Happy Birthday Althea! #AltheaTurns2


Assalamualaikum , Hi!


It's Althea's 2nd birthday last month . Happy Birthday Althea!

Kalau baby ni, dah boleh berjalan berlari mengesot sampai tak larat nak kejar dah ni hehee . Congratulation Althea for turning 2! Dah makin dikenali dan makin best . I'm glad to see you grow! and it's great to be part of your journey .

Sama macam masa birthday Althea tahun lepas, tahun ni pun memang celebration meriah untuk sebulan! Ada giveaway, ada contest dan ada limited edition box!



Antara aktiviti best sempena birthday Althea haritu :

1. Fly Me To Korea (3rd July 2017 - 15 August 2017)
Just share the best "Althea Birthday Cake" with birthday cake and hashtag #AltheaTurns2 
(For more info, read this: Fly Me To Korea Contest)

2. Shop & Win (3rd July 2017 - 30th July 2017)
Just shop, and you'll win Althea shopping credit!

3. 20 Days Giveaway on @altheakorea's Instagram page! 
Just follow the instruction :)

4. Facebook Weekly Giveaway 
Every Monday in the month of July 
(applicable for Malaysia, Thailand, Indonesia, Philippines and Singapore only)

5. Althea's Birthday Giveaway Festival 
on wesite my.althea.kr


------------------------------------------------------

Masa order barang Althea sepanjang bulan Julai haritu , siap dapat Limited Edition Birthday Box tau . Gila comel! Tapi I tak dapat yang warna pink , dapat warna biru . Tapi takpela, dah banyak dah pun kumpul box Althea warna pink tapi still , tengok lah tu birthday box warna pink lagi cantik!




I siap gigih hias cecantik hokay kotak tu sebab nak menang hadiah trip ke Korea ekekeke . Paling susah nak potong nombor 2 tu! Kalau zoom dekat dekat, memang disaster teruk no.2 tu . Hodoh masyaAllah hahaha . Memang nampak sangat lah tangan ni tak kreatif langsung . Potong and lipat lipat kertas pun fail pfftt .



Tapi senarai pemenang dah keluar dah pun , and I tak menang hahaha . Kegigihan memotong kertas tak paid off LOL XD tapi apa pun, i'm having fun decorating the box! Hilmi pun siap tolong tampal tampalkan . Nampak tak bonding session dekat situ? hehehe .

Banyak juga I shopping masa birthday month haritu . And sebagai seorang kakak misali , I siap orderkan untuk Wani jugak . Sample pun dapat banyak juga . Mostly sample mask lah . Thank you Althea! Sentiasa pemurah lah awak ni .


Ni antara items yang I order :





Semuanya I tak pernah try . Beli pun sebab baca customer's review macam okay . But after trying, ada yang okay, ada yang so - so , ada yang I tak suka hahaha . Nanti I buat entry review satu satu (kalau rajin ihik) .




Again, Happy Birthday Althea! 



Kalau nak tengok gambar gambar yang orang submit untuk decorate box boleh tengok dekat instagram #AltheaTurns2 .


p/s : Semua cantik cantik . Patutlah I kalah T____T


Althea Website: my.althea.kr
Althea Facebook: Althea Malaysia
Althea Instagram: Althea Korea

Thanks for reading !










Related search : Korean malaysia beauty shop, althea korea, althea shopping experience, althea shopping code, althea promotion

5 comments

  1. Replies
    1. hahaha susahhh! nampak kan kegigihan kat situ? hehe

      Delete
  2. Replies
    1. best! barang2 dkt althea pon best. try la shopping kt althea <3

      Delete
  3. happy birthday althea ! Hehe cantik blog ni

    ReplyDelete

FOLLOWERS