Friday, July 6, 2018

Kitsui Whitenin B.B Drink Super Hydrolyzed Vit C Review





Dah lama nak cerita pasal Kitsui ni tapi ada je masalahnya . Delay delay jadi lamaa pulak . Haritu dah ada up video dekat instagram , lepastu janji nak update blog. tapi janji dicapati pulak omg kejinya .

Setiap kali pergi Watsons, selain daripada section cosmetics & skincare, aku paling suka duduk bertapa dekat section supplement . Suka belek belek tengok supplement untuk kesihatan , supplement untuk kurus , supplement untuk kulit . Biasanya kalau untuk kesihatan tu standard lah kita tengok macam Primrose oil ke, fish oil, vitamin c, semua tu . Untuk bab kecantikan pulak, yang aku perasan paling banyak brand Kitsui punya .


Aku perhati je. Ada macam macam jenis . Untuk cerahkan kulit, satu jenis. Untuk masalah jerawat, satu jenis. Untuk detox, satu jenis. Untuk kuruskan badan, satu jenis . Eh banyak nau produk dia ni !

Image result for kitsui watsons

Yang menariknya, cemana produk Kitsui ni boleh dijual di Watsons, melainkan produk jenama ni bukan lah produk beshe beshe yang tak buat R&D main timbang kilo macam produk merepek dekat jual yang jual bersepah sekarang kan? Siap dapat award Super Health Brand 2016 & 2017 yuols!

Makin kerap datang watsons, makin banyak kali pulak bertentang mata dengan produk produk Kitsui ni. Last last, aku decide nak meminang theyols lah .

Belek punya belek, pilih dua dulu .

1. Whitenin B.B
2. Pimple Away

Kenapa pilih 2 ni? Sebab ;

1. Mendambakan kulit cerah
2. Mendambakan kulit flawless tanpa jerawat



Patut tak buat 2 entry lain lain?

Ha okaylah , post yang ni cerita pasal Whitenin B.B dulu . Second post , baru cerita pasal Pimple Away . Cun? Okay?


Whitenin B.B Drink Super Hydrolyzed Vit C

Ingredients :

Alpha lipoid Asid, Ekstrak Campuran Beri, Ceri Acerola dan Ekstrak Oren

What it claims :

- Mencerah & memutihkan seluruh wajah
- Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
- Membantu mengurangkan jerawat muka dan badan.
- Mengawal minyak berlebihan di muka.
- Menaikkan seri wajah.
- Mencerahkan mata.
- Menghalang penghasilan melanin kulit.
- Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
- Menutup liang pori muk.a
- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.

Texture / Product form :

Serbuk , dicampur dengan air

Packaging : 

Satu kotak ada 15 packs (10g)




Rasa/ Cara Pengambilan :

Rasa oren, nak sedap bancuh lah dengan air sejuk . tapi kalau air sejuk jenuh sikit nak kacau sebab jadi berketul . Rasa macam better bancuh dengan air suam dlu, lepastu add on air sejuk bagi dap dapp

Sehari 1 sachet je dah cukup . Sekota untuk 15 hari 

Price :

RM38.80


Overall Review

Bila baca ingredient, dah boleh agak dah rasa dia macam mana . Nak pulak ada sebut Hydrolized vitamin c, dah ada nama vitamin c confirm lah rasa oren uols . Plus dekat ingredient terang terang tulis ada 'ekstrak oren' ehehek . Pengalaman lalu (ecehh) bila minum supplemen mesti masam, orang manis gila diabetes potong kaki tapi yang Kitsui Whitenin BB ni not bad la, masham manis semua cukup .


Aku takdelah letakkan harapan tinggi sangat awalnya sebab so far supplemen aku makan banyak yang susah nak nampak hasil . Sebab bila halfway tu aku cepat give up haha. Lagipun yang ni RM38.80 je sekotak , aku tak ralat sangat . Sebab biasanya supplement biji biji dulu aku beli sampai RM120 untuk 30 biji pun sis sanggup lol .

Masa hari pertama and kedua minum takde rasa perubahan sangat . Bila masuk hari ketiga baru perasan yang bila bangun pagi kulit macam tak berminyak sangat . Tengok cermin pun macam selera sikit tengok muka sendiri. Kalau tak, omgeee hahaha . Tapi yang ketara aku perasan , bab pore appearance lah . Biasanya kalau tak makeup , memang nampak sangat pore besar besar, tapi lepas cuba Whitenin BB Drink ni, notice lah yang pore appeared to look smaller, tak berlobang lobang yang tragis sangat . lobang masih ada, cuma nya nampak sopan sikit la haha . Bila makeup pun alahai syantik je nampak .

Sekotak ni dah habis pun tapi haritu minum tipu tipu . Kejap minum kejap tak kejap kongsi Hilmi sibuk nak minum gak so overall kesan maksimum tu tak jelas sangat . Lagipun, aku sejenis malas bebenauuuu nak minum air kosong. Nak cukupkan 8 Liter tu memang macam ajak bergaduh haha . Orang , kalau makan supplement gini kena rajin minum air. Baru lah supplement tu bekerja dengan baik , baru lah kesan ketara.  Tapi sis degil , terima lah padahnya haha .

Tapi banyak je positive feedback untuk produk Kitsui yang ni, and yang lain lain gak . Cuba kalau korang google 'Kitsui Whitenin BB Review Malaysia'  , ada ramai lagi blogger lain yang review gak .

Point dia sekarang , tak kisah nak cari alternatif untuk syantik syantik . Yang penting kena pepandai lah cari produk yang elok dan tak memudaratkan . Salah satu tipsnya ialah , beli lah dekat farmasi ataupun drugstore macam Watsons and Guardian . Sebab bukan senang senang tau nak dapatkan kelulusan untuk dibolehkan jual dekat farmasi/ drugstore melainkan produk tu dah lalui ujian, and dapat kelulusan .

Ngerti kamu?


p/s : Nanti cerita pasal Kitsui Pimple Away plak ye? Yang tu dahsyatt ...





Facebook: kitsuimy

Instagram: kitsuimalaysia







Related search : Kitsui whitenin bb okay ke, kitsui okay ke, kitsui selamat, kitsui untuk ibu mengandung, kitsui ibu menyusu boleh minum ke, kitsui untuk kurus, kitsui untuk cerah kulit, kitsui untuk masalah jerawat, suplemen jerawat murah, suplemen mencerah murah dan selamat, suplemen putih kulit murah dan selamat, kitsui berkesan, kitsui ok ke, produk kitsui mana yang bagus


4 comments:

  1. terbaek.. menarik produk ni :)

    Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/hindari-sifat-malas.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/5-julai-2018-bday-furqan.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/mood-blogwalking.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/nasi-lemak-isteri-tercinta.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/ranking-alexa-5-jul-2018.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/giveaway-nak-hadiah-jawab-dulu-by.html

    ReplyDelete
  2. Hey very interesting blog!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...