G9 Skin First Lipstick : Color Swatches & Review


Hello!

I'm back with another review for product from this brand (G9 Skin Korea) (Read my other post reviewing their G9 Skin White In Whipping Cream) . Tapi untuk entry ni, i'd be writing review about their newly launched lipstick and i'm so glad to know that they'd sent me 5 colors ! yay !!  Just in time before my raya starts . (Not sure total semua color ada berapa. Kalau refer website macam 8 je). 


Packaging




I love my cosmetic to look presentable in a chic and classy minimal look, so i definitely love the idea of this lipstick's packaging which comes in a black and bold case. Nampak exclusive kan? Black and white, memang kontra habis dengan packaging white whipping cream yang warna pink and kawai tu .

Secondary packaging didatangkan dalam kotak (which is good in securing my lipstick during courier) , Primary packaging pula di perbuat daripada matte feel - and- looking plastic , yang bentuk dia memang petak habis . Cantik! Buat flatlay pun lawa je hahaha .

So untuk packaging? Win!

Colors selection (Pilihan Warna)



All G9 Skin First Lipstick consists of bright and vivid color range . Semuanya sesuai untuk pelbagai 
occassion. Untuk daily wear ada, untuk night makeup ada, untuk classy look pun ada. And ada juga satu warna yang digunakan sebagai terms 'MLBB color' (,my lips but better) - warna yang nampak natural seakan warna asli bibir, tapi lagi nampak fresh dan tona kemerahan.

Kalau sekali pandang lipstick tu, tengok macam tak pekat . But the color intensity of the lipstick memang tak boleh buat main . Apply sikit je pun, dah memang melekat, pekat warna nya . Tapi intensity warna tu boleh control lah. Kalau rasa nak warna tu terang, apply lah penuh penuh . Kalau tak nak, dab dab sikit je. Dan ratakan keseluruh bibir .

Full application

Gradient style application - dab dab je sikit



Color Swatches


So here's the full swatches untuk 5 warna G9 Skin First Lipstik ni .


Antara semua ni, 2 color yang I suka ialah #2 Midnight Rose and #4 Peach Brown. Yang Midnight Rose tu lah color yang I cakap MLBB tu, nampak natural dan macam tone bibir kita . Tapi , kena kalau nak bagi makeup tu nampak balance, kena heavy kan sikit bahagian blusher ataupun eye makeup. Supaya tak ada lah nampak pucat sangat muka tu .


Second favourite color , #4 Peach Brown tu pula lebih kelihatan orangey . Nampak fresh dan simple . Biasanya kalau keluar waktu malam, suka apply yang #4 Peach Brown, kalau siang pula I prefer #2 Midnight Rose. Other three colors? Cantik! Tapi kalau nak dapatkan look yang lebih beria sikit, i'd go for these colors 

Personal thought 


Overall, I love all the colors, I love its formulation and I love how it doesnt dry my lips . But the downside is .....



Bila minum ke makan ke, warna cepat hilang dan melekat lekat dekat straw/ cawan. But for me, it's not a big issue pun. Sebab i don't my kena reapply lipstick banyak kali . Lagipun lagi cantik bila reapply daripada biarkan dia stay je tapi kering .

Good thing about color ni yang cepat hilang, bagi I ini memudahkan untuk I remove bila nak solat. Tak payah susah susah nak tonyoh guna makeup remover banyak banyak . Sekali swipe je dah bersih

g9 skin first lipstick


The Good (Kelebihan)

  • Classy packaging
  • Non-drying
  • Pretty colorssss!

The Bad ( Kekurangan)

  • Color cepat pudar/hilang - easy transfer to cup/straws 

g9 skin first lipstick

Would I repurchase ? (Ulang Pembelian?)


Probabily yes, untuk 2 colors yang I suka tu ehehehe. But i personally prefer lip product jenis liquid. Kalau yang lipstick macam ni kureng sikit haha . Sebab rasa macam lip liquid lagi senang nak apply . Alasan je ni kan haha padahal boleh je apply guna lip brush ye tak? :p

Website : www.vline.com.my
Instagram : www.instagram.com/g9skin_malaysia/
Harga : RM72.00 (excluding postage)

1 comment

FOLLOWERS