Friday, December 11, 2015

Skincare ZZ by ZAZA ada merkuri??



Fuh bahaya lah sekarang ni kan, ingat senang ke nak cantik? Pelbagai onak duri dan cabaran kena tempuh tau . Sekarang ni dah memang banyak sangat produk kecantikan tersedia di Malaysia ni. Yang local, international sebut je nak yang mana. Dari korea? Dari US? Dari sempadan siam? U nem it baby.

Tapi disebabkan terlalu banyak lambakan produk tu lah membuatkan semuanya jadi tak terkawal. Terutamanya dari segi kualiti dan keselamatan produk. Ada kawan aku sorang ni amalkan Babies Blink (betul ke aku eja ni?) lepastu ....

Thursday, December 10, 2015

Masalah cacing : Berapa banyak cacing korang dah ternak?


Selalu kalau kita makan banyak banyak lepastu kita cakap "weh aku tak kenyang lah" , mesti ada beberapa jawapan yang kemudiannya lazim di dengari ;

"Ko makan tak baca Bismillah eh? "
"Mak aih perut apa kau ni tak kenyang kenyang?"
"Perut kau banyak sangat cacing niii !"

Tapi biasanya jawapan nombor tiga tu kita balas dengan gelak gelakkan aje. Macam aku lah, dulu selalu juga orang cakap macam tu. Sebab dulu aku kurus keding, selambe je makan apa pun tetap maintain kurus. Peh berlagak sangat masa tu haha . Suka eksyen cakap "aku makan banyak mana pun tak naik naik badan" *buat muka sedih tapi dalam hati eksyen - tak senonoh

"Orang kurus kurus ni banyak cacing. Perut kau tak sempat nak dapat makanan,  cacing dah rembat dulu. Sebab tu tak gemuk gemuk" eh yeke? . Sekarang aku dah gemuk, maksudnya populasi cacing dalam badan aku dah makin berkurang lah ye?

Tuesday, December 8, 2015

ZZ BY ZAZA SKINCARE 4 IN 1 : PRODUK MENJEMPUT JODOH

Hi gais! Kemain kan tajuk kontroversi sangat ahaks! Eh tapi ada betulnya taw. Kalau ada kulit cantik, mestilah makin confident, aura yang kita reflect ke orang sekeliling pun makin hebat lah automatik jadi magnet tarik jodoh juga hihi . Okay tak teori ni? :p



Nak bagitahu ni, Zz by zaza skincare ni kira macam 'not your typical skincare set' lah, gittew. Kenapa eh?