Sunday, April 3, 2016

Susu Unta Camelus bakal mencetus fenomena di Malaysia!

Unta merupakan seekor binatang berbonggol yang hidup di kawasan padang pasir. Tak ini bukan entry dokumentari haha. Itu ialah pendahuluan untuk bagi kata kata aluan tentang apa yang aku nak cerita kan dalam post kali ni .



Ini ialah sebuah logo syarikat yang menjual satu produk unik . Melihatkan pada gambar unta , apa yang boleh korang fikirkan? Apakah penyapu bulu unta? Beg kulit unta? Mahupun sate daging unta? Nehi nehi La La ( bahasa arab maksudnya - 'tidak'  - nehi tu bahasa kajol ) kesemua yang bermain di benakmu itu salah sama sekali !




Ini jawapannya ! SUSU UNTAAA  (pasang lagu tema padang pasir) . Semua produk di Camelus ialah produk berasaskan susu unta dan merupakan keluaran syarikat Palmabrand Sdn Bhd . Ada terdapat susu unta dalam bentuk serbuk atau tepung yang bakal dilancarkan oleh pihak Camelus. Gempaknya ialah, susu yang digunakan untuk diproses menjadi tepung / serbuk ni ialah daripada kelas tertinggi . Ha grade A okeh! dan dihasilkan di UAE. Memang eksklusif dari sana. Bukan setakat susu je, kopi , teh , even produk kecantikan pun ada . Semuanya berasaskan susu unta . Cookies pun ada juga hokeh . Sebalang aku habiskan masa pergi HQ diorang haritu ahaks! Ini sesuatu yang menjadi nikmat syorga dunia . Ohmai semua berasaskan susu unta , semua sedap! OEMGEE OEMGEE sindrom cintai susu unta kini bermula 




Haritu aku sempat ke mini launching produk produk CAMELUS ni di Batu Caves . Kira ini hq dia lah ni . Aku suka betul pergi office dia ni sebab very spacious, interior yang mesra pelanggan dan nampak elegant . Ewah puji office plak muehehe  . Tapi benda ni lah penting - orang datang takde lah tension tengok office cam tongkang dipukul ombak rindu rasa macam "ARGHH STRESS TENGOK NAK BALIK AH TAK JADI BELI " tak lupa juga nak cakap HELLO STAFF YANG BAIK CANTIK HENSEM BELAKA . Mereka sangat peramah , sangat baik dan layanan diberikan sangat maveles ! ( tunjuk ibu jari ) 

Bersama abang Azhar Sulaiman , selaku tulang belakang dalam PalmaBrand Sdn Bhd 




Masa kat sana aku sempat lah merasa original coffee diorang . Kopi tongkat ali pun ada juga. Kedua duanya datang dalam bentuk 3 in 1. Cuma tambah air panas je. Rasa dia sedap dan serious tak ada rasa unta pun haha . Personally aku seorang yang tak minum susu, memang tekak tak boleh telan . Tapi yang bestnya rangkaian produk Camelus ni walaupun berasaskan susu unta, tapi tak ada langsung rasa aneh seakan akan susu yang lalu dekat tekak aku ni. Memang bagi korang korang yang alahan dengan susu, insyaAllah boleh minum. 


Program mini launching haritu merangkumi sesi makan memakan, minum meminum haha . Taklah, ada sesi product testing dan product briefing. Ha bab testing tu memang semua aku dah test, kopi , biskut ... biskut tak payah cakaplah, seperti di mention di atas, aku habiskan sebalang kahkahkah sebab apa? Sebab sedap lah! tak sedap tak kan habis sebalang pulak aku makan , ye dak?


Gambar kredit Putery Memory




Disebabkan Camelus ni satu jenama baru yang aku rasakan berpotensi untuk dipasarkan secara lebih meluas, (susu unta kot! Mana ada lagi kat mesia ) aku YAKIN memang ini satu peluang perniagaan yang cerahhh! Wah itu dia kata kata cik Faa yang sangat visionary bila bab bisnes kehkeh . 


Oleh yang demikian, aku nak menyeru korang agar mendaftar sebagai stokis dan agent untuk produk CAMELUS ni , boleh lah tambah tambah duit poket sikit kan? So kalau korang berminat nak jual satu produk yang boleh membantu menambah nilai hidup pada orang lain, ha sesuai sangat lah tu . Disamping dapat income, dapat pahala . Gituu 


Dah termakan kata kata cik faa? Dah rasa macam "aaahh tazabar tazabar nak sign up jadi stokis ni!" "Tazabar tazabar nak beli BMW 5 series" #eh? Haha  -- ok bertenang kakak abang berjiwa semangat kendiri dan berdikari , ini nombornya . Sila contact mereka disini ;



May the susu unta be in your flavour . Walaweh tagline kehkehkeh .


More info :
Facebook : Camelus brand
Instagram :camelusbrand_malaysia
Website  : http://camelus.com.my/




susu unta camelus,camelus susu unta,susu unta sedap,rasa susu unta,susu unta malaysia,zukie dan jamal,kopi susu unta,camelus,palmabrand,susu unta murah,khasiat susu unta,susu unta tepung, pelancaran camelus,camelus malaysia

12 comments:

  1. lain dari yg lain.. msti ramai tertarik

    ReplyDelete
  2. Susu ni memang takde bau unta eh.. sebenarnya pcl bau unta pun tak pernah.. Mesti nak kena cuba

    ReplyDelete
  3. Macam sedap je susu nie.. selalu layan susu lembu ngan kambing je

    ReplyDelete
  4. Bagus susu unta ni...banyak manafaat tersembunyi...alhamdulilah produk berkualiti pasti ramai nak

    ReplyDelete
  5. X pernah lg try susu unta.. huuu..

    ReplyDelete
  6. Ooo... Yg berbonggol tuu Unta? Hehee...
    Kak Nina pun dah sempat merasa kopi susu Unta. Memang sedap!

    ReplyDelete
  7. Wahh susu unta. Boleh cuba ni. Tq for sharing..

    ReplyDelete
  8. Aku pun bukan seorang penggemar susu. Tapi bila baca entry kaw rasa macam nak cuba minum susu unta ni. Coffe dye tu... Heeee

    ReplyDelete
  9. wow susu unta.. bunyi dah menarik! tak sabo nak test..

    ReplyDelete
  10. Menarik sungguh produk cemelus ni... nak try teh tarik

    ReplyDelete
  11. jom kita borong byk2 coffee tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...