Alor Gajah tak ada air - Part 2




Okay aku dah mandi dah haha . Meskipun air dekat rumah belum lagi ada , kugigihkan pergi merempat rumah orang lain untuk mandi . Ada beberapa kawasan perumahan katanya dah ada air, tapi masih lagi berbau . Untuk rumah dekat Taman Jati ni memang kering kontang airnya . 

Solat Zuhur dan Asar tadi kitorang solat dekat Masjid Micet je, untuk maghrib nanti taktahu lah macam mana. Rasa macam dah jadi homeless dah . Payahnya tak ada air! Solat subuh pagi tadi, gunakan air yang bersisa tu pun rasa tak selesa je sebab air macam kotor dan berbau . Hmm .



Mujurlah Micet cuti harini, jadi tak ada lah ramai sangat dekat sana . Nak duduk lama lama dekat masjid pun selesa, nak cari parking pun tak bergaduh . Kalau tak, cari parking je dah tension , masjid pula kalau bahagian perempuan memang pack habis - ada yang tidur lah , baring lah , men ' dugong' dan sebagainya . 

Tengah pening fikirkan nak solat maghrib pulak . Masjid depan rumah ni pun tak ada air juga . Malasnya nak ke MICET :(

6 comments

  1. air klu xde mmg rasa macam ni rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula alhamdulillah dah settel. seksa jgak haritu xde air

      Delete
  2. sekarang banyak tempat ada masalah air, paling kesian air kena catu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, rumah fmily faa kt jhor. haritu lamaa juga ber catu. skrg dah ok dah

      Delete
  3. Tak ada air ini mmg susah, aik dah mcm kat SELANGOR, ..hehehe mandi farah, jangan tak mandi, BUCUK!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe hritu masa xde air mmg gigihkan diri g menumpang rumah org lain utk mandi. eish x sanggup la kalau x mandi lgsung! haha

      Delete

FOLLOWERS