Thursday, June 2, 2016

Amalkan 4 tips ni untuk dapatkan rambut bebas masalah kelemumur dan keguguran!

Hi.

Macam semua cakap, rambut ialah mahkota wanita. Memang kena jaga dan perlukan rawatan rapi untuk pelihara dan pastikan rambut tu sentiasa sihat dan kuat . Bukan senang nak jaga rambut ni. Sekali dah rosak memang payah nak elokkan balik. Aku tengok member ramai yang rajin ke salon buat treatment lah , apalah . Kalau mandi pulak memang setahun tunggu . Sebab nak shampoo - nak bagi shampoo tu meresap dulu 10-15 minit. Lepastu bilas, pakai pula conditioner , biarkan lagi 15 minit. Fuhhh , dah habis mandi apply serum pulak . Tu tak masuk lagi nak blow rambut , nak straighten ke. Pakai pula leave on conditioner blablabla. Hidup aku pula simple je, shampoo dan conditioner. Tapi selalunya malas nak apply conditioner hahaha. Aku spesis mandi sekejap. Aku jadi tak ada hala tuju nak duduk lama lama dalam toilet. Settle karaoke 1-2 lagu, baru 10 minit aku mandi. Yang mandi sejam tu karaoke satu album ke macam mana?




Makin hari aku dapati rambut aku diambang kemuncak kerosakan. Walaupun aku takde lah blow rambut ke, warnakan rambut ke, TAPI tetap rosak juga. Dengan hujung bercabang, kerinting halus menggerbang macam mak lampir, masalah kelemumur dan rambut gugur tu takpayah cakap lah - memang MAJOR PROBLEM!

Haritu masa ke majlis makan makan sempena Mother's Day di Ramada Plaza, kak Jue sikit lagi nak pengsan tengok ke-disaster-an rambut aku masa kitorang singgah solat dekat surau kahkahkah. Bunyi macam teruk bebenor je kan :p Aku pun bengang gak. Dah cuba macam macam shampoo, tapi sama je tak ada hasil.

Jadi terima kasih untuk teknologi moden yang memudahkan urusan meng-google, aku cuba cari solution untuk masalah rambut aku ni. Dan aku jumpa beberapa petua dan tips untuk dapatkan rambut sihat menawan berkilat bak model shampoo dalam tv .






1. Gunakan lendir bunga raya

Ini salah satu petua femes kalau nak dapatkan rambut lebat, hitam menawan. Dengan menggunakan lendir daripada daun bunga raya. Bunga setakat lebatkan dan hitamkan rambut, tapi untuk bantu hilangkan kelemumur juga .

Cara-caranya :

  • Ambil beberapa helai daun bunga raya yang masih lagi segar-bugar.
  • Ramas daun tadi hingga ia mengeluarkan lendir.
  • Kemudian, sapukan lendir tersebut pada keseluruhan bahagian rambut.
  • Biarkan ia serap sepenuhnya pada rambut dan kulit kepala anda ya.
  • Akhir sekali, bilas dan cuci rambut anda dengan menggunakan air bersih.



2. Lidah Buaya (Aloe Vera)

Satu lagi petua yang selalu digunakan untuk perawatan rambut - cuma ambil dan potong daun lidah buaya tu dan keluarkan lendirnya . Gosok perlahan lahan , massage massage sikit biar meresap ke kulit kepala. Biarkan 30 minit dan kemudiannya bilas




3. Minyak Habbatussauda

Habbatussauda ni kita sedia maklum , memang elok sangat sangat untuk rawat penyakit kan . Termasuklah elok untuk rambut juga. Sekarang ni Habbatussauda dah boleh didapati dalam bentuk minyak. Tapi memang likat pekat berkilat lah ceritanya. Caranya , korang sapu pada rambut waktu malam sebelum tidur. Besok paginya korang bilas lah.  Mudah kan? Tapi memang kurang selesa sebab minyak penuh satu kepala. Jangan tak bilas pulak ya .



4. Gunakan Magic Shampoo by Aurora Jasmine

Sekiranya korang malas sangat nak meredah onak duri dan cabaran mendapatkan bahan bahan ni semua untuk cantikkan rambut korang, korang dapatkan je Magic Shampoo dari Aurora Jasmine ni.

Lengkap dengan ketiga tiga bahan power diatas, siap ada tambahan lagi beberapa ekstrak tumbuhan yang semuanya memang elok untuk settlekan masalah rambut korang.

