Monday, March 4, 2019

Ibu Ibu Yang Pening Cari Penyelesaian Masalah Eczema Anak Anak Boleh Cuba Rangkaian Produk Suu Balm : Krim Legakan Kegatalan Serta Merta

Ibu Ibu Yang Pening Cari Penyelesaian Masalah Eczema Anak Anak Boleh Cuba Rangkaian Produk Suu Balm : Krim Legakan Kegatalan Serta Merta  | Aku tak pernah ada eczema. Orang terdekat dengan aku pun takde masalah ni. Jadi aku tak berapa nak familiar macam mana or apa sebenarnya eczema ni. Yang aku tahu orang berkulit eczema ni sensitive and tak boleh sebarang sebarang pakai produk. Kalau tak boleh jadi lagi teruk. And kalau nak tahu di Malaysia , ratio pesakit eczema ialah setiap 1 daripada 10 orang. Dan kebanyakan nya ramai kanak kanak.

 
Masa pergi official launching SuuBalm x Watsons kelmarin, baru lah tahu sikit sikit apa eczema ni dan apa yang most patients alami. Eczema ni sejenis macam skin irritation. Yang mana faktor faktor menyumbang atau triggered kan kegatalan tu boleh jadi daipada macam macam faktor.


​​
Faktor menyumbang kepada rasa gatal



Ada yang kata faktor makanan, faktor environment, faktor genetik, faktor personal hygiene, dan macam macam. Kalau dekat Malaysia pulak, ianya disebabkan cuaca. Yela since kita punya iklim kan panas & lembab lembab. So biasanya lagi 'trigger' la itchiness tu.



Bab bab gatal ni tak boleh buat main. Sebab boleh ganggu emosi. Kalau kita yang dewasa ni mungkin la boleh kawal sikit or tahu apa nak buat. Tapi kalau budak budak or baby yang rasa, kesian diorang taktahu nak buat apa. Cuma tahu garu je. Sampai luka luka & berparut. Nak tidur pun tak senang sebab banyak terganggu sebabkan gatal. Mak ayah kalau ada anak yang eczema pun terganggu sekali sebab susah hati tengok anak sakit tapi tak mampu nak buat apa apa untuk legakan sakit dan gatal dia tu. Bagi nak elakkan masalah ni lagi melarat larat, dan taknak la tengok anak tu suffer lama lama kan, boleh ikhtiarkan guna Suu Balm.


Suu Balm di formulasikan di National Skin Center, Singapore oleh Dr. Tey Hong Liang. Dia ni memang expert dalam bidang 'itch' dan dah ada lebih daripada 100 research paper yang dia buat. Ni baru bebetul dinamakan pakar , kan? So sebelum ni dia di US. Once dia balik semula Singapore, terus dia terfikir nak hasilkan Suu Balm. And dia nak fokuskan bukan setakat hasilkan produk yang lenyapkan rasa gatal dengan cepat, tapi tolong moisturize kan sekali kulit tu.

Maka terhasillah beberapa SKU untuk produk Suu Balm. Antaranya 


Untuk dewasa :


- Suu Balm Rapid Itch Relieving Body Moisturiser
- Suu Balm Cream Body Wash


Untuk bayi & kanak kanak :


- Suu Balm Kids Rapid Itch Relieving Ceramide Moisturiser 
- Suu Balm Kids Head To Toe Body Wash



Macam mana Suu Balm Berfungsi?



Masa workshop haritu, Dr. John O'shea (co founder Suu Balm) terangkan yang Suu Balm bertindak dengan cara calm the skin irritation gunakan menthol. Menthol pulak kita boleh dapat daripada daun mint or nama melayu dia pudina. Traditionally kalau nak buat ubat sapu untuk hilangkan kegatalan ni boleh campur kan daun pudina dengan minyak zaitun. Tapi lepastu kena simpan dulu untuk 2 minggu lepastu baru guna. Lagipun bila dah bancuh macam tu mana boleh simpan lama. Leceh kan kalau kalau tetiba gatal mana nak cekau pulak nak genyeh daun pudina campur minyak zaitun time time tu. Tapi ni home remedies la. 






Nak senang guna Suu Balm je sebab ratio bahan digunakan tu dah optimum untuk bagi kesan kelegaan pantas bila rasa gatal tu datang. Lagipun dengan adanya Ceramide, kulit pun akan lebih lembab & moisturise. Takde la kering. Sebab bila kulit kurang lembapan dan kering, lagi la gatal kulit tu and lagi buatkan kulit mudah terluka & berparut.






Tahu tak yang bila kita gatal, lagi kita garu lagi gatal. Lepastu kita akan tak kan stop menggaru. Itula namanya 'itch-scratch cycle' . Bila guna Suu Balm, dengan pantasnya fiuuuu boleh stopkan 'itch-scratch cycle' tu sebab within few minutes after application, rasa gatal tu boleh hilang.
Nak pakai cream ni tak terhad untuk orang yang bermasalah eczema atau psoriasis je. Mana mana masalah kegatalan pada kulit, irritation atau sensitive, boleh gunakan Suu Balm ni. Lagi satu, ingat tak tadi ada cerita pasal Ceramide? Okay Ceramide yang digunakan dalam Suu Balm ialah ceramide yang ber- grade premium dan jarang di dapati dalam kebanyakan jenama moisturizer untuk sensitive skin yang lain.



Suu Balm bebas daripada bahan bahan memudaratkan



Dan yang paling penting, bahan bahan yang perlu di avoid oleh orang orang berkulit sensitive, semuanya takde terkandung dalam Suu Balm.



Tak ada SLS (Sodium Lauryl Sulfate)
Tak ada SLES ( Sodium Laureth Sulfate)
Tak ada paraben
Tanpa preservatives dan juga fragrance



DANNNN semua produk Suu Balm termasuklah untuk dewasa dan kanak kanak, semunya dah pun dapat pengiktirafan Halal daripada Jakim Malaysia. Okay, makin yakin la nak guna kan?



Dekat mana boleh dapatkan Suu Balm?



Suu Balm boleh di dapati di semua Watsons seluruh Malaysia dan di website www.watsons.com.my






Limited time promotion. Sekarang ada promosi cuma RM9.90 bagi Suu Balm Body Moisturizer (15ml) *promo tamat 4 Mac 2019.  Lepastu, boleh dapatkan diskaun 30% untuk Suu Balm Washes For Kids & rangkaian produk Suu Balm Original dengan deal Purchase-with-Purchase (PWP) . Semuanya di Watsons tau. Masuk masuk terus cari section bagi sensitive skin, okay?















Related search : rawat masalah eczema, krim hilang gatal eczema, review suubalm, suu balm untuk kanak kanak, harga krim suu balm, krim bagus untuk gatal eczema, krim untuk psoriasis, krim hilang gatal suu balm, cara rawat eczema dan ruam, baby ruam kena pakai apa, cara hilang gatal eczema baby, kanak kanak eczema

1 comments:

  1. Not bad lah harga dia, i thought dia akan mahal sbb packaging semua lawa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...