Shopping Bijak : Easy Magic Mop

Saturday, February 1, 2020


Hello korangg.

So aku nak start dedikasikan segmen 'Shopping Bijak' ni untuk aku share segala mak nenek pembelian aku secara online dan offline yang aku rasakan bijak, bermanfaat dan murah. Supaya aku boleh hasut korang untuk terjebak membeli juga hahahaha *gelak keji

Kadang bila layan Shopee boleh jadi gila ye. Segila kau masuk kedai Eco Shop RM2.10 tu. Semua benda kau rasa nak. Semua benda kau add to cart. Tapi bezanya zaman bujang dengan zaman dah kahwin ialah, sejak dah kahwin ni, kau cenderung membeli barangan bersifat untuk memudahkan kerja kerja harian kau jee. Periuk la, penyapu la, vacuum la, tempat sidai kain la hahahaha boleh relate tak?

So kalini, aku cari sesuatu yang mudahkan kerja kerja aku ngemas rumah. Aku memilih ;


Aku selalu rasa malas nak mop sebab aku geli nak kena perah mop tu. Walaupun ada tempat untuk perah air mop tu, tapi tetap rasa conventional mop ni berat, leceh nak simpan, susah nak keringkan and bau hapak.Makanya bila aku jumpa Easy Magic Mop ni dekat Shopee, automatik aku rasa "UWAHH SMARTNYE MOP NI"

ada dua partition, wash and dry


Tersedia dengan dua compartment untuk bahagian 'wash' dan 'dry'. Part wet tu kita isi lah dengan air bancuhan pencuci lantai. Bahagian dry pulak untuk kita squeeze lebihan air supaya bila tarik keluar tu, takde la meleleh leleh dan kerja kerja pengemopan pun boleh dibuat dengan lancar.

Asalnya masa dapat natang ni, dia tak bagi manual pun. Maka jenuhla aku bukak semula page seller ni dan zoom satu persatu gambar mop tu untuk aku pasang. Dah lepas pasang mop, aku murung pulakk nak sumbat mop tu kat dalam bekas tu tak muat. Dia jadi macam tersangkut dan kain lapik mop tu tercabut.

uwahh maka aku pun start nak mengamukk.

Bermacam perkara bermain di benak fikiranku

"Adakah aku sudah di kencing?"
"Adakah pembelian aku kali ini tidak bijak?"
"Natang ni rosak ke?"


Disaat aku celaru dan rasa nak tukar rating di shopee kepada -3, tiba tiba aku perasan ada macam tempat untuk sangkut kain tu dengan kemas. Kahkahkah.

Masukkan dekat tempat sangkut tu baru la tak tercabut bendanya

Setelah dipasang dengan teliti dan kemas, akhirnya mop ni berfungsi dengan jayanya dan kalis cemuhan daripada aku.

Aku pun happy dan berkata "Wahh smartnya pembelian aku kali ini"

Dan sejak hari itu, aku pun rajin mengemop.

But seriously, mop ni memudahkan kerja aku. Ringan, dan senang nak simpan sebab bendanya ramping ramping. Takdela makan space macam baldi besar besar tu.

boleh gantung juga, and senang lipat


So kalau korang nak beli jugak, boleh beli dekat link ni :

Selamat membeli belahhhhh~


Post a Comment

On My Instagram