Saturday, August 6, 2016

Pedro Fall Winter 2016 Fashion Show






Event : Pedro Fall Winter 2016 Fashion Show
Date : 5th August 2016
Venue : Chin Woo Stadium, KL

Hi guys! I ni (amboi terus I haha) sebenarnya jarang dapat invitation ke event fashion fashion macam ni, sebab I'm not really into fashion. Pakai baju pun style makcik makcik. Tak stylo langsung hahahahaa . 

So bila dapat je invitation daripada Choon dekat email untuk Pedro Fall Winter 2016 Fashion Show, rasa macam dilemma nak pergi ke tak . Sebab ....


1. Pening fikir nak kena pakai baju apa 
2. Risau and takut awkward bila sampai sana sebab tak biasa pergi event event macam tu .

Lepas dah difikir fikir, rasa macam "kalau tak sekarang, bila lagi?" . So I decided to give it a try and responded to Choon's email, cakap "Ok Choon, I'll be there" huhuhuuuuu . 


Bagi mengelakkan diri terkila kial sendirian, mesti lah ajak seseorang untuk terkial berjemaah hahaha . So I tarik Wanie sekali untuk teman . Thank you Wanie sudi teman iols. Suka dia cuci cuci mata kat sana eh haha .





Memang awal awal sampai dah rasa malu malu awkward dah . Tengok dressing orang lain fuhh memang fashionista sangat . Pandang baju sendiri, macam kakak kakak baru balik kerja ofis ekekeke . Mampu berdiri tepi tepi je. Tapi tak lama lepastu dah jadi makin better & tak kekok lagi lagi bila jumpa kawan lama I dekat event tu . So ada lah geng nak bersembang & ambil gambar sama sama . 



Hello, this is Amer. Amer ni ex PA Daler Yusof, kalau korang kenal lah . Actor &; model gittew . Semalam Amer ni datang sekali dengan Daler. Masa mula mula Amer bawa pergi dekat meja dia &; kitorang greet Daler tu, kitorang buat cool je. Buat buat macam "ohh you Daler eh? ohh Okay" hahaha poyo gilaaaa . Padahal lepas daripada tu, Wanie dah kepoh kepoh "Weh ni lah Daler Yusof yang aku cakap ***** tuuu " lol hahaha


gambar from Glam Cam. Kalau nak tengok video pun ada, check it out on my instagram ya

Masa event semalam, I even got the chance to stamped my initial on my luggage tag. Luggage tag tu memang dia bagi untuk each guest semalam, and boleh terus stamp nama dekat situ . Terus letak initial "FD" wuuu Farah Dafri . Seronok tengok tag ada nama sendiri . Setiap saat nak belek hahaha . Tak dapat stamp nama dekat beg LV, dapat luggage tag Pedro ada stamp nama kite pun dah happy . Thankyou Pedro Malaysia <3 p="">




So here's some of the looks from last night's fashion show. Memang classy & elegant habis untuk collection kali ni. Suka sangat!

p/s : Fokus pada bag dan kasut sahaja ya .






On the right ; moi favorite!

Koleksi kali ni menggabungkan element moden dan vintage dalam setiap design . Ahh cantik sangat! Untuk koleksi lelaki, most design menggunakan warna warna macam olive & maroon, untuk menonjolkan lagi gaya elegan. Untuk koleksi wanita pula banyak menggunakan warna warna dari 'opulent palette' (palet warna mewah) contohnya warna navy blue & brick red. Untuk design bag & kasut wanita ni fokus pada penggunaan detailing yang menambahkan lagi 'edgy side' of the design seperti menggunakan material suede (baldu) dan metal . Memang betul betul nampak edgy, classy, elegant & sophisticated dalam satu satu design tu . Wuuu nak beli sekarangg!

p/s: sorry english Malay, bercampur tunggang langgang haha .

Apa apa pun, Thank you Pedro & Choon for the invitation. Kakfaa dan adiknya sangat berseronok malam tadi ihihihik .


Pedro Fall Winter 2016 Fashion Show, Pedro Fall Winter 2016 Fashion Show collection, pedro malaysia, harga pedro malaysia, kedai pedro malaysia, pedro malaysia branch, pedro JPO johor, Pedro murah, handbag pedro, pedro vs charles &keith, pedro zara, pedro bag, pedro shoes, pedro kasut, beg pedro, jenama handbag best, jenama pedro, pedro collection, chin woo stadium, fashion show chin woo stadium, fashion show malaysia

1 comments:

  1. Bestnye... Design-design oedro memang cantik2. One of my fav brand jgak. Haha.. Akubdah aim handbag warna hitam yg gambar last tu. Ok start kumpul duit! Hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...