Monday, August 31, 2015

CAFE REVIEW : CATS CAFE, JOHOR


Rasa macam banyak sangat masa terluang padahal banyak kerja tak siap lagi ni . Procastinate orang kata . Esok punya esok punya 'esok jelah buat' ,  sampai sekarang krik krik . Cuti sekejap je ni pun tapi gunakan masa yang ada sebaiknya hehe . Kalau tak memang taktahu bila lagi nak berjalan memandangkan balik johor pun jarang ( aik macam busy sangat je duduk kat melaka teww :p )

Sunday, August 30, 2015

CAFE REVIEW : PETALS AND BAKES , JOHOR



Sekarang ni memang ada banyak lambakan cafe cafe berkonsep lagi lagi dekat JB . Memang tak habis jalan lagi semua cafe yang ada dekat JB ni. Lepasni boleh lah sediakan satu category khas untuk cafe review je hehe senang korang korang boleh refer bila ada jalan jalan ke JB kan?

Dekat Melaka pun ada banyak tapi mostly owned by chinese . Jadi macam ragu ragu pulak nak pergi walaupun stated no pork no lard tapi waswas tu masih ada . Kalau dekat JB pulak aku notice ada banyak cafe 'hipsturr' macam ni dimiliki oleh orang melayu kita. Nak singgah pun rasa yakin lah sikit kan .

Wednesday, August 26, 2015

KBBA Blogger Day - Zoo Negara





Entry aku agak ketinggalan sikit . Maappp . Geng geng KBBA yang lain semua dah siap entry memasing , aku baru terhegeh nak update hihi .Korang baca tak entry aku yang sebelum ni? Yang pasal tiket FREE masuk Zoo tu? Haa , ada pergi dapatkan tiket free tak haritu? Kalau tak memang rugilah. Bukan selalu Zoo Negara buat promosi macam tu .


Friday, August 21, 2015

Jom dapatkan sampel produk secara percuma di Everyday Me!






Masuk entry yang ni kira dah 2 entry aku share pasal benda percuma. Haha,well siapa tak suka benda percuma kan? Melihatkan ekonomi negara yang makin teruk , matawang makin menurun , barang makin mahal , sedikit sebanyak perlu semaikan sifat kedekut dalam diri tu bagi lebih menebal.Hihi bukan kedekut lah , tapi berjimat.Selagi mana boleh jimat kita jimat,betul tak ?

Raikan hari jadi Panda di Zoo Negara dan dapatkan tiket percuma!






Zoo menjadi salah satu tempat yang paling aku suka sejak dari kecik lagi . Disamping dapat jumpa kawan kawan lama ( lawak hambar ) , rasa seronok pergi zoo semata mata nak berjalan makan angin , tenang tenangkan diri sambil jakunkan diri naik train pusing pusing dalam zoo .