Magic Shampoo 2 in 1 by Aurora Jasmine




Fakta kedua yang best nya tentang shampoo ni ialah ia bersifat 2 in 1. Shampoo dan Conditioner dalam satu botol. Thank youuuu! Akhirnya Aurora Jasmine faham apa yang aku nak dalam seketol shampoo. Maka nya bagi seorang Farah yang tak suka mandi lama (hahaha) ini ialah satu berita baik. Takpayah lah tunggu 5 bulan 14 hari duduk dalam tandas nak tunggu conditioner meresap ke kulit kepala. Lagipun , jimat. takpayah dah nak beli shampoo dan conditioner berasingan .





Bahan bahan aktif dalam Magic Shampoo Aurora Jasmine


  • Habbatussauda
  • Collagen
  • Hibiscus
  • Aloe Vera ..


"Magic shampoo diformulakan khas untuk merawat rambut dengan lebih efektif dan berkesan. Kandungan bahan aktif dalam Magic Shampoo lebih tinggi daripada shampoo biasa yang berada di pasaran, so kesan pun lebih cepat " - Aurora Jasmine

Ekceli , aku dah gunakan shampoo ni selama 3 minggu dan I must say, I'm happy with the result. Lepasni aku nak eksyen depan kak Jue nak tayang rambut aku yang sebelumnya Mak Lampir, dah transform jadi rambut Priyanka Chopra. mihmihmih .


Kesan positif sepanjang penggunaan

Yang aku perasan, perubahan yang ada sejak sejak gunakan shampoo ni ialah kurangnya rambut gugur, Kalau tak, biasanya bila bangun pagi, sisir rambut guna jari pun dah bergumpal gumpal rambut gugur. Kalau kumpul agaknya boleh jadi sebesar bola bowling kot. Bila rambut gugur ni memang bikin tension. Pertama, tension sebab cenderung alami masalah kebotakan, Kedua ; tension weh nak kutip rambut dan sapu ! kalau dekat tandas lagi lah bergumpal gumpal dekat penutup lubang air tu. Fuhh! Korang alami masalah macam ni juga tak? Cuba lah shampoo Aurora Jasmine ni, insyaallah membantu. Kalau aku pakai elok, korang pakai insyaAllah elok jugak .



Testimoni pengguna Magic Shampoo







Yang ketara nya dari segi rambut gugur dan kelemumur lah. Bab nak 'tame' rambut aku ni susah sikit. Sebab rambut aku jenis keriting halus dan tebal. Jadi nak tak nak memang kembang juga cerita nya hahaha . Takpela, aku rela lagi rambut kembang daripada kulit kepala gatal dan rambut gugur melampau . Mungkin nanti lama lama teruskan penggunaan shampoo ni, rambut aku boleh jadi lurus terurus ke kan . Takleh nak salahkan genetik dah macam ni ahaks!

Kalau korang berminat nak dapatkan shampoo ni dan nak dapatkan pada harga special , gunakan code ni semasa buat tempahan

Discount code : FA


Whatsapp : +6013-7831703


Selamat mencuba! :D
aurora jasmine shampoo, magic shampoo aurora jasmine, shampoo bagus untuk rambut, atasi masalah rambut gugur, rambut gugur,masalah rambut gugur,masalah botak,masalah rambut rosak, kelemumur, rambut gatal, rambut wanita bertudung, shampoo hijab,shampoo bertudung, syampu rambut bagus,syampu wangi,syampu elok,syampu bagus untuk rambut,syampu bagus untuk kelemumur,syampu bagus untuk gatal kepala,syampu rambut gugur, aurora jasmine tonik, aurora jasmine shampu,aurora jasmine shampoo,aurora jasmine instagram, testimoni aurora jasmine, feedback aurora jasmine, aurora jasmine shampoo review, aurora jasmine syampu review.


5 comments:

  1. good sharing... sekarang tengah try satu shampoo.. nampak macam okey.. tapi, nanti boleh try jugak shampoo ni.. ^_^

    ReplyDelete
  2. rasa macam nak beli magic shampoo aurora jasmine

    ReplyDelete
  3. Thank you so much farah! Siqah ada masalah ni! Rambut banyak betul gugur sekarang. Rimas tengok! Huhu. Siqah cuba nanti. Dah ambil no nya :)

    ReplyDelete
  4. wahh..menarik produk ni..kite pun memang ada masalah gugur..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...