#Throwback : 01

{Assalamualaikum}

Berdiri di tempat mana aku tengah berpijak sekarang , lepastu pusing belakang , confirm rasa nak menangis . Menangis sebab malu , menangis sebab rasa bodoh , menangis sebab menyesal . Feeling yang paling femes sekali bergumpal dalam hati aku ialah , perasaan nak putar balik masa dan baiki segele gelenye .

Nak baiki dan halang faghah yang lama daripada buat keputusan cembods (macam bodoh) yang dah pun aku buat dulu pffttt .

#Throwback .

Aku ingat lagi , aku dulunya memang sukakan kecantikan . (sekarang pun sama) tapi dulu punya sukakan kecantikan tu tahap melampau . tahap -perasan-kau-lawa-sangat gituw . confirm nak pakai yang pelik pelik , yang lain dari orang lain . turban , lilit sarang tebuan , hana tajimu , yuni dan segalanya aku dah try . sampai tahap kalau aku tak melawa , terus ada confident disorder . murung , resah , gundah gulana gemalai diri ni .

Sampaikan kadang tu aku nak melawa tak kena tempat , apatah lagi tak kena gaya . memang kelaut lah kan , kemain gemar pakai skinny jeans , leggings , jeggings blablabla . baju kalerful meriah bombay tribal?galaxy?chevron?tie dye bagai semua aku dah try . nak melawa tak salah , tapi cara dan gaya aku yang terpesong -.-

Dulu mak aku suka bebel 'apa kau suka sangat pakai seluar ketat nampak !#$#%#% !!' langsung sebelah mata pun aku tak pandang . well , hati tengah keras memang cenggitu . Dia belikan seluar yang straight cut , haram aku tak pakai . siap baik hati pi sedekah kat orang . Hmm hmm hmm 'baik' sangat perangai tu farah .

Pernah ada sekali tu , aku pergi sekolah adik aku untuk acara apa aku tak ingat . Hamvoi bergaya diva tak hengat . Let me describe ;

sleeveless top orange color , blazer bunga bunga , acid washed skinny jeans , platform heels , bib necklace dan gaya lilit tudung yang confirm bila upload gambar kat facebook orang comment 'TUTORIAL PLSSSSS CEMANA BUAT GAYA NIII' . Melangkah dengan perasaan 'kau hado?' masuk ke sekolah tu . kemain perasan lawa ler tu . Then ,  ada 2 girls passed by , pandang atas bawah dan berlalu pergi . but masa dia dah jauh sikit tu , boleh pulak aku tangkap apa yangg dia cakap :

"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"
"Mak kite kata , kalau nak pakai camtu baik takpayah pakai tudung"

Nampak tu, aku copy paste banyak kali nak bagi effect 'echo' kat dalam kepala otak ni , serupa macam sinetron indonesia tu .

masa memula dengar berdesing gila telinga . rasa nak flip table macam ni :


Begitulah gambaran amarah ai yang sedang melanda tatkala saat dan masa itu juga . Berapi api je hati , terus moody sepanjang hari . !#$$#%$&&^*^$ 

Tapi SEKARANG , bila ingat balik . memang patut pun orang cakap macam tu , dah pakaian serupa bogel baik takpayah pakai tudung . Bila tengok adik adik yang lain berpakaian sama macam aku pakai dulu , serious rasa sedih . pi tegur kang kena cop 'BAJET ALIM' , mampu doa dalam hati supaya diberikan hidayah yang sama macam aku dapat je . 

Hakikatnya , orang tak akan tak suka kita tanpa sebab . Orang tak akan fitnah kita tanpa sebab .  Unless kita yang membiarkan diri kita untuk di fitnah . salahnya datang dari kita , memang dah lumrah ramai yang bersikap judgemental dan cukup payah untuk 'husnuzon' (bersangka baik) , what to do . 

.... sambung tengok gambar lama dan 'face palm'



2 comments

  1. Alhamdulillah..barang yg lepas jgn diingat..cuba jadik yg terbaik untuk hari ini..esok dan hari2 mendatang..chaiyok2!!

    ReplyDelete
  2. Orang yang baik akan tertarik dengan perkara baik-baik.

    ReplyDelete

FOLLOWERS