Wednesday, September 28, 2016

High End Skincare Pertama di Malaysia : GLAMORA !

Hello!

Meh nak Tanya . Seriouslah , siapa yang tak sayang kulit muka kan? Kalau boleh, semua benda nak pakai , nak sapu , nak tempek untuk bagi gebu cantik putih flolessss.

Tapi masalah dia sekarang , tak semua lah produk yang ada kat pasaran , yang asyik appear dekat facebook ads, yang selalu instafemes review – boleh jadi selamat dan berkesan .

Ha time time camni lah khidmat aku sebagai seorang beauty blogger diperlukan ekekeke . Adalah menjadi amanat tugas sayaaa untuk berkongsi dengan awak awak semua , produk mana yang elok , mana tak best , mana berkesan , mana power blablabla .

Entry kali ni nak cerita pasal produk apa pulak faghah?



Kali ni lain sikit , kita bercakap pasal 1st High End Skincare Brand di Malaysia . Yass! High end skin care ni kira level level SKii , Biotherm blabla yang selalu kita Nampak dekat Parkson atau Aeon tu. 




Power nya sekarang Malaysia dah ada skincare high end sendiri . Lepasni bila travel kat luar negara, boleh lah nampak produk ni dekat sana pulak kan? Fuyoo .

GLAMORA namanya . Sedap kan nama dia? Rangkaian produk dari Glamora ni memang khas diformulasikan oleh professor dan doctor doctor ye. Tak main lah beli beli formulation ekekeke. Ni self formulated ni weh. Dan kajian keatas produk ni dibuat di institute kaji produk terbaik di Perancis. Pulak tu, menggunakan teknologi terpaling latest daripada Korea iaitu teknologi Micronization .


Menariknya GLAMORA ni, dia tak sama macam produk lain yang ‘dependant’. Maksudya, ada setengah produk bila kita stop pakai, keadaan kulit wajah akan berbalik kepada asal, dan worst case scenario , jadi lagi maha dahsyat daripada sebelumnya tu. But nope, mementingkan dan menitikberatkan keberkesanan dan kesihatan kulit , GLAMORA ni dihasilkan menggunakan ramuan terbaik untuk bantu memperbaiki komposisi kulit dari dalam dan tak terhad pada permukaan kulit sahaja .



----------------------------


Buat masa ni, Cuma ada 2 produk dalam rangkaian GLAMORA ni iaitu :

LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM
BODY SPA INTENSE LIGHTENING BODY SPRAY

Hah! Satu untuk kecantikan kulit muka, satu lagi untuk badan. Takdelah kang muka dah putih gebu , tangan pulak hitam berkerak ekekeke .


LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM


1. Serum ni ialah dalam bentuk ‘water-based’ . Automatik iols suka! Haha sebab kalau water based ni sangat mild, dan sesuai digunakan oleh semua laipsan umur dan jenis kulit. Oil-free, Paraben-free & fragrance-free ialah satu bonus untuk awak awak yang berkulit sensitive.

2. Disebabkan ianya water based, jadi nya kadar penyerapan serum juga sangatlah cepat. Dalam masa 10 saat lepas apply je, dah terus meresap kedalam kulit. Masan i lah tekonologi ‘micronization’ tu berfungsi. Lagi cepat serap, lagi cepat berkesan.

3. Bila dah cepat serap, automatic takdelah sisa serum yang tertinggal kat permukaan kulit. Hasilnya, kulit bebas minyak weee! Takdelah Nampak oily atau melekat je lepas apply serum tu.

4. Kesan optimum boleh dilihat dalam tempoh 2 minggu, tapi dengar dengar ada banyak juga testimony menyatakan sepantas seminggu je dah Nampak perubahan ketara. Hm.. menarik.

