Saturday, February 10, 2018

RenoSkin Medic Serum Melegakan Eczema Dan Merawat Pelbagai Masalah Kulit


Gambar (macam) takde kaitan haha




Hello!

Masa kecik kecik, time bersuka ria main pasir, lari masuk longkang, berguling atas jalan tar, dengan tak pakai selipar lagi dari taman rumah sendiri sampai taman perumahan sebelah , langsung tak ambil kisah . Sebab lupa diri, have fun sangat .


Masa tu juga mana nak fikir kot kot dah main kotor tu kaki berkurap ke, berkudis ke, luka luka pun buat tak heran je . Sekarang dah besar, kaki dah berparut hitam baru kenal erti keinsafan haahaha (aku lah tu)



Kisah Kaki Berkurap ...


Aku ada satu masalah dekat kaki tau (haip!takboleh tunjuk gambar) . Selama ni aku refer masalah tu as 'kurap' . Agak rasa terhina la euw ada kurap di kaki . Aku tak boleh pakai stokin lama lama sebab akan triggered jadi gatal . Dekat kawasan gatal tu biasanya akan jadi kering , merah merah macam ruam dan bersisik .

Since aku pun tak pernah nak refer bawa ke doktor, dan all this while menganggapnya sebaga kurap (euw farah kaki berkurap) so yeah, redho je hidup macam tu . Paling paling pun bila dah gatal sangat, dah garu dan sental sampai berdarah , baru kalut pergi farmasi dan beli ubat yang ada description nya untuk kurap kahkah .

Kebiasaannya tak menjadi pun . Ubat ubat tu mostly bagi kurang gatal je . Tapi 'kurap' tu tak hilang hilang . Ah lelama fedap gak la kan!

So satu harini aku pergi la farmasi sebab nak cari ubat batuk . Dan turned out pharmacist tu alahai peramah bebenor jadi aku seronok borak dengan dia . Dan tak semena mena tetiba rasa ada chemistry dengan dia dan aku terdetik nak tanya pasal masalah kaki aku and tunjuk 'kurap' aku tu (dekat area buku lali je . bukan aku selak sampai atas pun . jangan bayang bukan bukan dush dush!)

Ghupenya, selama ni aku sangkakan tu kurap rupanya bukan kurap wey (yeay farah tak berkurap) tapi sebenarnya masalah eczema .


Mula ambil kisah tentang eczema


Sepanjang hidup aku tak pernah tahu menahu atau terasa nak ambik tahu pasal eczema ni sebab family takde masalah ni . Adik beradik aku pun tak de eczema ni jadi sebagai seorang yang ignorant, aku tak ambil tahu dan tak faham pun eczema tu apa #keji

So sejak sejak dah tahu eczema ni apa ,  nak nak pulak kaki yang disangka 'kurap' tu sebenarnya eczema, terus lah terajin nak study pasal terapi dan cara nak sembuhkan eczema ni .

Soalan nya sekarang, kan aku dah borak dengan pharmacist tu kan? Takkan aku tak beli apa apa untuk ubat kaki aku tu?

Yas gais, ada . ofkos lah ada . Dia bagi sejenis ubat sapu maca gel . Dan aku pakai , ajaibnya memang berkurang lah 'kurap' tu . Tapi dia tak fully hilang cuma banyak perubahan lah .

Aku ni sejenis cheapskate . Tapi aku juga pandai dan bijak dalam memilih untuk berbelanja (wah puji diri sendiri) . So bila nak beli apa apa tu, aku nakkan biar benda aku beli tu berbaloi dengan harga. Krim krim macam aku guna tu, dia memang kurangkan gatal kaki tapi tak fully hilang eczema aku tu . Ah penat lah nak beli krim tu doblas tube baru hilang eczema aku  ni kan?

So takpe, cari alternatif lain .

And tadaaaa terjumpalah natural alternative untuk rawat eczema aku ni (cerita dah berbaur promosi produk kekekeke) .

Cop, disclaimer eh . Kalau produk tak elok , aku tak pumpangpumpang gebang lebih tau . Ni serious helok . Baca dulu sampai habis!

