3 sebab utama untuk memilih Deeja Cosmetics sebagai produk penjagaan kulit korang




Hello!

Rasanya macam takkan pernah bosan lah kalau nak cerita pasal 'beauty beauty' ni . Kiranya kalau bab kecantikan , memang jadi macam topik wajib bila melepak lepak sesama gegirls . Sekali sekala jumpa, soalan soalan macam "weh lawa lipstik ko, cap apa? " atau "apasal makin putih weh, ko tonyoh apa kat muka?" .. that's normal . Hakikatnya tanya lah mana mana wanita pun , pastinya mendambakan kulit mulus putih cantik . 

Budak budak wechat sekarang panggil ....  "floles"



Kalau nak sembang lebat pasal produk mana yang power, rasanya sampai besok pun tak habis. Banyak tu memang banyak . Tapi dua tiga benda kena highlight kan bila nak dapatkan produk skincare yang bagus ialah macam ni :

1. Selamat 
Wajib wajib wajib pastikan produk tu selamat untuk digunakan . Aku nakkan produk yang berkelulusan KKM , muktamad! 

2. Berpatutan
I won't go spending hundreds untuk produk yang hasilnya boleh dapat dengan produk yang way cheaper. Nahhh, i'm a cheapskate kahkah . 

3. Berkesan
Well ofcourse, apa jadahnya beli produk yang tak berkesan kan?


All and all , bertepatan dengan 3 key features seperti diatas , ada pada Deeja Cosmetics .

Yap gais! Another local product . Keluaran bumiputera and surprisingly it works great! 
Kakak takde masa sembang kencang dekat sini . I've tried and tested it. It worked amazing on my skin. Wah terus buat review persis youtubers ekekekeke .


Bila ada set yang dah didatangkan dengan 5 benda sekaligus , termasuk cleaners, toner, day cream, night cream dan treatment cream -- benda ni sekali gus memudahkan kerja aku supaya takpayah pening pening nak beli toner ke, day cream ke apa benda semua tu secara berasingan . Semua dalam satu kotak . Hah! Mudah senang cuma koyakkan kotak dengan rakusnya dan guna semua produk tu ikut aturan tersedia .



Lepastu?....




Tunggu kulit floles jelah ihihi .





Ini pulak secara ringkas tentang each and every produk dekat dalam set ni . Kelebihan dan fungsi setiap daripada nya . Baca k .. baca hehe 

Sabun pembersih muka - mempunyai PH seimbangkan kulit wajah, memberi kelembapan kulit, mengatasi kulit kering, mengecutkan jerawat.

Krim Siang- mencegah kerosakan kulit akibat pancaran uv,mencegah kulit kering, bersisik, kusam dan membuang kesan minyak berlebihan.

Krim Malam- meningkatkan produksi kolagen, mengurangi gariasan kerutan halus di wajah, mengurangi jerawat, agen pelembab wajah.

Krim Nano- menghilangkan jeragat, pigmentasi, meninggalkan set kulit mati,memudarkan parut , menaikkan aura seri wajah yang kusam dan gelap.

Toner Nano- mengatasi lebam bawah mata, agen anti penuaan, mengatasi kulit kering



Review penggunaan Deeja Cosmetics





Dah genap 2 minggu jugaklah pakai set ni . Untuk pengalaman aku sendiri , aku tak alami sebarang pengelupasan ke merah merah ke , nope nope . Memang pengalaman menggunakan Deeja Cosmetic ni berjalan dengan tenang .

Kadang kadang bila malam, ada juga ter-malas malas nak apply night cream kahkah . Tapi still , eh apasal kulit ai makin cantik ni hewhewh .



Untuk review secara menyeluruh , I won't say that produk ni power tahap dewa dewa . I must say , depend pada keadaan kulit masing masing juga . Untuk aku sendiri , aku ada masalah whitehead, blackhead, pori pori besar dan tona kulit tak sekata . Dan tak terkecuali , jerawat kecil and another hella new prooblem to me, I started to have jeragat! Wuuuu usia 25 yang menyeramkannnn !

Dan setelah penggunaan selama 2 minggu , I noticed that dekat area hidung dan atas pipi , blackhead dan whitehead macam dah berkurangan dan untuk tona kulit pula nampak lebih sekata dan kulit nampak lebih cerah wohohooo . Wani pun ada jugak tegur "weh apasal ko makin putih ni" , sedangkan aku sendiri tak perasan perubahan pada skala warna kulit .


Untuk jeragat pulak , aku masih bertabah dan sabar menanti untuk ianya kurang dan nyah dari permukaan muka . As we all know, jeragat ni terhasil daripada pigmentasi. Penghasilan jeragat tu pulak ambik masa bertahun tahun untuk naik ke permukaan kulit muka. So, kalau benda yang dah develop bertahun tahun ,  and kita expect untuk dia hilang dalam 2 minggu je -- itu seakan kelakar dan mustahil . Biar lah ambil masa sikit daripada ianya hilang secara drastik dan tak selamat pada kulit . Kan?

Takpe Deeja, I bagi u chance ihiks . Cepat cepat sikit tau hilangkan jeragat I. I tunggu ni haa


Cons?

As for the cons, nothing major . Cuma I don't fancy cleansers dalam bentuk soap bar. ehek sorryy . Aku sukakan cleanser dalam bentuk cecair sebab senang nak simpan dan bawak kemana mana. Sebab kalau soap bar, macam susah nak simpan dan kurang travel friendly . Nak kena balut balut dalam bekas lain pulak untuk simpan . So macam nak bawa pergi office tu leceh sikit .

