Review GT Mobile GT-888 | Sekali pandang tak jatuh cinta , bila guna ....


Baru baru ni asyik bergaduh dengan Hilmi (gaduh manja jeww muehehe) pasal handphone . Dia android user, aku pulak .. *batuk*.. ios user. Sebenarnya aku tak habis habis complaint cakap ip5s aku start bermasalah ... macam lag, dan coverage internet gilaaa jahanam .Tapi Hilmi balik balik dengan ayat dia cakap "memang laa... iphone memang lopek" " memang laa, ingat iphone bagus sangat ke" "tulah pakai iphone lagi" " guna android phone lah, iphone ni merepek jee" .

Antara krisis utama antara aku dengan iphone ni memang fokus pada coverage internet. Aku pakai line yang sama dengan Hilmi, tapi aku tak dapat kelajuan internet yang sama dengan dia. Aku tak faham relevan nya dekat mana. Tapi aku bengang . Bila jadikan hotspot dari iphone ke laptop aku pun .. cam hareyyy jadinya . Bila tukar sim dan guna dekat phone Hilmi , eh eh helok pulak . 

Nak dijadikan cerita , aku berpeluang untuk dapatkan seketul handphone baru haritu iaitu GT-888 daripada GT Mobile. Tak pernah dengar eh? Takpe. Aku pun baru first time dengar ni. Jenama ni daripada Singapore. Walaupun nama baru, tak ponah dongarr pun, tapi jangan terlalu cepat judgemental macam aku wakkakaka .



Masa aku awal awal dapat phone ni, aku buat tak layan je. Sebab sangkakan phone ni tak best haha. Judgemental nya seorang Farah ekeke . Tapi bila dok terbaca baca review dok cakap phone ni best lah, camera dia best lah , bateri dia tahan lahh .. so aku berkeputusan untuk "apa kata aku cuba"


Makanya, baru lah tergedik gedik keluarkan phone ni dari kotak dan mula unbox . Okay first thing first, aku sukakan yang GT Mobile ni punyai tahap common sense yang tinggi haha sebab dia dah siap siap sediakan screen protector dan silicone cover untuk protect phone ni (not in photo) . Bijak! I must say. Sebab phone baru kan, celah bedah mana nak cari cover dia. sah sah pergi kedai takde jual. Kang pergi tanya ;

"Amoi, bagi saya cover phone GT-888 satuu"

terkebil kebil mata amoi tu pening . GT 888 mano eh? tak ponah dongar pon ??


Dari segi size, aku suka. Tak besar sangat, dan tak terlalu kecik. Elok elok je nak pegang dan rasanya takde masalah juga untuk yang lelaki lelaki sumbat masuk poket. Tak bulky dan design nya nipis sahaja. Sekali pandang, ada gaya gaya iphone 6 sikit hewhewhew .


Mari kita tengok overall specification phone GT-888 GT Mobile ni :

SPESIFIKASI/ SPECIFICATION GT MOBILE GT-888


Dimensions
158.9x77.5x8.6mm
Weight
160g
Operating system
Pre-install Android 5.1 Lollipop
CPU
64 Bit MTK MT6735P Processor Quad Core 1.0GHz CPU
GPU
Mali T720-Mp1 600 Mhz
RAM
2GB / 1GB
ROM
16GB
Battery
2550mAh
Charger
Quick Charging
Size 
5.5 inch
Resolution
HD1280*720pixels
Rear Camera
8.0MP 4th Generation Camera OV8865
Front Camera
5.0MP [OV5648]
Video
1080P, 2K, 4K
SIM
Dual sim standby, Micro Standard SIM






Helokk .

Benda yang aku pentingkan dalam pemilihan handphone ialah utamanya ;

  • Mesti kamera cantik - ofkos lah . kang nak selfie acaner. ye tak? GT-888 ni punya kamera not bad. quality helokk! 
  • RAM sekurangya 2GB. Tapi rasanya sekarang aku demand for higher RAM, 3 ke 4 ke. But 2GB is nice. This GT888 comes with 2GB ram
  • Kapasiti bateri besar- Bila besar, lambat habis. Tapi masalah bila besar, lambat pulak caj. TAPI! Helokkk sangat GT-888 ni ada fast charging . Senang kerja mak nakk .


Kesimpulan dibuat, aku secara tak sengaja dan tak perasannya telah menganak tirikan iphone aku untuk beberapa minggu ni dan selesa gunakan GT-888 ni. After all, android phone memang power power pun. Tetiba aku menyampah dengan iphone sebab DAH LA MAHAL, LOPEK! HAHAHHA :P (tadi puji sangat, LOL)

Dan berbalik kepada masalah internet yang aku alami masa guna iphone, bila gunakan GT-888 ni semuanya working completely fine! MAKA JELAS LAGI TERANG TANPA BERSULUH , iphone yang problem. Aku punya internet helok , jadikan hotspot pun helokkk!

SORRY GT-888 sebab memandang rendah dekat awak pada mulanya . Ternyata, awak ni boleh tahan powerr jugek! Cuma saya kecewa awak tak boleh ditambah dengan external memori. awak kejam! Tapi takpelah, saya redha. 

Sekian review seketol phone dari seorang yang bukan gadget atau tech freak . Meskipun tak precise dan macam boh-ring , tahniah sebab baca sampai hati wakaka . Bai bai!

























Related search : GT MOBILE GT 888, GT Mobile singapore, GT Mobile Malaysia, GT Mobile phone, GT Mobile specification, GT Mobile pros and cons, GT Mobile review, GT 888 Review, GT 888 camera result, GT 888 camera quality, GT 888 ram, phone with 2 gb ram, affordable smart phone, gt mobile gt dollar, gt dollar malaysia

No comments

FOLLOWERS