Thursday, September 17, 2015

Cara buka akaun kontrak poslaju






Masa awal awal dulu sebelum aku buka akaun kontrak dengan pihak POSLAJU , aku selalu tertanya tanya macam mana nak apply? Apa kelebihannya ? dan pelbagai lagi soalan yang aku cuba cari jawapan di google tapi tak jumpa jumpa haha. Mungkin sebab masa tu tak ramai lagi yang buka akaun kontrak dengan poslaju, jadi perbincangan pasal ni pun susah nak jumpa secara online. Korek korek dalam forum forum pun tak berapa membantu . 

FOOD REVIEW : Hot Pindang Kitchen Restaurant , Seksyen 10 Shah Alam



Aku suka makan , well siapa tak suka kan? Haha hambarnya pendahuluan entry kali ni. *tepuk tepuk dahi bagi datang idea* .Nak dipendekkan cerita, kalau bab makan je laju. Asal makan je laju, asal laju je makan hihi. Maka bila tersedia peluang untuk menghadiri jemputan makan makan daripada pihak Hot Pindang Kitchen Restaurant , I shall never say no no no . At first, I wondered .. Pindang tu macam telur pindang? Diorang serve telur pindang je ke? Masakan indonesia? Masakan jowo? Atau ada hint hint masakan Johor? Haa nak tahu apa yang special? Meh teruskan membaca ..

Wednesday, September 16, 2015

Manfaat menarik Chia Seed ( p/s : especially untuk kurus )


Salam and hi korang!

Sejak dua menjak setelah timbulnya kesedaran tentang betapa 'tembamnya' iols sekarang , aku mulakan beberapa inisiatif baru untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat ( healthy lifestyle gitew) . Aku yang sebelumnya seorang yang kurus cekeding , sekarang sudah diberi tamparan hebat oleh sesuatu yang dipanggil 'hormon'.Semenjak encik hormon ni berpaling tadah dengan aku,aku mulai merasakan perubahan mendadak pada pipi , peha dan part part yang sedih nak disebutkan haha.


Tuesday, September 15, 2015

Doublekan Lemak : Mee Tarik sedap di Melaka!


Bab makanan pun ikut trend taw, bukan setakat fashion dan gadget je. Kalau sebelum ni trending makanan seperti durian crepe, susu lejen, pisang goreng cheese dan macam macam lagi , sekarang dah sampai musim Mee Tarik pula!

Friday, September 11, 2015

Sephora Black Card


Yeay it's finally here! Setelah mengigih pergi Sephora berkali kali , akhirnya dapat juga upgrade ke Black Card . *tepuk tangan*

Thursday, September 10, 2015

Salah ke tak pakai sexy masa workout?


Haip! Sexy yang salah, tak sexy tu yang sepatutnya . Dah 2 minggu juga aku rajinkan diri pergi gym , dan 2 minggu juga aku cuma ber t-shirt kelabu besar yang selalu didapati di kedai bundle , dan juga seluar tracksuit yang bila kau berjalan , peha kau bergesel , ada mengeluarkan bunyi. Ha yang tuu

Wednesday, September 9, 2015

Kearah body goals menjelang 2016



Aku baru baru lagi menapakkan diri dalam dunia fitness ni (ececeh bunyi macam serius je) , orang kata baru baru nak ada kesedaran tentang kesihatan . Baru nak terkial kial study pasal calorie , baru nak belajar balik pyramid makanan , baru nak mula makan sayur dan macam macam benda baru yang berkaitan.


Tuesday, September 8, 2015

Event : Style Workshop Wawa Idris x Kelab Blogger Ben Ashaari



Penampilan memang sangat penting , it's a symbol of respect. Dengan pakaian yang sesuai, kerja despatch pun orang ingat kerja lawyer. Betul kan? Sebab itulah penting dalam mencipta imej sesuai untuk diri kita , bersesuaian dengan apa yang melambangkan kita. Contohnya kita kerja jual insurance, kenalah dress up kemas, pakai kemeja, pakai tie dan berkasut smart. Client jumpa pun rasa macam yakin je nak beli insurance dengan kita. Sebaliknya kalau datang jumpa client cuma berseluar jeans dan ber'tshirt', client pun jadi menyampah dan fikir "dia ni nak jual insurance ke nak pergi tengok wayang" .

Sabtu lepas berlangsungnya satu bengkel imej "Style Workshop Wawa Idris with  Kelab Blogger Ben Ashaari" bertempat di De Palma Hotel , Ampang. Bermula dari seawal jam 10 pagi sampai lah pukul 5 petang , kitorang dari team #kelabbloggerbenashaari berjaya sedut bermacam macam tips & trick dari cik Puan Wawa Idris dalam memperbaiki penampilan dan bergaya.