Thursday, March 30, 2017

Zarra B' Joy Lipwear | 7 Hari 7 Warna Lipmatte berbeza






Zarra B' Joy Lipwear | 7 Hari 7 Warna Lipmatte berbeza  | Hello & Assalamualaikum . Pernah tak lepas dah mekap mekap , tetiba macam confuse kejap nak pakai lipstick warna apa . Rasa macam nakkan kelainan tapi balik balik, warna sama jugak lah yang kita pakai . Rasa macam boring pulak kan?

Zarra B' Joy Lipwear faham dan sedia maklong (maklum) dengan masalah kita ni . Sebab tu lah diorang dah prepare siap siap 7 warna lipmatte berbeza untuk 7 hari dalam seminggu . Lain hari, lain warna, lain energy nyaa .

Suasana semasa majlis pelancaran Zarra B' Joy Lipwear di Sime Darby Convention Centre (29 Mac 2017)


Untuk 6 hari bermula daripada Isnin sampailah ke Sabtu , Zarra B' Joy Lipwear dah khas kan warna mengikut kita bergantung pada hari yang berbeza. Dan untuk hari Ahad pulak , kita bagi peluang untuk bibir kita berehat sekejap lepas 6 hari bergaya pakai lipmatte kan . Jadi untuk hari Ahad, lebih memfokuskan pada merawat bibir (Therapy)

Keenam enam warna daripada hari Isnin sampailah Sabtu semuanya diinspirasikan daripada nama nama bunga , iaitu :


  • Zesty Rose - Monday
  • Zenia Daisy - Tuesday
  • Zazzy Verbena - Wednesday
  • Zaftig Carnation - Thursday
  • Zealous Dahlia - Friday
  • Zonal Peony - Saturday





dann untuk ahad pula ,


  • Zappy Therapy - Sunday


Apa yang membuatkan Lipmatte daripada Zarra B' Joy ni berbeza dengan lipmatte yang ada dipasaran ialah atas beberapa ciri ciri menarik iaitu ;

  • Halal
  • Lulus KKM
  • Tidak mudah mengeringkan bibir
  • Mengandungi Vitamin E, Argan Oil, dan Shea Butter
  • Tanpa tambahan bahan kimia berbahaya
  • Tidak berminyak atau melekit
  • Warna yang tahan lama - tak mudah lekat pada cawan , straw mahupun ketika shiumm shuben hewhew
  • Produk Malaysia yang berkualiti dan setanding dengan jenama antarabangsa (pemiliknya, Datin Zamzarina meletakkan Huda Beauty & Kylie Lip Kit sebagai benchmark )



Sebenarnya tak terhad untuk korang pakai warna warna ni mengikut hari pun . Kalau rasa nak looking fearless and bold pada hari isnin, boleh je calit calit warna Zealous Dahlia atau pun Zazzy Verbena . Barulah terlihat confident dan garang gittew . Kalau nak campur campur kan warna bagi ada efek ombre atau two-tone pun boleh juga . Ikut keselesaan dan kreativiti korang lah nak macam mana kan?



Lagipun, tak payah susah susah ikat perut atau main kutu semata mata nak dapatkan lipmatte ni . Walaupun kualiti nya setanding Huda Beauty & Kylie Lip Kit, tapi awak awak takperlu nak belanja sampai beratus ringgit untuk seketul lipmatte .




Harga Zarra B'Joy Lipwear ni hanyalah RM47.00 sahaja! Alamak apa murah sangat ni kan? haha 

Personal review

Bagi I sendiri , I sukakan pilihan warna yang ditawarkan Zarra B' Joy ni. Warnanya berbeza beza dan tak senada je . Ada tona nude, ada tona merah , ada tona yang kearah gelap gelap macam maroon dan coklat . Pendek cerita, kalau dah ada ketujuh tujuh warna ni , dah lengkap dah koleksi warna lipmatte korang bersesuaian nak digayakan ke apa apa majlis sekalipun .


Tesktur ringan, tak mengeringkan bibir dan bau macam 'cake frosting'


Untuk tekstur, I suka sebab tak terlalu tebal mahupun melekit . Dan bila je apply dekat bibir, rasa macam moist moist walaupun sebenarnya masa tu, lipmatte tu dah pun kering & sealed dekat bibir . Rasa ringan dan selesa bila pakai . Takde rasa bibir keras keras atau pun melekit melekat bila kemam kemam bibir .  And it smell soooo good! Apenii bau macam cake frosting dapnyeeeee :p

Design packaging yang 'secure' dan unik


Lagi satu yang I suka pasal lipmatte ni ialah design bekas lipmatte ni . Tak tipikal dan nampak unik . Plus, packaging nya sangat secure dan dapat hold produk daripada terkeluar atau melimpah . Sebab dah banyak kali bag I kotor comot sebabkan lipmatte yang tercomot keluar daripada bekas . And it's super annoying!

Kalau korang nak dapatkan Zarra 'Joy Lipmatte ni , boleh dapatkan secara online di www.harmonymall.com.my ataupun terus je whatsapp ke 019-344 7788 / 012-622 9970

RM47 je tau satuu . RM47 jeeeee!

Adriana Adnan, duta wajah Zarra B Joy Cosmetics, anak kepada pemilik Datin Zamzarina





Toll Free Line : 1-300-22-7622
Instagram : @zarrabjoycosmetics












Related search : ZarraB'Joy Cosmetics,ZarraB'Joy datin zamzarina, ZarraB'Joy lipwear, ZarraB'Joy  colors, ZarraB'Joy  malaysian review, ZarraB'Joy review,ZarraB'Joy color swatches,ZarraB'Joy color ranges,ZarraB'Joy warna yang ada, ZarraB'Joy kelebihan,ZarraB'Joy halal dan tahan lama, ZarraB'Joy tak melekat pada cawan,ZarraB'Joy lipmatte tak keringkan bibir, brand lipmatte tak keringkan bibir, lipmatte yang tak kering bibir, lipmatte ada moisture, lipmatte ada shea butter,jenama lipmatte terbaik malaysia,jenama lipmatte malaysia, jenama lipmatte terkini, jenama lipmatte best malaysia, lipmatte murah dan berpatutan, lipmatte dupe kylie and huda beauty, dupe for huda beauty, dupe for kylie k lip kit, lipmatte bawah rm50, lipmatte harga mampu milik, lipmatte berkualiti.

1 comments:

  1. Tu lahh. Pika pun macam berminat je dengan lipwear this.. Need more colors pleaseee~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...