ZZ BY ZAZA SKINCARE 4 IN 1 : PRODUK MENJEMPUT JODOH

Hi gais! Kemain kan tajuk kontroversi sangat ahaks! Eh tapi ada betulnya taw. Kalau ada kulit cantik, mestilah makin confident, aura yang kita reflect ke orang sekeliling pun makin hebat lah automatik jadi magnet tarik jodoh juga hihi . Okay tak teori ni? :p



Nak bagitahu ni, Zz by zaza skincare ni kira macam 'not your typical skincare set' lah, gittew. Kenapa eh?



Sebab item item dalam set ni semua nya menarik menarik . Antaranya cleanser dalam bentuk liquid instead of bar soap, dan krim siang nya dalam bentuk matte mousse (ini paling feveret!)


Set ni terdiri daripada 4 produk . Dimana semuanyaa penting dalam penjagaan wajah. Iaitu cleanser , toner , krim siang dan krim malam . Macam yang di- mention di atas tadi, menariknya produk zz by zaza skincare set ni, dia tak macam produk skincare set yang biasa kat pasaran. Mostly kalau cleanser mesti dalam bentuk sabun. Yang ni dalam bentuk liquid facial wash, dalam botol ber-pump. Lebih bersih, hygienic dan praktikal gitu. Farah lagi prefer yang liquid macam ni daripada sabun buku . Sebab bila sabun tu rasa macam tak bersih je dan terdedah . Sometimes tu jadi macam lembik lembik, yarks! =.='


1. ZZ By Zaza Facial Cleanser (40ml)



Untuk facial cleanser zzbyzaza ni Farah bagi thumbsup! Kulit farah jenis kombinasi . Antara kenis kulit yang sangat mengelirukan haha . Sekejap kering sekejap berminyak . Haih! Kalau salah pakai cleanser, kulit akan jadi kering tegang dan mula rasa gatal gatal. Tapi , alhamdulillah cleanser yang ni serasi dengan kulit . Tak buatkan kulit rasa tegang . Rasa fresh bila dah cuci muka guna cleanser ni . Rasanya set ni bersesuaian dengan semua jenis kulit , especially yang bermasalah jerawat . Sebab set ni memang fokus untuk gegadis bermasalah kulit untuk pulihkan semula kulit uols!

2. ZZ By Zaza Refreshing Toner (40ml)



Next ialah toner. Toner kebiasanya mengandungi alcohol, dimana kalau kulit awak sensitif, akan mulalah radang dan pedih pedih. Toner dalam set zzby zaza ni semua dirumus menggunakan bahan bahan semulajadi gittew. Antaranya water lily,argan extract, vitamin c & vitamin E. Ha semuanya mild dan sesuai dengan semua jenis kulit , termasuklah yang sensitif . Pakai toner sikit je, lepas cuci muka tu ambil kapas dan picit sikit. Lepastu dab dab je dekat muka . Rasa segar je lepas apply toner . Nama pun penyegar kan? Hihi

3. ZZ By Zaza Matte Mousse Cream (10g)



Seterusnya krim siang. Yang ni best sebab boleh berfungsi sebagai foundation juga. Texture mousse, senang nak apply dan tak melekit. Bila ratakan kat muka tu rasa selesa , tak melekit dan ringan je . Yang ni belum apa apa dah habis haha sebab seronok sangat pakai . Antara kandungan dalam krim ni ialah apple stemcell dan aloe vera stemcell. Ha kan baru baru ni hangat dikatakan stem cell baik untuk kulit , maka dengan adanya ingredient ni lagi lah buatkan krim bertambah tambah best kan?

4. ZZ By Zaza Rejuvenating Night Cream (10g)



Untuk krim malam pula cuma perlu pakai sikit je. Ambik sikit dan pakai nipis nipis je sebelum tidur . Ha pakai before tidur lah elok supaya krim tu boleh berfungsi merawat kulit masa tido. Bangun pagi tengok tengok dah glowing! Wahwahhh. Bila pakai night cream ni siap ada cooling effect taw, rasa segar je. Baru lah selesa nak tidur kan?



Kesan penggunaan ( self testimonial )



Secara jujurnya nak nampak kesan dramatik sangat tu belum ada lagi, sebab pakai pun tak sampai 2 bulan lagi hihi. Tambahan pula kena mengaku diri ni spesis yang tak berapa nak disiplin bab bab pakai produk ni. Especially night cream . Ada je juga ter-ponteng pakai skip skip 2,3 hari hehe. Tapi! yang memang notice perubahan bila pakai matte mousse cream , yang krim siang tu. Rasa macam pori pori makin mengecil dan bagi effect glowing dekat wajah, amboi! hahaha . tak tak serious memang serious! tak tipu okay . nak kata macam perasan sendiri tu tak kot, haha sebab bila tanya orang pun orang lain cakap "aah la glowingg sikit" . taktahu lah kalau dia jaga hati ke apa kan kehkehkeh. 

Tapi korang usah meragukan keberkesanan produk ni! (baca guna nada iklan) sebab disertakan juga beberapa testimoni pengguna produk ni. Haaa tengok lah ni, bukan tipu tipu okai . Ni testimoni sebenar. So lihat dan nilaikan ... 


Testimoni Pengguna






Tak mustahil lah kalau nak kulit flawless tu. Insyaallah boleh dapat punya tapi kena istiqomah ler. Jangan jadi macam iols ni , nak kulit cantik tapi pemalas! hihi . So bagi awak awak yang berminat nak dapatkan set 4 in 1 Zaza Skincare ni, boleh berhubung terus dengan pihak ZZ By zaza ye. Boleh juga rujuk instagram dan website rasmi diorang 


Instagram : @zzbyzaza #zzbyzaza
Website : www.zzbyzaza.com.my
Facebook : ZZ BY ZAZA HQ
Email : zzbyzaza@yahoo.com


Eh lupa pula nak mention , harga untuk satu set ialah RM150 (SM) dan RM160 (SS) tapi tapi tapi sekarang tengah ada PROMOSI! Hanya RM110 SAHAJA beserta POSTAGE PERCUMA dan 3 FREE GIFTS!

Wahwah promosi habis habisan ni! jangan terlepas promosi ni okay? Bagi yang punyai masalah kulit tu, jangan lah berhenti berikhtiar. Mungkin awak belum jumpa produk yang bersesuaian. Apa kata cuba dulu set ni, mana tahu kot kot serasi kan? Haa flawless terus kau! heheee . Jangan lupa fikir fikirkan promosi best tu. Lambat lambat nanti melepas pulak . 

4 comments

  1. asalam dek sudilah follow blog saya ya

    ReplyDelete
  2. @harei sachiyo : haa tunggu masa je tu, nanti silau silau sebab blink sgt :p

    ReplyDelete
  3. @etuza etuza : insyaallah nnt sy buat kunjungan balas. thnks for dropping by :D

    ReplyDelete

FOLLOWERS