Wednesday, April 18, 2018

Nak Cari Side Income dengan MatDespatch.com? Ikut 3 Cara Ni

Hello!

Sekarang ni memang semua benda nak pakai duit. Bila banyak benda nak pakai duit, jadi kena usaha lebih sikit lah untuk cari duit kan? Kalau setakat merungut itu ini tapi bontot berat malas nak buat apa apa, sila mereput je dekat tepi tu haha .

Nak cari side income pun dah ada macam macam cara. Kalau femes, boleh la buat insta review macam adik adik budak sekolah sekarang ni. Satu review RM50. Post 2 jam lepastu delete. Seminggu dapat RM5,000 . Sebulan? Beriban riban tuuu . Tapi kalau femes la . Kalau sejenis macam kita kita ni yang followers instagram pun semua kawan kawan je (itu pun kita paksa suruh follow haha) , mohon cari alternatif lain ekekeke .

Salah satu alternatif yang aku nak suggest ialah dengan menggunakan MatDespatch.com!




MatDespatch.com ialah sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan logistik termasuk penghantaran dan pengangkutan . Macam macam jenis servis sebenarnya yang boleh korang dapatkan dekat MatDespatch.com termasuklah :

- Same Day Parcel Delivery
- Next Day Parcel Delivery
- Sewa Van untuk pindah pindah
- Rider untuk bantu selesaikan tugas (bayar bil, hantar dokumen etc)

MatDespatch turut bekerjasama dengan Poslaju (penghantaran dalam negara) dan Aramex (penghantaran luar negara) untuk parcel delivery. Jadi untuk online business owner yang kecil kecilan, tak dapat nak apply untuk buka akaun kontrak dengan Poslaju (Baca : Cara Buka Akaun Kontrak Poslaju) , boleh lah guna kan servis MatDespatch.com sebab diorang siap boleh datang Pickup dekat rumah ye. So tak payah susah susah beratur amik nombor and tunggu lama lama dekat pejabat pos tu . Rilek je packing parcel customer sambil layan Sinetron Indonesia lepastu tunggu je posmen datang collect . Easy peasy kan?


Okay, kan tadi ada cakap ; MatDespatch.com merupakan salah satu alternatif mudah untuk cari side income kan?



Macam mana?





Dengan 3 cara mudah je iaitu;

1) Promosikan kepada kawan kawan untuk menggunakan perkhidmatan MatDespatch.com
- Yang ni macam promosikan affiliate link lah . Bila dah sign up, korang akan dibekalkan dengan affiliate link, so bila ada kawan kawan nak mendaftar untuk pos barang ke apa guna MatDespatch.com ni, bagi lah link korang tu , so korang akan dapat lah komisyen dengan setiap transaksi topup yang diorang buat :D

Bila first time kawan korang mendaftar menggunakan affiliate link korang, diorang akan dapat 5% credit untuk top-up yang pertama dan korang akan dapat 1% dari amaun top up diorang, setiap kali diorg top up. So, win win kan? Jom ajak kawan kawan mendaftar dengan MatDespatch.com.




2) Hebahkan pada kawan dan keluarga supaya mendaftar sebagai driver/rider MatDespatch.com
- Yang ni pun sama juga. Korang akan dibekalkan dengan affiliate link. So bila ada kawan atau ahli keluarga nak mendaftar sebagai driver/rider, korang bagi lah link korang / referral code . Setiap kali rider/driver yang mendaftar bawah nama korang selesaikan task, korang akan dapat komisyen juga tau! Gila gempak!



3) Mendaftar sebagai rider/driver
- Kalau ada motor, kereta atau van tu, dah boleh terus sign up jadi driver/rider dah. Konsep sama je macam Uber atau Grab bezanya korang ambil dan hantar barang, bukan orang hehehe . Lagi senang sebenarnya, takde lah pening melayan customer yang berbagai spesis mueehehehe . 


So, pilih lah salah satu ni. Kalau nak buat tiga tiga pun boleh . Lagi besar lah peluang nak dapat side income beribu ribu. Sebab confirm boleh punya dengan MatDespatch.com . Just do it!


Nak mendaftar pulak teramat sangat sungguhlah mudah. Sebab arahan dan navigation website & apps MatDespatch.com mudah nak faham . Pendaftaran pun percuma je . 

Nak mendaftar sebagai pelanggan? Click sini : https://app.matdespatch.com/r/SkZ0eDTsz
Nak mendaftar sebagai recruiter? Click sini : https://courier.matdespatch.com/r/SkZ0eDTsz
Nak mendaftar sebagai rider? Click sini : https://courier.matdespatch.com/r/SkZ0eDTsz

Kalau link tu tak boleh guna, jangan lupa masukkan referral code semasa mendaftar ya

"SkZ0eDTsz"



Kalau jadi driver/rider, kena buat apa ye?

Ha kalau jadi rider ni, senang je. Cuma pickup dan hantar je. Antara barangan yang biasanya dihantar ialah bunga, kek, makanan, dokumen, parcel dan macam macam lagi. Lagi satu, tugas rider juga boleh bertindak sebagai runner. Misalnya tolong pergi dapatkan sign ke, submit dokumen ke, pergi belikan barang ke, ha semua tu lah. Senang je kan? Tak susah pun. Pusing pusing naik motor kejap, dah dapat duit. Masyukkk

Untuk rider, bila dah mendaftar, pihak MatDespatch.com ada sediakan training tau. Bila korang dah selesai training, dah boleh terus time time tu jugak mulakan task pertama korang. Tapi yang penting, kalau nak jadi rider, pastikan korang sediakan selengkapnya dan patuhi perkara berikut :

- Kad Pengenalan sah
- Lesen Memandu
- Smartphone (Android) + Internet Data
- Kenderaan sendiri (pastikan road tax valid, dan 'hidup' hehe)
- Measuring tape, bag/box untuk secure kan barang yang nak dihantar
- Hadiri kelas training yang disediakan

Senang je kan?



Kalau masih kurang jelas macam mana nak mendaftar, cara pengiraan komisyen dan kelebihan bekerjasama dengan MatDespatch.com , korang baca dekat sini :



So sekarang, tak ada alasan lagi dah untuk cari duit sampingan. Peluang dah ada, jangan tengok je :D Manfaatkan lah sebaiknya, betul tak?

Ingat tau , KALAU 

Nak mendaftar sebagai partner / promoter / recruiter / rider / driver?
Click sini :  https://courier.matdespatch.com/r/SkZ0eDTsz

Kalau link tu tak boleh guna, masukkan referral code ni semasa mendaftar :D

"SkZ0eDTsz"



Kalau korang, korang nak pilih yang mana?

Promosikan MatDespatch.com pada kawan kawan?
ATAU
Ajak kawan kawan dan family mendaftar jadi rider?
ATAU


Korang sendiri yang nak mendaftar jadi rider?


Mana mana pun korang pilih , yang pastinya memang pilihan yang bijak untuk mula menjana pendapatan dengan program MatDespatch.com







Related search : Poslaju murah, MatDespatch.com , cara cari duit sampingan, kerja part time dari rumah, cari duit dengan motor, jawatan kosong rider, jawatan kosong driver, jana duit dengan affiliate, pakej courier murah, buka poslaju tanpa ssm, kontrak poslaju tanpa ssm, pos hari yang sama 

1 comments:

  1. baru tahu kewujudan penghantaran camni. Bagus jugak bila dia boleh pick up kat rumah. Senang boleh jadi runner. Good info :)

    Nway, jemput join segmen dan giveaway blog Siqah :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...