The Kenduri buat ramai wedding planner marah!

Assalamualaikum , hello!

Dah masuk tahun 2017 ni , automatik bertambah lagi umur ni . Daripada 25 , jadi 26 pulak . Ops terkantoi pulak umur hahaha . Bila dah masuk range umur 25 keatas ni , mula lah semua busy kahwin kahwin .

Aku pun dah kena mula fikir pasal persiapan kahwin jugak . Ehem kalau nak tahu ... Taklama lagi sampai giliran aku pulak nak jadi bini orang hewhewhew *tersipu malu* . 

Bila? 

Hmm nanti aku bagitahu hahaha acah berahsia gittew .

the kenduri zaim dan arham alumni uitm , the kenduri pakej kahwin , bajet rendah the kenduri , the kenduri murah , the kenduri instagram, the kenduri chintafifi, the kenduri menawarkan pakej kahwin bajet
===

Kahwin = Duit kena banyak!


Satu benda yang amat memeningkan bila bercakap pasal kahwin , dah pastinya sangat berkait rapat dengan duit .

Hm nak kahwin ni memang nak kena pakai banyak duit tau . Lagi lagi untuk majlis . Aku sendiri pun dah mula serabut kepala dah fikir pasal katering semua ni . Bayangkanlah , sekarang paling paling pun katering mesti RM10 untuk 1 pax, minimum pulak sekurangnya untuk 1000 orang.  Tak ke dah RM10,000 tu? Fuhh buntu ku memikirkannya .

Tapi ... lepas je aku kenal dengan Arham & Zaim , pengasas THE KENDURI , aku dah boleh bernafas dengan normal hahaha .



Apa yang THE KENDURI ni buat sampai boleh bagi aku bertenang ni? 



Kenduri dengan bajet serendah RM5,000!



Haaaa .. aku bagitahu ni jangan terkejut pulak . The Kenduri MAMPU untuk merealisasikan impian mengadakan majlis perkahwinan persis retis dengan berbajetkan RM5,000 sahaja

Yup you read it right , wedding reception starting from RM5,000 .

Sebenarnya korang ada budget lower than that pun boleh untuk dapatkan majlis serba serbi kelihatan exclusive dan meriah dengan khidmat dari The Kenduri ni. Memang misi utama The Kenduri ialah membantu para bakal pengantin yang mempunyai bajet yang limited untuk mengadakan majlis .

A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on

You name the price , they'll make it happen!

Gitteww bagaimana The Kenduri ni berfungsi. Korang cuma sebut je bajet korang berapa ;

"Bang , setelah korek korek dalam bank islam , bank negara dan tabung berbentuk kelapa saya , saya dapati saya cuma ada RM7,561.90 . Apakah saya berhak mendapatkan satu majlis perkahwinan yang vassdevass ?"


Jawapannya , "YA SUDAH TENTU YADIKKK"


Usah gelisah kawan kawan . Dengan bajet RM5,000 sekalipun .. majlis korang akan jadi majlis yang hebat dan tampak exclusive . Dihiasi meja beralaskan kain baldu , kerusi chiavari , hiasan makan beradap yang wow! Tapi ..... kena limitkan pula pada number of pax . Gittewww .

A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on


Usahlah berbajetkan RM5,000 kau nak yang grand kalah wedding Amyra Rosli pastuu nak ajak 3200 orang . Sila mereput haha .

The Kenduri bersedia untuk uruskan persediaan perkahwinan korang dari A-Z termasuklah bermula daripada menyertai kursus kahwin . Perghhh perghh perghhh!

the kenduri wedding planner catering murah

Bab baju pengantin & bridal pun The Kenduri uruskan dan mendapat kerjasama daripada MUA & bridal power power termasuklah Chintafifi . Walaweyy baju baju dia dah la lawaa gila . Senangnya semua benda dah diuruskan . Takpayah pening kepala fikir dah .

Salah satu rekaan Chintafifi


Syabas The Kenduri sebab makin lama makin dikenali ramai . Asalnya diorang nk target pada golongan pertengahan je tapi ... tup tup banyak pulak golongan atasan yang mula mendapatkan khidmat diorang ni . Dan akan datang , diorang akan ke Melbourne tauu setelah terpilih oleh Kedutaan Besar Malaysia untuk uruskan perkahwinan 15 pasangan dekat sana . Cayalah!