Renoskin Medic Serum


Ianya sejenis ubat (yeke dipanggil ubat?) hmm sejenis produk la . Produk dalam bentuk serum yang dihasilkan menggunakan bahan utama ekstrak buah castor, ekstrak herba termasuk Rosemary &ekstrak minyak kelapa dara asli . Sebabkan benda ni dalam bentuk serum , jadi kadar penyerapan dia lagi bergandau gandauu cepat meresap dan menembusi lapisan dalam kulit. Bila dah cepat resap, dapat pula penetrate ke lapisan dalam , jadinya apa? jadinya cepatlah nampak result. Korang kan suka benda benda cepat dapat result ni , tak gitu?
Main highlight untuk produk Renoskin Medic Serum ni ialah ianya bebas steroid , bebas pewangi sintetik dan bebas bahan kimia berbahaya .

Point dia sekarang, RenoSkin Medic Serum ni sesuai digunakan semua lapisan umur, jantina, mahupun status kewangan (haha tiba tiba) . Point dia lagi, bayi bayi pun boleh guna so untuk mak mak yang anak ada alami masalah eczema sangat digalakkan guna Renoskin Medic Serum ni .

Serum ni ceritanya tak berteraskan untuk cantik sajo tapi lebih kepada kegunaan satu keluarga , macam menjurus kearah kebaikan dari side kesihatan pulak . Tak penah lagi aku jumpa serum untuk rawat masalah kulit . Selalunya untuk jerawat, jeragat, parut kucing cakar, laki cakar eh haha ha tu je biasanya .

Selain daripada eczema, serum ni boleh juga untuk bantu rawat masalah yang berikut ;

  • gatal gatal kulit
  • kulit merah merah
  • alahan kulit
  • kulit menggelupas
  • kulit kering
  • kulit berdarah
  • kurap , kudis
  • luka kecil
  • ruam bayi
  • kulit berjerawat
  • jerawat bernanah
  • tumit merekah
  • rekahan perut selepas bersalin
  • kulit berpanau
  • bengkak gigitan serangga
  • kulit bersisik
  • kulit melepuh
  • kulit kepala berkuping dan berkelemumur
  • menyuburkan rambut
  • merawat luka melecur

Banyaknyaaaa kebaikan dia . Satu rumah wajib ada satu botol ni!


Berbalik kepada cerita kaki aku tadi, pacitaaaaa?

Cita dia, kaki aku dah makin elok wey yay yay! Kalau tak,Hilmi selalu ejek dia kata "garu la kurap tu nanti kena potong kaki" . Tapi dalam dia duk ejek ejek aku, aku terharu gak ada jugak orang nak kat aku yang ber'kurap' ni wakakakka .

Fuh lega hati dapat tahu ni bukan kurap ekekeke . Now kaki iols dah makin helok , dah cantik dah uols . Luka dah kering and tunggu hilang parut je yahu yahuu.

Aku ada ambik few testimoni RenoSkin Medic Serum ni untuk tatapan korang since aku tak boleh nak tempek gambar kaki aku kat sini . Tapi secara keseluruhannya nak cakap , rata rata pengguna RenoSkin Medic Serum ni berpuas hati ha . Kalau reti membaca ni confirm korang faham apa testimoni kat bawah ni tulis ehehehhee .




Nak testimoni banyak banyak boleh tengok dekat facebook page RenoSkin. Kemain banyak testimoni dia. Hari hari ada je testimoni baru masuk . Tu tandanya apa?

Tandanya helokk la kan? heee

Okai bai , nak pergi sapu lagi dekat kaki . Bagi flawless kaki ku ini . Pagi tadi sapu dah , so sapu lagi sekali . 2 kali cukup dah .

Babaii

Instagram : @renoskin_official
Phone: 011-2686 1664















Related search : Renoskin medic serum, terapi herba untuk eczema, petua hilangkan eczema, cara pulihkan eczema, hilangkan kesan melecur, tips hilangkan kegatalan kulit, produk hilangkan eczema, krim pulihkan eczema, ekzema pulih, cara hilangkan eczema, cara kurangkan gatal eczema, cara hilangkan kudis, rawatan kudis dan kurap, rawatan kulit kering, macam mana cara hilangkan kelemumur, kulit kering bersisik,rawat kulit sensitif

5 comments:

  1. adik selalu jugak naik kurap, maybe boleh try produk ni :D

    ReplyDelete
  2. Kak Ju eczema teruk skrg so bolehlah cuba.. Tengah pulon dok cari krim yg sesuai sbb Kak Ju sama ngan Farah cheapskate..keh keh keh

    ReplyDelete
  3. Wah bagus ni. Mana tahu ada kurap yang dianggap kurap boleh Cuba renoskin

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...