Dan lagi satu, toner dia tu ; depending pada jenis kulit korang .. kalau rasa macam kulit spesis sensitif, limitkan kepada penggunaan sekali sehari je. Sebab sifat toner memang a little bit harsh sebab ada terkandung alcohol untuk bantu buang sel kulit mati . Jadinya, kalau ada rasa pedih pedih sikit , that's normal . Janganlah gelabah lepastu cakap Deeja Cosmetics ni bahaya pulak . Take note okay?


Secara keseluruhannya, aku rasakan agak serasi gunakan Deeja Cosmetic sepanjang 2 minggu ni. Takde pengelupasan, no burning sensation , no break outs . Dan terpaling sukakan day cream dalam set ni . Mudah nak apply , texture yang sedap dipakai dan senang blend. Boleh juga jadikan sebagai base makeup takpun pakai je as foundation. Bonus pulak, day cream ni ada SPF. Weee 10 markah untuk awak! hehe .

Repurchase?

Ofcourse. Cause I can see positive changes on my skin . Benda bagus, elok lah diteruskan pakai je. Maybe lagi 2-3 set , kulit ni boleh sefloles Nora Danish , kahkah .

If any of you my reader yang cantik hensem manis berminat nak dapatkan Deeja Cosmetics ni , boleh direct contact HQ dia ya . Sebab I tak jual ekeke . Tapi tergerak hati jugak nak jadi agent atau dealer hehe . Sebab sendiri pakai, sendiri puas hati. Baru lah boleh jual. Kan? But maybe later. Tunggu kulit gebu gebas boleh jadi duta terus kahkah .

Ha nah ni nombor HQ. Contact diorang tauu kalau nak order .


Harga RM85 (SM) RM90 (SS)

Untuk Sebarang Pertanyaan / Order sila call/whatpp hotline

Whatsapp : 019-6945950
Fb : Deeja-Cosmetic-HQ
Ig : deeja_cosmetic_hq










deeja cosmetics, testimoni deeja cosmetics, harga deeja cosmetics, deeja cosmetics harga, harga deeja cosmetics, murah deeja cosmetics, agent deeja cosmetics, deeja cosmetics selangor, deeja cosmetics melaka, deeja cosmetics negeri sembilan , deeja cosmetics kelantan , deeja cosmetics feedback, kesan penggunaan deeja cosmetics, deeja cosmetics bahaya, deeja cosmetics KKM, deeja cosmetics merkuri, deeja cosmetics terbaik, deeja cosmetics sebelum selepas, deeja cosmetics set 5 dalam 1, deeja cosmetics kebaikan, kebaikan deeja cosmetics, kelebihan deeja cosmetics , fungsi deeja cosmetics, khasiat deeja cosmetics, deeja cosmetics harga malaysia , deeja cosmetics set murah , deeja cosmetics malaysia , deeja cosmetics hq, deeja cosmetics cara beli , deeja cosmetics perak, deeja cosmetics terengganu, deeja cosmetics kesan sampingan, deeja cosmetics kulit cantik, produk kecantikan, set produk kecantikan elok, kulit cantik, ubat putih, ubat jerawat, produk masalah jerawat, produk jeragat, produk putihkan wajah

11 comments

  1. yaaaaaaaaaa.. akak pun serasi dengan pencuci muka dia. best woh..

    ReplyDelete
  2. Floles kan.. tak dinafikan Deeja Cosmetic memang sesuai sangat. Sy kata ni bagi pihak kaum adam yg memakainya.

    ReplyDelete
  3. Mmg natural ke!?? Risau la sbb tgk dlm cam sama dgn krim kocal yg lain..lau ok nk jugak try..

    ReplyDelete
  4. Okay ke pakai deeja? Nak tahu je dia selamt digunakn? XAde bha terlarang ke?

    ReplyDelete
  5. Okay ke pakai deeja? Nak tahu je dia selamt digunakn? XAde bha terlarang ke?

    ReplyDelete
  6. untuk kulit yg sensitif cam sy.. klau pkai first-ii mmg merah la kulit klau pkai pstu mengelupas kulit muka.. tk tau la plk maybe pkai tk smpai sebulan. tngok la hasilnya nntie klau da sbulan mngkin blh elok kot kulit muka ni..

    ReplyDelete
  7. untuk kulit yg sensitif cam sy.. klau pkai first-ii mmg merah la kulit klau pkai pstu mengelupas kulit muka.. tk tau la plk maybe pkai tk smpai sebulan. tngok la hasilnya nntie klau da sbulan mngkin blh elok kot kulit muka ni..

    ReplyDelete
  8. untuk kulit yg sensitif cam sy.. klau pkai first-ii mmg merah la kulit klau pkai pstu mengelupas kulit muka.. tk tau la plk maybe pkai tk smpai sebulan. tngok la hasilnya nntie klau da sbulan mngkin blh elok kot kulit muka ni..

    ReplyDelete
  9. Sy pakai sabun muka deeja bru semgu,naik ruam satu muka..terus stop pakai..

    ReplyDelete
  10. saya pon baru mmencuba produk ini.. harap produk ini sesuai lah dengan muka saya.. in shaa allah

    ReplyDelete

FOLLOWERS