Lagi satu yang bestnya pasal The Kenduri ni ialah , diorang yang akan pergi terus kepada customer . The Kenduri takde physical office , sebaliknya bila korang set appoinment dengan diorang , diorang akan terus ke rumah korang untuk berbincang dan sambil tu tengok juga lokasi dimana majlis tu akan mengambil tempat supaya lagi senang The Kenduri nak sketch dan plan macam mana layout majlis tu akan diadakan . 

Kemain kan siap datang rumah tuuu . 

The Kenduri buat ramai wedding planner marah!


the kenduri wedding planner catering murah

the kenduri wedding planner catering murah

the kenduri wedding planner catering murah

the kenduri wedding planner catering murah

Majlis yang korang nampak dalam gambar gambar ni ialah salah satu majlis perkahwinan yang di organize oleh The Kenduri . Untuk majlis ni , kos keseluruhan ialah dalam anggaran RM40,000 . Tapi bukan biasa biasa ya . Sebab majlis ni menggunakan hiasan yang sangat exclusive termasuklah red carpet , meja meja pula di hias dengan kain velvet yang mahal , kerusi pula kerusi chiavari , pulak tu khemah yang digunakan jenis khemah yang besar siap berhiaskan chandelier weyy .

A photo posted by The Kenduri (@the_kenduri) on

Majlis yang ni diadakan di Galeri Diraja Tuanku Jaafar. Tak pernah pernah lagi tau tempat ni dijadikan tapak untuk buat majlis kawen . Dan The Kenduri merupakan yang pertama berjaya berbuat demikian . Fuhh power kan?

Aku pun dah start bincang bincang dengan family untuk ambil servis The Kenduri ni . Untuk majlis belah aku di Kuantan , dah pun diuruskan & caterer pun dah dipilih . Tapi untuk majlis di Bangi ... haaa aku nak hasut bakal mak mertua aku suruh pilih The Kenduri wakakaka kejam tak? Ehh mana kejam . Ni namanya pilihan bijak . Sebab dah lah boleh pilih ikut kesesuaian bajet , exclusive pulak tu . "Memang berbaloi" kata Kamdar .

the kenduri wedding planner catering
gi kenduri ke gi mahkamah syariah ni? hahaha

Kalau macam ni lah cara kerja The Kenduri ni, memang bikin semua wedding planner seantero dunia bengang hahaha. Mana tak nya, semua berebut rebut nak dapatkan khidmat daripada diorang sebab boleh mengikut bajet sendiri . Kalau korang pun, mesti korang nak pilih The Kenduri jugak kan?

Haaa siapa lagi nak kahwin tu ? Cepat cepat call dan booking servis The Kenduri . Takut nanti fully booked pulak . Diorang boleh cater 5 majlis dalam masa 1 hari tau . Cepat sebelum tarikh korang tu dah cukup quota . Cepatttttt

kenduri kahwin jimat, kenduri kahwin simple, kenduri kahwin 2016, kenduri kahwin dalam islam, kenduri kahwin bajet, kenduri kahwin budget, kenduri kawen bajet rendah, belanja kenduri kahwin, kenduri kahwin yang berkat, kenduri kawin di rumah, the kenduri malaysia, the kenduri feedback, the kenduri review, the kenduri malaysia, event planner murah, event planner terbaik malaysia, event planner kuala lumpur, wedding planner selangor, wedding planner kl, wedding planner murah, wedding planner bridal cantik dan murah, wedding planner exclusive malaysia, wedding planner malaysia, 


Facebook page The Kendurihttps://www.facebook.com/thekenduri/
No tel : 0194650774 (Zaim)

wedding planner bagus malaysia, wedding planner malaysia bagus, wedding planner ikut bajet, wedding planner bajet murah, wedding planner bajet rm5000, wedding planner bawah rm10000, catering rm10 sekepala, catering murah bangi, catering murah selangor, catering murah negeri sembilan, cara pilih wedding planner, tips memilih wedding planner, wedding planner yang bagus, katering seremban, katering selangor, katering kuala lumpur, katering johor, katering pahang, katering kuantan, pakej bridal murah, pakej bridal menarik, pakej bridal berbaloi, pakej bridal terbaik,


No comments

FOLLOWERS