)




Aloe AC Clean Bubble Cleanser




Ingredients :

Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract

Texture :

Foamy / jenis macam bubble. Bila picit keluar macam ni





What it claims :

Helps to recover acne problem
cleanse pore deeply
 Soothing skin.
Remove excess / extra sebum 
Does not dry up skin
Made using 10 types of natural plant extract


Packaging :



150ml, 
Size 5.29 fl.oz.


Price : 

RM65.00


Skin type : 

All skin types (dry, sensitive, oily,acne prone)

How to use : 

Nak guna pun ada cara. Sebab kalau tak, buih tu tak ada. Buih tu yang penting untuk tolong deep cleanse dan remove kotoran pada kulit .

so, cara guna

1. Basahkan muka dan tangan
2. picit dalam 2-3 full pump
3. ratakan keseluruh muka, buat urutan membulat sikit
4. bilas 

Senang je kan?  Lepas cuci muka, sambung Aqua Whitening Cream pulak 


My thoughts

Bila kata cleanser ni antara benefit nya untuk remove excess oil & control sebum tu, memang I agree. Sebab my skin combination oily . Lepas seminggu guna cleanser ni, kulit berminyak/ berkilat tu boleh control.  I think because of the cleanser punya form itself, its too fine and in micro size buatkan senang sangat penetrate into skin and helps to clean pores deeply. yang mana, bila pores bersih , automatik lah masalah blackhead and jerawat boleh diatasi . Sebab tu penting untuk pilih cleanser yang sesuai, yang boleh cari yang betul betul bersihkan pores kita daripada minyak, environmental dust, and excess makeup. Kalau tak cuci bersih bersih, mana lah pori tak tersumbat kan? Bila jerawat tumbuh, buat buat terkejut pulak padahal sendiri tak cuci muka bersih bersih hehehe .


So far, yang buat kan suka sangat cleanser ni sebab jenis foamy. Rasa gentle sangat pada kulit, and tak mengeringkan kulit. Biasanya kalau kita kulit berminyak, cuci muka pakai cleanser yang harsh/drying , akan rasa tegang je muka lepas cuci. Tapi cleanser ni tak. One tips nak tahu cleanser tu sesuai atau tak dengan kulit korang, dengan cara cuba compare, kulit rasa tegang tak lepas cuci muka. Kalau ya, maksudnya cleanser tu tak sesuai. Sebab akan melebih lebih pulak remove oil pada kulit , lepastu buatkan kulit korang nampak kusam je .

They claimed yang cleanser ni bagus untuk remove makeup. Tapi for me, untuk remove excess makeup, I prefer buat double cleanse. Remove dulu makeup dengan micellar water, lepastu followed with Aloe AC Bubble Cleanser. Serious, bila buat macamni, memang skin rasa bersih sangat sangat . And skin akan ready for next skin care steps untuk penetrate and fully absorb dalam kulit sebab takde blockage.

Look how foamy it is!


Buat masa ni, I really enjoy using this cleanser. The only cons ialah, sebabkan cleanser ni jenis foamy, foam tu dihasilkan daripada mechanism botol dia jugak. So kalau nak travel mana mana kena angkut satu botol terus. Sebab kalau transfer dalam botol lain, tak jadi dah bubble nya tu. Tapi rajin je pun angkut kehulu kehilir pergi gym, balik kampung semua. Cuma kalau ada dalam deluxe/ travel size tu lagi senang.


Repurchase :

Yes, most probably 






Aqua Whitening Cream





Ingredients :

Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract and ect.



Texture :

Macam creamy-solid. Upon contact with skin, cream ni akan slowly tukar jadi water droplet and absorbs better on skin




What it claims :

Magical hydrating effect
Water drop give moisture to skin & non sticky feeling.
Refresh skin
Control excess oil/sebum.
It has whitening skin function at the same time hydrating your skin.
Repaird redness & Sun burn damaged skin


Packaging :

50ml


Price : 

RM148.30




Skin type : 

All skin types (dry, sensitive, oily,acne prone)



How to use : 


Lepas cuci muka dengan Aloe AC Bubble Cleanser tadi, keringkan dulu. Kalau nak pakai toner, boleh pakai. kalau tak, skip je. Lepastu apply Aqua Whitening Cream pulak .

Sapu rata keseluruh muka dan leher. Sambil tu buat urutan dan dab dab sikit kulit tu bagi penyerapan lebih bagus .


before
after - turned into droplets

My thoughts

My favourite moisturizer so far. Sebab tak melekit, completely fast absorbing. Ada fungsi brightening and whitening juga aside from moisturising skin je. Bila apply macam ada cooling effect sikit walaupun takdela rasa berangin macam menthol ke apa, tapi soothing effect tu boleh rasa. Macam time kulit rasa pedih pedih ke, sunburn ke ... bila apply Aqua Whiteni ng Cream, terus redness/ pedih pedih tu slowly kurang. 

Highly recommended for those yang sensitive skin and selalu kulit senang sunburned. Cream ni memang target untuk reduce redness and sunburnt. Lagi satu yang I suka pasal cream ni ialah, it contains Niacinamide. Niacinamide sekarang memang tengah famous . Suka la bila banyak produk containing Niacinamide. Fungsinya untuk tolong brighten skin & helps improve skin texture (fine lines, enlarged pores etc)

Boleh pakai untuk routine AM & PM. Nak apply before makeup pun okay juga, untuk prep skin for better makeup application .



Repurchase :

Yes




Ada macam macam pilihan skincare sekarang. From western brand, korean brand, japan, taiwan .. masing masing semua ada kelebihan masng masing. Yang penting , kena faham condition kulit, jenis kulit and what's your concern, baru lah boleh dapat idea sikit produk macam mana yang kulit korang perlukan . 

Kalau minat korean brand, kena lah cuba product ranges from Hansaegee Nature ni. Ada banyak lagi product diorang dekat website. Details web dekat bawah ni, boleh klik terus je k 


🍁Website: www.hansaegee.com/shop





Related search : hansaegee review, shop hansaegee nature, cleanser for acne skin, pencuci muka untuk masalah jerawat, jerawat teruk, moisturizer best dan murah, cara pakai moisturizer, cara pakai pelembap, cara guna hansaegee bubble cleanser




1 comments:

  1. thanks for the info...
    yang cleanser jenis foam ni tak pernah try lagi, tapi mcm best juga main dgn buih buih tu...
    lepas tu muka rasa bersih ... bab moisturizer pula, harga agak pricey tapi worth to buy ...
    lagi lagi bila ianya boleh improve skin texture ... i like!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...