5. Korang boleh gabungkan serum ni dalam rutin penjagaan kulit korang. Kalau nak jadikan sebagai makeup base pun boleh juga



KELEBIHAN LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM

Ada banyak kelebihan dan fungsi Luminate Face Serum ni termasuklah :
  • Mencerahkan kulit – kurangkan pigmentasi dan hasilkan kulit yang glowing
  • Meratakan Tona Kulit – lebih sekata , dan perbaiki kerosakan sunburn dan dark spots
  • Menghilangkan parut – ini bonus! Sukanya serum yang boleh pudarkan parut . Serum ni berupaya untuk memperbaiki sel sel wajah kita, so bye bye parut!










BODY SPA INTENSE LIGHTENING BODY SPRAY


Okay moving on to another product!

Ini dia body spray khas untuk memutihkan kulit badan kita . Biar lah putih sekata satu badan kan? Baru lah cantik . Takkan sini putih, situ gelap, situ kelabu hahaha kan?




Body spray ni senang gila nak guna. Cuma sprayyyyy je dekat area mana yang korang nak putihkan . Dekat kawasan kawasan yang susah nak capai pun mudah nak guna bila dalam bentuk spray ni.  Body spray ni tak mengandungi minyak, paraben , merkuri mahupun hydroquinone … so jangan risau. Kau nak lumur satu badan pun takde hal. Gerenti selamat! Dan yang bestnya, tak de rasa melekit atau pun berminyak. Memang dua tiga kali kelip mata, dah meresap dalam kulit dah .





KELEBIHAN BODY SPA INTENSE LIGHTENING BODY SPRAY


  • Menghapuskan kawasan kulit gelap 
  • Memutihkan SELURUH BADAN dan KAWASAN TERDEDAH (termasuk leher, siku, lutut, tangan, lengan dll)
  •  CELAHAN HITAM mudah dirawat dengan pantas
  • MENGHILANGKAN PARUT BADAN akibat jerawat
  • MEMUDARKAN SELULIT & STRECHMARKS perut selepas melahirkan anak.
  • Mengurangkan kerosakan cahaya matahari (SUNBURN) pada kulit



Pendek kata, Body spray ni memang elok sangat untuk korang menambah baikkan appearance kulit badan korang, bagi lebih cerah, gebu dan lembut jeee .


Dari segi harga pulak, kedua dua produk ni dijual pada harga mampu milik . Dan yang pentingnya, ianya berbaloi dan berkesan .


LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM
RM155 (15ml) 
*tahan sehingga 2 bulan penggunaan – 
bergantung pada jumlah korang guna jugak lah. 

BODY SPA INTENSE LIGHTENING BODY SPRAY :
RM145 (50ml) 
*tahan sehingga 2 bulan penggunaan*

Kalau korang berminat nak dapatkan keduanya, aku cadangkan better korang dapatkan set Combo ni. Lagi jimat macam ni kan? 


Dan sekarang ni (sementara promosi berlangsung) , LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM tengah ada promosi tau, cuma RM145 sahaja! Jangan terlepas promo ni pulak k?


Pendek kata, kalau korang tergolong dalam kalangan gegadis yang pentingkan kecantikan wajah, nakkan produk berkualiti pada harga mampu milik, dan nak nikmati kepoweran produk formulasi perancis dan korea …. Boleh lah cuba GLAMORA ni . Tak rugi mencuba, mana tahu terlebih lebih floless pulak jadinya kan? Ekekek .



Alamat : 

Glamora Group Sdn Bhd
35B, Jalan Wan Kadir 2,
Taman Tun Dr Ismail
Kuala Lumpur
Malaysia 60000

Facebook : Glamora HQ
Instagram : @Glamora_HQ
Hotline : 013.310.8080


glamora malaysia, glamora face serum, glamora harga, glamora testimoni, glamora murah, cara guna glamora, glamora feedback, sebelum selepas glamora, glamora bagus, glamora berkesan, glamora produk baru, glamora putih,glamora cantik,glamora flawless,glamora kulit gebu, produk kurus, produk putih, kulit cantik,petua kulit cantik, petua kulit bersih, petua kulit putih, glamora putihkan kulit, glamora bersihkan kulit, hilangkan parut dengan glamora, petua hilangkan parut, cara hilangkan parut dengan glamora, cara hilangkan parut, petua hilangkan jeragat

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...