DR Medispa & Wellness Kajang : Hydraoxyglow C Treatment Review

Tuesday, February 25, 2020


Aku dah lama tak pergi buat facial. Sebab serammmm~ part nak kena picit picit jerawat tu. Lagipun orang kata, tak elok sebenarnya pergi facial and diorang buat extraction macam tu. sebab kalau tak kena cara, kulit kita boleh berparut dan lagi iritate.

Tapi, kalau kita tak extract, tak buat deep cleansing facial, macam mana nak pastikan kulit tu betul betul bersih?

Sebab, setiap 28 hari, sel kulit kita akan diperbaharui makanya, mana mana sel kulit yang dah mati, akan tersadai je dekat permukaan kulit muka kita. Sebab tu la pentingnya kita scrub dan buat deep cleansing, untuk macam bagi clear path bagi sel kulit baru kita tu bernafas.


Bilik rawatan di Dr Medispa & Wellness


Since aku rasa macam perluu sangat sangat untuk buat facial, aku pilih untuk pergi dekat aesthetic centre. Sebab kalau pergi pusat aestetik ni, akan consultant yang arif bab kulit dan boleh bagi kita penerangan tentang masalah yang kita hadapi and apa rawatan yang bersesuaian. Lagipun, dekat aesthetic centre ni ada alat alat canggih yang boleh treat skin concern kita tanpa bersifat kasar pada kulit. Aku pergi dekat Dr Medispa & Wellness di Kajang.





Hydraoxy Glow C facial

Since kulit aku ada parut sikit, dehydrated, dan kusam, beautician tu suggest untuk aku cuba diorang punya best selling treatment iaitu Hydraoxy Glow C. Rawatan ni sesuai untuk kulit yang bermasalah jerawat, parut jerawat, uneven skin tone, kedutan dan pori yang besar.

To be exact, function rawatan Hydraoxy Glow C facial ni ialah untuk :

➥ Sedut keluar sel sel kulit mati
➥ Bersihkan whitehead & blackhead
➥ Kurangkan pore visibility, nampak pores lagi kecik
➥ Berikan lembapan pada kulit
➥ Membaik pulih kulit dari penuaan
➥ Mencerahkan kulit
➥ Memudarkan parut jerawat dan jeragat

To be honest, lepas habis treatment ni memang terkejut sikit la tengok kulit muka merah merah, which is normal yee sebab baru lepas facial. Tapi lepas 2,3 hari , memang boleh perasan visible glow and kulit nampak lebih cerah, lembut gilos and yang penting feels hydrated. Wehoo~




Yang aku suka pasal facial dekat sini, masa nak hilangkan blackhead dan whitehead, diorang guna kan machine khas untuk sedut kotoran tu taw. Takde la force extraction sampai merah merah and pedih muka. Jadinya aku pun rasa enjoy je sepanjang facial ni.

Ini serba ringkas steps untuk Hydraoxy Glow C facial ni:

1. Bersihkan sisa makeup gunakan Face Wash Milk
2. Continue with Face Wash Cleanser
3. Lepastu steam kulit kejap untuk beberapa minit bagi pori terbuka
4. Vacuum untuk buang whitehead dan blackhead
5. Hydra - steps ni di infuse sekali dengan special serum. So kira macam apply serum tu gunakan special machine for better product penetration
6. Ultrasonic
7. Massage *wehooo yes pakej dapat massage kaki lagi taw
8. Oxy spray
9. Mask LED *yang ni depends on masalah kulit kita. Beautician akan set kan warna LED yang sesuai dengan our skin condition. 




Optimum result boleh nampak dalam masa 7 hari. Awal awal tu memang nampak kemerahan sikit tapi lama lama akan start nampak significant results. Nak lagi bagus, ofcos la kena rajin buat rawatan ni secara kerap. Dekat bawah ni ialah gambar progress lepas selesai treatment ni.




Yang aku notice, perubahan ketara ialah ;

✔ Kulit lebih plump dan more elastic (since kulit well hyrdrated)
✔ Pigmentation nampak lagi pudar
✔ Tone kulit lebih cerah
✔ Texture kulit lebih lembut dan tak kasar





Sempena promosi, harga Hydraoxy Glow C ni cuma RM290 sahaja untuk 2x sesi. Kalau tak, normal price nya RM220/sesi. Yayy jimat banyak yee.

Selain daripada Hydraoxy Glow C, ada banyak lagi jenis rawatan yang ada dekat DR Medispa & Wellness ni. Ada dermapen, Galvanic facial, Hydradermabrasion facial and macam macam lagi. For full lists of treatment dan harga boleh tengok dekat sini : DR Medispa & Wellness Treatment And Price Lists

So ye kawan kawan, kalau korang bercadang nak buat facial, aku sarankan untuk korang please jadi memilih la sikit and pergi la dekat tempat yang diiktiraf. Yang mana kita yakin yang semua alatannya bersih, di sanitize, takk bercampur dan share dengan customer lain, and yang penting hygienic. Jangan fikir nak murah je, sebab risau produk dan alatan yang digunakan tu tak sesuai dengan kulit. Lagi lagi kalau korang nak buat Dermapen. Please la pergi buat dekat aesthetic centre or clinic ok?

Since sebelum ni aku pernah je pergi aesthetic centre yang lain, aku faham kalau nak kirakan harga pakej rawatan dekat salon biasa , nak dibandingkan dengan dekat aesthetic centre ni, memang jauh bezanya kan. Tapi bagi aku personally, harga rawatan dekat DR Medispa & Wellness ni berpatutan. Lagi lagi bila diorang buat promo, lagi la murah weyy.




Also, seeloknya kita rajin rajinkan pegi buat facial je kalau nak kulit bersih mulus licin. Takpayah la nak cucuk cucuk atau buat chemical peeling (aku pernah buat) sebab sakit wey hahahaha. Dah la ada downtime. Lama pulak tu. Masa aku buat chemical peeling dulu, terpaksa pakai mask dekat 2 minggu sebab muka tengah bersalin kulit hahaha. So demi kesejahteraan bersama, dan demi kulit kekal syantik, jom kita rajinkan pergi facial tiap tiap bulan. 

Aku ada sorang kawan yang memang rajin pergi monthly facial. Kulit dia wooooooooo lawa gila eh. Bersih takde jerawat tak parut, macam kulit bayi. Makanya, itulah hasilnya bila kita..... RAJIN! hahaha.

Okie gais, kalau rasa nak buat facial dekat DR Medispa & Wellness ni jugak, boleh whatsapp diorang dekat number ni okie?



1 comment

On My Instagram