Our Weekend Story : Couple Mobile Spa Package Kayu Manis Spa

Monday, February 3, 2020

Aku dah lama plan nak bawa Hilmi untuk pampering session. Tapi susah la nak dapat spa yang ada tukang urut or therapist lelaki. Majoriti memang perempuan je tukang urutnya. Gilo kau takkan nak bagi perempuan urut laki aku hahaha. 

Sebelum ni aku pernah survey dekat Healthland. Katanya ada tukang urut lelaki. Tapi sampai sudah tak nyempat nyempat nak bawa Hilmi pergi. Asyik takde free time je padahal dua dua kerja dari rumah je haha. Dah payah payah sangat, kita ambik je pakej mobile spa. Sesejak sekarang dah femes konsep mobile spa ni, makin banyak la spa yang offer service camni. Dan berita baiknya, banyak spa dah mula ada tukang urut lelaki.


Aku ambik Pakej Arjuna dari Kayu Manis Spa. Pakej ni khas untuk couple. So akan ada dua therapist (lelaki & perempuan) yang datang ke rumah. Dalam pakej ni termasuk

✰ Foot Spa
✰ Aromatheraphy Body Massage
✰ Foot Reflexology.


Bagi aku, mobile spa macam ni memang convenient gila lagi lagi untuk ibu ibu yang busy dengan anak and tak sempat keluar rumah. Panggil je orang untuk datang kat rumah. Sebelum ni aku selalu nampak iklan 'Sentuh' keluar dekat instagram. 'Sentuh' ni pun kira satu brand home atau mobile spa la. Diorang akan datang kat rumah kita and siap setup cantik cantik ala ala dekat spa. Pernah la juga terdetik nak booking dengan diorang tapi nak dijadikan cerita, aku menang Lucky Draw masa Guardian Healthy Beauty Retreat dulu. Dapat 2D1N stay dekat Avillion Port Dickson dan juga pakej massage couple daripada Kayu Manis Spa. Dah alang alang ada free voucher, kita guna lah kannnn?

Asalnya appoinment aku pukul 2. Tapi dah pukul 2 lebih orangnya tak sampai sampai. Call pun tak. Ahsudahh. Pe cita? Tapi bila dah sampai tu dia explain and cakap jalan jammed and ada jalan tutup lepastu kena reroute blabla plus diorang datang all the way dari Kajang ke Shah Alam. Makanya aku pun chill la. Lagipun therapist tu (Rizki namanya) explain dengan berhemah. So aku pun sojuk hati.

Asalnya aku siap bentang tilam bagai laa untuk urut ni, rupa rupanya diorang siap usung portable massage bed lagi haha. Best sikit la massage atas katil tu. Lagipun memudahkan tukang urut tu nak bergerak.

semangat aku bentang tilam segala haha

Diorang mulakan dengan foot spa. Rendam kaki dalam air rendaman bunga dan limau. Lepastu dia siap scrub dan buat foot massage sikit. Wuuu nikmat gilaa. Aku pilih untuk buat dekat dalam bilik. Hilmi asalnya nak buat dekat ruang tamu, tapi lepastu tukar dalam bilik office pulak. Diorang setting tempat memang baekk punya. Siap ada scented candle, dengan music spa lagi. Sebelum tu dia ada hidangkan teh halia. Masa dia urut tu aku tahan je nak terkentut hahaha. Bila dorang dah balik, main lawan lawan kentut pulak dengan Hilmi wakakakaka.


Overall aku puas hati laa sesi ni. Tanya dekat Hilmi pun dia kata puas hati Rizki tu urut. so kalau korang yang lelaki tu rasa macam nak relaxing massage, boleh la contact Kayu Manis Spa. Rizki kata ada 2 orang tukang urut lelaki. So kalau nak, kena buat advanced booking.

Bagi isteri isteri yang agak agak takde idea nak hadiah kan apa untuk husband korang, apa kata belanja dorang satu sesi pampering macam ni. Kadang kadang lelaki teringin juga nak fefeeling spa ni hahaha.

*pakej yang ni harganya RM358 untuk 2 orang tak termasuk transportation ke rumah.









Related search : tukang urut lelaki selangor, tukang urut lelaki datang rumah, tukang urut spa, pakej spa selangor, pakej spa kl, pakej spa datang rumah selangor, mobile home spa selangor, 

4 comments

  1. assalamualaikum
    singgah pagi isnin

    ReplyDelete
  2. Allahu bestnya menikmati nikmat macam ni ^_^

    ReplyDelete
  3. menariknyaaaa, tetiba baru sedar yang dunia sekarang makin convenient..hehe

    https://itsthesuraya.blogspot.com/2020/02/notice-changing-blogger-e-mail.html

    ReplyDelete

On My Instagram