Monday, August 15, 2016

Pelancaran Konsep Kedai Terbaru Obermain di Mid Valley Megamall : Afgan pun ada!



Datang bersama pakej 'demok' dan pendek, aku rasa untuk mencari kasut yang sesuai dan selesa ialah sesuatu yang susah. Nak kasut yang tinggi tapi taknak tinggi sangat. Nak kasut yang selesa tapi nak yang cantik. Nak sesuatu yang stylish tapi berkualiti dan tahan lama.

Kalau gabungkan semua kriteria ni dan nak dapatkan dalam satu kasut, bukan senang ya *geleng kepala*

Biasanya kalau jumpa kasut yang selesa, dengan teknologi cushion apa benda semua yang canggih manggih siap dengan memory foam lah semua tu -- mesti tak kena dengan taste aku . Tak sangka, pilih kasut pun boleh bikin tension .

Kalau beli beli kasut dengan kedai kedai macam V* ke, Nos* ke, SUM**T ke .. cantik tu memang cantik . Tapi baru pakai 1-2 jam dah sakit kaki sebab bahan keras atau pun tak selesa. 

Kalau korang tercari carikan kriteria sama seperti diatas dalam kasut yang korang nak , salah satu jenama yang aku boleh rekemen kan ialah Obermain .





Obermain bukan setakat kasut je, handbag ,wallet dan baju pun ada juga . Jenama daripada Jerman ni memang mengutamakan design yang cantik selari dengan kualiti yang power. Kemas dan material yang digunakan pulak bukan cap king kong k. Kalau ciyomm kasut tu, memang bau leather asli . Pendek kata, bau mahal mueehehehe .





Hari Rabu lepas, aku sempat berlari lari anak (fuhh) dan menghadirkan diri ke pelancaran konsep kedai terbaru Obermain di MidValley Megamall . Masa tu lah aku berpeluang cuci mata tengok koleksi terbaru Obermain, disamping cuci mata tengok model model kachahahahak berjaw line tirus dan berkumis uhuk (gatal) haha . Konsep outlet Obermain yang terbaru kali ni memang best. Rasanya lebih customer friendly dan nampak elegan gittew . Susun atur barangan dan perabot pun semuanya rapi dan berpotensi memberikan good shopping experience untuk pelanggan yang datang bershopping kat situ .


That 'buat buat pilih kasut' pose :p

Cuma satu jee, dekat tengah tengah kedai tu , ada sofa kuning empuk dihiasi dengan hamparan permaidani cantik . Cantik memang cantik, tapi aku rasa tu sejenis Hazard hahah . Masa fashion show haritu pun , model model ramai dah nak tersadung sebab tersepak carpet tu . Taktahu lah kot carpet tu ke yang salah, atau model tu tak gheti jalan elok elok ekekeke . but still , itu dalam kategori trip hazard . (kakfaa ajar safety pulak tetiba)

tu carpet warna warni yang membahayakan haha
Ramai rakan media yang turut hadir
Majlis petang tu dimeriahkan lagi dengan kehadiran Afgan . Yupp you read it right . Mas Afgan udah ada bersama sama kita waktu itu . Waduh waduh, kok ganteng banget kamu yang Mas Afgan (ahh sudah, cakap indonesia lak tetiba)



Helokk je dia parking berdiri betul betul depan aku . Ku seakan terpaku . Masa tu, lirik lagu dia aku dah tak ingat dah . Mampu sengih sengih dan rekod gambar dia dekat snapchat 5-6 kali hahaha . Sempat ah kami bertentang mata kejap hahahahahtuih :p


Jumpa Amer lagi masa event ni . Siapa Amer? Baca sini : Pedro Winter Fall Fashion Show


Masa event ni , Daler Yusof pun ada gak . Tapi sorry lah Daler, I dah nampak Afgan , U seolah olah ghaib dari kotak ingatan I kikikiki . Bayangan Afgan je menarik nari dalam fikiran ,  wuuu lesung pipit idaman wanita weh . Jap dah kenapa entry ni macam banyak cerita pasal lelaki kacak je? hahahaha (sorry encik suami) .

Overall , event haritu memang menyeronokkan . Dapat jumpa Afgan , dapat tengok Alex Yong  .. , and did I mention that , I dapat kasut baru jugak? Ekekekeke .


Nisa Kay, Kasut kitorang design sama, kaler je lain. Samalah taste kite kan kan kan?
Alhamdulillah . Memang puas hati sangat dengan kasut Obermain ni . Stabil , selesa dan yang penting buatkan aku kelihatan kurus, tinggi dan bergaya ecewah kikiki . Nanti aku share gambar posing sakan dengan kasut baru dalam entry lain eh .

Sebagai penutup entry, tataplah gambar abam Daler makan teppanyaki . 



Bye kawan kawan. Thanks for reading :)

p/s : alaa gambar dengan Wanie takde. Soghii wanie

obermain midvalley, obermain mid valley, obermain malaysia, obermain hush puppies, obermain design, obermain collection 2016, obermain new collections, obermain malaysia, obermain branch selangor, obermain cantik, kasut obermain, handbag obermain, obermain men, obermain woman, obermain design cantik, obermain kasut, kasut obermain, obermain johor, obermain pahang, obermain melaka, obermain baru, obermain centre court mid valley

10 comments:

  1. saya suka lipstik awak. sila wasap akak dengan segera. ahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha. ni etude house punya lip stain kak

      Delete
  2. Replies
    1. syokk . menatap wajah afgan yg comel haha

      Delete
  3. Wahh! best best dpt kasut baruu lagi tuuu.. Pika xdpt pergi sebab clash dgn event lain that time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aww xpee. next time insyaallah ada rezeki dpt join lg event cmni kn

      Delete
  4. Replies
    1. hahaha serius kak! mmg hensem sgt. lesung pipit tu bikin pengsan!

      Delete
  5. Replies
    1. haha kalau ada no fon dia, dah kirim kasih syg skali dah kak

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...