Tuesday, December 14, 2010

Kanak Kanak Memang Mudah Ditipu

Assalamualaikum .


Percaya atau tidak , memang masa kita seusia dengan kanak kanak memang mudah ditipu dan diperdaya . Apa saja yang orang cakap , mereka akan bulat bulat percaya .

Okay lah bukan nak cakap mereka mereka , tapi aku . Aku ni ha antara mangsa sindiket penipuan time kecik kecik dulu . Sepupu aku yang besar besar dulu suka benoo kenekan aku . Mak aku pun sama . Diorang ni tag team agaknya . Macam dalam wrestling tu .

Antara benda yang diorang tipu aku , yang satu punya lama lah aku berpegang teguh kepercayaan tu ialah ;


Bila makan buah , and tertelan biji . Nanati pokok tumbuh dalam perut . Wahlaweh hebat tu . Then bila nak uuuukk (buang air) , karang keluar akar kayu . T_____T Aku tahu mesti korang cakap aku ni naif habis kan pergi percaya . Lama weh aku percaya benda mitos ni sampai aku dah nak masuk sekolah menengah . Walhal mak aku cakap camtu nak bagi aku tak tercekik kalau makan biji buah tu , and takut kot kot karang sembelit . Itu jeeeeeeeeeeeeeeeeeee .

http://2.bp.blogspot.com/_EF68u28fV_Q/THtSWaDPzHI/AAAAAAAAApw/OZrbYFooKc4/s400/manggis-1.jpg
Manggis ialah antara nya .



Aku ckup percaya yang Barney tu ada magic, boleh jadi kecik boleh jadi besar . Pergi percaya yang Barney tu sejenis binatang dan ajak mak ayah aku pergi tengok dia dekat Zoo . Ape ke heeeee?

http://lh6.ggpht.com/_5HtixGAHhLU/SURdhnzzhSI/AAAAAAAAHIo/bZDjiaJC6hY/s400/medium_barney.jpg

Percaya yang kalau tidur sebelah lelaki , perut boleh buncit . So mentally masa kecil cakap , if perut buncit nampak tak awesome . Makanya kalau balik kampung , tidur jauh jauh dari sepupu sepupu yang lain .

http://klikdokter.org/uploads/cusson/images_article/102762372.jpg


Percaya yang ada orang duduk dalam TV . dan marah marah bila aku lambai lambai , orang dalam TV tu tak lambai balik . Aku cakap diorang sombong!

Banyak lagi sebenarnya kebodohan aku yang memang terserlah tanpa perlu digilap tapi aiseh malu lah nak cerita kat sini .

Jadi , apa kebodohan masa kecil korang yang nyata? Bak kongsi sikit . Hehe

6 comments:

  1. bila tengok tv:
    camera cuma shoot bahagian atas badan. bila nak tengok kasut apa peter pan tu pakai pergi jenguk tv bahagian bawah dengan harapan boleh nampak kasut dia. (=..=)

    ReplyDelete
  2. @oh farah Ahaha nice one farah! ;D kelakar bila fkir balik .

    ReplyDelete
  3. percaya anak patong le gerak malam2?? abg n ayah saya ckap lah..
    *menakut jek * @.@

    ReplyDelete
  4. kadang2 'kebodoha'n tu menampakkan kite golongan yang comel..yes anda nampak comel dgn 'kebodohan' itu

    ReplyDelete
  5. HAHA. nanti dah ada anak, nak cakap dengan dia jangan duduk dekat dengan lelaki, nanti perut buncit. hahaha :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...