Iphone User Bengang Dengan Update Whatsapp Terbaru


Hi . 

Semalam kecoh dekat facebook ramai yang share cara cara nak elakkan daripada whatsapp menjadi white screen dek kerana update terbaru yang di katakan cuma 'bug fixes' tu  . Aku biasanya kalau satu satu apps atau update IOS tu aku rasakan okey je, tak ada masalah .. memang malas nak update update. Syukur lah aku spesis yang tak suka nak auto-update. Jadi aku terselamat daripada mangsa kehuru haraan masalah whatsapp ni . Tapi kesian pulak ramai member member jadi mangsa , even Mummy Julia pun terkena juga . Adehs!





Ha ni nak share dengan korang sekiranya korang mengalami masalah yang sama (dah terupdate kan whatsapp korang) , boleh cuba cara ni . Ni aku dapat daripada blog Mummy Julia, dia ada share dekat SINI



Amaran kepada PENGGUNA IPHONE

Sementara ni jika system suruh update Whatsapp. 

TOLONG JANGAN UPDATE
TOLONG JANGAN UPDATE
TOLONG JANGAN UPDATE

Kepada PENIAGA ONLINE YANG PAKAI WHATSAPP
JANGAN UPDATE!!JIKA TIDAK RISIKO HILANG DATA KENA TANGGUNG

sejak smlm sudah ada sebahagian customer complain whatsapp lepas update jadi Force close /white screen. 

Sila share dan bagi tahu kawan yg memakai Iphone. Whatsapp lama tetap boleh dipakai. Sementara ni jangan update whatsapp 

Jika anda telah hadapi msalah white screen boleh cuba langkah ini. 

UPDATE TERBARU, SELEPAS KAWAN-KAWAN CUBA CARA KEDUA, KEADAAN ADA LEBIH OKEY PADA SEBELUM INI TANPA HILANG DATA. KEPADA KAWAN-KAWAN, BOLEH MENCUBA OPTION KEDUA DAHULU. 



*SETTING>GENERAL>RESET>RESET ALL SETTING*
*SETING>UMUM>RESET>RESET SEMUA SETING*

WARNING!!
WARNING!!! JANGAN! JANGAN! JANGAN!!!
JANGAN PILIH (ERASE AND RESET ALL SETTING)!!! 
JANGAN PILIH (PADAM KANDUNGAN DAN SETING

1) delete whatsapp. Download yg baru.
(Sila amik perhatian,jika lepas delete , 
conversation dlm whatsapp akan hilang sekali,
 selain pada korang ada backup dlm icloud drive )

2) Reset setting phone ,setting>General>hujung bawah ada Reset>Reset all setting (Yang pertama) Reset setting tidak akan jejas 
maklumat anda, gambar ,video,contact etc tak kan hilang !

3)Jika dah cuba dua2 masih tak berkesan, anda dimohonkan pakai PC Itunes backup segala maklumat, lepas tu Restore Version terbaru ! (Sila amik perhatian, perlakuan restore segala  maklumat akan hilang, sila backup sebelum membuat restore. 

Sila bagitau kawan-kawan Pengguna Iphone





Semoga bermanfaat untuk korang .


update whatsapp white screen, cara betulkan whatsapp problem, whatsapp problem,whatsapp bermasalah,whatsapp white screen, whatsapp update rosak, wasap problem,masalah wasap,wasap rosak,wasap white screen,whatsapp force close problem, whatsapp force close fix,cara betulkan whatsapp problem, cara betulkan whatsapp rosak

3 comments

  1. phew..
    itu baru whatsap je crash,
    masing-masing dh mcm hilang akal.
    addict sgt ngan teknologi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kadang tu sbb dalam whtsapp ada semua kerja etc. sbb tu la gelabah

      Delete
  2. Tulahh lepas ni tak nak auto update la.. kes Taman Negara tak habis lagi... tambah lagi satu masalah ni.. huhuhu tapi takpelahh bukan selalu crash macam android userkan.. keh keh keh :p

    ReplyDelete

FOLLOWERS